Jsem těhotná, rodiče nás chtějí vyhodit na ulici

majdulinka007
28. únor 2016

Ahoj holky, jiz rok bydlime s pritelem u nasich. Po roce se mi povedlo otehotnit a tim zaclo misto radosti dosti velke peklo :( jsem v pulce 5teho mesice je mi 19let a pritelovi 22.. Jak jsem jiz psala bydlime u mych rodicu. Pritel byl drive problemovy, byl ve vykonu trestu... Zmenil se, zacal pracovat a zije normalni zivot (nepacha zadne nepravosti). Nasi mi dali na vyber budto se vzdam jeho a budu bydlet s ditetem u nich nadale nebo se ho nevzdam a 15.3. nas vyhodi na ulici. Drive byl problem v tom ze jsme neplatili najem (2500kc) z duvodu ze pritel nemel praci ponevac v jeho situaci se spatne prace hledala ale po dlouhem hledani si nasel praci na plny uvazek za slusne penize. Nabidla jsem nasim ze jim dame 15.3. 2500kc aby jsme tu mohli alespon do dubna byt nez mu prijde cela vyplata a mi by jsme se odstehovali, jenze v tom mi bylo receno ze presne ty penize byly tim duvodem jenze kdyz jsme jim rekli ze jim je dame nasli si zase jine vymluvy typu ze se s nim v byte mama boji... Nevim ceho kdyz je od rana do vecera v praci a je to naprosto normalni slusny clovek a chce zit normalni zivot ktery mu bohuzel moje rodina neni schopna umoznit a slate ho maji jako toho darebaka. S pritelem vychazim naprosto skvele, jakmile se dozvedel ze bude tata tak nas vztah je jeste lepsi nez kdykoliv pred tim..
Uz nevim co mam delat :( nechci se vzdat pritele kdyz s nim cekam miminko je slusny a pracuje.. Jenze uz nevim jak se s nasima proste domluvit aby nam umoznili to tu byt aspon do dubna. Vim ze jakmile prijde den D vyhodi nas jako se jiz stalo mnohokrat :( nevite naka jak poradit? Ja uz jsem v koncich a misto toho aby jsem byla stastna z tehotenstvi tak bohuzel mam samy stres a nervy. Prosim o rady, dekuju moc :(

mercedesse
28. únor 2016

no holka, pěkně sis zavarila. Ale u vašich bych nezustavala. Stejně by to bylo časem peklo. Pokud má přítel práci za slušné peníze, hledejte pronájem. Snad by se mohli rodiče slitovat a počkat až si něco najdete. Nějak tohle nechápu. Svoje dítě vyhodit na ulici.

majdulinka007
autor
28. únor 2016

@mercedesse prave ze pronajem hledame akorat tedko tu prvni vyplatu si ho bohuzel dovolit nemuzem :( proto by jsme potrebovali nak aby nam pockali do toho dubna ale jak se rekne duben je zle :( mama kdyz je bez taty ma jiny nazor a kdyz je zase s tatou ma opet jiny nazor :( doufam a verim v to ze ja takova mama nebudu

shine2015
28. únor 2016

@majdulinka007 a co babicka?? Nebo jeho rodina??

majdulinka007
autor
28. únor 2016

@shine2015 moje babicka je ovlivnena nasima nenecha si nic vysvetlit atd a on babicku uz nema :( a rodina ta ho odpiskala uz v detstvi jeho matka ma 7 deti a vsechny vyhazela kvuli chlapovi.. :(

kacca11
28. únor 2016

Ja nejak nechapu vasi situaci. Cekas dite naprosto bez zajisteni s clovekem, co je sotva mesic v praci? Z ceho jste doted zili, to krom toho, ze jste neplatii nic na bydleni vam davali i jist? Ty nemas zadne prijmy nebo nemate nasetreno? Vazne to nejak nechapu.

Uvedom si, ze tvoji rodice jsou tam hlavne doma a oni maji pravo rozhodovat o tom, kdo a za jakych podminek u nich bude bydlet. Bud to budete respektovat nebo si najdete bysleni, ale bojim se, ze pokud nemate penize na kauci a s tim trestnim zaznamem to bude hodne tezke.

