Jsem ta špatná?

anoja
1. čer 2019

Ahoj holky, chtela bych vědět něčí názor. Mám 1,5 ročního syna s ex přítelem (lhář, agresor, cholerik, nepracoval)atd.takze jsem s ním nezůstala, logicky. Našla jsem si super přítele, pracuje, klidas, má velké pochopení , ze začátku mi přišel , že je dokonalý,klasika -moc růžové brýle. Ale můj problém je, že celý týden uklízím, starám se o malého, přivydělávam si, neutracim za zbytečnosti, kupují malému.co potřebuje, příteli podstrojuju až pod nos, což si nestěžuju, ale dělám to . Čekáme další mimco a nemáme výtah, takže nemůžu s.malym jít skoro nikam, protože už mi to moje břicho nedovoluje a navíc už malý váží celkem dost, na to abych ho ze schodů a do schodů nosila. Takže sedím jen doma staram se o domácnost .
Jeho povinnost doma je zajít se psama po noční , nebo po denní, když uspavam zrovna malého a občas přinese čerstvé rohlíky a něco na snídani , když je po práci. Jelikož nechodím nikam a občas když malý spí zaběhnu
jen vyřídit poštu , do obchodu něco na oběd a zase letím zpátky domů , nebo vvyvencit psi. Když je přítel doma.obcas jdeme ven, jinak si malého moc nevšímá, pokud mu to neřeknu, dneska za ním třeba malý přišel, ukazoval mu hračku , řekl na, a mě přítel v tu chvíli ukazoval video na mobilu, místo toho aby se na malého podíval, tak vzal hračku mrsknul.ji do kouta. Já říkám synovi tak řekni delfín a zopakovala jsem to a videa jsem si nevšímala, a přítel hned ze se nemůžu ani chvíli s ním na něco dívat, a říkám pořád dokola delfín, 70% na.maleho spíše řve, než aby ho něco učil,nebo si s ním hrál . Prostě mi přijde, že má jen svůj svět, svoje videa, svůj sport, svoje elektronické cigarety, TV, práci nic víc ho kolem rodiny , nebo výchovy nezajímá.Co mu neřeknu, to sám neudělá, nevynese koš i kdyby překypoval. Když uklízím, vytírám a nechám vysavač na zemi, tak 4x přeskočí vysavač, než aby ho vzal, a alespoň mi v.tomhle s tím břichem v 8 měsíci pomohl, když už mi nepomáhá opravdu v ničem. Pak mi vyčítá že nevarim, když mu řeknu a ukaž mi teda z čeho mám vařit, tak mi řekne tak zajdi do obchodu , ale on sám do obchodu nezajde. Pokaždé co přijde z obchodu jsem schopná mu do sekundy udělat večeři, snídani, uvařit do hodiny obed, ještě se ho zeptám, na co má chuť, co by si dal, každý víkend kafíčko až pod nos , uklízím po něm všechno. Dneska dojedl snídani po sobě si talíř odnesl , ale po mě ne .. Občas mu dám svoji kartu, ať neplatí všechno sám, i když na elektronické cigarety a náplně do nich vždycky má , což dá třeba 500,- týdne , pak mi řekne, že nic neplatim, že už nemá peníze, to už se taky obhajuji, ať si nekupujte teda věci co nepotřebuje ( cigarety, dráhy telefon a zbytečnosti ) . On mi nepřispěl na nákup ani jednou. Nájem platíme napůl . Dneska mě shodil před tchýni, že nebylo navařeno, když jsem mu slušně řekla, že neměl asi kdo zajít do obchodu, když ,,někdo sedel" pouze na mobilu. Prostě nevím jestli jsem špatná já, nebo on, nebo to vidíme každý jinak . Mě přijde, že je pořád takový dětský, přitom on chtěl, ať se s malým k němu pristehujeme. Všechno mám dělat jen já, on se jen vymlouvá , že je pořád v práci, přitom víkend má cely volný a to jak jsem psala, se zajímá jen o to svoje. Nesedne si s.malym a nepohraje si s ním, abych teda měla čas i někde zajít nakoupit, když už, když odejdu, zapne mu tv a kouká.na mobil. Já vydělávám a pracuji taky + jsem v jednom kole s dítětem, teď k tomu i přibude druhé .. dneska mi řekl dokonce, že už si mě neváží, a já mu jen řekla a co si mám na tobě vážit já? Vždyť jsem mohla bydlet sama se synem a vyšlo by mě to celé stejně... nevím, jsem ta špatná?

