Je tu někdo takový,pořád vás to mrzí a štve ,???
Jinak jako ano bavili jsme se XXX krát o svatbě, jenže ty jeho kecy a vymluvi mě fakt nebaví ....
Tak proc si mu vyprdla dve deti, kdyz si te nechce vzit? 😀 Tyhle veci si snad ti dva urcuji na zacatku. Ted uz se asi sotva dockas.
A na co tu svatbu jako potrebujes? 🙂
@bara88 To je naprosto vpohode otazka. Chce to mit jen cerny na bilym? Chce to kvuli te velke party? Chce se predvest pred kamoskama? Chce si chlapa nejak pojistit, pac uz to neni vono? Spis bych se zamerila na dve veci - jestli je jejich vztah vpohode a jestli on je dobrym fotrem tech deti. Pokud ano, tak na co potrebuje svatbu tak moc, ze to pise sem? A jaky jsou jeho argumenty?
Tak my se za dva měsíce bereme po 15 letech. O svatbě se bavíme celou tu dobu, ale nikdy na to nebyl moc vhodný cas.. máme taky dvě děti. Taky jsem byla smířená s tím, že žádná romantika mě nečeká, datum už jsme měli přes rok stanovený, takže jaký pak romantický nečekaný zásnuby ..a přece jen, překvapil mě tak, že jsem z toho byla úplně na měkko, a děkovala jsem mu, že i přes patnáct let spolu, dvě děti, domluvený datum svatby, mě nepřipravil o tebe zážitek, a pořádal mě o ruku na nádherným místě, s našima dětma, který na to koukaly s otevřenými ústy a já taky, protože jsem si myslela , že dostanu tumas prsten a bude po všem... takže romatiku bys i ty klidně očekávat mohla, otázka je, jestli o to vůbec ve finále stojí...a taky je otázka, jestli když to nechce a není na to, má cenu nějak žadonit, nebo se smířit s tím, že spolu budete i bez svatby...
Tak záleží na co se vymlouvá ,ale jinak je to fakt blbost a neřešila bych to já vdaná sice jsem,ale tehdá jsem ho do té svatby spíš dotlacila a bylo to o domluvě , žádná romantika, jsme spolu, jsme šťastní,ale kdyby ta svatba nebyla tak by to bylo lepší a svatby lituji ( nelituji že jsem s manželem)
Asi záleží, co mu vadí.
Normálně bych mu řekla, že se prostě chci vdát, klidně jen na úřadě za 00 korun jestli mu jde o toto.
Ať už kvůli informacím v případě hospitalizace, kvůli příjmení nebo kvůli případnému vdovskému důchodu nebo majetku. Že se cítíš vyčleněna kvůli jinému příjmení.
Nechápu o co těm chlapům pořád jde, vždyť děti jsou stonásobný závazek, který oproti svatbě nejde zrušit jedním stáním u soudu.
Já jsem vdaná byla. Brali jsme se po 7 letech asi (nebo osmi), děti nebyli....A i když furt tvrdil, že je chce, tak furt nebyl správný čas, až jsme se rozvedli. Teď jsem s přítelem 6 let, děti dvě, on taky rozvedeny. A ani jeden už svatbu nechceme a nepotřebujeme. 🙂
@pilzzee Tak třeba jí nejde jen o párty jako tobě. Svatbou ze změní hodně, nejen příjmení. Třeba např. to, že jako manželka má větší pravomoce než pouze jako družka. V životě nastane tolik situací, které bude potřeba řešit a jako přítelkyně nezmůže nic.
Stejně tomu bude i naopak. Jsem asi stará škola, ale takové důležité věci, jestli se chce, nebo nechce ženit, jste si měli ujasnit ještě než jste si pořídili dvě děcka.
To už svobodná zůstaneš no. Takové věci se mají ujasnit ještě před dětmi, pro mě je třeba svatba taky důležitá.
Manžel neměl ke svatbě kladný vztah, neb se na něm dost podepsal rozvod jeho rodičů. Já se mu průběžně snažila vysvětlovat, proč svatbu ano s ohledem na právní postavení družky/druha, po narození dětí jsem přidala i touhu potvrdit úředně úplnost naší rodiny a sjednotit naše příjmení. Do toho se rodina začala ptát, kdy už bude svatba, když máme dvě děti... V den našeho 15. výročí přišel i s dětmi a požádal mě o ruku. Brali jsme se pár měsíců na to...
Hele, ja bych na to sla asi pragmaticky. Požádala bych ho na férovku o ruku, zařídila termín na radnici a bylo by. 10 let, dvě děti. Myslím, že není nač čekat.
