Holky prosím o radu mam kamarádku dnes jsem zjistila,že dnes ji napadla od její přitelé mamka hádali se ona se postavila a matka po ni vyjela když to viděl její nezastal se jí a ještě ji chytl pod krk viděla jsem sama otlačený a poškrabaný krk chci ji pomoc prosím kam se obrátit azylový dům nebo něco takového řvali na ni že je blázen a takové nejhorší je že zjistila že je podruhé těhotná žije u jeho rodičů a nikoho bohužel nemá
Děkují pošlu ji to🙂
určitě na policii a k lékaři, ten krk se musí zdokumentovat, musí mít lékařskou zprávu. určitě se sbalit a odejít, ale to se lehko řekne, když není kam. k tobě nebo jiné kamarádce by na čas nemohla? rodinu nemá?
Obě jsme vyrůstali v domově a když po odchodu našla mámu tak ji zemřela brachy ma v zahraničí jim se to bojí říct má pry sestru v jičíně ale tu neznám. U mě by to nedovilil přítel zrovna jsme přestěhování a nemame do vybavený byt
Zdravím vás a prosím o radu. Už nevím co dělat. Můj přítel mě psychicky týral nejdříve šlo jen o psychické týrání postupně se to zhoršovalo a pak mě surově mlátil a bil.Odešla sem od něj,ale postupem času mi bylo smutno a nebylo sem připravená na to být sama. Slíbil,že už to neudělá a já se snažila tuhle lež vštěpit do mozku. Nějakou dobu byla idylka,ale potom zase....do toho sem zjistila jsem,že sem těhotná a potrat nepřipadal v uvahu. Je mi 25 let a ještě žádný díte nemam,nasli mi rakovinu del.cipku a doktorka rekla ,ze je to mozna posledni moznost,kdy budu mit dítě. To dítě si nechám jsem v 5.měsíci tehotenství a až doted sem byla s přítelem i přesto všechno ,ted mě zase napadl a kopnul mě do bricha a surove zbil a psychicky tyral ,pac je to curak nevyrovnanej. Byla jsem v nemocnici nastesti miminko je v poradku. Mám i zpravu od lekari a vsechny dokumetace ,kdyz me napadl. Potrebuju poradit co mam ted delat. Pracovala jsem do ted cekam na penize s OSSZ a nic mi jeste neprislo ,jak mam v takove situaci utect,kdyz nemam penize a cekam stale ,az mi prijdou na ucet. Mam svuj byt,ale jenom najem stojí 7.000 delili jsme se do ted napul,ale cele to sama neutahnu musim odejit,ale jak vyresit kam mam jit . Rodice mi nepomuzou,ted kam dam vsechen nabytek a stehovani,jak to zaridim...sem tehotna a nemuzu stehovat tezke bremeno.Nema mi kdo pomoci,pisu to jen vam sem. Moje rodina mi nepomuze,nemam kam jit. Ale s nim zit nechci,,,..! mam k nemu odpor nesnasim ho,jen uz mam z neho strach furt. A nevim jak ho vystehovat. Jak to zaridit a stihnout ,kdyz sem na vse sama a cekam uz pres tri mesice na penize s ossz. Stale tam volam na zprávu ossz,ale furt kecaji jak je to ve stavi reseni - pak to jde do kontroly a od nich sem nevidela ani korunu... hlavne ze sem dva roky pracovala v jedne firme.Co mám delat... Zase mi vynada,ze mi neprijdou penize a zmlati me..a kam mam ted odejit,kdyz mi jeste neprisli penize ...co mam delat ☹ 🤐 ☹ ☹ už sem zoufala.
Mrkni na tyhle odkazy:
http://www.ochrance.cz/stiznosti-na-urady/chcet...
http://www.firebrno.cz/vase-cesty-k-bezpeci/co-...
Nemam zkusenost, tohle je aspon něco na začátek. Zítra určitě holky poradí vic.
Jsou tam i nějaká telefonní čísla - tam ti můžou poradit co dělat v tvé konkrétní situaci. Dona linka je nonstop.
Hodně sil a neboj se to řešit. Myslim na tě.
@tini01 v prvom rade si kamaratka musi chciet pomoct sama. Tlacit ju do ochodu a riesenia a niekde nieco hlasit sa obrati proti tebe.
Pro týrané osoby je také Bílý kruh bezpečí, určitě ti tam poradí, co dělat. Na přítele v případě agrese zavolej policii, vykážou ho z bytu, zvlášť pokud je psaný na tebe, sociálka by ti měla pomoci s uhrazením nájmu,pokud to nezvládáš - nejspíš ve formě doplatku na bydlení, až budeš mít mimčo, pak budeš mít nárok na klasický příspěvek na bydlení. Hlavně se už nenech ukecat a neber ho zpět. Být sama je určitě lepší.
Děkuji,udělala sem to tak.Jen se bojím,aby mě někde venku někdy nenapadl znovu.... Mám strach vyjít ven,abych ho nekde nepotkala. Když čekám teď miminko,cítím se bezmocně,když nemůžu se bránit. :(
Je to domácí násilí ohlásila bych to na PČR zavařila mu. Níže posílám odkaz co dělat když! Třeba bude užitečný
http://www.firebrno.cz/vase-cesty-k-bezpeci/co-...