Kdy se "nejlépe" rozejít?

5. čer 2024

Holky, já už fakt nemůžu. S mužem jsme neustále rozhádaní (přijde domů a začne mě buzerovat - jaké má malá hračky, že se napila džusu, že ji rozmazluju - přitom má jen normální období vzdoru, atd, atd.), pořád něco...já už na něj mám úplně averzi. Celé dny se pozoruje, tu ho píchne, hned běží za nějakými léčiteli, biorezonance, atd., pořád popíjí olej, bylinky, pořád se hlídá...na druhou stranu dceři by dal i čtvrt roku prošlý jogurt, protože je přece "škoda ho vyhodit", hrozně se změnil za poslední cca dva roky, čte divné knížky jako z nějaké sekty, jeho rodiče ho v tom ještě podporují. Ložnice máme oddělené už možná ty dva roky... Poslední dobou jsem se přesvědčila, že je nám nejlépe bez něho, doma máme pohodu, uklizeno, program, co nás baví (nejen jeho). On se o malou v podstatě nezajímá, nikam s ní nechodí, nijak si nehrají...půl hodiny ji pohoupe a to mu stačí, víc na ni nemá nervy. Já teď řeším, jak to rozseknout. Vím, že bude dělat s malou naschvály... Malé budou za pár měsíců tři roky. Střídavá péče se minimálně do toho předškolního věku prý nedoporučuje, mj. kvůli tomu, že to dítě nemá úplně pojem o čase a odluku vnímá vždy jako osiření, což pak do budoucna může způsobit sklony k žárlivosti a tak. Střídačku bych rozhodně nechtěla, ale samozřejmě netuším, jak by soud rozhodl (a ano vím, že on jako otec má právo dceru vídat). Mám to rozseknout hned (to prostředí, když už je doma, je nezdravé)...nebo čekat, až do věku, kdy soud přihlédne k názoru dítěte (kolem desíti let?!). Jak ty soudy teď rozhodují?? Jsem už opravdu unavená z těch jeho věčných útoků. Zpočátku jsem se snažila komunikovat, ale odezva žádná, nechápe, co říkám, ať to říkám mile, pomalu, vysvětluji, argumentuji, jako by ani nechtěl rozumět. Teď už nemám chuť ani odpovědět na pozdrav (je to hrozné, vím, ale kdo něco podobného zažil, ví, že to dojde do bodu, kdy už není kde brát)...

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
me_druhe_ja
5. čer 2024

Ja bych počkala do doby, než začneš pracovat po rodicaku. Aspoň rok. Ten první rok školky je často kritický, děti jsou furt nemocný. Pak bych to rozsekla. Vůbec nevíš, jestli zájem o střídavku mít bude.

autor
5. čer 2024

Holky, upřímně myslím, že on ten zájem mít úplně nebude...ale jeho rodina ho do toho podle mne bude tlačit a hlavně to bude dělat naschvál, řekla bych...

te_reza
5. čer 2024

Vhodný čas na rozchod není nikdy. Ono když počkáš, rok dva, tak se ti taky může stát, že si zvykneš, odevzdáš se a zůstaneš v nevyhovujícím vztahu ze zvyku.

exbordelar
5. čer 2024

Co parova terapie? Ja bych asi mu asi dala na vyber - pojdme to zkusit v manzelske poradne a nebo se rozejdeme...

izz76
5. čer 2024

Promluv si nim o tom, vždyť takový vztah ho taky nemůže bavit. O dite zájem nemá,takže střídavé pece bych se neobavala,ze by chtěl.

irmamala
5. čer 2024

Jakoze s takovou averzi bys vyderzela dalsich 7 let? I v 10-ti letech se da dite tak krasne zmanipulovat, uplatit, uprosit. Me starsi dceru je 11 let, stridavku strasne nechtela, ale kyvla na ni, aby nebyl tata smutny. Takze jistotu, ze ji nakonec nepretahne na svoji stranu, zadnou nemas. Za me, pokud jsi rozhodnuta, je lepsi se rozejit, kdyz jsou male a snaz to prijmou, nez v puberte.

sorboni30
5. čer 2024

Můj exmanzel o kluky nikdy moc zájem nejevil. Nehlídal je, zdrhal po práci ven..samé služební cesty a když přišel rozvod? Rval se o ně jako lev, kvůli alimentum ✌️
Hrál si před soudem na super otce.. a teď?
Jsme rozvedení 4 roky..když jsou kluci na víkend u něj, vysere se na ně a jde chrnet v 19hod a kluci jdou sami spát až o půlnoci. Na snídani jim dává musli které kluci nejí, mají po něm hlad. Nechá je o hladu od oběda než dojedou domu.. prostě je to ehm.. Když je jeho partnerka v práci o víkendu, kašle na kluky..když je ona doma, stará se víceméně ona, on ne.
Kluci mají 9 let. Pamatují si jak jsme se hádali a jsou rádi, že jsme od sebe.
Kdyby byli v tomto dnešním věku a my se teprv rozváděli, nesli by to špatně.
Prostě čím dřív je dítěti méně, tím lépe si zvykne na to, že rodiče nejsou spolu.
Kluci čekají až budou mít věk kdy nemusí k otci chodit..

