K tetě se nakvartýrovala její 37letá dcera s dítětem

magdalenax
23. kvě 2015

Děvčata, a to doslova. Až se mi chce brečet. Moje teta má doma jednu z mých sestřenic. Teta mi doslova do telefonu brečela, protože už neví, kudy kam. Ta moje věkově prostřední sestřenice -tety dcera, se k ní v podstatě nakvartýrovala. To, že jim nedá ani korunu - tetě a strejdovi (tetino partnerovi), to víme celá rodina, stejně však víme, že se nechá živit a prostě se u nich zabydlela, přestože má svoje bydlení, jenže je tam její partner či přítel, či jak to říct, má s ním tříletou, skoro čtyřletou dceru. Sestřenice měla však nějaký zdravotní problém, ale nic zase vážného, následovalo šestinedělí. Ale aby nebyla na dceru sama, tak se prostě zabydlela u tety, protože její partner jezdil po republice autobusem. Jenže! Ti dva - sestřenice s tím jejím se nepohodli a ona zůstala u tety, která už neví, co s ní. Tetě není čtyřicet, už má svůj věk, vychovala tři děti a teď se stará o prostřední dceru a vnučku, protože toho dcera není schopná? Nemělo by to být už naopak? Teta mi už řekla do telefonu, že je jí to líto, ale že ji bude muset normálně vyhodit a to i přes to, že je to její dítě, protože si nemá čas ani vyluštit v klidu křížkovku, natož si pozvat bývalou kolegyni z práce, protože se stále o někoho stará. Teta už neví kudy kam a já ji chápu, jenže ..., připadá vám chování té mojí sestřenice v normálu? Mě tedy ne. Bude jí 37 let

shine2015
23. kvě 2015

@magdalenax moc nechapu, proč to resis tady. Teta ji musí se strýčkem říci sama,to za ni nikdo jiný neudělá 😉

magdalenax
autor
23. kvě 2015

@shine2015 Chápu, ale jsou to pořád vztahy v rodině..., prostě děti a rodiče, tak proto, já bych to řešila možná jinak a razatněji, ale to je v tuto chvíli jedno. Teta internet nemá, sama řekla, že by nevěděla co s pc, ale to je vedlejší. Důležité je, že jí dcera vysává energii a to tak, že už v nářku ty další dvě děti odsouvá, protože na to nemá sílu

magdalenax
autor
23. kvě 2015

A když jí řekla..., no příští týden budeš muset domů, protože tady nebudeme, jedeme tam a tam, tak jí odpověděla, že jí to nevadí, že jí alespoň zalije kytky

magdalenax
autor
23. kvě 2015

...které má, ale mimochodem, kromě kaktusů - umělý, prostě se jí nemůže zbavit a modlí se, aby si tam nedala trvalé bydliště na základě nějaké zfalšované nájemní smlouvy, ale to snad prý ne

shine2015
23. kvě 2015

@magdalenax muzeí ji říci na rovinu,ze to takhle nejde a vyměnit zámky a říci,at jde bydlet k sobě....jiná cesta nejde. 😉 a strejda at je u toho a nejlíp at to řekne i on jako chlap. Tohle slzy a nářky nevyřeší a ty to za ni taky nevyřešís i když ji chcesy pomoct. A teta internet nepotřebuje, teda k řešení tohoto problému, to za ni nikdo ani na netu ani v rodině neudělá.

magdalenax
autor
23. kvě 2015

@shine2015 to máš pravdu, tady je prvořadá soudnost, kterou sestřenice nějak postrádá, ale díky, hezký zbytek večera

magda172015
23. kvě 2015

A co kdyby si zkusila promluvit ze sestrenkou ty?rict ji jak svou mamku nici..ze to vidis i ty jako nestranik...

magdalenax
autor
23. kvě 2015

@magda172015 To už taky proběhlo, jenže ona je prostě vysavač

elvira
24. kvě 2015

No, dát datum vystěhování, návštěvu hlásit předem... Pokud nepomůže - k 1.6. měním zámky a kufry jsou přede dveřmi.
Jinak to nejde - podobný případ máme kousek od nás. Kluk má 27, nikdy nepracoval, nakvartýroval se k otci, který je invalidní, nedává mu ani korunu, nechá se živit, šatit a na otce sprostě řve, občas ho strčí.
Když jsem tomu otci říkala, ať to udělá, jak píšu výše, tak mi odpověděl, že mu syn řekl, že mu podpálí auto...
Pak následoval výčet důvodů, proč to nejde...
Takže řešení je jednoduché a přitom tak složité...

jancip
24. kvě 2015

@magdalenax No, mně osobně nepřijde normální chování ani jedné. Rodiče si mají u již dospívajících dětí stanovit pravidla jako např. až začneš vydělávat, budeš nám přispívat na domácnost, byť je to třeba jen nějaká menší částka - učí se tak zodpovědnosti, a že bydlení není zadarmo. Což teta asi dřív neudělala. Na druhou stranu, pokud se dítě už dospělé dostane do komplikací typu, že má malé dítě, neklape mu to s partnerem a tedy nemá kde bydlet, přijde mi normální, že u rodičů má pořád nějaké zázemí. Neumím si představit, kdybych se do takové situace dostala já, že by mi rodiče řekli, že u nich bych být nemohla. Právě naopak, snažili by se mi pomoct, obzvlášť v období, kdy bych měla jen rodičák a měla ještě platit někde nájem. Samozřejmě bych se nenechala ale živit do slova. Situaci bych se snažila řešit. Takže podle mě je problém na obou stranách.

