Ahoj maminky, jdu se zeptat jak reagují vaši manžele/partneři na nákup dárků pro děti? Nemyslím si že bych děti nějak rozmazlovala ale štve mě že můj manžel každý rok během nakupování dárků remca že toho nemám moc kupovat. Včera jsem objednala dceři první dárek. Domeček pro panenky. Když jsem dneska zmínila že bych jich chtěla koupit ještě dinosauří masku kterou hrozně si přál a interaktivní kočičku aby dostala taky něco chlupatého na mazlení tak jsem si hned vyslechla jak jí rozmazluji. Že e jeden dárek bohatě stačí a tak dále. Myslím si že čtyřleté dítě očekává pod stromečkem víc jak jeden dárek. Zase souhlasím s tím že by neměla dostávat x dárků ale jako tři dárky podle mě nejsou úplně moc. Nejhorší je že tohle to řešíme každý rok, potom při rozbalování dárků tam sedí, kouká a je naštvaný. To samé u druhého dítěte. Ráda bych zmínila že během roku jim zrovna hračky nekupuju. K narozeninám každý dostali taky tak tři dárky nic velkého. Vůbec tyhle reakce nechápu protože dárky platím jenom já tečka pořád nadává že to doma není kam dávat, přitom to neuklízí takže to nechápu. Neřeknu kdyby dostávala mega věci, drahý ale tohle to jsou položky dohromady do 1500... To že pak koupím pastelky omalovánky a ponožky jako dárek moc nepočítám. Zajímalo by mě jak je to u vás? My s manželem si dáváme vždycky jeden dárek a pak si kupujeme něco dohromady třeba jako stan něco domů a tak dále.
Manžel má trochu grinchovsky komplex se mi zdá. Já souhlasím s tebou. Jako pod stromek by si ,,tváření" mohl odpustit ne, kvůli dětem.
Darky nakupuju za sve, vybiram je ja, takze manzel nerika nic 🙂)) Je rad, ze nema tuto povinnost 🙂)) Kvuli tomuhle jsme se nikdy nehadali.
Tak u nás se vybere jeden hlavní a dražší dárek a k němu už se pak dokupují drobnosti.
Tuhle na mě vyběhli video 5 dárků, ale už si nepamatuju přesně znění. Neví jako 1 dárek kniha, 1 dárek, co si dítě opravdu přeje, 1 dárek oblečení nebo tzv. měkouš, 1 dárek na rozvoj, tvoření, vzdělávání.
Ano, máme to úplně stejně. Je to podle mě z původních rodin, kolik se dávalo dárků… My jsme měli Stedry den i s prarodicema a širší rodinou a dostávali jsme opravdu hodně dárku. My jsme na Stedry den doma sami a děti dodávají potom ještě dárky u babiček a tetiček atd, takže toho dostanou hodně. My se většinou na něčem dohodneme, jako na větším dárku, ale já pak ještě přikoupím pyzamo, knížku, nebo nějakou hru/ malou hracku a nás tatínek se také vždy tváří 🙈… úplně Ti rozumím, já se vlastně kvůli tomu netesim na Vánoce, protože u našich se dávají dary ve velkém a já to musím strašně regulovat…
Nemá nějaký problém sám se sebou? 🤔 Ježiš já bych ho hnala svinským krokem, a ještě dělat ksichty pod stromečkem... My se s manželem na dárcích vždycky shodneme. Někdy mám pocit že by nejradši vykoupil celý hračkářství 😃
Dárky kupuju já a manželovi je to šumak co kdo dostane.Starsimu kupuje elektroniku on.Letos poprvé koupi dceři mobil.
Ahoj, mě přijde, že má nějaké trauma z dětství a dokud si to nezpracuje, tak se dohadovat budete. Každý, a na Vánoce obzvlášť, přejímáme to, co jsme viděli doma.