chxy
6. čer 2024

Před měsícem jsem odešel ... žena došla k závěru, že už mě nemiluje, odcizení, málo společných zájmů, možná i třetí osoba atd. Dvě pubertální děti a 23 let spolu ... jiné řešení jsem nenašel ... ona ho taky nenašla, tak jsem se sbalil a šel. taky tam už je asi nějaká averze vůči mě. Ten vhodný čas nejde určit. Logicky bych asi volil leden, ať je celý rok na to, dát tomu nějaký systém do vánoc. Určitě bych do konce roku navrhl poradnu ... taková příprava na to co bude ... obroušení hran ... u nás to žena odmítla ... tak uvidíš.

l_
6. čer 2024

@chxy vubec bych do ledna necekala.. ono je to totiz jedno..tuhle narozky, tamhle neco, velikonoce, vanoce, prazdniny.. nikdy neni ten top vhodnej cas..

@sorboni30 u nas stejne.. do 3let veku dcery pomalu nevedel ze ma dite a pak najedou chtel stridavku, protoze tam dle nej nejsou alimenty (a zaroven abych vse kupovala ja, samozrejme).. no mame rozsirenej styk 🙄 a jen cekam, kdy ho to prestane bavit 🙏🏻🙄 holce se nevenuje, vychova nula, vyziva stylem kebab k veceri, lentilky k svacine 🤦🏻‍♀️

Zadavatelko.. necekej.. zajisti si bydleni, podporu rodiny a jdi do toho.. jistotu nebudes mit nikdy v nicem, ale strasne se ti ulevi 🙏🏻 vse hned soudne, at jsou alimenty vymahatelny a pece ma nejaky rad.. vyzjisti si pridavky apod a pak uz jen to ustat.. ale stoji to za to, fakt jo 🙏🏻

chxy
6. čer 2024

Je to zásadní rozhodnutí. Nekvapuj se. Promluv si s ním - nezapomeň, že je třeba mluvit jazykem jeho kmene ... Navrhni návštěvu poradny, ať se na to podívá nestranná osoba. Názory kamarádek ber s rezervou ... rádi pouze zrcadlí tvé pocity ... Jak to důkladně promyslíš, tak jednej ... I když budeš iniciátor, bude to i pro tebe záhul na psychiku i finance. Doporučuji pročíst tuto knihu https://www.databazeknih.cz/knihy/partneri-a-ro...

miri05
Autor odpověď smazal
Zobraz
martinka_33
6. čer 2024

Čím dřív, tim líp. Čim mladsi díte, tim lépe se přizpůsobí novému režimu. Synovi byly tři kdyz jsme se rozešli a on si vubec nepamatuje dobu kdy jsme byli spolu, dva domovy bere jako samozřejmost, jako neco co k životu uplne přirozeně patří. Dceri bylo 5 a ta si tu dobu pamatuje, přizpusobila se taky snadno ale obcas riká ze by si přala mamu a tatu spolu. Nedovedu si predatavit, ze bych se rozvadela ted, kdyz jim je 7 a 9 a uz vubec si neumim predstavit menit zivot pubertakum.

chxy
6. čer 2024

@miri05 do sdíleného bytu.

chxy
6. čer 2024

@martinka_33 puberťáci - holky - tvrdí, že jsou v pohodě, ale když se některé zeptám, tak brečí a nechcou se o tom bavit. Holky mají k mámě podstatně blíž ... takže, aby odešla ona (iniciátor rozvodu) byl nesmysl. Proto jsme se i předběžně dohodli na společné péči ... holky si sami řeknou, kde chtějí být. Tuším, že dostanu pěkně na prdel, ale stejně nejsem teď schopen pro střídavou péči zajistit odpovídající podmínky ... slyším furt jen netlač na ně ...

levandule_k
6. čer 2024

A takový byl vždycky? Jak dlouho jste spolu? Pokud lítá pořád za nějakými léčiteli, tak nemá ho nějaký léčitel u sebe nějak zaháčkovaného? (Ne každý léčitel je dobrý, někteří jsou dost pofidérní, a to říkám jak někdo, kdo je dost alternativní.)

Nebo nemá rozjeté nějaké úzkosti ohledně svého zdraví, když reaguje na každé píchnutí pomalu jako na ortel smrti.