Já už fakt nevím, třeba mi někdo poradí.
Popisovat celý příběh by bylo asi až do rána ale co mě fakt trápí je,že v této zemi je snad každý zaměstnavatel,který poskytuje nejen pracovní místo ale i bydlení pro rodinu či jedince je buď vydřiduch nebo případ pro sociálku!
Stalo se to,že jsem upadli do finanční krize díky zdravotnímu stavu muže, rodinám, dluhům jiných a nejsme schopni se z ní vykopat, když pominu nějaké dluhy, pořád jsme bez šance sehnat bydlení a zároveň práci. Je to snad už nepřekonatelná překážka mít rodinu? Mít alespoň trochu lidské požadavky na bydlení jako je např. teplá voda, topení, byt bez plísně a bandy myší?
Když nepomůžou úřady nebo vás automaticky pošlou do azylových domů? Jen pro matky a muži ať si třeba lehnou na ulici?Všude se chrání děti ale co jejich rodiče?
Třeba nějaká cesta je ale já jí furt nevidím. A vyhrát finanční injekci? Kolotoč naivity. Půjčky? Hrob.
Když člověk dělá maximum, aby to fungovalo, přesto to dopadá zle na úkor celé rodiny?
Pak jediné co mě napadá a to s omluvou, začít kráct!
Kritiku neberu, protože o mém životě a boji nevíte nic, jako já nevím o vašem.
Jen třeba někdo zná cestu nebo alespoň směr a může mi pomoci otevřít jiné možnosti.
@novanny ahoj, zkus vyhledat "krizové centrum" co nejblíž místu vašeho pobytu. Tam dostanete nový směr, jak naložit s dluhy, jak překonat těžké životní situace, pomůžou sehnat i azylové bydlení. Já koukala, s čím vším pomáhají. Od oddlužení přes úmrtí v rodině, rozvod, obětem trestných činů, svědkům traumatizovaným svědectvím, kontaktují rodiny postižených dětí s rodinami, které chtějí prostě jen pomoci, provádí terapie, azyl, kurzy, pomoc narkomanům od nabídky čistých stříkaček po léčení, domácí násilí, poruchy chování v rodině atd atd.....zkuste tedy zapátrat tam. Jsou taková centra po celé republice, neplatí se nic. Je to tým lidí, který buď dokáže pomoci sám, nebo vám dá směr kam se obrátit a kde hledat konkrétní pomoc.
@mayyas Ahoj, na tyto stránky jsme samozřejmě taky narazily ale když jsme si spočítali, kolik by jsme museli složit peněz i za děti, tak by jsme byli na tom možná hůř než teď.
My potřebujeme našetřit, aby jsme šli do vhodnějšího bydlení pro rodinu a muž mohl normálně dělat bez většího závazku k zaměstnavateli. Bohužel vím, že i v těchto zařízeních obtěžují ženy, neříkám, že je to globálně všude ale kde je cítit bezbrannost za rohem vždy nějaká svině,která toho využije.Děkuji za podporu, jsem hrozně naštvaná jak ten stát funguje.
Tohle bylo nedávno ve zprávách¨. http://www.siemens.cz/press/cz/nove/press_relea...
@novanny Tak to je mi líto, netušila jsem, že vybírají finanční zálohu. Pokud se i v takovýchto zařízeních obtěžují ženy, tak to je fakt síla... ☹ . Každopádně, co zkusit si naplánovat krok po kroku? Pokud jste opravdu v krizi, tak by vám třeba i tohle na nějakou dobu dočasně pomohlo, než se dáte dohromady a budete moct jít jinam, do vlastního... Nebo nějaké sociální byty, nejsou ve městě, odkud jste? Možná jste to už všechno zkoušeli, omlouvám se, to nevím...
A zkoušeli jste nějaké to krizové centrum, co radí diamanta?
Nebo zkontaktovat místní farnost/církevní organizaci - myslím, že často pomáhají a neměli by rozlišovat, jestli (ne)jste věřící.