anoja
autor
1. čer 2019

*pracuji z domova, když malý spí

kaczorka
1. čer 2019

@anoja no ono hlavně byla asi i chyba pořizovat si po tak krátké známosti druhé dítě,přítel evidentně podle popisu na dítě ještě není zralý..

pipi_puncocha
1. čer 2019

Z bláta do louže... Evidentně moc šťastnou ruku ve volbě partnerů nemáš, co k tomu víc napsat, já bych takto žít nemohla.

anoja
autor
1. čer 2019

@kaczorka to je fakt, jen spíše mi přišlo, že se.pretvaroval, jaký je rodinný typ. Když jsme se poznavalit neustále mi posílal, fotky s dětmi , (od.jeho otce) , jak si s něma hraje, pořád s nema něco vyvadel ,tvrdil jak miluje děti, ..teď mi přijde, že jak je to dítě na návštěvě, je to fajn , ale na svoje fakt ještě není zralý...přitom to strašně chtěl, ze začátku tvrdil, že je to jeho sen, mít kompletní rodinu, i když už jedno mimco máme.

sudylichozrout
1. čer 2019

@anoja Ach jo, to je tady porad dokola. To same, uplne dokolecka. Holka si najde idiota, ignoruje male i velke naznaky, ze je to idiot, uplete si s nim sviste a pak se pta, jestli je ona spatna, kdyz se k ni jeji partner chova jako idiot.
Takze po xte jen za posledni mesic: NE, nejsi ta spatna, on je liny vul, co se neumi chovat ani k diteti, ani k tobe. Nevazi si te a nikdy nevazil, kdyby ano, nikdy by te nenechal (tehotnou) takhle posluhovat. Tvoje jedina chyba je, ze si sebe nevazis a vybiras si jako partnery naproste zoufalce. Doporucuji tohohle vola kopnout do zadku a zacit s psychologem hledat pricinu tvych spatnych vyberu. Pak budes mit sanci, ze svuj zivot prozijes s nekym, kdo te miluje a vazi si te. Ale musis si nejdriv zacit vazit ty sama sebe.

anoja
autor
1. čer 2019

Ještě navíc mi přijde, že ho otravuje to, že vůbec mám syna, když v noci řval vstávala jsem k němu pořád , on možná za celý rok co jsme.spolu 3x, i tehdy jsem vstala , když jsem měla.anginu a bylo mi na umreni ....ještě je schopný otrávené vstát a říct do pi**, když vidí, že po 10min.nevstanu. nemám celkové po nem žádné nároky v ničem, ať už se třeba nákupu týče, protože já osobně si vystacim i se suchým rohlíkem..nechci po něm nic, žádné věci, aby mi kupoval...občas ho poprosím o kaši za 50,- pro malého, což je 1x za 2 měsíce , a ani tohle už nedělám. Připadám si s ním jako spolubydlící, co ho otravuje s děckem

kaczorka
1. čer 2019

@anoja na tohle plati to pořekadlo: když ptacka lapaji,hezky mu zpívají.. je prostě nezraly.. můj muž mě v těhotenství nenechá ani pomyt nádobí.. takže asi tak.. přestala bych ho obskakovat.. třeba mu to dojde..i když pochybuji.. špatná určitě nejsi..to jen on je vůl..

sudylichozrout
1. čer 2019

@anoja a v tomhle chces vychovavat deti? Jake vzory jim asi tak predate, kdyz uvidi, ze tata je prostej jak dlazdic a mamu ma na salamu? Jestli chces, aby tve deti nedopadly stejne a mely lepsi budoucnost, tak odejdi. Jinak bude s nejvetsi pravdepodobnosti syn stejne pako jako on a pripadna dcerka stejne nestastna jako ty.

anoja
autor
1. čer 2019

Vyčítá mi to, že když je doma, že jsem taky na mobilu a že si určitě s někým píšu, po XY se mu snažím vysvětlit, že na mobilu si vyřizuji svoji práci , která mi zabere max 1h a že bych chtěla, aby se v tu dobu věnoval třeba malému.. On je na mobilu neustále...navíc alimenty od ex nemám, takže se snažím sama vydělat pro malého.. prostě celé tohle mi přijde, že každý kopeme za svoje hřiště, nedrzime spolu jako rodina:(

anoja
autor
1. čer 2019

@kaczorka to dělal ze začátku těhotenství, když mi bylo z nádobí , resp.z vůně jaru , plus zbytky jídla, špatně , což bylo spíše jako výměnný obchod, já umyju nádobí , ale ty zajdi se psama a do obchodu ...

