Kdo je v právu být naštvaný?

31. pro 2022

Ach jo, pohádali jsme se s mužem. Kvůli blbosti - úklidu na chodbě. Asi se chci jen vypsat, ale když někdo nabídne svůj pohled budu ráda.
Byli jsme domluvení, že uděláme společný úklid chodby společných prostor domu, on zamete a já s dětmi vytřu. On zametl a pak šel něco natírat do sklepa. Dvě starší děti šly vytírat a já s nejmladší zůstala doma, protože chtěla kakat. A kakala asi na pětkrát, tudíž se mezitím vrátila starší dcera s tím, že hotovo a syn zůstal s otcem ve sklepě. Fajn, řekla jsem si, že tedy budeme již doma a .počkáme Jen

barmil
31. pro 2022

Mně přijde směšný, že jde uklízet celá rodina. Proč to nemohl udělat jeden, proč jdete oba a všechny děti? To je jako divadlo pro sousedy? A ještě se pak pohádat, vždy je to jedno, hlavně, že to je hotový.

autor
31. pro 2022

Jenže on přišel s tím, jak jsem to jako pochopila, a i když jsem mu to v klidu vysvětlila tak demonstrativně to jako musel po těch dětech přetřít a pak se zavřel ve svém kumbálku, jo, tady jsem udělala chybu, že jsem za ním po chvíli přišla, jestli je jako naštvaný? No a on že jsem se z toho vyvlíkla, a bla bla, že jsem měla prostě přijít, nebo se omluvit že jsem nepřišla. No já to uklízím sama každý týden a jednou jsem nepřišla, že malá kakala, ach jo. A prý kdybych byla vědomá žena, tak se zachovám jinak. No já jsem bohužel nezůstala v klidu a trochu hysterčila, ale myslím, že jsem byla v právu. Nebo ne?

autor
31. pro 2022

@barmil v dalším příspěvku píši, že to dělávám sama, no on chtěl aby děcka trochu pomáhaly

galatea_a
31. pro 2022

On chtěl, aby děti pomáhaly. Děti to vytřely dokonce samy, tak to má být rád, ne? Nebo v čem je problém, když normálně to děláš všechno ty?

barmil
31. pro 2022

No tak deti pomohly, on mohl byt v.kumbalu..tak furt nechápu..úplně zbytecny

felixfelicis
31. pro 2022

OMG vedoma zena🤣 Otazka je, jestli je dcera uz ve veku, aby vytrela tak, ze bude skutecne vytreno, to by byla moje jedina starost, jinak vubec nechapu, proc to cely resite, hadate se kvuli tomu a ty se mas jeste omlouvat😆

journals
31. pro 2022

Řešíte hlouposti. Zbytečně bych tomu nevěnovala pozornost víc, než je to opravdu nutné. Nebo jsem možná nepochopila co je za problém…?

drakenn
31. pro 2022

Kolik je Teda dětem?

palja
31. pro 2022

Podle mě je to blbost řešit. Zameteno a vytřeno je, víc bych to neřešila.

autor
31. pro 2022

Jinak já jsem spíš smutná, že o mně smýšlí hned takto, já fakt nemám potřebu se z toho "vyvlíkat". No dcera má 4,5 a syn 7,5, už mi s úklidem pomáhali a já viděla tu chodbu hezky vytřenou, no do spodního patra jsem nešla, tak nevím co tam. Ale přijde mi to jako hloupost prostě, no teď už se se mnou nebaví, jelikož jsem si dovolila mu nastínit větší obraz, který nebyl tak lichotivý, no nic, to je mužské a ženské vnímání.

victress
31. pro 2022

teda pardon, ale kdybych měla řešit takové blbosti, tak jsem 3x denně rozvedená nebo vdova...pokud je jinak OK, tak neřeš to, co chlap z huby vypustí...😉

2veverka
31. pro 2022

Podle mě není blbost samo téma, jak píše někdo výše. Spíš je potíž, že nemáš možnost to svému muži rozumně vysvětlit, aby tě slyšel. Bez obviňování.

emillyhk
31. pro 2022

Já tyhle kolektivní uklízecí akce nemám ráda. Kdysi měl manžel tendence, že budeme uklízet spolu, např. jeden vysává a druhý mu šoupe nábytek 🤦‍♀️ No naštěstí brzy pochopil, že já tohle nepovažuju za pomoc, abysme dva dělali tutéž činnost, kterou zvládne jeden. A to samé u vás. Chce, aby se děti zapojily? Super! Tak je má vzít, nechat je zamést a on potom vytře. Ale proč on zametá a ty musíš vytírat a děti co? A když teda děti vytřely, takže vlastně udělaly, co chtěl, tak ještě frfňá a uráží se? A že jsi se z toho vyvlékla? No a co, vždyť to obvykle děláš ty 🤷‍♀️ Nechala bych ho trucovat a až se uklidní, vysvětlila bych, že se nestalo nic moc hrozného a šla bych dál 😉

autor
31. pro 2022

Děkuji za odpovědi, souhlasím, že je to blbost a doufám, že vychladne brzy.

amazienka
31. pro 2022

Za sebe nevidím problém v úklidu, ale v tom, co dokážete udělat z naprostý blbosti. Určitě bys takovýhlech situací dokázala vyjmenovat 10, kdy to mezi vámi nefungovalo.

