Ženy, omlouvám se, za možná chybně zvolenou kategorii, ale ráda bych slyšela vaše názory nebo zkušenosti 🙂
S manželem (30let) máme několik velice dobrých kamarádů (párů), vždy když se vidíme, je to super, popovídáme, popijeme a nikde není problém. Jenže nám začalo připadat, že všem píšeme jen my. Od naší svatby (1.7.16) jsme se všem ozvali a poděkovali za dary a od té doby čekáme, kdo se ozve jako první - ozvaly se 2 moje kamarádky, co mi přály k svátku a 1 kamarád co potřeboval "utěšit online" kvuli rozchodu s přítelkyní. Ale kamarádi "od manžela" a ostatní se jako první nikdy neozvou - a jsou to kamarádi co on zná třeba i od školky, víc než 25 let.. nepřijde mi, že bychom byli tak hrozní, nepomlouváme, neodsuzujeme, nezměnili jsme se ale nechápu, o co jde ☹
@ma_cherie tak to zname ten pocit:(planujeme akce, zveme pratele k nam, a pak jen premyslime proc se nam to nevraci,ze bychom jeli take k nekomu jinemu.....ale proc to nevime:((
@koordinatorka_odboje tak ted je otazka, kdy se ozvou.. a jestli vubec nekdy, coz je smutne
@tetalucina bohužel, znám a soucítím.. ☹
Pratelstvi neni o tom, kdo se ozve prvni.
Holky tak já myslela že je to jen tak u nás...manžel už rezignoval....on umí perfektně spravovat auta, všichni mu volají vždy jen když někde stojí a potřebují spravit nebo odtáhnout auto....na to je všem dobrý, to volají ve dne v noci i o víkendu a muž neumí říct ne.....no a máme obrovskou pergolu se dvěma grily a udírnou + velký bazén, takže akce u nás vždy stojí skutečně za to a vždy všichni moc rádi přijdou vše je super ale nikdy se neozvou že by oni nás pozvali..také nechápeme čím to je :( a hodně nás to mrzí, protože přeci jen ono je hezké že chodí všichni k nám ale rádi bychom si užili i někde jinde.... :(
@lucie7411 Já myslím, že sis odpověděla sama ve svém příspěvku... Prostě neumíte říct ne. Ono se jim dá těžko zazlívat něco, o čem nevědí, že vám vadí 🙂. Třeba si myslí, že vás baví pořádat párty. Třeba nevědí, že je manžel tak vytížený. Je to jen o komunikaci. Až přestanete pořádat akce jen u vás, ozvou se i jiní přátelé, že se může grilovat u nich - ovšem asi bych se nezlobila na lidi z paneláků, že nepozvou 20 lidí na párty..
Polovinu přátel tvořili lidé co se k nám chodili "vyvalovat" měli tu full servis. Kafe, víno a když tu byli přes oběd nabídli jsme jim taky. Spoustu lidí tu i přespávalo. Další necelou polovinu tvořili lidé kterým jsme byli dobrý jen když něco potřebovali. Nejlépe peníze. S těmito lidmi jsme omezili nebo úplně přerušili kontakty. Z té fůry lidí co tu byli nonstop nám zbyli 2-3 kamarádi. Ale my jsme rádi. Jsou to ty lidi co nám kdykoliv pomůžou a my jim, je jedno kdo se kdy ozve, ale není to jen když něco potřebují. Prostě napíšou jen, že je zajímá jak se máme. A tyhle lidi já v životě potřebuju. Raději budu mít 2 opravdové kamarády než sto falešných. 😉 Ikdyž ze začátku to člověka mrzí...
Samozřejmě co máme kamarády z paneláku tak předpokládám, že nás nebudou zvát na balkon :D no letos jsme právě nikoho nezvali, čekali jsme a vlastně čekáme do ted a nic....jen teda moje kamarádka nás pozvala na víkend na oslavu čtyřicátin ale pozvala nás teprve včera a my máme už zaplacený víkend takže nemůžeme (mám pocit že nás pozvala umýslně pač o tom víkendu věděla ale dělá že ne...) ale mrzí nás to :( muž je prostě hodnej a rád pomůže....
@ma_cherie a vadi ti teda, ze akce jsou jenom u vas, nebo ze jste to vy, kdo zahajuje vzdycky konverzaci a navrhuje styk?
