Kosmetika - chlapovi se nelíbí. Je to tím, abych se nelíbila jiným?

16. bře 2023

Můj chlap je zvláštní. Nelíbí se mu když se výrazněji namaluju, nejradši by abych si ani nehty nelakovala. Když mi to nedávno fakt slušelo, byl nasr*ný, nakonec z něj vypadlo že vypadám jako ku*va. Dneska řekl že mu můj parfém smrdí (je to taková "divoká" vůně, orientální. Že už je lepší můj deodorant 🤦‍♀️ přitom z mého parfému byli vždycky chlapi paf. Koupila jsem si rtěnku, a chlap je divný, podrážděný. Když jsem se o tom s ním bavila, že se mu chci líbit, tak mi řekl že to dělám kvůli sobě, ne kvůli němu. Že jemu se líbím víc nenamalovaná, prostě obyč. A já nechápu. Jsem si říkala jestli mu to nepřipomíná že jeho máma byla do větru, střídala chlapi a o něho se nezajímala. Nebo je to manipulace abych se nelíbila jiným chlapům?

lvl16
16. bře 2023

Myslím, že to není ani jedno. Prostě se mu to nelíbí. Každý člověk má jiné preference. Ale nemusel by ti to říkat takhle neurvale, to mi nepřijde moc v pořádku.
Jinak mně osobně orientální vůně taky nejsou příjemně 🙂.

bara88
16. bře 2023

Tak třeba se mu to opravdu nelíbí když se miluješ hodně. Když ste se poznali malovala ses jak?

autor
16. bře 2023

@bara88 Ne, to jsem se malovala stejně. Při rodičáku jsem to postupně omezovala, nebyl čas ani nálada, ale teď zase chci najet na svoje staré já.

bramarfi
16. bře 2023

Mého manžela výrazný make-up taky nějak neuchvacuje. Já se doma, na běžné pochůzky a tak nelíčím vůbec. Na večerní nebo pracovní akce ano, tam mi make-up slouží trochu jako berlička na zvýšení sebejistoty (ale výrazný make-up nosit neumím, takže je to i tak decentní). Pravda ale je, že to manžel nějak moc nereflektuje 🙂 Každopádně mě ani nijak od mého počínání nezrazuje.

20190418
16. bře 2023

Tak záleží jak moc se maluješ a jakým stylem ti muž svoje výtky říká. To, co třeba pro většinu ženských je "lehký make-up" mě osobně taky přijde šílené. Přijde mi z tvé zprávy, že si vůbec nepřipouštíš, že by se mužům mohly líbit ženy přirozené. Podle mé zkušenosti je to spíš naopak. Já používám maximálně řasenku, rtěnku to už musí být extra příležitost a vždycky na mě chlapi oceňovali právě tu absenci make upu. Ne každý je jako Karlos sběratel plastu ☺️

cilkat
16. bře 2023

Já se po pravdě nemalovala nikdy, ale když se zkusím (poměrně decentně) namalovat třeba na ples nebo do divadla, tak se to manželovi obvykle taky nelíbí - prostě je na mě najednou něco, na co není zvyklý a pokaždé se "lekne", když to vidí.
CO se vůní týče, já sama nesnesu skoro žádnou trvale, takže chápu, že muži může vadit ji mít na někom vedle sebe...

autor
16. bře 2023

Já se v tom ale teda nevyznám. Chlap co má doma namalovanou ženu je nespokojený. A zase chlap od ženský co není na kosmetiku má řeči že o sebe nedbá, že je šedá myš a rád se otočí za nafintěnými. Tak kde je sakra problém?😁

bramarfi
16. bře 2023

Ve stereotypech 🙂 Že se od žen a mužů pořád nějaké chování očekává. Jediné, co funguje, je být svůj a nedělat nic se svým vzhledem jen kvůli někomu druhému, ale pro sebe.

hojda
16. bře 2023

@bara88 ten překlep se podařil👍

autor
16. bře 2023

@bramarfi A když se chci malovat a vonět, cítím se tak skvěle, ale manželovi se to nelíbí,tak co dělat?

bramarfi
16. bře 2023

Mluvit s ním o tom, vysvětlit mu to, srovnat se s tím, že ho tím holt nenadchneš (a že jsi pro něj přitažlivější ve chvílích, kdy se sama pokládáš za přitažlivou o něco méně (to nevím, jestli s make-upem / bez make-upu pociťuješ, to beru podle sebe). No, a asi přehodnotit ten parfém, výrazné vůně můžou být strašně obtěžující, na bolehlav.

antoinet
16. bře 2023

Make - up je dost široký pojem. Někdo si jemně sjednotí pleť a dá řasenku a lesk na rty. Někdo další si na obličej namaluje obličej někoho jiného. Včera jsem se zděsila, na webu je přehlídka letošních soutěžících miss a některé ty holky vypadají ve 20 jak 40-letý transvestita. Takže těžko říct, jaký styl je ten tvůj...

antoinet
16. bře 2023

Budu konkrétní, vybrala jsem pro ilustraci z těch finalistek nejméně a nejvíce nalíčenou.... která je hezčí? 🙂

autor
16. bře 2023

@antoinet Ježiš ta druhá má pecku 😮
Můj styl, no sjednocení pleti bb krémem + pudrové perly. Lehce oční stíny, tužka na oči, řasenka, na ven rtěnka nebo lesk na rty.

