Jak to přežít.. Mám pocit, že bych se potřebovala "chovat" víc nezávisle, víc že tady ten vyhřátej krb nemá jistej... něco jako "automaticky" nevařit nebo podobně. Jak na to jdete vy..? (Nevařit to asi není nápad pro mě, já se taky musím najíst že jo...)
No tak na tohle asi zaberou jedině antidepresiva pro tebe. Doma řeším něco podobného. Přítel je doma tak jednou týdně a sedí na počítači klidně celý den. Já sice když mu řeknu ať něco udělá tak to aspoň udělá (když toho nechci moc). Ale taky mě mrzí, že je raději na počítači, než aby se věnoval víc nám. Já to tedy dnes nevydržela a seřvala ho jako malýho kluka. V podstatě jsem mu řekla, že jestli chce takhle pokračovat ať nejezdí domů.... on zaplať pánbůh ten počítač vypnul. Ale mám v plánu pokud to bude pokračovat napsat kolik času stráví v práci/na počítači/s námi. A asi bude sám koukat... Zkus něco takového? Jinak tedy přeji pevné nervy je to jako bych poslouchala sebe.
@jahodi aha, děkuji..tak u nás muž taky sleduje filmy, seriály, je na pc, kdežto já 1.nemám čas, něco dělám 2.nedokážu se dívat, když vím, že holky budou něco chtít, pomazlit, pití, budou se třeba hašteřit, to jsem jim radši k dispozici.. no já si zvykla, asi otupěla? takže radu nemám..
Tohle jsem řešila s psychologem....před nějakým rokem jsem se k sobě už chovali téměř jak k cizímu....Hodně mi pomohlo "vykecat" se někomu nezávislému, kdo pokládá otázky tak, abych nad sebou začala přemýšlet....teď je to mnohem lepší. Otázkou je, jak to bude vypadat, až se narodí malé... 🙂 Hlavně přeju pevné nervy, tohle je těžké, ale je potřeba o tom mluvit...komunikace je základ..chlapi si to většinou vůbec neuvědomují, jak se chovají...
@jahodi Zeptala bych se ho, proč se mnou vůbec je, když ho očividně nebavím a nezajímám 🙄
Třeba jenom neví, jak se má k Tobě a malé chovat , je to nová situace pro všechny. Musíte spolu mluvit. Jak se cítí on? Není třeba odstrčený a na druhé koleji? Vyhovuje mu to tak?
@jahodi jako... Ehm... My to měli naopak... Jako ja potřebuju na relax prostě samotu.a neni to tim, že bych manžela nemilovala nebo s nim nechtěla bejt. Nakonec tedy děláme kompromisy... Ale byl to boj. A chce to mluvit. V klidu, bez obviňování a výčitek. Jo - a co takhle mrknout na seriál s nim? 😉
podle mě o tebe nestojí nechce tě....promin za upřímnost
nebudte naivni....přijde domu nemluví s ní jde si sednout k bedně spat chodí až ona spí ......asi aby nebyl sex...... nezajímá se o ní...
@jahodi ahoj, vím, že se to trochu nehodí, ale..jsi vážně krásná 🙂 (podle profilovky). Na tvůj problém - zkus to po dobrém, nech ho kouknout se na seriál či podívat se na PC a potom se zkus přitulit, že ti chybí a svést ho... Asi prostě potřebuje nějaký čas pro sebe, dělat si co chce - něco jako píše @odula. Řekni mu, že to chápeš, ale že by sis přála, abyste trávili nějaký čas i spolu - třeba ať navrhne on, kdy. Držím palce
Dyt psala ze ji vypráví.... Neznáte celej obrázek. Ja to opravdu soudim podle sebe. Manžel treba něco nachysta - chipsy a pivo řekněme. A ja si toho nevsimnu, prostě mi to nedojde a jdu si po svejch... Dřív z toho byl konflikt - dneska se tomu zasmejem. Chce to mluvit. A nevycitat. To často člověka jen donutí přejít do defenzivy a nikam to nevede.
No ja chodim do prace, mam dite a kdyz prijdu chci mit aspon hodku klid. Ne ze na me hned nekdo spusti.je pptreba se taky vcitit dobdruheho. Nekdo vyklada nekdo ne.
Ahoj, no nějak to máme podobně. Muž, který je šéfkuchař a šéfcukrář chodí domů pozdě v noci, malou vidí opravdu málo a když jí vidí, tak si sedne k PC nebo na mobilu kouká na filmy či dělá přípravu v kuchyni. už ani nevím, kdy jsme naposledy byli někde spolu. První dva měsíce byli opravdu těžký, hádky, nadávky apod. a pak jsem si zvykla. Naopak, když si chceme někam vyjít bez malé jen se psy je to divné.
Je to jako kdybych byla samoživitelka, vše doma si udělám podle svého, sice o tom muže informuji, že je potřeba udělat to či ono, ale radši po tom, co to třeba týden nebo dva leží ladem, tak to udělám sama. Nemá cenu se nervovat. Hodně štěstí a pevné nervy a určitě na to nejsi sama 🙂 Vždy si řeknu, že jsem ráda, za to co mám, že mě nebije, nechlastá apod. ale ta citová stránka prostě strádá po narození mimča 🙂 To se občas stává. Nadhled děvčata, i když je to velmi těžké
Promluvit si o tom, jak se cítíš - že jsi celé dny sama s dcerkou a chybí ti komunikace s dospělým člověkem, s blízkým..a také vzít v potaz i jeho pravdu, že sotva přijde z práce, chce klid, třeba kouknout na pc, a žena se na něj vrhne s tím, co kdy kde jak udělala malá, jak je vyšťavená a jak málo se jí/jim věnuje..a najít společně řešení, které bude kompromisem pro oba.. přeju hodně sil 😎