Držte se!
@mayyas Věřící jsme, špína je i tam, kde by jí člověk nečekal. Nechci být pesimista, teď se mi narodila dcerka ale už jsme unavení a bolaví, snažíme se.....napadla mě i sbírka, bavila jsem se i tady na koníčkovi s jednou maminkou jak to provést, protože ty zařízení by měli dopad i na našeho syna, on si teď prošel s námi a má emocionální problémy, záchvaty....protože i my nejsme v pohodě. Krizové centrum pošle přesně na tyto místa, které tu vypisujete. Jsme normální, slušní vzdělaní lidé, co padli na pusu částečně díky druhým a našim dobráckým povahám.
@majkoz Ano jsem to já, jsme teď v té malé garzonce ale nedaří se s prací. Můj muž měl slušné nabídky ale právě to nevychází kvůli penězům nebo bydlení zas na té druhé straně a ono jezdit přes celou republiku taky něco stojí. Dnes byl Praze a šel málem do kolen, když mu ukázal dům, ve kterém by jsme bydleli všichni. Hnus, problémy s bezdomovci, špína....a pán je z ekologické firmy....
a co cizina?nejdriv muz a pak treba nekdy vy ?v cizine dostane nejaky plat + ubytovani bez zalohy - kdyz nebude za nic utracet muze mesicne vydelat 30.000 - to uz by slo ne?
Hmmm...achjooo... já vím, jsme fakt odjinud, ale kdyby Tvůj muž sehnal práci poblíž Nového Boru(sklárny, pořád hledají nové dělníky) na Českolipsku, tak se na mne neváhej obrátit...třeba bych mohla pomoci..Je to třeba stěhování přes celou rep. ale neboj se ničeho, jsi silná a všechno ustojíš! A hlavně: věř, že bude líp, ono bude!!!
@veronicka89 tomu se nebrání i v cizině byl pracovně ale my nemáme finanční rezervu,abych já to tu zvládla s dětmi a on aby měl něco na cestu....neměli jsme ani z čeho ušetřit.....a přitom jsme hodně skromní, svírají nás peníze, i já se snažila při rodičáku vydělávat prodejem hademade.
@veronicka89
@veronicka89 To je úplně zcestné 😕 Kde jste na to přišla?
mty nejaky ten dum pro matky s detma a on at jede ...
nevimm je to tezko - hlavne se vsude informovat !
@majkoz co je na tom zcestneho?
@veronicka89 informovaná jsem, až mi je z toho všeho zle a smutno nad tím jak to tu funguje. Pak se diví, že plníme zprávy sebevraždama, vraždama apd....lidi, kteří se dostanou do takto těžké situace mají velmi málo opory. U nás vypadl jeden a už se to s námi vleče....muž je po druhé operaci srdce, měl nádor a nárok na invalidku by ani neměl šance.....maká stejně a možná i víc než zdravý 20letý a je mu to ve finále k prdu, protože nemá šanci udržet v rodinu v klidném zázemí
@novanny a kdybyste pracovali oba ?
@veronicka89 podívala ses na můj profil?🙂
@novanny ne; co mam hledat?
@veronicka89 ja to reknu jinak pokud bych byla tak v prdeli , jako jste nejspis vy - klidne bych po nocich chodila do baru vydelavat Ä ... a okud tvuj chlap tak maka jak pises , tak domu 20.000 prinese- + ty kdybys vydelala 10.000 --- tak to uz snad staci ne?
Jako ono je to tezko, neznam tvuj cely pribeh jak pises nahore, nevim jestli jste nekde udelali chybu nebo ne- jedine co je ze se za mesic u vas nic nezmenilo... jak chcete z vasi situace ven? kdyz jedine co je ze jsi tady na MK a ptas se maminek o pomoc?
