Ahojky. Mám pár známých společných s manželem, z toho jsem si našla 2 lepší kamarádky. Všechny kamarádky jsem po seznámení s manželem přestala vídat (prostě kamarádství vyšumělo). Před pár lety jsem začala jezdit do práce s jedním klukem z vesnice. Máme pár společných zájmů a docela si rozumíme. Ráda chodím do přírody a jezdím na kole, ale musí mě někdo vytáhnout, sama se nedokopu a manžel na to není. Tak jsem si myslela, že bych občas mohla vyrazit s ním. Jenže podle rodiny a manžela je to krajně nevhodné a nepřípustné. Teď se nám narodilo dítě a on krásně fotí, tak jsem myslela, že by nám mohl udělat pár fotek, ale i tam jsem narazila. Na cesty z práce a do práce byl manželovi dobrý (máme jen jedno auto a to si bere on), ale víc nic. Ano, asi by mi taky vadilo, kdyby manžel chodil na procházky nebo na kolo s nějakou ženou, ale když on na společné aktivity není... Každý máme jiné zájmy. Po pravdě, náš intimní život nestojí za nic, tak třeba by ho to i donutilo trochu žárlít. Na druhou stranu je manžel hodně urážlivý a bojím se, aby doma nebylo dusno. Co mám dělat? Nechci o toho kamaráda přijít? Jak to máte vy s kamarády opačného pohlaví? Smíte/nesmíte?
@carodejkakiki Ahoj, no my máme oba kamarády opačného pohlaví, ale v drtivé většině případů se s nimi vídáme dohromady. Tím, že je znám dobře (a on zná dobře moje kamarády) nám nevadí, když si občas zajdou na kafe i sami...Ale je to asi jiné v tom, že my máme vztah pohodový a věříme si, ty lidi známe a máme rádi, jsou to většinou polovičky od dalších našich kamarádů a kamarádek a není jich nijak moc=) každopádně kdyby mi něco začalo vadit, tak si jako první promluvím s manželem, on by to upravil tak, aby mi to nevadilo, vymysleli bysme něco, aby tím neutrpěl ani vztah, ani přátelství. Já bych udělala to samé, kdyby mu něco nevonělo, rozhodně bych nešla přes manžela a nehádala bych se, manželství je pro mně důležitější.
U tebe mi to ale zavání trošku rizikem, že by se z vás mohlo vyklubat i něco jiného a to hlavně proto, že doma vám to neklape a nevím nakolik to řešíte...Takže to trochu smrdí tím, že za půl roku založíš téma "zamilovaná do kamaráda" . To že se to tvému manželovi nelíbí je jasné, doma dusno bude, pokud si o tom nepromluvíte a neuděláte něco pro to, aby se i oni dva seznámili a normálně se spolu bavili. To vidím jako jednu z možností, prostě ty dva spřátelit =)
@carodejkakiki Upřímně, nikdy bych v partnerství neřešila smím/nesmím, neb nejsem ničí majetek... ano, partner může říct, že se mu něco nelíbí, ale je čistě na mě, zda se tím řídit budu nebo ne, tedy tady bych sdělila, že když není ochoten jet na kolo on, tak jedu prostě s někým jiným, ale tedy za předpokladu, že si seš fakt jistá, že z toho nebude nic víc.
V první řadě by možná bylo dobré je líp seznámit, společná večeře, pivo cokoliv, ideálně třeba i s kamarádovou partnerkou, jestli nějakou má. Prostě udělat z něj kamaráda vás obou. Třeba z něj manžel bude mít dobrý dojem a podaří se naplánovat nějaký společný výlet a možná pak budete moct vyjet s kamarádem i sami.
Jestli z něj ale mít dobrý dojem nebude, respektovala bych to. Vyvolávání žárlivosti není cesta k zlepšení intimního života (A sama říkáš, že kdyby v opačné situaci byl manžel štvalo by tě to). S kamarádem se pak můžeš dál vídat při dojíždění a společné aktivity zkusit vymyslet nějak jinak s někým jiným.
Myslím, že docela dobré je mít nějaké společné aktivity a koníčky s manželem. A pak mít ještě svoje s jinýma lidma, ale partnerovi to prostě nesmí vadit. Žárlivost je cesta do pekel.
