Holky, prosím o radu. Manžel zřejmě trpí úzkostnou poruchou, zkoušel to blbě řešit alkoholem, teď už ví, že to nepomáhá, na 20. srpna je objednán k psychiatrovi (nikde se dřív nepodařilo sehnat termín), ovšem má v současnosti hrozný stav. Nespí, nejí, třese se, není moc schopný pracovat, pořád má špatné myšlenky. Všechno je horší o to, že jsem ještě v šestinedělí a mám dost starostí sama se sebou a jako OSVČ musím u toho i pracovat. Už nějak sama nevím kudy kam, natož abych mu dělala podporu, přiznávám, že na něj jsem občas zlá. Ale o co mi jde, nevíte, jestli existuje něco jako psychiatrická pohotovost? U nás v Ostravě se mi nic takového nedaří najít. Ale myslím, že to sami bez pomoci ještě měsíc nedáme.
@letadylkokane pres pohotovost
Pomáhá třezalka v tabletách a pak hodně pomohá cvičení jógy. To je ale rada pro lehčí formy. Možná byste ale s tím ten měsíc přečkali.
@elencze Urcite pohotovost, pokud je situace takto akutni. Resila bych to hhbezned, bez cekani na srpen.
@35_a_budu_mamka hned, bez...
Jak už bylo řečeno - pohotovost je součástí psychiatrie v každé nemocnici. Také bych neváhala.
Psychiatricka pohotovost by snad mela byt ve vetdine fakultnich nemocnic. V ostrave klinika je, koukala jsem do Googlu. Tak vem manzela, naloz ho do auta a odvez tam. Oni ho nejak stabilizuji a pak uz si ho vezme do pece klasicky psychiatr ambulantne.
Vezli jsme takhle nasi rodinnou znamou, ktera ma bipolarni poruchu a pak manzelova stryce, ktery se zhroutil z proziteho stresu. Oba si tam nechali asi tyden a pak je predali dal ambulanci.