Nevím, jestli Ti k něčemu bude info, jak to mají ostatní. Ale tak u nas: dárky kupuju ja svoji rodine, můj muž te svojí, ale protože nás je vic, tak mi muz dá 30% útraty za dárky, co kupuju. Oba máme rádi bohaté Vánoce. Mezi sebou s mužem si dáváme 3-4 dárky a snažíme si opravdu udělat radost. Děti dostávají vic nez jeden určitě.
Muj muž ma pocit, ze dárky musí být drahé, což má z dětství on a jinak to nejsou pro něj poradne Vánoce. Zatímco u nás se v rodine dávali i drobnosti anebo užitečné věci anebo i kosmetika (placnu treba ponožky, drahá pasta na zuby, něco do domácnosti) - to by třeba muj muž neprekousl, kdyz bych mu dala něco takového 😃 ale říkám si, že to jsou Vánoce a každý by měl mít radost. Jo a jinak mi nekeca do toho, co komu koupím. Je rad, ze se o to nemusí starat a stačí mu říct částku, kterou mi má poslat na účet.
Já jsem taky spíš ta, co by koupila všechno. 😀 ale moc dobře vím, že to není dobré. A taky děti nevydrží rozbalit si 15 dárků, pak neví co dřív a ve finále z těch 15 půlka zůstane celý rok ve skříni.
Takže já se snažím, aby měli každej tak max 6-7 balíčků na rozbalení. Zatím je jim 5 a necelý 4 roky, takže pro mě je hodnotné úplně všechno stejně: ať je to dárek za 5 nebo 50 eur. 😀 vždycky je tam nějaká knížka, něco vzdělávacího, něco na zábavu, dceři na tvoření. Oblečení teda zatím nedávám, pamatuju si, že to jsem jako dítě začala oceňovat až kolem 10 let, předtím mě to stvalo. 😀 ale v těch 6-7 dárcích jsou i drobnosti: menší puzzle, autíčko...
Pak teda máme jeste vánoce u přítelovi rodiny a tam každej dostane ještě tři dárky (dva od jeho bratrů, jeden od jeho rodičů). Ale je to na 2x tak se to dá. 😀
Jinak jeden má narozeniny v půlce listopadu, druhá na začátku února, takže během 3 měsíců toho dostanou fakt dost a po zbytek roku padla. 😀 to spíš jen nějaké drobnosti má malování, tvoření nebo když koupím výhodne nějakou společenskou/vzdělávací hru z druhé ruky. 🙂 jo a knížku občas. 🙂 ale žádný věže tlapkove patroly za 5 tis apod😀
My máme možná trochu nestandardní vánoce. Na Štědrý den jsme s dcerkou u rodičů, takže tam je vždy pod stromečkem hodně dárků, prostě pro ta rozzarena očička. A pak někdy později (doufám, že letos to stihneme aspoň do konce roku) k nám domů přijede dcerky táta a máme druhé rozbalování, kdy on mi vždy dá peníze, ať koupím dárky dle svého uvážení. Já si nedokážu představit dát dítku pod stromeček jen jeden dárek, to by i mně bylo líto. Takže rozumím tomu, že se ti to nelíbí. Obzvlášť pokud ještě hází ksichty....
Strasne záleží, jak si ti doma nastavite, klidně i ten 1 dárek by byl fajn, kdybyste se shodli. Já jsem spis zastánce méně materiálních Vánoc, ale třeba knížku, obleceni a drobné blbinky k většímu dárku dáváme vždy. Vždy je některý z dárku v dopise nesplněny. My se musíme domlouvat, co kdo koupi, ať je to nějak v rozumných mezích. Co jsem teda neměla rada, byla kupa plastových a nejlépe i zvukových dárku pro menší děti jen kvůli tomu pocitu, aby toho bylo hodně. Za me zbytecne plýtvání a bordeleni planety. Ale ten tvuj popis, co planujes, mi prijde fajn. Jooo, kdyby sis názvy dárky brala uver nebo jste neměli na jídlo, tak bych na tebe byla naprdla taky, ale takto mám ta to, ze tvuj chlap úplně zbytecne vysira 😊
Jako tohle máme doma jinak, máme doma bohaté Vánoce, cely rok dopředu počítáme cca min 20tisíc na Vánoce- stromek, cukroví, dekorace, dárky. Samozřejmě je musíme ušetřit, pokud se nepovede, a více třeba cestujeme, tak na to padne můj 13.plat. Dětem koupíme co si nejvíc přeji, u dcery je to akrobatická Šala a rainbow panenka, syn miluje auta na dálkové ovládání, takže jsme mu objednali poradny auto, plus každému nějakou hru, knížku, tvoření, oblečení a jsme na klidne 7 tis pro jednoho. Ale máme to tak proste nastaveno od zacatku, nevím proč bych malému diteti dávala jen 1 dárek. A ksicht u stromečku bych netolerovala. Můj manžel je naštěstí milující typ, který by se pro rodinu rozkrajel a dárky pro děti nechává na mě.