My máme kamarády opačného (i stejného) pohlaví s manželem oba. Ale ven s těmi opačného pohlaví, chodíme jen když je ten druhý poznal. A když jsem řekla partnerovi, něco jako "hele, tahle xy se mi vážně nelíbí ale ty se jí líbíš dost, můžeme ji k nám nezvat a můžeš s ní nechodit sám na skleničku", manžel to respektoval a nebyl to problém. Já bych se pro něj zachovala stejně.
@carodejkakiki Mám dva dobré kamarády, a přestože jsme shodou náhod všichni single, na nic jiného než na to kamarádství nepomýšlíme.
Marně ovšem přemýšlím, jak bych to řešila, kdybych měla partnera/manžela a jemu ti kamarádi vadili. Těžko by po mně mohl chtít, abych se jich vzdala, ale na druhou stranu bych ani já nemohla ignorovat, že s tím má partner problém a s kamarády se stýkat dál jako doposud..
Nenapadá mě jiné řešení, než se snažit najít s partnerem v tomto nějaké kompromisní řešení.
Partnerku nemá a asi mít jen tak nebude. Není na chlapy, ale prostě není ten typ. Kdyby měl, tak je to asi o něčem jiném. A ve třech nikam nevyrazíme, protože ho manžel nemusí. Povahově jsou každý úplně jiný.
@carodejkakiki Je spousta lidí co si ze začátku neseděli a nakonec si rozumí, nebo se minimálně snesou;) musíš s oběma probrat, že ty bys ráda měla kamaráda, ale nechceš jít natruc manželovi, takže navrhuješ, aby se prostě trávilo víc času dohromady, aby manžel věděl, že strach mít nemusí, i když z nich nejlepší kamarádi nebudou =) Pozvi ho k vám...já fakt nevidím moc jiné řešení, ve vztahu to přece není o tom se vzájemně štvát...a hlavně bych zkusila úplně nejdřív ze všeho vyřešit ty vaše krize a teprve pak bych do toho cpala někoho třetího;) když budete v pohodě vy dva, tak se mu bude líp zkousávat kamarád.
@carodejkakiki Jestli ho manžel nemá rád a není šance aby se trochu poznali, tak bych s kamarádem sama vážně nevyrážela. A asi bych se zaměřila na zlepšení vztahu s manželem a budování nějakých společenských vazeb, které budou příjemné vám oběma.
@carodejkakiki Ta @vanea to říká dobře, nemusí být každý s každým kamarád, stačí aby se trochu poznali a začali respektovat.
Případně ještě můžeš na to kolo a další aktivity sehnat ještě někoho třetího, aby vám to všem nepřipadalo tak divný ;).
@ginnyweasley koukám máme podobné myšlenky :D
- ten další člověk do party je taky fajn nápad =)) akorát vzhledem k tomu, jak se k tomu celému staví manžel, by to mohla být tentokrát nějaká holčina:D
Ano zavání to, v tom máte určitě pravdu. O to víc to zavání, že je singl. Jenže manžel se s ním nesejde, aby zjistil, že v tom nic není. Doma to neklape, i možná proto, že si manžel myslí, že mě má jistou. Nechci, aby to vyznělo, že mu chci dělat naschváli nebo ho provokovat. Ale je to jediný kamarád jenom můj. A já potřebuji občas taky mezi lidi, se kterými se úplně nezná. On kamarády má, já o ně přišla. Jeho kamarádi jsou fajn, ale já bych ráda vlastní krevní skupinu. Dokonce jsem myslela, že bych ho pozvala k nám. Bydlíme s prarodičema, takže jsem "hídaná" jimi, kdyby nebyl manžel doma. Prostě ne. To, že jsem s ním trávila min. 1 hod denně v autě bylo v pohodě, ale jinak nesmí ani na dvůr. Jednou mi tu byl opravit PC, manžel přijel asi 10 min po nás (jezdí domu pravidelně a já jezdila domů taky pravidelně) a bylo zle. Manžela miluji a nikdy bych ho nepodvedla. Ne že bych se nepodívala na hezkého chlapa, ale nemám povahu před někým něco hrát a tajit a nechtěla bych mu ubližovat. Jenže jenmu vyhovuje, když dřepím doma na zadku nebo ukízím... I když kdyby to byla kamarádka, tak by mě s ní asi ven vyháněl. A intimní život stojí za houby od té doby co se známe. Zvykám si, ale trpím. Možná kdybych už tenkrát nepřetrhala všechny vazby s kamarády, tak by to teď za něco stálo :(
zkusím vymyslet něco společného. I to společné focení by mohlo být fajn. Sice manžel argumentuje tím, že švagrová má také dobrý foťák, ale zatím se s ním učí a dávat známe 2000 Kč za profi fotky, když je můžu mít za polovic nebo zadarmo. Hlavně on má hezčí fotky. Fotil by nás všechny tři, tak by to mohlo být v klidu. Jen na to manžel musí přistoupit. Chtěla jsem se nechat vyfotit už v průběhu těhu, samozřejmě s manželem, ale bylo mi řečeno razantní ne a raději jsme zaplatili 2tis za pár fotek. Prostě má vůči němu averzi.
