Ahoj holky. Moje mamka je alkoholik. Od léta nepije a bere nějaké leky, prý, sestra jí to věří, já ne.. no ale o to nejde, pila několik let a teď nijak asi neví co s časem, má 3 vnoučata, nikdy je nehlidala, je v důchodu a prý kouká na televizi.. když něco nadhodim jako nápad na aktivitu, tak se jí nechce.. nějak nevím jak tomu pomoct aby se jí chtělo? K nám přijet nechce, na procházku jít nechce, knížku cist taky ne.. je jí 65 a celý den opravdu nic nedělá, je sama protože mého tátu už tohle taky nebavilo a ten si už i někoho našel, já se s tím nějak nemůžu smířit, že tahle žije,.. měl třeba někdo podobný případ v okolí? Změnilo se to?
Co psycholog? Ono ji v tom stavu nic nebavi, nenaplňuje - pití zájmy a zaliby vytlacilo a trva, než si zvykne. Ta prazdnota ale muze byt nebezpecna, prave proto, ze ji muze snadno zaplnit zase chlastem. Co za ni jezdit, zprvu treba na pul hodinku, trictvrte, pak dele.
Hele a opravdu nepije? spíš jestli to není tak že pije a tím pádem jinou zálibu hledat nemusí
@klokanka31 je to smutný no, zvlášť u mámy to mrzí...
@lv k psychologovi chodí kvůli tomu chlastu právě, ale teď asi kvůli kovidu ani nemají to hromadné sezení, kde by třeba někoho potkala... Bydlí 3h od nás a ani nás tam nechce, máme malý mimco a minule po půl hodine řekla že už se jí to nehodí abysme jeli... :(
@bara88 já nevím, bohužel už ji 100% nevěřím, zklamala nás už tolikrát, ..
@betka989
Kup ji psa,donuti ji chodit ven 🙂
@betka989 Poslala jsem ti soukromou zprávu
@zelenaesmolda půjčila jsem ji toho mého, pustila ho ven z domu na ulici, takže to už nikdy, byla klika, že ho něco nepřejelo, ale to bylo v době kdy pila :(
@betka989 mám tchyni, která není sice alkoholik, naopak úplný abstinent ale jinak je to stejné, do práce nechodí (na to má tisíc výmluv skrz údajně zdravotní problémy) není už ani na UP, protože ji pořád někam posílali a to se jí taky nechtělo (hlavně hledat výmluvy proč nemůže nastoupit) takže tchán ji platí sociální a zdravotní (sám je ve starobním důchodu, plus pracuje na částečný úvazek) a ona se celý den doslova valí doma, ani domácí práce ji nic neříkají, občas teda něco uvaří, ale rychlovky kolikrát i ze sáčku, doma bordel že by se i plně zaměstnana žena styděla (ne běžný nepořádek, ale mastnosta, pavučiny, plíseň) no ona to nevidí, podle ní pořád doma "něco" dělá (jo je pravda že pere a občas i zehli 🤣) ale už jsme to vzdali, neřešíme, občas zajdeme na povinnou krátkou návštěvu víceméně kvůli synovi, aby je viděl... Ono se s ní není ani o čem bavit, mele pořád to stejný dokola (rozuměj na všechno a všechny nadává) nebo mlčí... Takže nejsi v tom sama👍jo a má nějakých 58 let
Manželova máma je taková. Sice není alkoholik, ale petku Branicku si jednou za dva tři dny dá. Žije sama s kočkou, táta před pěti lety zemřel. Tchyně nikam nechodí, kamarádky nemá, na to že je ji 65 vypadá tak o 30 let starší, moc o sebe nedbá. Ale je tak spokojená... Nechce s tím nic dělat, nic měnit.
Starého psa novým kouskům nenaučíš... Jestli celý život žila bez koníčků, kamarádů, zájmů, tak teď už nezačne - zkušenost z nejbližšího okolí. Jestli se léčí s depresemi, tak je možné, že třeba není úplně dobře zaléčená - nesedí jí leky atd. případně opět propadla pití? Oni ti lidi po mnohaletém pití už nejsou "normální"
@zelenaesmolda chudák pes
@bassetlady - přesně tak, chudák pes. Švagrová koupila psa pro tchýni, která "jela" ve velkém v práškách, s vidinou, že se vytáhne ven, pes ji rozebere, povzbudí.
Jak to dopadlo snad ani nemusím dodávat. Pes zůstal švagrové na krku, takže má dva a bábi "hnije" doma dál...
Než psa bych jí popostrčila nějakého aktivního chlapa, co by jí zaujal a donutil zvednou zadek na nějakou procházku nebo výlet...Naše babča sice nepila, zato byla pěkná semetrika dokud si ji na hřbitově nevyhlídnul dědula, co se s ní chtěl "kamarádit." Nakonec ji vytáhl na kolo po okolí, přes léto ji dokonce naučil pít malé pivo. Do té doby ho nepila nikdy. Pak byla spokojenější, než si kamarád našel další kamarádku do party.
@betka989 Znám to moc dobře, až na to že jsou ještě o několik let mladší... Nic s tím nenaděláš. Když sami nechtějí...