Všem přeju hezký den,
mám na vás dotaz, spíše na ženy. Jsem Petr je mi 32 let těší mě;) teď k věci nevím už co s tím,prijde mi nebo neprijde je ro tak nebudu si nic nalhávat,ale chovám se špatně ke své přítelkyni.. přítelkyně je o dost mladší, krásná hodná pečlivá starostlivá jednodušse má všechno co jsem vždycky chtěl je to taková ta "vysnena" to si uvedomuju moc dobře a nechci o ni přijit takže jdu s dotazem..jak se nechovat jak uplny debil?Nedelam to schválně ,ale vzdy si to uvědomím až po tom co neco vypustim z pusy nebo udelam,porad ji říkám ať pohne , ze je pomalá, at udela tohle a tohle atak dale a ja nehnu třeba ani prstem,nehadame se ale ja jsem uplnej opak ji jsem casto protivni neprijemny a cholericky a hlavně na ni a i když to třeba neni primo na ni tak to prostě poslouchá ona vsechny moje vylevy apod takže vidim ze je pak třeba smutna nebo se zavre do koupelny obcas i brecela coz ja vubec nechci ani jsem nechtěl, jen jsem prostě asi takový, ale to co ona dela pro me ja pro ni nedelam ani zmala mam pocit..rikam ji ze ji miluju, nechci o ni přijit, pohladim ji,pomazlim dam pusu ,ale nikdy jsem ji za to všechno nedonesl ani kytku nebo neco cim bych ji udelal radost + jsem to zakapl jeste tim ze jsem zapomnel na svatek. Přítelkyně by se pro me rozdala. Mam vždy uklizeno, napeceno, postara se o me, mam se ke komu vracet , vypovidat se , udela mi radost jen tak sama od sebe. A ja se chovam jak idiot proste...ale nevim co s tím už v tu chvíli si to nikdy neuvedomim, vzdy az potom. Asi jsem takový i z prace dělám kuchare a sefa tak jsem rad když vsechno je po mem a jde to rychle. Tak jsem takovej "lídr" i doma.
Vim že bych tohle mel říct hlavně ji , ale chci se nejak poradit jak to udelat? Nebo co mám udělat zlepšit? Jestli to vubec jde ??diky
@petrnovotny Jde to zlepsit, najdi si psychologa a pracuj na zvladani svych emoci a impulzu.
@lv Poradna mě napadla taky, nevim proc takovy jsem ocividne to mam v sobe. Myslíte že se s tou poradnou mam domluvit s přítelkyní nebo jit sam a najit si nekoho pro sebe prostě? Přijít o ni nechci...toho se bojím nejvic mam ji fakt rad.
@ai30 uz se nejaky cas snazim , jenže nekdy do toho strašně spadnu pritelkyne to "chápe" rekl jsem ji at si z toho nic nedělá hlavně že takovy jsem ale chápete rika se to lehko
Přijde mi, že jsem tu nedávno takovou diskuzi četla, ale byla psána tou druhou osobou 🤔😃. Velká náhoda, zkus dohledat ve starších diskuzích. Třeba si z toho něco vezmeš . .. 😉
@petrnovotny můžeš jít s ní do poradny, nebo sám tam, nebo si najít psychologa pro sebe, to je na tobě
@petrnovotny Najdi si nekoho pro sebe, poradna je na to, kdyz mate problem ve vztahu, tady mas ale problem ty. Pocitam, ze s jinou pritelkyni byses choval stejne.
A prosim, nerikej ji, at si z toho nic nedela, protoze 'uz jsi holt takovy'. Nasel sis mladou holku, ktera je dostatecne submisivni, aby ty tvoje s*ance snasela bez reci. Alespon ji netvrd, ze je to v pohode a vyresi se to tim, ze 'ona si z toho nebude nic delat'. 🙄
Jestli jseš už prostě takový a ona to nějak musí dát, tak jsi především blb. Možná vedle sebe potrebuješ babu, která si tohle líbit nenechá. Nezbývá než doufat, že slečna toho ponižování ( typu pohni atd.) bude mít jednou dost a sbalí kufry. Z popisu si ji nevážíš jako člověka, a i když budeš dlouze okecávat Proč, tak vážit si jí stejně nezačneš.