Smim se zeptat, zda jsi otehotnela planovane?

kacca11
28. únor 2016

@mercedesse jenze oni sve dite na ulici nevyhazuji, ona muze zustat doma a dokonce i s ditetem.

odula
28. únor 2016

@majdulinka007 nedalo by se to domluvit s pripadnym pronajimatelem? Vysvětlit situaci, najít někoho kdo se za vás zaručí aby vam počkal s nájmem ?? To je asi divoký, to asi ne. Nebo ubytovna? Ja vim že je to mazec... Ale... Treba jenom na tech pár tejdnu... Nebo máte kamarády? Co nějaká fara? Mohli by pomoct nebo aspon nasměrovat kam se obrátit. ...

shine2015
28. únor 2016

@majdulinka007 ani kdyz by jste za ni zasli ze je to pouze do dubna max kvetna?? Nez nasetrite na kauci?

majdulinka007
autor
28. únor 2016

@kacca11 bylo to necekane ale i planovane..

odula
28. únor 2016

@kacca11 to je právě ta největší masáž. Nutí ji takhle děsně volit. Jako kdyby nemohli chvilku počkat 😲

evulina77
28. únor 2016

@majdulinka007 chtělo by si to s vašima sednout a vyříkat. Do 15.3. nemáte asi sehnat nějaký podnájem, nebudete mít asi ani žádné peníze na kauci. Takže pokud rodiče nechtějí, aby jsi skončila na ulici, budou to muset zkousnout ještě chvilku. Asi bych jim být na straně přítele ukázala prasovní smlouvu, informovala je, že hledáte podnájem a požádala je, aby jste tam mohli být ještě chvilku a rozhodně bych se domluvila na zaplacení adekvátní částky za podnájem. Pokud jsou normální rodiče, měli by to vzít a pokud se domluvíte na nějakém normálním termínu odstěhování, respektovat to a také respektovat na tom, na čem se domluvíte ohledně bydlení. Je normální, že se o tebe bojí, pokud byl (nebo ještě je?) přítel divočejší a pokud má špatnou minulost. O tom, že se změnil, se budou muset přesvědčit a bude to chtít hodně času, ale časem se to poddá, pokud bude vše ok. Jinak zkuste to řešit s klidnou hlavou, aby jsi si neravřela dveře, babička s dědou je pro děti dobrá věc...

shine2015
28. únor 2016

@odula otazkou je kolikrat jim tu hranici posunuli....a jake s nimi maji zkusenosti...i kdyz ja si to neumim predstavit....jednak tehotna takhle mlada a s clovekem co nema cisty zrestni rejstrik....chapu je jako matka deti...ale je to porad jejich dite....tohle je i pro zakladatelku dost tvrde rekla bych...

kacca11
28. únor 2016

@majdulinka007 tak to potom nechapu uz vubec. Do situace, kdy nemate NIC si do domu tvych rodicu naplanujete dite a ted se divite, ze vas uz rodice nechteji zivit? Nezlob se na me, ale premyslela jai vubec dopredu? Pokud jste dite planovali, snad jste planovali se i osamostatnit.

@odula tak tady cteme jen pohled jedne strany, treba k tomu maji naprosto objektivni duvody. Jako ja nevim, ale pokud se s nim rodice neciti bezpecne, proc by ho meli mit pod svou strechou? Pokud si je zakladatelka pritelem jista, holt musi zabojovat a osamostatnit se.

mercedesse
28. únor 2016

@odula právě, nelíbí se mi dát takové ultimátum, pořád je to otec dítěte. Taky bych asi neskakala radostí, ale počkat měsíc nebo dva y mohli

hapovab
28. únor 2016

Nezlob se na me ale nechapu proc jste si v takovehle situaci porizovali mimco,nemate zadne budouci jistoty.Ty jsi mlada,tak proc jste s mimcem nepockali?Pracovala si nekde aby si vubec mela materskou?Podle me je toto dost nezodpovedne.No kazdopadne doufam ze budete lepsimi rodici nez jsou ty tvoje,me by nasi nikdy nevyhodili!Kazdy to stesti asi nema.Preju hodne stesti at to vse zvladnes,protoze jestli to dobre chapu tak pokud se pritele nevzdas tak to nebudes mit snadne.

majdulinka007
autor
28. únor 2016

@kacca11 do ted nebyl problem
...

kacca11
28. únor 2016

@majdulinka007 problem s cim? S tim, ze jste jim neplatili a ze vas asi i zivili? S tim, ze je pritel trestany a ma potize s praci? Jak jsi na tom s praci ty? Nebyl problem, ze jste si naplanovali potomka?

