Dneska jsem při brouzdání po netu narazila na článek s názvem : Je to jen dobrá kamarádka http://mezinamizenami.blogspot.com/2015/06/je-t... Vzhledem k tomu, že jsem toto "téma" kdysi hodně intenzivně řešila, zajímaly by mě vaše postřehy na toto téma. Mají vaši muži taky kamarádky, dobré kamarádky a jak je snášíte?
Také jsem jednou "díky" takové své "nejlepší" kamarádce přišla o přítele, o zdraví i o přátelé. Ale tak co už no. Člověk je poučen a teď už to beru jinak. Pokud je chlap hňup, který upředňostňuje "kamarádku" a ještě vás tím trápí (schválně), ruce od něj rychle pryč.
@povidalka911 Já jsem byla kamarádka - opravdu kamarádka, žádné vedlejší úmysly ani z jedné strany. Jednou se před ní zmínil, že jsme si "celé dopoledne" psali ( o blbostech) a kromě scény se mu dostalo i ultimáta - buď ona nebo já. Tak jsem mu popřála hodně štěstí. 🤐
Můj chlap má několik kamarádek a měl je už než ksme se poznali. Postupem casu kamaradi vic semnou nez s nim. Takze pohoda nevadi mi.
Jo, čekala jsem, že se ozvou i kamarádky. Právě reakce obou stran mě zajímají. Tak psaní by mi nevadilo. "Můj" zašel tak daleko, že mi líčil, jak je na rozdíl ode mě úžasná a má krásný úsměv a proto je mu s ní fajn. Když jsem moc toužila po dítěti, tak to šel s "ní probrat" 😀 A bylo toho více, mnohem. Ale už na to raději nevzpomínat. Teď je ženatý se svou druhou "kamarádkou" 😀 😀
@pavlapl Tohle je ideální stav ! 😉
@povidalka911 To "na rozdíl" sis tam domyslela, nebo to opravdu řekl? Protože jestli jo, pak nechápu, proč´s ho obratem nenakopla? Problém byl evidentně on.
Aha! V nadpisu je "kamarádky", já jsem byla jen kamarádka a on jen kamarád (a kamarádili jsme dřív, než si našel tu slečnu). A všichni jsme (kromě jeho dívky) byli zdravě sebevědomí a mravně nezkažení. Tak kdo byl v tomto případě ta potvora? Hledejte si slušné chlapy, kterým můžete věřit, a pokud chcete LV, tak si kupte pole...
Já mám velice dobrého kamaráda už od základky. Můžeme si říct cokoliv, máme stejný smysl pro humor, známe se léta. Pochopitelně dýl než se svými partnery. A jsme JEN kamarádi. Píšeme si, protože nemáme čas se sejít. Když si čas najdeme, pokecáme na společném obědě, zasmějeme se a je to super. Svěříme si svá trápení, vyslechneme se navzájem a má to nesmírnou výhodu, že on mi řekne svůj názor a zároveň názor chlapa. Přičemž já se na celou věc vždycky dívám jen svýma ženskýma očima a už kolikrát mi otevřel oči. 🙂
Můj partner na něj možná malililinkato žárlí, spíš když si s ním píšu a cinká mi mobil, tak se mu to moc nelíbí. Jinak jsme se ještě nikdy nesešli ve třech, my dva a ten kamarád. Stejně jako já a on s přítelkyní.
Před pár lety, jednou v létě, já nešťastná v bývalém vztahu a on volný, jsme si psali nějak víc a pokukovali jsme po sobě. A když jsme o tom mluvili, řekl mi, že jsem z 90% ženská, kterou by chtěl pro život. Ale něco tomu chybí. A já jsem věděla, co tomu chybí. Jiskra. Není mezi námi žádná chemie. O to víc si vážím našeho přátelství. 🙂
Jo, a ke kamarádkám mého partnera. Má jich opravdu hoodně. A znám se jen s jednou a stejně v duchu trochu žárlím na všechny. 😀 On to ví a i když se tváří, že mu to jako vadí, že mu snad nevěřím, tak já vím, jak mu to dělá dobře.. 😀 Já mu věřím. Jemu jo. Jim ne. Kor když vím, jak se nakrucuje byť jen ta jedna co znám.. 🙄
Dnes jsem zašla na oběd s nej kamarádem. Tím nej je 22 let. Nikdy jsme spolu nic neměli a nemyslím si, že se kdy změní. Voláme si, vídáme se, pomáháme si v osobním i profesním životě. Nepíšeme si, max pracovně. Potřebujeme se slyšet.
Nemyslím si, že by manžel žárlil. Víme, proč spolu jsme. Stejně tak to má on se svou ženou.
