Konflikt v rodině po narození syna. Jak byste se k tomu stavěli?

krisvm
30. říj 2022

Ahoj,
Tak nejak jsem se Chtela vyzpovidat a vedet, jak by to treba vnimali ostatni. Protoze je mi z toho fakt smutno, uzko.
Syn ma Ted dva a pul mesice, od zacatku trpi kolikama.. ji Jen materske mleko, vse konzultujeme s doktorkou I laktacni porsdkyni, dle ktere mam mlika dost. Samozrejme dodrzuju stravu atd. Chodime k doktorovi casto, protoze hodne place a proste nikdy nevim, jestli je to Jen to brisko...dle doktorku je vse ok. Dle moji mamy a babicky jsem na vine jw, protoze mu porad nutim Jen to materske mliko a on by urcite Chtel neco jineho (jejich slova). Z nasi rodiny nikdy nikdo nekojok dyl jak tyden...
Vcera to vygradovalo v to, ze mamka s nim sla na prochazku v kocarku, plakal ji, dovezla ho zpet s Tim, ze ma hlad a ze to Tak ennecha.. pozadala jsem ji, at odejde, protoze /asi jsem divna/ mi ublizuje, ze mi porad oredhazuje, ze ho snad zamerne nekrmim nebo nevim... Odesla, my jsme se s manzelem pohadali, protoze me mrzelo, ze se me nezastal a nerekl ji, ze jsem maleho samozrejme krmila. Jenze Pravda je, ze on neumi cesky a nemohl ji to tedy vysvetlit. Kazdopadne na Nas zavolala policii, kterym jsem situaci vysvetlila a odesli, oravdepodobne na nasi strane no. Ale cele me to strasne Stve, boli, mrzi, a pripadam si uz jak v blazinci. Jak byste se zachovali Po twkovem incideentu? Diky za vyslechnuti...

pohadalipohadali, protoze mi bylo kito, ze sse me enzastal a nerekl ji, ze jsem maleho orecenkojila...

dyechampion
30. říj 2022

@krisvm asi se od ni odstrihnout, zavolat na vlastni dite policii neni normalni.
Ale zas nevime, ktera strana to mysli dobre. Nektere prvorodicky nevi, a jejich mamy zase vi.
Ale nejdulezitejsi je co rika doktorka, pokud dite prospiva a pribira, tak je vse v poradku.
Nektere mimca extreme trpi na koliky a placou nonstop-kamoska to mela a brecel ji do 6 mesicu🤷🏻‍♀️

lenatko91
30. říj 2022

Pokud kojíš na požádání a z tvojí strany je péče ok, tak bych s matkou aspoň na nějakou dobu utnula kontakt. Ty musíš být v klidu, tvůj stres se přenáší na miminko a ono pak pláče i kvůli tomu.

palja
30. říj 2022

@krisvm já bych se od ní úplně odstrihla. Tohle je úplně přes čáru. Navíc ikdyby třeba zavolali ospod, tak dr ví, že dítě nijak nestarádá. Chci tě trochu podpořit a když jsem to četla, jako bys psala o mé první dceři. Koliky teda neměla, ale rvala a rvala, u dr jsme taky byli často, že jsem si myslela, že je nemocná. Kiss syndrom po porodu neměla, nic se nikdy nezjistilo. Bylo to moje první dítě, já dětská sestra (pracuji několik let s dětmi) a nechápala jsem proč je u nás pořád tak nespokojená. Prostě i dr mi vysvětlila, že některé děti takové prostě jsou, že řvou víc než ty ostatní a nezbývá nic jiného než se s tím smířit a přijmout to. Plně kojená byla celých 6 měsíců, nikdy žádný dokrm. Pak už měla příkrmy, ale rozjedla se až kolem 10 měsíců, do té doby snědla vždy jen pár lžiček. Kojená celkově byla 3 roky.
Druhá dcera je od narození taky hodně uřvaná a uvztekana, tam jsem už ale měla zkušenosti, tak k dr chodíme jen na prohlídky, když si nás pozve. Takže hold si člověk nevybere, mám je ráda takové jaké jsou.
No a právě, kdo takové děti neměl, tak to neví, soudí ty druhé rodiče. Je opravdu přes čáru, že na vás zavolala policii a já bych teda přerušila veškeré kontakty. Ale je to samozřejmě na vás. Jo a určitě bych jí už nikdy syna nesverila. Co by provedla příště 🤷‍♀️

martinka_33
30. říj 2022

To s tou policií máti opravdu přehnala, nemluvila bych s ní aspoň do doby, než mimino přestane řvát 🤔 Prvorozená řvala prvních pet mesíců zivota bez zjevného důvodu, nekteré deti to tak mají.