kaczorka
Autor odpověď smazal
Zobraz
pabka
1. čer 2019

@anoja první dítě s blbem, druhy dítě s dalším blbem... nechápu, proč si po par měsících poridis dítě s někým, koho prakticky neznáš. Takže já to naopak na tvoji chybu docela vidím. Teď je pozdě plakat nad rozlitym mlékem... A když mu sloužíš celou dobu, těžko to teď nastavíš jinak. Chudáci deti. To je fakt furt dokola, stejný story. Pokud se uzivis sama, odejdi a hlavně si do roka neporizuj mimino s dalším.

sudylichozrout
1. čer 2019

@pabka ja uz si obcas rikam, jestli to sem nepisou v prubehu casu ty same holky pod vice nicky. Jakoze si vzdy najdou vola, pak mu daji vale, pak si najdou vola, zase se s nim rozlouci a tak porad dokola a pred kazdym rozchodem to tady konzultuji. Protoze si nedovedu predstavit, ze by tolik zenskych dobrovolne zilo takhle.

Zakladatelko, mas jenom jeden zivot. Neexistuje nic jako RELOAD, neexistuje druhy pokus. Tak ho nepromarni a neznic ten stejny prideleny jeden zivot dvema detem, ktere ho maji jeste pred sebou.

anoja
autor
1. čer 2019

@kaczorka a platí váš alespoň nákupy? Protože muj přítel mi přijde, že si to představuje tak že, si mám vymyslet co uvařit, nakoupit, uvařit, on sníst , pomyt , uklidit nádobí a jelikož, když už vařím, tak fakt tak na 3 dny, což druhý den už to nejí a nakonec to vyhazuju , protože se to nesni a raději si dá rohlík s něčím a řekne , že na to teď nemá chuť. Zeptám se ho jestli mu mám nachystat do práce, řekne že ne, že tam mají fólie, a že ať máme s malým co jíst, jenomže je toho hromada a my dva to zase nesnime. Přitom příteli chutná a má rád jídla , které navarim. Po vyhození oběda teda zase co je v práci, moc nevarim, uvařím jen pro malého a pro mě, a co unesu, ale o víkendu je opět špatně, že není nic k jídlu a takhle pořád dokola, pak nastává obrovský problém, zajít do obchodu, který máme asi 10minut chůze pěšky od baráku. Přitom má ve mě jistotu, že do minuty , co přinese nákup, jdu vařit.

pabka
1. čer 2019

@sudylichozrout ale jo, dobrý, ať si zijou s blbcema a posluhují jim, co jim síly stačí, ale proč proboha si s ním po půl roce udělají dítě?? Nikdy nepochopím. To dítě na vyber nemá a pak musí žít s blbem taky.

anoja
autor
1. čer 2019

Tak mi prosím někdo popište váš každodenní život, jak to chodí v jiných domácnostech, nebo co je a není normální, možná si fakt kladu velké nároky a představuji si život s partnerem úplně jinak...a pak jsem zklamaná a nacházím samé takové , u kterých ze začátku mám pocit, že jsou dokonalý...

anoja
autor
1. čer 2019

@pabka možná, se změnil kvůli toho, že vidí, že má ve mě jistotu, nevím proč tomu tak je... Dítě jsme chtěli, sice ne tak rychle, ale plánovali jsme to ...

pabka
1. čer 2019

@anoja v tom to je, plánovat dítě s někým, koho znám par měsíců a ještě k tomu po tom, co mám už jedno dítě z první partnerské chyby?? To nestačilo pro ponaučení? Už ses nerozhodovala jen sama za sebe, ale i za první dítě, jak ten k tomu přijde, ze teď na nej cizi idiot řve taková sprostá slova? Ze bude mít takový vzor do života? Strhanou matku a takovýho “otce”? To slovo mi k němu ani nejde napsat, ale jiný mě napadly už jen sprostý. Ze kvůli videu na mobilu mu háže s hračkami?? Co to je jako????

anoja
autor
1. čer 2019

Ještě toto jsem chtěla dopsat, že vidí , že v té lednici skoro nic neni a nechá nás prostě tak... nezašel by pro nás do toho obchodu , i kdyby tam byla jen hořčice a nic víc, ale dokáže sedět u tv než jde do práce a více ho nestresuje. Prostě ho nezajímá, že my by jsme byli hladem... Hlavně že on má v práci fólií.