martt
31. pro 2022

Proto my s manželem nikdy neuklizime společně. Každý máme jiné představy o uklidu a systém a jsme schopný se u toho 100× pohádat, ale jinak se máme rádi 😉. Pokud vám to jinak klape , tak bych to upřímně neřešila.

martinka_33
31. pro 2022

To je pitomec 😅 Pet let jsem s podobným exemplářem žila, stačilo...

autor
31. pro 2022

Ono to právě v těch důležitých věcech funguje, jde vždy jen o to neporozumění v pro mě hloupostech, kdy on ale mluví o "principu", mě to právě nebaví se hádat kvůli takové maličkosti, zvláště když se nic hrozného nestalo a nesnáším že on si hraje pořád na "vědomého" a nedokáže pochopit tvou zkušenost. Má vždycky pocit, že on toho dělá hrozně moc (a já vím, že se snaží) a i když mě také za něco ocení, tak někde tam dole si myslí, že to mám přece jednoduché, že vlastně asi nic moc nedělám, že je to samozřejmé a snažím se na něj asi hodit svou práci, což je blbost, jo a ještě jsem nevděčná. On je jako dost dobrý co se týče mužské role ve světě, no bohužel trpí komplexem nedocenění (je to rak) a trochu pocitem nadřazenosti. Jenže to vždy dopadne tak, že já jsem ta špatná/já neumím uznat chybu atd. Jasně že mám i nějaké blbé vlastnosti nebo nedostatky, stejně tak on, no já mu nemám potřebu něco vyčítat dokud se nedostaneme do sporu, abych ukázala, že to není černobílé. To mě nebaví, ale zatím se to vždy urovnalo, pardon za vykecání, a určitě to příště nechá zase na mně.

keysi90
31. pro 2022

Řešit takové kraviny, jsem už zavřená někde v Kroměříži. 🙉

westie
1. led 2023

Ja te chapu, oncas doma slysim neco podobneho🤦‍♀️ Jasne ze to jsou kraviny, ale cloveka namichne, kdyz z toho ten druhy dela otazku principu a ja nevim co vsechno.
A uprimne, reagovat v takovych situacich a klidem taky neumim pokazde.
U nas hodne pomohlo, ze jsem si zacala vazit sama sebe a prestala jsem resit, co si o me mysli on. A hned jsem spokojenejsi a i manzel uz neresi takove blbiny.

mourovatakocka
1. led 2023

To je ale vůl. To je jako ženská s PMS, aby řešil číčovinu? Prostě jsi měla něco jiného, tak jsi tam nemohla být s dětmi, příště to vyjde. A ať se ti do toho příště nemontuje. Vždycky to děláš ty a když chudáček chlap něco dělal taky, hned se cítí ublíženě. Můj muž k tomu má taky sklony. Asi bych to být tebou vysloveně nerozmazávala, ale současně jestli se mu budeš za jeho smyšlené křivdy omlouvat, akorát ho utvrdíš v tom, jaký je ublížený chudák. Až oba vychladnete, můžeš mu to zkusit vysvětlit, jednoduše jako jsi to napsala sem. Tohle je trochu přístup uraženého puberťáka, zvlášť když prostě nepochopí, že od dětí se nedá odběhnout pokaždé.

ilonne
1. led 2023

Oba řešíte kravinu....

jjasmina
1. led 2023

Měli ste uklízet spolu, on zametl, tys nevytrela. Tak kdo bude asi v právu? Jinak dost pochybuju, že dcera vyttela tak, že se opravdu jednalo o úklid

ivuse20
1. led 2023

@jjasmina jasně, pokud to ale dělá pořád, tak bych opravdu neřekla, že je v právu on. Vyčítat ji, že jednou nevytrela, zvlášť když vytírá furt mi přijde trošku přehnaný. Zvlášť, když se mu to pokouší vysvětlit... Já osobně nemám ráda tohle uklízení napůl..

jjasmina
1. led 2023

@ivuse20 hele ano je to blbost, ale dohodli se tak ne?

cilkat
1. led 2023

Hele, všichni ti píšou, že řešíš blbost... mě to ale jako blbost nepřijde. Mě přijde, že celá situace je o tom, že tvůj muž se tě pokouší manipulovat na základě nějakých "ezozvastu", ukázat ti převahu a to, že " on , uvedomely muž, musí vést svou nevedomou ženu, aby třeba v tom světě nezbloudila na nějakou zlou cestu" (jako jsou samostatnost a sebevědomí).
Neříkám, že tvůj muž je obecně špatný a tyran. Ale že máš plné právo mu tyhle "principy " nezrat.

zelenaesmolda
1. led 2023

Ja vubec nechapu v cem je problem?

autor
1. led 2023

Děkuji za příspěvky, už ho to přešlo, a já chápu všechny tady sdílející s jejich pohledem, snad příště nějaké zajímavější téma.

jjasmina
1. led 2023

@cilkat hlavně se dohodli, že to udělají společně 😉

somalicats
1. led 2023

@jjasmina Dohodli se, ze to udelaji spolecne, ale pokud jsi cetla dobre cely prispevek autorky, tak ji zdrzelo to, ze nejmladsimu diteti asistovala u kakani. Nevim, zda mas deti, profily automaticky nelustruju, ale ten nocnik u mrnat fakt nepocka 😉. A kdyz je zbytek rodiny hyperaktivni a nepocka na ni, tak co se da delat. Zbytecna blbost.