krisvm
autor
30. říj 2022

@lenatko91 kojím třeba i třináctkrát za den, nejdřív jsme zkoušely dělat dvouhodinové intervaly, ale nefungovalo to, protože právě když ho třeba bolí bříško zrovna (asi), tak jíst nechce vůbec... takže to za chvilku zkusit znova a tak pořád dokola... ale rozhodně když pláče, tak ho nenechám někde ležet bez toho, aniž bych se snažila přijít na to, proč zrovna teď... takže klasika kolečko, plínka, kojení, zkusit si pohrát, mluvit, případně zkusit uspat, když vypadá, že je unavený a tak. doktorka mi na to říká jeidné, že si mám víc věřit, protože malý vypadá jako zdravé prospívající miminko. jenže to s tím věřením si jde prostě blbě už.

krisvm
autor
30. říj 2022

@lenatko91 právě, že ona za veškerou nepohodu doma viní manžela, přitom ten mi se vším pomáhá, podporuje, jako jasně, že už je někdy unavenej, oba jsme, ale přijde mi, že prostě tím, že není Čech, tak má představu, že kdo ví co nám tu dělá... ale jak říkám, pořád ospravedlňovat vztah, kojení atd. je to vyčerpávající no. a právě si říkám, že právě abych to mohla dělat dobře, tak si tu energii musím nechat právě pro vztah a pro malého, ale celé mě to prostě mrzí.

zelenaesmolda
30. říj 2022

@krisvm
hele mozna blbost ale kdyz kojis tak slysis jak maly polyka?
ja jsem mela s kojenim problemy,nemela jsem mliko.mala po porodu zhubla,dokrmovali ji uz v porodnici a kdzy jsme pak byli na kontrole po prichodu domu tak se me prave na tohle ptala pediatra a ja jsem si uvedomila,ze vlastne ne.Je mozne,ze taha ale nema vlastne co a opravdu rve hlady?

krisvm
autor
30. říj 2022

@zelenaesmolda proto jsme byli už dvakrát u té laktační poradkyně, chtěla jsem si být jistá, že má dost mlíka. z jednoho prsa vypil 100ml. taky odstříkáváme, protože to jednu dobu vypadalo, že mu ho právě stříká hodně - ahodně rychle, takže to nestíhal polykat. jinak i teďka prostě vždycky před kojením, v průběhu i po, zkouším zmáčknout prso, a mlíko stříká..jinak má teda teď 6 kg, při porodu měl 4, 050

marcicek84
30. říj 2022

@krisvm tak asi bych poridila kojeneckou vahu. zvazila kolik toho kdy od tebe vypije a to si psala,kdyby se nejsky incident opakoval,at jsi kryta...nektere mamy maji mliko hladove,tedy dite potrebuje porad pit protoze mu to nestaci,nektere zase potrebuji jeste dokrm, protoze mleka je malo.Taky mohl mit mleka dost a uz potrebuje vic a ty nemas,urcite bych nedala kojeni i 13 x za den,to musi byt vycerpavajici i pro tebe i pro tva prsa.No a ten dokrm bych nezavrhovala,nicmene to,ze na tebe rodic zavola policii,to je tak pres caru,ze by si tohle za ramecek nikdo nedal,za orve by byla scena a prerusila bych veskery kontakt,protoze co je moc,to je prilis...az by prisli s poradnou omluvou a prosikem mozna bych je vzala na milost....jo a jestli jenom dudla,ten dudlik bych mu klidne dala,nez aby jen dudlalo prso,lepsi nez aby si pak dudlalo prst do 5 let,

bereni
30. říj 2022

@marcicek84 To hladovy mliko je snad uz jen prezitek ne?

bereni
30. říj 2022

@krisvm Ja bych s mamou nejakou dobu rozhodne nekomunikovala. Poslat policii je hodne pres caru.

marcicek84
30. říj 2022

@bereni nemyslim si,tvoje mliko urcite nezasyti tolik jako UM,po UM ti dite spi 3 hodky a tvem treba jen pul hodku (nerikam,ze to tak maji vsichni) a chce zas a kojis co hodinu,asi si to u prvniho muze zena dovolit,ale druheho tezko,kdyz mas jeste starsi,o ktere se musis postarat,tak ten dokrm je na to docela fajn

krisvm
autor
30. říj 2022

@marcicek84 já nejsem proti dokrmům nebo umělému mlíku, jen si říkám,, že dokud přibírá a vypadá, že vše je ok a ten pláč je prostě fakt těma kolikama, tak bych ho nepřidávala "navíc". ale prostě, když bude třeba, s potvrzením doktorky, ho klidně přidám. jen prostě mě mrzí ta policie, jako to, že sousedi si budou myslet bůhvíco, jako to mi taky někde vzadu leží v hlavě, ale koneckonců to je asi to poslední..spíš prostě to, že to udělala no, přijde mi to jako takový výhrůžka nebo nevím, jak bych to popsala, prostě mi to nějak ubírá pocit nějakého bezpečí a blízkosti k ní.