anoja
autor
1. čer 2019

@pabka oproti prvnímu, je tohle procházka rájem, i když zase sundavam ty růžové brýle. U prvního to nešlo, bylo tam domácí násilí, hádky do krve, v každé chvíli policie, strašná žárlivost nadávky a jiné... Tenhle druhý, je opak, mám svůj klid, bez hádek, bez konfliktů, má pochopeni, ale teď jsme narazili na tohle, o čem tu píšu . Vím, že malý bude třeba časem potřebovat tvrdou ruku a nějakou výchovu , protože já jsem ta hodná máma, co by synáčka jen rozmazlovala..ale nepřijde mi normální v 1,5 letech na něho tolik řvát, pořád jen okrikovat, co nemá dělat. Přitom malý je zlaté dítě, co si vyhraje samo, spí už teď skoro celou noc, je rozumný a hodný. Vždycky příteli vysvětlují, že jsem zvědavá na to druhé že může být 100X horší dítě , tak jak se k němu bude chovat tedy.

anoja
autor
1. čer 2019

Vždycky když příteli něco vyctu, tak tam je odpověď , ale já jsem v práci, jsem po práci, ty jsi doma, jako bych se jen škrábala na zadku a nic nedělala. Dneska večer v 10 vytiral a umyl nádobí, i když jsem včera vytirala já, protože jsem mu řekla, viz.nahore, že neudela doma nic a kdybych byla se synem sama, že to vyjde na stejno...prostě dělá všechno jen na oko, jen abych si asi řekla, že vlastně on udělá. Ano udělá, po hádce a 1x za měsíc, protože mu asi svitne v hlavě, že mám pravdu, ale pak to bude zase to samé, dokola.
.

anoja
autor
1. čer 2019

Jeste s tou tchýni a obědem, nakonec co jsme se skoro loučili, mě zesměšnil , že jsem měla.mit kontrolu na gynde a nebyla jsem tam, tak jsem řekla , že jsem si ji přesunula o týden , že se nic nestalo, že bohužel mám hlavu jako balón a zapomněla jsem na ni. A on že co takového namáhavého doma dělám? Řekla jsem že všechno, bohužel. A jeho mamka se mě zeptala a to nemáš někde napsané? Připadala jsem si jako idiot...nechci shazovat jeho, před jeho mamkou, neshazují ho ani před svýma rodičema, ale když on má.zapotrebi to dělat, tak mi to nepřijde fér .. jediné co jsem si dovolila říct, když řekl na.navsteve před svojí mamkou , že neobedval , a jeho mamka jakto, a on že nebylo z čeho, říkám ano nikdo nezasel do obchodu, a on že nemá peníze, říkám ale máš peněz dost, když máš na aroma do Elektronické cigarety , do které dal včera 450,-, kvůli toho mě shazoval pak celou dobu....chce být ten dokonalý, aby si všichni mysleli že ten dokonalý opravdu je, ale.doma tomu tak není , a když ukážu někomu náznak, že není dokonalý, tak je špatně.

anoja
autor
1. čer 2019

Chci to tady všechno napsat, možná si jen vylít srdce
..ještě pokaždé, co někam jdeme, obleču malého, nachystám mu mléko, čaj, plenky, ubrousky , mezitím ještě pouklizim hračky a celkově uklidím, aby jsme vždycky opouštěli celkem uklizený byt a až pak se jdu obléct ,.nemaluji se ani nic, trvá mi to max 5min u sebe. Přítel nachystá jen sebe , obleče, čančá se celou dobu a pak stepuje nervózně u dveří a znervózňuje i mě , zapomenu většinou něco vzít - minulé třeba právě ty vlhčené ubrousky , pak jsem si připadala jako idiot na návštěvě, když se malý pokakal a řekla jsem před jeho rodiči, že jsem zapomněla vlhčené, že jestli náhodou nějaké nemají .Venku slyším opět výčitky, že jsem brzda, že mi všechno trvá. Nevšimne si prostě nic co dělám. Mám chuť jít do práce místo něho a jeho tohle všechno nechat dělat, protože jinak si asi ani neuvědomí... Já si uvědomují, že to může mít v práci těžké, i když většinou mi píše na mobil, že se na noční dívají na film, nebo hrajou hry..takže zas až tak horké to tam mít nebudou no, ale i tak ho lituji , že dělá 12h noční 4 dny v týdnu a nebo ranní 12h 4dny, a tak se mu snažím alespoň o víkendu takhle necim zavděčit a obskakovat, ale tím, že jsem se dneska dozvěděla, že si mě neváží a nemá čeho, tak tohle všechno pro mě ztrácí smsl

veruuu_kubesovic
2. čer 2019

Panebože...ano jsi..."prdelkujes" kolem svého partnera jak by byl při nejmenším nesvéprávný , já měla s druhým prckem rizikové těhotenství., manžel jezdil přes týden pracovně pryč a o víkendech mě "obskakoval" ať mi co nejvíc ulehčí, ale jak sis ho naučila tak to teď máš...
A pokud dobře čtu první syn není jeho, tim padem si o to, aby se o něj postaral nijak nevynutis...ráda na závěr "UTIKEJ DOKUD JE ČAS" a hlavně už s ním nic naplánuj...