@carodejkakiki To je hrozně smustný co píšeš. Ale pokud není manžel blbec, pořád se to dá řešit.
Sama pro sebe si jasně zfromuluj co ti vadí a a co tě frustruje a s manželem to prober. Člověk k životu potřebuje lidi a nějaký radosti, ve chvíli, kdy máš pocit, že se sebeobětuješ je to na pytel a měli byste to nějak změnit.
A můžeš zkusit navázat i na ta stará přátelství, situace vás všech se třeba od "vyšumnění" změnila, třeba si budete mít co říct a můžete spolu občas něco podniknout.
@carodejkakiki No situace nezáviděníhodná :/ ale musíte si to fakt nejdřív vyřešit doma a pobavit se o tom, jak se k sobě chcete chovat a jak si ten vztah udělat hezčí a vyrovnaný, aby to nebylo o tom, že ty šůruješ a on ti dělá dozorce a všechna rozhodnutí jsou na něm;) Bavit se musíte spolu..utíkat ven není řešení, to ti uleví jen krátkodobě, pak se zase vracíš domů do dusna. Držím palce, ať se to dá dokupy 🙂 pak to bude všechno o moc jednodušší =)
@ginnyweasley snažím se navázat na stará přátelství a možná se mi alespoň jedno povede. Ale s tím kamarádem je to jiné... Prostě... Nejí vzhledově můj typ, ale povahově to je... Prostě spřízněná duše... Prostě někdo, s kým mi je opravdu dobře a s kým se cítím hrozně fajn. Nevím, jak to popsat. Manžel je manžel, miluji ho a chci s ním zestárnout... Manželství a kamarádství je něco jiného...
@vanea On není pedant nebo tak něco, ale prostě mě má na háku. Je si jistý, nemusí na nikoho žárlit a nemusí mu vadit, že jdu pryč protože vždy mě najde doma... Já jsem doma sama, když on jde s klukama, ale on doma sám není skoro nikdy (kromě toho, když jedu na nákup).
@carodejkakiki Začni u sebe, co bys potřebovala, abys byla šťastnější. Pak s manželem, třeba ho taky něco trápí. A až to trochu srovnáte věnuj se kamarádovi.
A malý tip: nemluv o něm před manželem jako o spřízněné duši ;), ani když k tomu dodáš, že není tvůj typ.
@ginnyweasley to mi je jasné 🙂
Ja mam vic kamaradu-chlapu a manzelovi nijak nevadej. Je to oodle me ale i tim, ze je zna i on sam osobne, nekdy chodim na pokec i s jejich partnerkama (pokud nejakou maji) a obcas chodivame vsichni hromadne treba na pivo/vino/vylet. Navic je vsechny znam dele nez manzela a rikala jsem mu, ze kdybych si chtela neco s nima zacinat, tak uz jsem mohla davno. Manzel ma tez jednu kamosku, kterou znam osobne, znaji se davno a nijak mi nevadi. Kazdopadne kdyby to byl nekdo novej, koho ani moc neznam a ch tel by s ni cas travit pravidelne a byli by sami, to by se mi hodne nelibilo a ja bych to asi taky nedelala. Na míste tveho muze bych se radsi vyhecovala a delala i to, co me nebavi. Na druhou stranu, nez abych sedela furt doma a kdyby muj drahy sabotoval vsechny me zajmy, asi bych rekla, ze kdyz nechce delat semnou nic on, tak pujdu s tim kamaradem..