@rybamrazena Prostě jsem byla zamilovaná, co k tomu říct víc? 😀 ☹ . Nehledě na to, že jsme ji vesměs všude tahali s sebou. Když jsme někde šli, první otázka byla, a půjde s náma i ....? Vzhledem k tomu, že to byla původně MOJE nejlepší kamarádka, znali jsme se od školky, spolu na základce, pak na střední. Starala jsem se o ní, když ji umřeli rodiče...ale tak. Kašlat na to, už je to dlouho. Teď se zdvořilostně pozdravíme a tím to končí.
Nevěřím na kamarádství muže a ženy bez postranních úmyslů. Většina kamarádů by si dala říct.. aneb "kamarád taky rád"🙂
@japona 😀 . Přesně 😎
NESNÁŠÍM JE!!! 😠 😠 😠 😠 Ale jsem nad věcí 😎 😎 😎
@profiss 😀 😀 😀
Ano, bohužel můj muž má několik takových kamarádek. Hodně si s nimi píše na facebooku, ale i přes sms a občas si i volají. Je to nepříjemné zažívat, jak přijde domů z práce nabručený, ale když si s nimi píše, užuluje se, ani o tom neví a když mu některá z nich zavolá, tak se vybavuje a vtipkuje a hned ¨má dobrou náladu. Jedna je nejvíc frekventovaná, tam prostě dělá vše možné, aby se s ní viděl, když ona pořádá nějakou sešlost, musíme tam jet, bere mě s sebou, ale v její společnosti se necítím dobře, on jí stále stojí za zadkem a nechceš pomoct s tímhle a támle, ale doma ani nevezme vysavač do ruky, jak je rok dlouhý. Také jsem zjistila, že si v práci vezme třeba půl dne dovolené a jede za ní přes 100 km, aby si dali oběd a popovídali si. Když jsem se ozvala, byl oheň na střeše, že je to jen kamarádka a že nic špatného nedělá. Nějak si s tím nevím rady.
@pumpi já bych mu dala levý hák 😁😁😁😁 můj chlap si jednou takhle psal ,já ho nacapala a na místě konec ,rozbil telefon predemnou ,a já za to ze si vůl nemůže telefon ,začala si balit se slovem ze je mi z něj zle a jak vůbec může když jsem hned vedle něj .Zkratim to jsme stále spolu a zatím seká latinu 😀😀😀😀😀😀😀
Trochu z jineho uhlu pohledu....jsem stastne vdana a kamarada na telefonu mam asi 3 roky....setkame se jednou za cas na caj,tot vse.V kontaktu jsme pres sms ale nekolikrat tydne....nic mimoradneho v podstate neresime,zalezitosti vsedniho dne....on je v podstate stary mladenec...takze resime spis jeho naplakani nad zivotem....Pomoct mu v tom ale nijak nedokazu,takze se priznam,ze uz mi to posledni dobou lezlo na nervy...Spojoval nas sport a urcity pohled na zivot.Ja pro nej byla v podstate virtualni pritelkyne nebo jak to definovat.... Na druhou stranu,kdyby takovou koresp.vedl muj muz,byla bych asi rezolutne proti....Takze jsem to ukoncila.... nechci mit vycitky a delat druhemu,co by se mne samotne nelibilo....Cekala jsem,ze kamarad si najde zenu a nase koresp.pujde do ztracena..ale neni tomu tak...Nechapu jeho naroky,sam je uplne tuctovy chlapek...mily,chytry,ale tuctovy....Zenskou by chtel nevim jakou,ale nic proto neudela,takze nemam jak mu byt napomocna. Odpovidani mne uz spis zdrzuje,nase korespondence uz neni inspirativni.A mavic uplne chapu pocity manzela,kdyz pisu v deset vecer zpravu,abych odepsala neco na to,ze vzduch voni letem a zlatne obili....takze za mne konec.
Snad vás uklidním, že kamarádky některých mužů jsou vážně jen kamarádky 🙂. Já neměla problém s těmi svých mužů .... ale znám situaci, kdy jsem byla problémem manželek kamarádů. Ne vždy jde někomu o víc - než o společnou zábavu, smyl pro humor, koníčky nebo zážitky z mládí. Vadilo by mi, kdyby chlap kvůli nějaké "kamarádce" lhal ..... bohužel když budete dávat najevo, že vám kamarádky vadí a reagovat negativně nebo jen trochu podrážděně, když chlap přizná, že s kamarádkou jde tam a tam nebo telefonuje - začne i nevinný kontakt před manželkou tajit, protože to bude jednodušší - a vyhne se případné hádce. Pak začne kvůli tomu lhát a to už je špatně pro obě strany i když o nic nejde. Chlapi jdou cestou nejmenšího odporu a nemyslí.... Proto radím...kamarádky mít raději na blízku a reagovat v pohodě než nutit chlapa k zatajování informací a mlžení- Copak vy dámy nemáte kamarády, kde o nic nejde?