moly001
2. čer 2019

@anoja ach joo...toto se hrozně čte. Takového "partnera" bych kopla do p....Opravdu taky nechápu, proč jste si pořizovali dítě. Vezmi rozum do hrsti, a od takového utíkej, dokud je čas. Jsi/budeš jen služka, které si neváží!

nikki2304
2. čer 2019

Tak to je děs. Chudáci děti. Jak píšou ostatní, utikejte dokud je čas. Takový chlap si Vás nezaslouží. Hlavně dávejte pozor aby z okřikovaní vašeho chlapečka pak nebyly i zbytečné facky a bití...

zmrzlinka
2. čer 2019

No nevím co napsat....kluk mu leze na nervy.Dalsi na cestě .... Ty si šikovná ženská.Nebylo by Ti bez něj líp? Mne teda manžel když jsem byla těhotná nakoupil, pomohl uvařit a někdy uklidit.Synovi se věnoval ...Na Tvým místě bych sbalila a šla.Bude to lepší pro Tebe a pro děti.

barulina
2. čer 2019

@anoja chces kazdodenni zivot? Muj soucasny pritel do doby nez me poznal byl floutem absolutne bez povinnosti, prace u tatky, mamka lirala, nic nemusel, jen zabava. Pozbali jsme se, rikam si zkusim uvidim. A jsem teda pysna, nekdy pravda zahapruje, to nebudu rozebirat, ale nic takoveho co bych si nedokszala vyresit. Jinak penize mame spolecne, makame na fome spolecne, mou dceru zaoppatruje jak ja, na pokec je pro ni keste nekdy asi i mnohem lepi, psika naseho zboznuje. Je teda po vic jak roce co jsme spou jeste toho dost cousi doladit(10let nicnedelani cloveka opravdu poznamena) ale snazi se, fungujeme a i pres mraky resime. Mimochodem myje nadobi, vyssje vytre povedu radlo. Bydli tak at se taky stars, nastesti u nas je to celkem automatika. Jo a byla jsem ted chvili tehotna a to nsem nesmela nic. Bohuzel nebyslo

anoja
autor
2. čer 2019

Děkuji za odpovědi...utíkat jsem od neho nechtěla, protože opravdu oproti prvnímu je to ráj, jen tohle všechno mě mrzí, navíc , bojím se zůstat sama na dvě děti, jak to bude vypadat, že jsem běhna? Kdyby vzal malého někdy sám od sebe ven, na procházku , něco ...za celý rok a něco co jsme.spolu ho vzal 2x, což bylo do obchodu a opět to byl výměnný obchod, kdy jsem vyměnila to, že uklidím celý byt a víceméně ho už vyhnala a podruhé na hřiště, protože jsem řekla, že mě bolí hlava a chtěla bych si v klidu lehnout. To mi odpovedel jo stejně musím ven, tak mi ho obleč a nachystej. Takže já s malým se ven nedostanu nikam a sedíme jen doma a přítel ho sám ven nevezme..takže je zase doma, je mi syna i líto, protože venku všechno miluje.

nita1984
2. čer 2019

@anoja jak to chodí jinde? Tak třeba u nás. Jsem teprve 23tt, takže mimco ještě nemáme. Ona teď ještě chodíme do práce. Manžel odjíždí denně 5:30, vrací se v 17h. Po cestě z práce nakoupí. Přijede udělá na zahrádce nebo kolem domu, vyvenčí psy, nakrmí, uvaří večeři. Já vstávám tak kolem 7h, obstarám psy ráno, rano zaleju zahrádku, pak záleží jestli mám v práci dlouho 9-21 Nebo krátkou 12-21h. Něco poklidim, výjimečně se otočim na nákup nebo uvařím. O víkendu jezdíme na výlety nebo děláme kolem domu. Co se financí týče, já platím docela velké prusery po exmanzelovi (měsíčně cca 22000), takže zbytek toho co si vydělám jde na psy, občasné nákupy a momentálně na vybavicku pro prcka. Platím si benzín do svého auta. Manžel platí vše kolem domu, jídlo, opravy a údržbu aut, povinné atd. Jsme spolu 6 let a troufám si říct, že šťastní oba.