me_druhe_ja
30. říj 2022

Zkus si ještě vyhledat osteopata a zajít k němu. Možná má nějaký blokády a proto pláče. 🙂 Často se to zaměňuje s kolikama...:( Ale pokud přibírá tak hlad určitě nemá a MM mu stačí.🙂

marimanta
30. říj 2022

@marcicek84 promiň, ale to je nesmysl. Mateřské mléko přesně pokrývá potřeby miminka, průběžně se mění. A buď je, nebo není. Jasně, pětiletému dítěti nestačí, ale tady je řeč o 2,5měsíčním miminku. Pokud maminka mléko má, má ho přesně podle potřeby miminka.

krisvm
autor
30. říj 2022

@me_druhe_ja jo, o tom už jsem taky četla...

me_druhe_ja
30. říj 2022

@krisvm určitě to vyzkoušej, třeba to pomůže....a kdyžtak aspoň budeš vědět, že má fakt jen koliky.....některý děti na to holt trpí víc...:(

Jinak matku bych prostě teď vůbec nekontaktovala...jedna věc jsou blbý kecy a druhá věc je zavolat na dceru policii....tím by u mě skoncila

alice180
30. říj 2022

@krisvm a babycalm jste zkoušeli dávat?

krisvm
autor
30. říj 2022

@alice180 ne, zkoušeli jsme Pupíka..

fouskovi
30. říj 2022

@krisvm určitě zkusím dávat buď Espumisan, biogaya nebo něco podobného

emillyhk
30. říj 2022

Je mi moc líto, čím si teď procházíš 😟 Já mám první dva měsíce dost v mlze, nebýt manžela a mamky, nevím jak bych to zvládla... Nám syn dlouho nepřibíral, takže jsme skončili na UM. Ale když vaše doktorka řekne, že dítě se jí zdá v pořádku a prospívá, tak to určitě nebude váš problém. Na prdíky nám zabíral jedině Babycalm, po Espumisanu to bylo ještě horší (to jen takový tip). Objednej se na fyzio, možná je tam nějaká blokáda z porodu a proto miminko pláče.
Neumím si představit, že by na mě kdokoli, natož vlastní matka, zavolal policii. I když odešli, je o tom sepsané hlášení a pravděpodobně se tím bude zabývat OSPOD. Tím se ty ale netrap, u lékaře jsi byla, dítě prospívá, není zanedbané ani týrané, což se šetřením OSPODU prokáže. S matkou bych omezila kontakt na minimum nebo na nějakou dobu úplně. Možná to myslí dobře, ale tohle bylo tak moc za hranicí, že nevím, jestli bych se na ni vůbec dokázala podívat. A myslím si, že ty jsi z mámy tak vynervovaná, že to nevědomky přenášíš na dítě a to potom pláče. Takže v první řadě se s dej do kupy ty. Omez kontakt s matkou, omluv se manželovi a zkus se trochu prospat. Pomůže vám to všem. A nenech si namluvit, že dvou a půl měsíční miminko potřebuje k jídlu něco jiného než mléko.
Držím palce, ať je brzy líp 🍀

marcicek84
30. říj 2022

@krisvm tak pokud pribira,tak asi UM nepotrebuje,jinak tedy nektere deti placou i bez zjevne priciny prvnich par mesicu a pry i z duvodu nezrale nervove soustavy a ze to dela prave to dozravani.

@marimanta ty si mysli co chces,ja si budu myslet zase sve,na to mame obe pravo 😉