Mne prijde dulezite se jako rodice shodnout. Protoze pokud to vy delate po svem, tak pak chapu, ze je manzel u stromecku nastvany. Znam rodiny, kde je opravdu jeden darek, a neni na tom nic špatného, je prece jedno, jak to tady kdo ma. Je to jeden z aspektu vychovy a je dobre to spolu probrat a idealne dospet k nejakemu konsenzu a vzajemne se respektovat. Kdyby si vas manzel prosazoval neco takto silou (vedel, ze s tim nesouhlasite a stejne to udelal), take by vas to mrzelo.
Můj chlap také vždy nadává, že kupuji hodně dárků, to už je taková naše tradice.
Ale nedělá kyselé obličeje pod stromečkem, to by mi bylo fakt líto, ale toto jsme si vyříkali jedny vánoce které totálně zkazil a já už měla zabalené kufry stálo ho hodně práce mě přemluvit, abych zůstala. Tak se snaží.
Mě tvoje dárky přijdou v pohodě a akorátní, já se teda umím rozšoupnout víc.
A vlastně vtipné bylo, když jsem loni fakt koupila pouze tři, ale dost drahé dárky a měkouše, tak si mě vzal bokem a říkal, že jsem mohla koupit více nějakých blbostí nebo naopak potřebností, že dítě nylo z počtu dárků zklamané. Je fakt, že letos zatím ohledně dárků neřekl ani slovo, tak třeba to pro něj byla lekce.
Dítě mi zklamané nepřišlo, sice koukalo, jestli ještě nemá něco na rozbalování, ale to spíš aby se něco nezapomnělo než, že mělo pocit, že bylo ošizeno.
Manzel programove frfna, ze toho je moooc a ze toho nemam tolik kupovat a ze pak mame doma bordel a bla bla bla. Ve chvili, co to zacnu balit, tak predvede paniku, ze toho je malo a ze kotatka budou smutna ze maji malo darecku 😂
Ale on to ma tak nejak programove nastavene, tyhle 2 mody. Obcas me to namichne, obcas to uspecne ignoruju ale tvarit se pod stromeckem to by teda nikdy neudelalal
U nás to máme tak, že já jsem jako Clark Griwald a chlap je Grinch...já Vánoce miluju..muž moc ne..ne že by je neměl rád.. ale nerad Vánoční ozdoby a stromeček a celkově Vánoce moc brzo...kupování dárků je většinou na mě.. ať jsou to narozeniny, svátky, Vánoce.. já výběru kolem 5-6 dárků.. pro každé dítě a muž vybere jeden sám za sebe. Většinou něco většího (kolo,brusle,koloběžka) a na poslední chvíli.. jako že objednává i týden před Vánoci a pak doufá že pošta stihne dorucit😅. Já zase nakupuju klidně od léta a hodně přemýšlím co by se dětem líbilo, využily by. Ještě se nestalo že by nám něco týden po Vánocích leželo v koutě.