Otazka je, jestli v tom ale i ty sama nevidis vic, pac pises, ze vas intimni zivot stoji za prd. To me mrzi, ale s otazkou, zda by ti mel manzel schvalit "kamarada" by to nemelo vubec nijak souviset, pokud teda hledas oprvdu jen kamarada..
Ted ctu, ze ten kamos neni vzhledove tvun typ. No, to nemusi nic znamenat. Muj manzel, jako jediny z mych chlapu, tez nebyl vzhledove muj typ. A jak to dopadlo 😀
@leki 😂
Hm, zepeklité. Já si nedovedu představit, že by mi muž (nebo kdokoli) zakazoval s někým kamarádit. Na druhé straně nutno přiznat, že bych nesnášela dobře, kdyby on chodil třeba na výlety s nějakou ženskou🙂. Asi velký problém, že nemáte společné zájmy. Těžko radit, co s tím. Asi hlavně pracovat na vztahu.
Já mám dobrého kamaráda, co jsem si našla ve školce, syn kamarádí s jeho syny, on byl s dětma doma. Teď už se tak často nevídáme, co pracujeme. ALe dřív jsme byli často na výletě jako šťastná rodinka🙂 Navíc on je naprosto úžasnej, fakt dobrej člověk, zábavnej, dobře vypadající, syn ho miluje do teď, tehdá o něm mluvil asi tak stokrát denně... S partnerem jsem o tom nemluvila, myslím, že mu to vadilo, ale bylo by mu trapný to přiznat. Navíc bych taky mohla začít na něj tlačit, ať chodí víc s náma, žejo🙂. Já jeho ženu znám a kamarádíme se, tak by si taky nemohla dovolit protestovat, když se rozhodla jít do práce🙂. Ale myslím, že ona ho namátkou kontroluje, minimálně zprávy, který si píšeme (nebo teda on píše s kýmkoli), my si kolikrát chatovali dlouho do noci, buď se na něčem domlouvali, nebo pomlouvali naše chlapečky - vůbec se jí nedivím!
Tvl, smím/nesmím, co to je? Smím dělat cokoli si zamanu, pokud to není zákonem zakázáno a dovoluje mi to můj mravní zákon ve mě 😝
@carodejkakiki Asi takhle: kdyby vás ten kamarád nechtěl preriznout, tak vás do prace vozit nebude..🙂
Tady je to pekne vysvetlene🙂
Problem vidim v tom, ze nemate spolecne zajmy. Ty si tak logicky hledas nekoho, s kym ty spolecne aktivity mit. O jake spolecne aktivity se pak bude jednat, tot otazka, kdyz vam to s manzelem ani v intimni oblasti neklape. Na me je to v tvem pripade moc horka puda, na kterou bych se nepoustela.
@japona O tom trochu pochybuji. Cele 4 roky se o nic nepokusil. A ted uz s nim nejezdim, pac jsem na MD.
nechápu proč spolu jste když intimní život stojí za prd od začátku a neděláte nic společně, to mi hlava nebere.
@carodejkakiki No, je to složité. Já jsem měla dřív pár kamarádů, na které manžel žárlil, protože podle něj se kluk s holkou nekamarádí jen tak pro nic za nic. Dost jsme se kvůli tomu hádali, protože jsem se s něma chtěla scházet dal. No ale postupně se mi tito kamarádi buď svěřili, že jsou do mě zamilovaní, nebo to vyšumělo po tom, co si našli přítelkyni ☹ takže za mě to kamarádství s opačným pohlavím moc nefunguje. Ale každý to má asi jinak
Ahojky 🙂 taky mam super kamarada - byvaleho kolegu. Ze bych s nim sama jela treba na vylet to ne, ale obcas nekam vyrazime ve ctyrech.
Ma ten kamarad partnerku? To je zasadni, rekla bych 🙂