Ja ti vazne nerozumim...

@hapovab ja bych byla opatrna s temi soudy rodicu, nemusi byt spatni.

shine2015
28. únor 2016

@majdulinka007 heled a jak se rodice dozvedeli o tom ze nema cisty rejstrik?

blahova_andrea
28. únor 2016

nebudu tu posuzovat proč sis ve svém věku nechala udělat dítě, když nemáte ani práci ani bydlení ani úspory a prostě odpovím na otázku a pokusím se pomoci...sice ne zrovna ideálně, ale nebylo by tedy řešením rodičům říct, že tedy přítel odejde a ty s prckem zůstaneš, ať mají klid a přítel by šel zatím na ubytovnu a hledali by jste dál nějaké bydlení? pak by ses prostě sebrala a odstěhovala. není to k rodičům zrovna fér, to uznávám, ale nehodlám to teď řešit z jejich pohledu, ale z tvého, protože zakladatelka jsi ty a ne oni. jednou stejně budou muset přijmout fakt, že máš dítě zrovna s ním, že jste spolu a že tvoříte rodinu. pokud vám tedy tato idylka vydrží.

tulikiss
28. únor 2016

jenom abych to shrnula, je ti 19, jsi v patem mesici, rok bydlite u rodicu kteri vas zivi, pritel nemel rok praci a ma ji az ted kdyz si davno tehotna a to ani ne mesic... no pekny... jeste tu chybi par dulezitych informaci..co delas ty? pracujes, studujes? a za co sedel..to je podstatne a muze to vysvetlovat proc se ho tvoji rodice boji. promin ale si dospela dobrovolne ses rozhodla ze si poridis dite tak se starej....

rodice rozhodne nesoudim, protoze nevime vsechno jenom cast jedne strany....znam zenu co musela syna vyhodit z domu, proste to jinak neslo, flakal se, lhal dostal milion sanci, i kdyz ji to trhalo srdce a probrecela x noci musela to udelat a vysledek, do dneska je ji jeji syn vdecny za to ze to tehdy udelala

andrys35
28. únor 2016

Sorry ale souhlasím s rodicama, doma té nechaji tak zustan ty aspon a pritel at si treba na 2 mesice najde podnajem u kamaráda nebo nekde na ubytovně nez najdete spolecny podnajem. Chapu rodice z duvodu ze oba jste nezajisteni a tohle kdyz jste sli do ditete jste si meli rozmyslet driv. Me jako rodiči by se takova nezodpovednost taky nelibila nam rodice pomohli, s bydlením, ale ja byla vydelavajici a muj studujici takze to bylo jine, a kdyz bydleni tak uz můj delal a dite jsme si pořídili az potom. Je sice krasne mit dite, ale za me az v pripade ze jsou rodice nezavisli a schopni se o dite postarat

ukeke
28. únor 2016

Myslim,ze by bylo fer trochu tu situaci rozepsat-platili jste jim neco ten rok?co delas ty?pises,ze vas vyhodi,jak se to stalo uz nekolikrat...proc uz vas vyhodili?a zase vzali zpet?

malinkaelinka
28. únor 2016

A vám to není hloupé setrvávat v domě, kde vás nechtějí? To se tam přítel nastěhoval proti vůli tvých rodičů? No zajimave..kazdopadne bych radila to, co už tu zaznělo...on ať se odstěhuje ihned, na ubytovnu apod, stradejte každou korunu a hledejte podnájem..verim, že něco brzy najdete, ale musíte se do toho opřít..nejake přesvědčování rodičů nemá cenu..vzchopte se, chcete být rodina, tak se semknete a bojujte za vaši budoucnost...ale být vyzirkou rodičů, to není řešení... kdysi jsem byla v podobné situaci, ale bez dítěte, bydlela jsem s tehdejším přítelem v domě jeho bratra(kde nidko ale nezil, dům se rekonstruoval), panove se pohádali a nám tam bylo dosti úzko...ja měla čerstve po státnicích, jemu zkrachovalo podnikání...tehdy jsme sbalili svých pár švestek, a odjeli..par týdnů jsme spali ve stanu, v autě, bylo léto...hledali jsme spolu práci... práci i velmi levne bydlení jsme našli a byli jsme opravdu rádi, že nemusíme být nikomu za nic vděčni...