@iveta93 ja ted budu vypadat jak velka semetrika a nejspis mi zas nekdo napise, jaka jsem zla zenska 😀 manzel hraval skupinovy sport a obcas se tito sportovci s jejich pritelkynema proste nasackovali k nemu domu na vikend - 20 - 30 lidi. prinesli becku piva, take mame pergolu a gril. No a naposledy tady byl takovy curbes a takova skoda po nich zustala (od sekery rozsekana nova dlazba, rozbity vypinac atd.), ze jsem tomu udelala pritrz, to jsme jeste ani nebyli manzele a bydlela jsem jinde, ale nastvalo me to fest, ani nepomohli uklidit. Jeste parkrat se ozvali, ze by prijeli, to jsem zatrhla. a myslis, ze nekdo pozval nas? Konec velkych akci a polovina lidi se odpadla i z muzstva, kdyz nebyly chlastacky zdarma
@koordinatorka_odboje nejsi zla ani semetrika;)taky jsem to tak mela a letos jsem rekla dost a je mi jedno co si mysli.pokud jsou to pratele tak to pochopi a pokud se k nam lidi chodili jen najist a napit tak o takovy fakt zajem nemam:(ale samo mi to obcas prijde hrozne lito a nerozumim tomu:(
@kacca11 O tom přátelství určitě není, ale taky není moc normální, že se jako první vždy musíme ozvat my, jinak se sami od sebe neozvou třeba ani po čtvrt roce..
@koordinatorka_odboje Vadí nám, že se jako první musíme ozývat my, naposledy jsme všem psali po svatbě tj 2.7. a od té doby děláme mrtvý brouky i my a nikdo se za tu dobu neozval..
@ma_cherie toto je taká pokazená doba. Každý si rád posedí, popije, pochváli sa všetkým možným aj nemožným na stretnutí, ale za podmienok, že on nemusí investovať žiadnu energiu ani peniaze. Ja som na dôchodku. Ked som odchádzala z práce, mala som ideály, že ved sa stretneme sem tam. Áno aj by sme sa, keby som nevolala ja-iba ja. Kašlem na to už, pretože byť v pozícii, že mám veľa času a neviem čo s ním, tak ved si posedím s kolegynami, tak to ozaj nie. To isté, jedna býv. kol.- zomrel jej manžel. Mladý. Tak sme sa často kontaktovali, volala ma na prechádzky, látala so mnou dieru, bola som jej bútľavou vŕbou, počúvala som ju. Ja vždy ochotná ísť von. Prešiel žiaľ, smútok, dostala sa z najhoršieho. Naposledy som zase ja musela jej volať v marci. Od vtedy som si povedala, že ja prvá nie. Kašlem na strkanie sa, trpezlivo čakám až sa ozve. V obci ju stretávam s inou babou. NIč ved má na to právo si vybrať kamošku.
Daľšie vzťahy z práce. Napíšem mail a čakám na odpoveď. Potom po pol roku so strachom o toho človeka vytáčam číslo na jeho mobil. Na druhej strane odpoveď po otázke, čo sa neozve, že on nemá čas, zabudol, je na liečení v kúpeľoch. Ani sa mi nechce pokračovať...mám takých príkladov veľa. Chvíľkami si myslím, že som vadná.
Mne sa už vôbec nechce vždy všetko iniciovať, plánovať organizovať. Hľadám si iné aktivity bez týchto ľudí, ktorí o to ani možno nestoja. To bolo asi iba zdanie, že sme kamarátky. Úplne ťa chápem. Musíš sa zariadiť ináč.
@ma_cherie ja jsem to vetsinou resila tak, ze jsem se proste neozvala. Par se jich po delsi dobe ozvalo, nekteri vubec a vubec me to teda nemrzi. Zjistila jsem, ze mi vlastne nic nedavali
My byli vždy velká parta, scházeli jsme se každý víkend pomalu... Pak přišly svatby, kámoši si našli partnerky a jeden si našel holku, co prostě nesedla valný většině. Dokud se nepilo, bylo to dobrý, ale jakmile si cucla, tak to šlo do kopru. Totálně se neuměla chovat, a ve finále nám řekla, Promiňte ten výraz, že jsme zkurvená parta. Díky ní jsme se rozdělili na dva tábory, ty co pretrhli kontakt i s tím kamarádem a na ty co nechtějí o kámoše přijít a tím pádem tuhle brecu překousnou.
My když se u nás něco koná, pozveme všechny i ty co pretrhli kontakty, pozveme a kdo chce prijit, přijde. Ale ten tábor, co ty kontakty přetrhl, přesto že k nám chodí, nás nikdy nepozval.... Jako líto mi to je, mám je ráda a navstevujeme se příležitostně na kafíčka a děti aby si pohrály, ale nutit je taky nebudu.