My jsme o tom hodně debatovali a ideální kompromis pro všechny jsou 3 dárky + třeba knížka a desková hra pro všechny... I na dětech vidím, že víc dárků je zbytečných a tohle množství je tak akorát, aby měly radost a zároveň nebyly zahlcené... Nepočítám pak samozřejmě věci od babiček, pak když se to sečte, je toho až až
Vůbec bych ho neposlouchala a dítěti bych koupila, co bych chtěla já..✌️ 3 dárky nejsou žádný extrém. A manžílkovi bych koupila jeden dárek..😁
Já Vánoce miluju a prostě je potřebuju dokonalé. Krásný advent, hezkou výzdobu, ale zároveň pohodu a žádný stres. Manžel je rád, že máme vyzdobeno, ale žádné vánoční šílení od něj nečekám. Jinak my si s manželem kupujeme přibližně 3 dárky, holkám kupujeme každé do 10 dárků (letos mám pro každou 8), ale nekupujeme drobnosti. Je v tom lego, knihy, deskovka, něco na tvoření, nové povlečeni se stitchem, pro starší nový batoh do skoly. Dárky vybírám já, ale vždycky to doma probereme.
@zmrzlinka taky tak. darky kupuju ja a on pak jde 23.12. do hrackarstvi a vybere darek synovi. zbytku rodiny kupuju ja. On ma nazor davat jen detem a zbytek neresit ale nerika nic, ze by nadaval atd. Jen na to ma svuj nazor
@hanka_12345 největší sranda je,že jeho teta a strejda nás zvou každý rok na oběd.Vetšinou mezi svatkama a děti tam pokaždé něco dostanou.Takže já im taky něco koupím,zabalím ,nachystám sebe a děti a pan tvorstva vyleze půl hodiny před odjezdem ze sprchy a ptá se jestli NĚCO pro tetu MÁME.Zabit málo 🤣🤣🤣🤣
@chemisterka platíš to všechno ze svého nebo jděte na půl?
Dohodli jsme se akorát na nějakém plus mínus finančním limitu a dárky objednávám já. Pod stromečkem z toho mají zážitek děti i tatínek. 😄 Snažím se ale hračky jako takové nekupovat. Spíš kupuji třeba deskové hry, knížky na večerní čtení, Albi kouzelné čtení. Ale domeček pro panenky + panenky, kuchyňka + nádobí, Play doh dílna + modelína, vláčkodráha + samo jezdící vláčky to byli taky dárky k Vánocům, takový ten hlavní velký dárek. Pak takové mrňky okolo jako ta knížka, korálky, úkolová kniha, samolepky. Pro starší už třeba teďka i věci na sport, nové povlečení, prostě něco co je stejně potřeba koupit, ale počká se s tím strategicky do Vánoc.
@zmrzlinka my máme společný účet, chodí tam obě naše výplaty, takže platím dárky ze společných peněz. I dárky pro něj.
Většinu dárků kupuju já, držím se pravidla, že něco na sebe, něco didaktického, knížku, hračku, letos poprvé i něco, co si přeje. Obecně si dárků nedáváme moc, s manželem bysme si vystačili i s jedním společným, ale to mi zase přijde divné před synem, že proč mi tak málo a on toho "hromadu". Já dárky kupuju průběžně, manžel před Vánocemi (nebo i narozeninami) jde a koupí jeden dárek. Podle vlastního výběru, nekonzultuje to se mnou. A upřímně, ve většině případů to je něco, co bych já sama nevybrala, ale vždycky měl ten dárek obrovský úspěch. 😉 Jo, taky občas frfňá, jestli potřebuje syn další triko, atd. Ale pod stromkem je úžasný a rozbalování si užíváme všichni.
Takoveho dementa bych prestala mit hned rada. Pry jeden darek a ksichty pod stromeckem. 🤬
@zmrzlinka tak to muj manzel nekupoval darky snad nikdy,co si tedy pamatuju. Jsme spolu 16 let takze mozna snad na stredni? 😀 ale driv mi kazdorocne 20.12. s povzdechem oznamil..ja nemam zadny darky, mas neco? 😀
U nás naopak manžel by vykoupil hračkářství 😃Ale vždycky se shodneme což je zásadní. Máme z toho radost oba.🎄😉