Zalezi, proc ty se chces vdavat a proc on nechce 🤷♀️
Já jsem s manželem od svých třinácti let. O ruku mě požádal na mém maturitním plese a pak dlouho nic. Rodiče ani jednoho z nás neměli na to, aby nám svatbu zaplatili. Co jsme vydělali sami, utratili jsme za cestování. Poté jsme šetřili na barák, který jsme si nakonec koupili. Tehdy jsem o svatbě začala zase mluvit. Prej někdy jo, až... (vždycky bylo něco potřeba víc). Tak jsem začala říkat, že si mě stejně nikdy nevezme. To pomohlo a vzal si mě v 29, po šestnácti letech vztahu. Nakonec byl manžel rád, oslava byla na u nás na zahradě a moc jsme si to užili. A do roka se nám narodil syn. Já jsem chtěla hlavně stejné příjmení až budou děti, abysme byli rodina. Takže u nás to bylo teda v jiném pořadí než u vás. Záleží na argumentech manžela, ale hlavně na společné domluvě. Jestli on nechce, těžko ho donutíš. Jestli je jinak jako chlap správný, tak bych to asi neřešila
@uzivatelkapetra Až na to, že děti jsou závazek vůči těm dětem, nikoliv vůči druhému dospělému.
@j.a.n.i ano, ale v případě rozchodu spolu stejně budou chtě nechtě muset komunikovat, když mají děti.
My se letos v květnu brali na naše 15 výročí a po 2 dětech. O svatbě jsme se bavili vždycky, jen nikdy nebyla úplně vhodná doma. Teď nás ale popohnala smrt sestry manžela, a co jsme videli za průtahy s dědictvím. Chtěli jsme se už jmenovat stejně, našla jsem měsíc před svatbou volný termín v sobotu a na naše výročí v našem rodném městě. Nechtěli jsme nic velkého, okázalého a měli jsme tam pouze rodiče a naše děti, se kterými jsme si pak sedli na oběd a večer odjeli zase domů. Takže jestli jsou výmluvy na čas, peníze, co by tomu kdo řekl, že ho nepozveme. Tak my si to dělali pro sebe a pro naše rodiče, i když pro nás to byla jen formalita, žijeme už roky jako bysme byli manželé.
Přesně jak píše
@uzivatelkapetra, nechápu, když chlapi chtějí dítě, ale ne svatbu. Bezdětná kamarádka se rozvedla po 10-ti letech a exmanžela už nikdy neviděla. Můj partner "nabouchl" slečnu po krátké známosti a už 11 let mu dělá ze života peklo 😀
@uzivatelkapetra Ano, je to vhodné, dospělé a rozumné, nicméně nemusí spolu komunikovat, ani když maji deti. A uz vůbec se spolu nemusi vazat majetkově, aby ty deti mohli mit.
Tak co už teď, tohle jste si měli vyříkat před dětmi.
Můj manžel se do svatby taky nějak nehrnul, seznámili jsme se ve 20, po škole jsme se domluvili, že by bylo časem fajn mít rodinu, tak se vezmeme. Brali jsme se po 7 letech vztahu, několik let jsme spolu už bydleli. Starší dítě se narodilo tři roky po svatbě, minulý rok mladší. A jak manžel svatbu moc nechtěl, už několikrát za ty roky zmínil, že je rád, že jsme manželé. Já samozřejmě taky, cítím se tak dobře a cítím i nějakou jistotu. Jsem prostě taková, vždycky jsem věděla, že jinak by to pro mě bylo nepřijatelné a manžel to věděl celou dobu vztahu. A ne, fakt jsem si ho nechtěla pojistit ani jsem nechtěla super party, v době svatby jsme vůbec nic neměli a svatba byla maličká, o pár lidech, obřad plus oběd. Ale ne že by to takhle někdo neměl, lidi jsou různí, ale nemůže se to tak brát obecně.
Naprosto te chapu. Stvalo by me to, kdyby si me muz nechtel vzit. Jsem stara skola, takze jednou jsou deti, tak jsme rodina se vsim vsudy, kde mj. odpada jakesi pseudodeleni majetku a vydelku. Proste vsechno je spolecne a hotovo. Vadi mi tento pristup:
Chlap chodi do prace, vydelava, zena mu porodi 2-3 deti, vydelavat nejakou dobu samozrejme nemuze, ale ten muz se chova, jako kdyby veskere penize byly jeho a muze o nich rozhodovat predevsim on - protoze on je prece vydelal. Jenze si neuvedomuje, ze je mohl vydelat proto, protoze mu celodenne nekdo (jeho zena) pecuje o deti, ktere on zplodil. Kdyby toho “nekoho” nemel, tak si ty penize vydelat nemuze. Tudiz je vice nez spravedlive, ze vsechno je v manzelstvi presne napul. Tohle si spousta muzu vubec neuvedomuje a jeste ma kecy o tom, jak chudacci drou, zatim co se zena vali doma na “dovolene” s deckama. O stopnute kariere zeny ani nemluvim. Takze nejen z toho duvodu je dobre manzelstvi.
Ano, tohle je pro me rude tema, nam par takovych vyskytu v okoli 😑
A co má za výmluvy?jako po tak dlouhé době bych asi nečekala na žádné romantické gesta a normálně a jen se domluvila na svatbě se svědky, na kterou nepotřebujete ani velké finance