kocicinka
24. kvě 2015

@magdalenax těžko hodnotit chování té sestřenice, když nevíme, co za tím je. Jak píše Jancip, také si neumím představit, že bych svou dceru, která by se dostala do problému vyhodila, a že luštění křížovky by bylo pro mne přednější než vlastní ( byt 37 leté) dítě. Mojí mamce je 74 a je štěstná, když u ní jsme ktřeba měsíc, stará se o děti a brečí,když odjíždíme...

magdalenax
autor
24. kvě 2015

Děkuji děvčata za názory. Také by mne zajímalo, jak píše kocicinka, co za tím vším je, ale myslím si, že je to jenom vyčůranost. Sestřenka totiž má kde bydlet a ten její se prý odstěhoval. Teta i strejda mají ze svých předchozích manželství každý tři děti a i stejný počet vnoučat. Z důchodu si dávají nějakou korunu stranou, co prostě mohou, aby mohli pořídit nějaké ty dárky třeba k Vánocům, proto se jim pochopitelně její přístup přestává líbit. Kdyby neměla kam jít, byla by v nějaké tíživé situaci, tak by to bylo taky něco jinýho. Strejdovo nejmladší syn nikdy nepřijede na návštěvu s prázdnou, když jim odešla mikrovlnka, tak do tří dnů tam byl s novou a peníze za ní, které se mu snažili vnutit našli pod ubrusem a když to jen tak jako řekli před sestřenkou, tak na to jen odvětila - jemu to nevadí, on vydělává dost... . Teta se hlavně bojí, aby třeba i strejda nakonec od ní po letech neodešel. Myslím, že jsou i oficielně registrovaní jako druh a družka a mají moc hezký vztah. A když strejda sestřence naznačil, že by mohla jít bydlet do svého, tak mu řekla, že to zatím bohužel nejde, čímž si jak strejda, tak teta myslí, že byt tajně pronajala, peníze má pro sebe a u nich se má o to lépe. Těžko ale tvrdit. Dnes jsem ji volala, jen jakoby tak..., že si pokecáme a nevzala mi telefon

magdalenax
autor
17. čer 2015

Ani se měsíc nesešel a strejda ji prostě vyhodil. Ty její krámy a hadry dal do igelitových tašek, sebral ji klíče od bytu a poslal tam, kde bydlet má. Sice od té doby spolu nekomunikují, ale situace se vyřešila. Strýc však zapátral a zjistil, že ona byt pronajímá jako milenecký azyl a dost dobře se jí dařilo................

lilibeth
17. čer 2015

@magdalenax Tak to je mazec! Snad se toho do svých dcer nikdy nedočkám 😀

luciina
17. čer 2015

@magdalenax dobře udělal. Chudák teta, ta si asi říká kde udělala chybu. Hlavně ať se dcerou netrápí někdy se to stane.

magdalenax
autor
5. črc 2015

Děvčata, dneska odpoledne jsem myslela, že padnu. Ale ani nevím, zda smíchy či zoufalstvím. Sestřenka mi totiž volala - až divné..., ale že prý ji zítra přijde syn souseda ještě s někým vystěhovat pokoj, který se bude v úterý malovat, malíř prý přijde hned ráno, aby to za dopoledne zvládl, protože je tam již dost vrstvev a že se možná bude muset škrábat atd., a že neví, jak to udělá, že kdy to uklidí a zda bych nezavolala mámě - tetě, jestli by jí neposkytla azyl, že nemá klíče a že se s ní nějak nebaví a bůhví jaké kecy. Prostě chtěla, abych za ní orodovala. Rozumíte tomu? Ono umýt okno, podlahu, zásuvky a futra...., to je práce na tři dny?

sedmiteckas
6. črc 2015

@magdalenax 😀 provedená sestřenice 🙂 a co jsi jí řekla?

elvira
6. črc 2015

@magdalenax - já tomu rozumím 😀
Znám pár takových lidí, co zkouší, kam až můžou zajít - a často se diví,když se někdo postaví "na zadní" a řekne :"ne". 😀
A doufám, že nejsi fakt tak hodná - blbá, abys za ni ztratila slovo. 😀

magdalenax
autor
6. črc 2015

@elvira No neorodovala jsem za ni ani náhodou. To byl zase od ní mazaný způsob, jak se k tetě nakvartýrovat zpátky, protože jí to samozřejmě vyhovuje. Oni mají vnučku rádi jako jiní prarodiče, ale také mají právo na svůj klid, jenže sestřenka jim klidně oznámila, že jde do kina a holku jim nechala na starost půl odpoledne. Sama jim téměř s ničím nepomohla, naopak se nechala obskakovat.