rony77
28. únor 2016

@majdulinka007 Do teď nebyl problém je odpověď? To děláte cokoliv dokud nenastane problém?
My jsme také neměli jednoduché začátky, žili jsme 3 roky s mojí maminkou (výhoda byla,že jsem z části majitelka toho domu). S partnerem budeme letos spolu 9 let (mě je 25 a jemu 29). Že spolu chceme rodinu víme už roky,ale nikdy bychom si ji nepořídili v době,kdy nemáme vlastní domov,stabilní práci a životní jistoty. Ikdyž jsme si miminko vždy přáli, tak nejdříve jsme se osamostanili a koupili si vlastní byt,vzali se a teď teprve čekáme první dítě. Všechno za předpokladu,že máme oba stabilní zaměstnání.

Jak jste vy uvažovali do budoucna? Nebo jste počítali s dotováním od rodičů?

alboo
28. únor 2016

@majdulinka007 nechapu planovane si pořídit dite do takovehle situace... ale rada, asi bych ochcala rodiče, pritel by sel na chvili na ubytovnu, najit si byt a pak se přestěhovat. Jiny reseni není

lv
28. únor 2016

pokud už několikrát nastalo to, že vás vyhodili, asi jsou k tomu důvody..řešila bych to tak, jak už je tu psáno - chlap na měsíc (2-3, jak to půjde) jinam, ke známýmu, na ubytovnu, kamkoliv a své bydlení, jak to jen půjde! To by jste i do porodu stihli..ne zlobit se na rodiče, že vám něchtějí po x-té vyhovět.

sisinka74
28. únor 2016

@majdulinka007 asi nemáte moc dobré vztahy s rodiči, ale zatím vás tam nechali bydlet, i když s daným limitem. Podmínky jsou zřejmě striktní a zřejmě k tomu mají své důvody.
Budeš muset hrát o čas a to tak, že řekneš, že jste se rozešli a přítel musí shánět někde rychle podnájem. Nemůžeš skončit těhotná na ulici. Alespoň ty musíš mít střechu nad hlavou. On ať spí někde, kde se dá.
A jakmile si ten podnájem najdete a ty se odstěhuješ od rodičů, čímž jim bude jasné, že jsi je podvedla, tak dej na modlení, aby skutečně tvůj přítel se změnil, jak píšeš a nenechal tě časem na holičkách i s dítětem. Obávám se, že druhou šanci by ti už vaší nedali.

hhranolka
29. únor 2016

Zustan u rodičů sama. Přítel at se odstěhuje ke kamarádům...na ubytovnu, kamkoliv. Az nasetri na podnájem, tak at pořídí bydlení a ty se můžeš nastěhovat k němu. Jiné řešení nevidím.

kolibricek36
29. únor 2016

@majdulinka007 Tvé rodiče docela chápu - chtějí pro tebe lepší ....
V tvém případě, bych zašla na nejblžší Charitu, či Adru, nebo na nějakou faru, když povíš jak se věci mají, zcela jistě ti pomůžou situaci vyřešit.
Pokud s přítelem chceš zůstat - a máš jistotu, že se změnil - proč ne, ale u tvých rodičů by to nedělalo dobrotu ....
Před svatbou jsem si taky užila své, tak tě chápu ... a to jsem nebyla těhu a manžel byl slušný, prostě moje babi dělala vše proto, aby k té svatbě nedošlo. Taky jsem jednou dostala na vybranou buď babi nebo tenkrát můj snoubenec. rodiče v té době už nežili - taťka zemřel půl roku před svatbou, mamka něco dříve..... Dodnes mi to babi má za zlé ... Sice ho už bere, ale nikdy si neodpustí nějakou srdceryvnou poznámku ....
Proto ti říkám ať si to dobře rozmyslíš - protože pokud s tví rodiče mají k tvému příteli výhrady, tak je budou mít asi stále ....

odula
29. únor 2016

@hhranolka neznam situaci ale trochu se obávám, ze bude mnohem těžší odejít jakmile jednou zůstane s rodiči sama.