@zee mám kamaráda a v podstatě díky němu se bojím kamarádek svého muže :D :D Taková moje spřízněná duše, druhá půlka - kdyby rozehrál osud karty jinak, myslím že už spolu dávno něco máme... Takto naštěstí ne... Ale asi i to je důvod, proč se kamarádek svého muže prostě bojím - vím jak to dokáže v člověku vyrobit citovej maglajz...
Tak muj bejvalej mel taky jen kamaradku. ...uz s ni pet let zije 🙂 stale si myslim, ze mit kamarada ci kamaradku je ok, do urcite miry. Co mi vadilo, ze s ni probiral dulezita rozhodnuti. On se tenkrat nebavil se mnou, jestli je dobry napad mit druhe dite a proc. ...on o tom mluvil s ni a to uz je podle me prilis, pokecat, postezovat si, nechat si v urcitych situacich poradit, proc ne, ale zasadni veci by meli zustat mezi partnery. S mym manzelem mame nastesti jen spolecne pratele, takze ted jsem v klidku 🙂
Ahojky, tak u nás to bylo tak, že když jsem poznala mého přítele, tak měl za velmi dobrou kamarádku spolužačku ze střední. Seděli spolu v lavici, spojoval je sport a ostatní přátelé. Jenže já v těchto věcech měla vždy jasno, a proto jsem mu dala od začátku najevo, že s tím nesouhlasím, aby se s ní scházel nebo smskoval, že pokud má zájem o vážný vztah se mnou, tak s ní bude udržovat stejný kontakt jako s ostatními kamarády a kamarádkami a né psaní si smsek apod. Ano,možná pravdou je, že co já mám do toho kecat, když jsem přišla jako ta druhá, ale u mě v této věci přes to nejede vlak. Takže chvilku to bylo takové napnuté a jak jsem časem pochopila a zpozorovala, tak to spíš byla ta dotyčná, kdo zřejmě očekával něco víc, špatně se s tím totiž smiřovala, že dal přítel přednost mě. Nejednou, když jsem se s ní někde potkala-v baru apod., mě vždy osočovala a slovně napadala. Letos budu s přítelem sedm let, čekáme mimčo, budeme se brát a jsem ráda, že to takhle dopadlo. Abyste to nechápaly špatně, já příteli kamarády nezakazuji a jsem tolerantní ažaž, ale jsou věci, které jsou u mě jasně dané. Stejně tak já neudržuji s žádným kamarádem přátelský vztah přesahující určité hranice, jelikož vím, že můj přítel to má stejně jako já, jen by to nikdy nepřiznal 😀
už nemá, protože z toho byl průšvih a málem rozvod...
je fakt, že předtím nějakou kamarádku trošku měl, ale u té jedné jsem měla od začátku pocit, že to není dobré a to jsem ji ani nikdy neviděla...
a jinak v mém okolí je to buď tak, že z toho pak buď byl vztah a nebo to je takové "vyčkávání" často...
moc bych tomu nevěřila...
obecně pokud to někdo dělá, tak jsem pro to, aby si uvědomil zda by to snesl on, kdyby mu tohle dělala jeho polovička... pokud by to vydýchal, tak ok, to je pak na tom páru...
ale málokterý chlap vydýchá když jde žena někam (pravidelně) s kamarádem...
ono tam to pak ukazuje, že doma něco chybí, něco asi neklape úplně... může to být pod povrchem a pak to teprve bouchne
kdybych měla řešil manželovi kamarádky tak už bychom spolu nebyli. to samé manžel kdyby měl řešit mého kamaráda tak jsme rozvedení. 😀 manžel volníé víkendy tráví na hasičských soutěžích kde dělá rohodčího. Tam se neustále objímá a libá s nějakýma holkama (myšleno že s nima vítá). S jednou si volají, píší a občas se i sejdou. Já mám taky takového kamaráda se kterým si píši volám a občas si vyrazíme na kafé. Někdy kamarád přijde i k nám na pokec. Ani jeden z nás v tom nehledáme nic jiného. 🙂
M. ma kolem sebe milion bab, v praci kolegyne doktorky, sestry a studentky, na fb milion kluku i holek v pratelich. Neresim to, ten nejlepsi ulovek, na ktery mohl narazit, uz ma 🙂. A kdyz bude chtit jit o dum dal, stejne pujde a nic s tim nenadelam.
chlap zadne kamaradky nepotrebuje - na pokec ma kamarady, na sverovani pritelkyni/manzelku..pokud ma jeste nekoho, neni to kamaradka..a kdo tvrdi ze ne, jen si to nechce priznat.
@povidalka911 Toto téma jsem také řešila s bývalým přítelem. Strašně jsem žárlila a nedokázala jsem pochopit jak může milovat mě a přitom smskovat a svěřovat se jiné. No nakonec byl vztah ukončen a je klid, ale něco takového už opravdu nechci zažít. Muži s ženami nejsou jen kamarádi - jeden z nich vždy myslí na něco víc.