tinaprofi
16. bře 2023

Cholerickej zarlivec, gratuluji 🙂))

antoinet
16. bře 2023

Tak to zní vcelku přirozeně....neslevila bych, spíš muž si bude muset zvyknout 🙂

autor
16. bře 2023

@antoinet Že já nechci vypadat jak vyblitý lečo 🤢

avadake
16. bře 2023

Můj chlap mi toto taky říká, ale já si dělám dle svého. Těšila jsem od dětství jak se budu krášlit, určitě si to nenechám vzít kvůli názoru někoho jiného. Rozhodně mne jako přírodní ženu nepoznal.
Na druhou stranu jsem byla svědkem manželského páru co muž tvrdil úplně to samé co píšeš a pak po pár panácích vyjížděl po slečně co byla nejvýrazněji namalovaná v té společnosti😁

alubif
16. bře 2023

@tinaprofi souhlasím, žárlivý ubožák.

leymea
16. bře 2023

Zarli, nechce aby jsi se libila ostatnim. Mela jsem takovou kolegyni. Jiny upraveny zensky se mu libili, ale kdyby se ona chtela namalovat nebo aspon nalakovat nehty tak by bylo zle.

llluckaaa
16. bře 2023

Dle me zkušenosti je za tím žárlivost.

lv
16. bře 2023

I pres popis to vyzyvave byt muze a nemusí, zkus ubrat, najít zpusib, co bude vyhovovat oběma. A vůní orientální, těžší nesnese spousta lidí, to vyberte spolu.

levandule_k
16. bře 2023

Orientální vůně není můj styl, nicméně ti můžeš sedět kořennější vůně, jinak mám parfémy moc ráda a miluji, když má někdo parfém, který mu sedí, to je nádhera.

K tomu malování, znala jsem jednu holku, co se vždy ráda malovala, byla upravená, nebyla zmalovaná, ale velmi hezky namalovaná. Pak začala chodit s borcem, co jí zakazoval se malovat a tvrdil, že se mu to nelíbí. Otáčel se vždy za těmi nejvíc namalovanými....už spolu nejsou, kdo se s kým rozešel, už si nepamatuji...
Já bych nepřestávala, nicméně bych to komunikovala a říkala, že to dělám kvůli sobě. Nenechala bych se znechutit. Předpokládejme, že tvůj makeup je vkusný, ne jak z E55, takže poznámky o kurvách utnout a říct mu, jestli hodlá být nasraný, ať je nasraný ve skrytu duše a neventiluje to na tebe. Má být rád, že o sebe dbáš. Klidně bych mu řekla, že se musí naučit mi věřit, že já nehodlám prcat jiné chlapy z důvodu, že si nalakuji nehty.

zuzkasim
16. bře 2023

Mému muži se výraznější líčení též vůbec nelíbí, bavila jsem se o tom s kamarádem, tomu taky ne. Takže takových chlapů je očividně víc. Na orientální vůně bych v mém okolí taky nikoho nenalakala.

laxesis
16. bře 2023

To, co popisuješ, určitě neberu jako výraznější líčení. Pokud si nedáváš křiklavě rudou rtěnku a tlusté linky s kouřovkama, nelepíš řasy a kdo ví co, tak by se měl trochu vzpamatovat. Je přece přirozené, že se chce ženská líbit, minimálně sobě. V česku je strašně moc "mamin", které vypadají jak šmudly, oblečení 20 let staré, vlasy s kilometrovýma odrostama a šedá pleť, utahané výrazy. A u těch si zas chlapi stěžujou, že se o sebe nestarají...tak kde je teda ta rozumná míra 🙂 Mě se třeba moc líbí nude makeup a brala bych to jako takový kompromis 🙂 Upravená, ale nepřehánět to. Já se třeba maluju, ale oči ne (nepočítám korektor na kruhy pod očima) , vypadá to pak vlastně hodně přirozeně, přitom produktů mám na sobě plno 🙂 Každopádně chlapa bych nenechala mi do toho moc kecat, nějakou si mě vzal a není to jenom o něm. Já mu taky nezakazuju a nepřikazuju, jak se má stříhat. Max řeknu názor;) a to může udělat i on...ale slušně. Ty se pak můžeš rozhodnout, jestli to trochu přizpůsobíš, nebo ne. Pokud to neumí a je takto nepříjemný, problém bude úplně jinde, než v makeupu. Ono určitá reakce je normální, pokud nemá rád šminky. Ale tvůj muž to docela přehání. Možná by se měl zamyslet, jestli ten problém není spíš v jeho sebevědomí.

laxesis
16. bře 2023

a jinak jestli mu voňavka nevoní, ať ti koupí nějakou, která se mu bude líbit;) já ty kořeněné taky nemám ráda a chlap má z nich doma migrény, takže mi kupuje vůně on a jsme spokojení oba🙂 naštěstí má docela vkus😅

autor
16. bře 2023

@lv To jako že se mám omezovat?

bara88
16. bře 2023

No jestli nás takový přístup i ke svému chlapovi,tak se nedivim že ti to říká takto natvrdo.
@lv nepíše že se máš omezovat ale že máte najít kompromis

autor
16. bře 2023

@laxesis Tlusté linky ani kouřovky opravdu ne, to mě samotné se hnusí. Nalepovací řasy ani nehty taky nemám. By mě zajímalo co by dělal kdybych si je pořídila 😁

autor
16. bře 2023

@bara88 Jenže on taky nechce kompromis ohledně sebe, věděl že nesnáším chlapi s vousy, no časem si zvykl na plnovous a já taky musím držet klapačku, protože on se s tím cítí dobře.