Myslím si, že někteří lidé i organizací nebo ne organizací nějakého posezení nezvládají. My to máme tak, že samoobsluha, kafe ano mám, když ho nabidnu uvarim, ale jinak si dělají sami. Na gril si každý nosí co chce a když je třeba sele, tak manželovi pomáhají i ostatní a většinou chlapy. Zensky zase odnosi nádobí a tak. Snaží se pomáhat a ne dělat ještě curbes. Přesto, že bych brala partu jak byla, tak jsem ráda za to co mám.... Protože ty co zbyli, jsou nejvěrnější... Pomůžou a my jim.
Já jen doplním, že nejde ani o to, scházet se u někoho doma, ale většinou se vídáme v hospodě, cukrárně, kavárně, na večeři - a ani tak se není nikdo schopný ozvat.. to mě vytáčí. Já od nich nechci nějaké štědré hoštění u nich doma, ale že nedokážou poslat ani jednu jedinou SMS "Ahoj, co dát pivo/kafe?" natož "Ahoj, jak se máte?" - ani SMS, ani na FB, ani telefonát, nic - to mě mrzí a přesně jak bylo řečeno - jsem zvědavá, kdo se ozve a kdo za to nestojí.. asi jsem vážně "z jiný doby" když čekám, že se nemusíme jako první ozývat jen my, ale i čekám, že za svatební dar tak, jak jsem to udělali my, by i oni mohli poslat SMS "Díky" 😠
Určitě by to nikoho nezabilo. Ted ještě jestli se schází bez vás nebo se třeba neschází vůbec? Treba jsou teď pro ně jiný priority, my taky neměli moc čas dokud jsme stavěli dům ( svepomoci), večer jsme byli rádi, že jsme padli do postele.
V žádným případě nechci nikoho omlouvat, jen hledám možné příčiny.
My jsme z vesnice a sejít se s někým někde mimo než u někoho je tak z ruky, že by to spíš taky nrklaplo
Neklaplo. O penězích ani nemluvim, vzhledem k frekvenci.
@elisss7 Navzájem se znají jen 2 páry ale jinak je to takové rozházené (jedny zná manžel z VŠ, druhé ze SŠ, další ze sídliště kde vyrůstal, jedny ze zájezdu a u mě je to taky taky ale všichni ze škol, protože jsem vyměnila od ZŠ do maturity celkem 5 škol) 😒
Právě že ani priority nemají, hypotéku (dům, byt, nové bydlení) nikdo nemá a děti také ne, dokonce ani studium 😨 😨
Asi nemají potřebu se scházet na kaficku 😔 Nedivim se, že vám to vadí. Mě by to taky vadilo, ale já bych jim při nejbližší příležitosti řekla, hele co kdyby jste se taky ozvali občas vy? Nic by vám to neudělalo a my by jsme měli radost.
Jde o to, jak to máte mezi sebou.
@elisss7 tak ja se parkrat odvazila rejpnout u koho se bude grulovat priste,ale jen plno reci a skutek utek:(
A navic jsou i taci, kteri se ptaji kdy zase budeme neco delat:(jako maso a sud....
Tak asi se jim u vás líbí nejvíc 😂 je fakt, ze někde to bývá lepší, třeba kvůli sousedům a tak.
Ted ještě, jestli na maso a sud se skládáte nebo to platíte jen vy? U nás to funguje, že když chceme posedět jen tak, tak se slozime a pokud jde o nějakou oslavu jako kolaudace, narozeni dítěte, narozeniny, tak to jde na nás.
Tak mě napadá jediná věc, proč se takto děje a to, že je to pro ně zkrátka pohodlnější. Na druhou stranu, když to vezmu ze svého pohledu, ne každý má tolik energie, času a peněz pořádat párty, já osobně jsem vždy po všech oslavách úplně vyřízená, takže pokud nemusím, taky nic nechystám. Ale je fakt, že téměř nikam taky nechodíme, přijde mě nefér se nechat zvát a pak už nevrátit, ale s tím si tví kamarádi asi těžkou hlavu nedělají. 😒
@ma_cherie jo to moc dobře znám, taky se pořád u nás něco griluje a tak, manža zve bráchu, kámoše a tak různě....ale je fakt, že pozvaní se zeptají, co mají přivézt, tak spíš něco k pití dovezou nebo něco nového na ochutnání na gril.....za to my jsme pořád doma a nikdo nás nezve ☹ 🙂 😀 ale manžovi kamarádi jsou převážně z Prahy, tak to jsou panelákoví....ale když tam máme cestu, tak volá, zda můžeme na návštěvu, tak se nám nestalo, že by odmítli, rádi nás vidí a něčím malým taky pohostí. 😉)
už jsme s manželem prostě rezignovali, hold jim asi nestojíme za jednu blbou SMS, tak jsme na sebe s manželem asi "zbyli" sami dva a časem se snad najdou noví přátelé, ale zamrzí to
jsou zvyklí, že nemusí