Co třeba zkusit z dovychovat zaplatit si Restart muže nebo vstoupit do KOCHu, případně sehnat dobrého psychologa, odhalit u čeho toto chování pramení a zamakat na sobě. Jinak vážně hrozí, že se slečna jednou sebere s zmizí nebo nedej bože zůstane a bude uvadat, chřadnout, zatvrzovat se.
@lenerka1 jo, jak bych to řekl jako mladej jsem dost hulil a pil jakoze dost. Vztahu jsem moc nemel. A zeny obe pred ni...o tom radsi nebudu ani mluvit. Na ru jednu jsem mela vylozene jako zachvaty..to se nedalo. Muze to byt i tou minulosti treba?
@petrnovotny To ti pomuze rozklicovat ten psycholog, ne my.
Vis co, je super, ze sis tohle uvedomil. To je prvni krok. Ten druhy je zacit to menit. Vim, jake to je, mit vedle sebe cholerickeho idiota, a muzu ti rict, ze to neni zadny med. Ale jestli ji mas opravdu rad, tak si zajdi za psychologem, ktery ti pomuze z hlouby tve duse a podvedomi vytahnout duvody, proc te nektere veci tak rozciluji. Vsechno ma svou pricinu, dost casto jeste vznikle v detstvi. Kdyz na to prijdes a budes vedet, jak se sebou pracovat, bude se tobe i tve pritelkyni daleko lepe zit. A udelej to, prosim, jeste driv, nez budete mit deti 🙏🏻🙂
Absolutně nechápu, proč ti tady půlka bab píše o psychologovi a o poradne, ale to mi prijde docela přehnané. Z toho si nic nedělej, co chceš v kurníku plném slepic. Myslím si, že bude úplně stačit trochu obyčejné sebekontroly a sebereflexe, stačí když na tom budeš sám pracovat. Přesně jsi přišel na to, v čem máš rezervy a přesně si nám je tady vyjmenoval, takže sám nejlépe víš, co máš napravit nebo zlepšit. Teď se na to jen zaměřit a provést to v praxi. Každý musí svůj vztah budovat 😉
@rosalindamelinda píšu to z vlastní zkušenosti, poznat, že má mezery je první krok, to je dobrý, ale JAK to pokoušet změnit, jak se zlepšit dá ten odborník v poradně.
Myslím, že stačí, když jí to, co tu píšeš, řekneš. A když ti zase něco podobného uteče, tak před ní vyslovíš to kouzelné slůvko “promiň”.
Úplně ideál by byl ubrat v těch věcech na plynu, ale ono to časem přijde.
Je jí pro tebe škoda, snad na to brzy přijde a vykašle se na tebe. Ty bys k sobě potřeboval nějakou herdek babu, co tě naučí slušnému chování a domácím pracem. Třeba ještě nejsi úplně ztracenej případ, když si své chyby uvědomuješ a jednou z tebe bude normální chlap. A tvoje nynější přítelkyně jistě bude šťastná s někým slušným, kdo ji nebude mít za služku a hromosvod.
Může dělají činy. ČINY mluví za vše.
ZMĚŇ svý chování. Nedělej si z ní hromosvod pro svoji labilitu a náladovost. NAUČ SE ovládat. Snaž se růst..
Nauč se být bosem v práci ale parťákem ve vztahu. Ber ji jako rovnocenou. Někoho kdo tebe může mnohému naučit i když je mladší.
A hlavně si uvědom že tichá voda břehy mele a pokud to budeš přehánět tak i takový svatý matce Tereze s tebou jednou dojde trpělivost a pohár přeteče. Rozhodně ji neber jako samozřejmost.
Začni na sobě makat.
Co jinýho chceš slyšet??!!
Možná by pro ni bylo nejlepší, kdyby ses na ni vykašlal. No, pokud na vztahu chceš pracovat, jděte do rodinné poradny. Poradí ti, jak se zklidnit, jak fungovat, nestačí, že to víš. Jsi rychlý? Ok. Ona je pomalejší? Taky ok. Buď půjdeš na půl cesty, tzn. počkáš a ona trošku přidá, nebo to nemá cenu.