krisvm
autor
30. říj 2022

@fouskovi espumisan dáváme

mysh_me
30. říj 2022

@krisvm me to pripada, ze je to hlavne otazka tveho sebevedomi. Pokud i doktorka rika, ze si mas vic verit, asi na tom neco bude. Udelala jsi nejaka rozhodnuti (partner, kojeni) a vis ze jsou spravna, nemusis je pred nikym obhajovat ani vysvetlovat. Vubec se nenech zatahnout od mamy do nejakeho ospravedlnovani, proste ty jsi matka, ty to delas takto, a ona to bude respektovat. O tvem diteti rozhodujes jen ty a jeho otec, konec diskuze. Nemusis ji davat zadne duvody, argumenty, vyvracet jeji reci, to vse je uplne zbytecne vynalozena energie - utni to a rekni, ja to delam takto, je to moje rozhodnuti, nebudu se s tebou o tom bavit. Musis si takto stat za svym, necekat ze se te zastane nekdo jiny, ted uz jsi mama a kdyz ne pro sebe, udelej to pro sve dite. Ze se te nezastal muz, bych asi pochopila, v situaci kdy nemluvi cesky a jeste ho tvoje mama moc nemusi, to mozna vyhodnotil ze by nicemu nepomohlo aby se do vaseho rozhovoru michal… pokud te podporuje a je ti oporou, je to dulezitejsi nez co (ne)rekl tvoji mame, s tou si to stejne musis vyresit sama za sebe. Necekat kdo se te zastane, protoze tvuj nazor ma stejnou vahu jako jejich a zaslouzis si respekt sama o sobe. Jo a rozhodne bych ji po tomhle incidentu dite nedavala aby s nim byla o samote, a klidne omezila kontakt na minimum. Posledni co potrebujes je nekdo, kdo te akorat rozhodi a ty jsi pak vystresovana, dite vse citi. Snaz se stale vnitrne zustat v klidu (vim hur se to dela nez napise, ale je to dulezite), abys tu mohla byt pro miminko, ktere to potrebuje - ne jen mleko a cistou plenku, ale citit lasku a psychickou pohodu, kterou vnima skrz tebe.
Co se tyce kojeni, prijde mi ze dite krasne pribira, pokud si to mysli i doktorka, nevysilovala bych s dokrmy apod. Pokud se chce kojit, tak koj, nemusis to pocitat ani hlidat casy. Pokud chce jen dudlat a vidis ze nepije, dala bych klidne dudlik (vse pro klidne dite). No a kdyz place, to muze mit tisic duvodu, na nektere se da prijit a ne nektere ne… Neni vse jen o jidle a o hladu, a ze by si dvoumesicni dite “dalo k jidlu neco jineho”, to je fakt ultimatni nesmysl. Jasne zkusila bych vyloucit potravinove alergie, kiss syndrom, nejake blokady u fyzioterapeuta apod, ale nektere deti proste placou i kdyz se na nic neprijde. Zkousela bych cokoli co vam bude fungovat, nositko, satek, chovani, ruzne polohy, cviceni nozickama, mast na brisko, nahrivani, rourka, bily sum apod, nekdy neco zabere.
Ale hlavni je opravdu ten pristup, ze delas pro maleho to nejlepsi co muzes, jsi si tim jista a vis ze jsi pro nej ta nejlepsi mama 💛 nenech se rozhodit! Hodne sily 🍀

irmamala
30. říj 2022

Moje mama je clovek, ve ktereho mam absolutni duveru. Muzu se spolehnout, ze mi vzdy bude oporou, at se vydam v zivote jakoukoli cestou. Kdyby na me vlastni mama zavolala polici, protoze kojim, uz by me ani moje dite nikdy nevidela.

mimco
30. říj 2022

@krisvm kojení je jedna věc, ale k zamyšlení je spíš situace v rodině, jak asi funguje rodina a jaký život celkově vede, když je matka schopna zavolat na dceru po porodu pčr, tohle se běžně neděje, tzn., asi nebudete úplně standardní rodina a pravda bude malino zkreslená, předpokládám…

jola777
30. říj 2022

No pokud by na mě moje matka zavolala policii protože kojím tak bych s ní samozřejmě přerušila veškeré kontakty. Jinak je psychicky v pořádku?? 🤦‍♀️

martinka_33
30. říj 2022

@mimco tipuju, že nejvetsi problém je partner cizinec, to nekteré matky nemuzou prekousnout 🙄

barussska1
30. říj 2022

@krisvm moc ti držím palce. Od matky je to strašná podpásovka. Na nějakou dobu bych utnula kontakt, potřebuješ energii pro svou rodinu a ne aby ti ji vysávala. Já mám uplne to strjné. Podlw toho, že ti doktorka říká ať si věříš usuzuji, že muselo být celý život po jejím a možná máš v sobě nějaký trauma… jsi dospělá, tvoje dítě, tvoje rozhodnutí. Kojení je nejlepší, co mu můžeš dát.

michaela666
30. říj 2022

Malý by chtěl určitě něco jiného? Samozřejmě že má chuť na řídkou krucipi z flašky, slazený čaj a ideálně nacpat bramborovou kaší atd. 😃 Utni kontakt, zavolat policii bylo dost přes čáru. Jestli má zájem vnuka vídat, musí pochopit, že hlavní slovo máš ty a otec dítěte.
Ty jsi máma, děláš maximum pro zdraví a spokojenost svého synka. Věř si. 🍀