Ja vidim ze mas maleho prcka .. musi to byt strasne tezke ... Ale po 6-ti nedeli bych sla asi pracovat ptz - penize vamm do klina asi samy nespadnou a to ze by nekdo prisel a rekl rodinko tady mate ranec penez + ybdleni se asi taky nestane- takze pokud nechcete pod most budete asi holt muset zatnout zuby a udelat neco vic...
@veronicka89 nevysvětlím vše tady a už snad ani nemám na to sílu, každý to vidí svýma očima...chápu Tvou reakci a děkuji ti za ní. Hledám jen cestu, kterou asi nevidím ale jiní ji vidět mohou. Vím, že děláme maximum, aby jsme to zvládli.....zvládli jsme horší situace...spíš je to moje vnitřní vyčerpanost.....teď dělím energii do tří životů....jdu si lehnout.
Mnoo, tak když se ocitnete na hraně vzít, či nevzít na Novoborsku, tak si na mne vzpomeň, můžu pomoci...
PS: vyprdni se na všechny, co chtěj spekulovat, páč nemaj co dělat, Ju? 🙂
@veronicka89 po nocích do baru????Aha, někomu jinému do klína to padá...hmmmm...holka, neděláš na kase?
@veronicka89 má 2 děti a holčičce je teprve měsíc.
@novanny nevím možná jsi to někde psala, ale stejně se zeptám...a co rodiče aspoň jednoho z vás? nemůžou pomoci nebo aspoň na chvilku vás ubytovat? Chápu, že to není jednoduchá situace, ale pokuď jsi to ještě neudělala, co si na chvilku zvýšit mateřskou, jestli máš tu možnost? A nebo hold přistoupit na možnost, že ty budeš v jednom azyláku s dětmi a manžel v jiném azyláku. A co hmotka? Máte nebo můžete mít? A nebo ten jednorázový příspěvek? Nevím jak přesně se jmenuje. Chápu, že bude těžké přistoupit na něco co vám nebude na 100% vyhovovat, třeba jako to oddělené bydlení. Ale v případě, že jste teď v tak špatné sitauci, musíš přistoupit na to co vám někdo jiný nabízí a né na to co chcete. A nadávat v takovém případě na stát je zcela špatně. Stát za váše problémy nemůže.
Držím palce, každopádně se dá najít práce i s ubytováním, jen o tom firmy mlčí. A ano člověk musí překousnout, že bydlí na ubytovně, má jen jeden pokoj a společnou kuchyň, záchody, koupelnu. Ale zase třeba u nás ubytování dotuje zaměstnavatel, takže dost často je lepší například při malování, rekonstrukci jít tam ... Po práci bych se podívala i mimo Prahu, klidně i pro tebe a pak se s manželem střídat v práci a v hlídání dětí. Navíc mimo Prahu je levnější i školka ...
Špatně se radí, když neznám víc podrobností. Třeba u nás je dost práce i pro maminky na mateřské, které mají hlídání, nebo to prostě dokáží zvládnout i s dítětem- jsou to jen brigády, nic na plný úvazek, ale každá koruna je dobrá 🙂
Držte se, snad bude brzo lépe.
@majkoz ??? Vubec nerozumim tomu co tim vsim chces rict ?!
Ptz ja chci rict to - byt v takove nouzi jako zakladatelka udelam vse pro budoucnost rodiny !!! Nez abych sla pod most
Mě by zajímalo, kdo v těchto azylových domech zneužívá ženy???
Ahoj, samozřejmě nevidím víc do Tvé situace, ale jen k tomu, co píšeš o azylových domech - že jsou jen pro matky, a muže vyhodí na ulici...jen jsem si hodila do googlu "azylový dům pro páry" a vyhodilo mi to několik odkazů, kde uvádí, že poskytují ubytování pro páry i rodiny: http://www.csspraha.cz/24820-azylovy-dum-sromova , http://www.diakonie.cz/kontakty/strediska-a-sko... http://charitanj.cz/o-nas/sluzby/azylovy-dum/ . Nevím, odkud jsi, ale zkus ještě pohledat... Každopádně držím palce!