Ahoj,moje tchýně je kapitola sama o sobě. Má problém s alkoholem, já s manželem jsme to s ní řešili asi v listopadu (byla jsem ještě těhotná) slíbila že přestane... Chlastala dál, mluvily jsme o tom znovu v březnu (prcek už na světě) a natvrdo jsme ji řekli že jakmile chce pokračovat malého neuvidí.. Musím dodat že je strašně vlezlá ,do všeho se nám motá,jakmile není po jejím tak dělá scény začne až brečet prostě je labilní..
Vůbec jí není blbý být nalitá když tam přijedeme s malým a ještě vyžaduje pochování,krmení i převalování. Mám takovou averzi úplně se mi příčí , bojim se jí ho dát vůbec do rukou.. a ona je ještě uražená,na návštěvy moc nechceme s manželem jezdit, vždy už se těšíme domů..
Nicméně včera volala manželovi a říkala mu ať se nebojí,ze je v pořádku ( tím myslela že nepije) bla bla bla no a když přijela na návštěvu manžela sestra která bydlí s tchýni tak z ní vypadlo že už před měsícem něco měla a včera jak právě tchýně volala tak v sobe měla taky dvě skleničky.. že ji to není blbý, já jsem řekla že má u mě poslední šanci,jakmile to poruší prostě mě ani moje dítě už neuvidí.. a je to tady všechno zase porušila.. já se nehodlám vídat s alkoholičkou a ještě ji půjčovat dítě, což ona i vyžaduje ať ji tam necháme malého na hlídání apod.. myslím si že tohle je už na léčení,ale já už ji prostě nevěřím a ani už nestojím o žádný kontakt s ní.. už si s ní nemám co říct,a hrát komedii že se nic neděje mě už taky nebaví.. Máte někdo nějakou zkušenost? Nebo jak jste to popřípadě řešily?
Na léčení je to určitě...ovšem ze své zkušenosti - málokterý alkoholik je ochotný si přiznat problém...
Zářný příklad byl můj otec, vysloveně chlastal, pak ho vyhodili z práce, po zdravotních komplikacích - díkybohu dostal invalidní důchod, takže byl schopný si zaplatit ubytovnu.
Dala jsem mu nůž na krk, když se pořád dokola opakovaly problémy ve spojitosti s alkoholem - buď se půjde léčit a pomůžu mu a podpořím ho, nebo nepůjde a nezajímá mě.
Řekl, že problémy s alkoholem nemá, že když bude chtít, nemusí mít alkohol vůbec...
Zkrátím to - chlastal dál, vzalo to rychlý konec - není mezi námi - v podstatě díky alkoholu.
Babičce bych dítě určitě nedávala ani pochovat, pokud by byla nalitá. Ať si ujasní, co chce...
Zkušenost mám. Přesně takovou jsem měla tchýni. Chlastala a byla pak sprostá a agresivní. Bylo jí jedno že v domě bydlí i se synem, snachou a dvěma dětma. Ani tchán s ní nic nenadělal, utíkala z domu na tajno pro chlast. Měla vždy období kdy nepila, ale pití bylo silnější. Policie u nich byla jako doma, pravidelně na záchytce. Vánoce, Velikonoce, narozeniny nic ji nezastavilo i když měla pozvanou rodinu na oběd nebo oslavu. Řešili to i soudně (omezení svéprávnosti) ale s pitím nic nenadělali.
My jsme k nim chodili jen po tel. domluvě o momentálním stavu, a šli jsme jen když byla střízlivá.
Paradoxem je že kdyby nepila tak by to byla tak úžasná babička a skvělá ženská, ale bylo to silnější. Moje děti vídala tak 6x do roka a to bydlíme v jedné vesnici!
Letos o velikonocích se opila a našli ji mrtvou u takového zbořeniště na kraji obce. Asi si tam zalezla s flaškou ☹
co syn, kdyby si s ní promluvil, o závislosti, o jejích možnostech - hrát na city, synáček, vnouče..a případně ji doprovodil k psychiatrovi, psychologovi..aby cítila podporu, a byla schopná si to přiznat a rozhodnout se pro léčení.
tchan mel problemy s alkoholem,kdyz se narodil malej.Prestali jsme tam jezdit a on prijel kdyz byl strizlivej.Uz asi tri roky ma novou přítelkyní a udajne nepije.Vidime se tak 4-5 krat do roka a staci to.Kdyby chodil k nam pod vlivem alkoholu asi bych to razne zatrhla.
Kamaratka ma tchyni alkoholicku a nejezdi tam.Jezdi tam jenom jeji manzel s holkama kdyz je baba strizliva.Jeho otec da vzdy echo a jedou.Je to hrozny.Holky jsou male a nerozumi tomu,als nevim jak im to budou vysveovat az budou starsi....
Tchýně s tchánem jsou také alkololici, oba se léčili-neúspěšně, oba poté byli vyhozeni z práce. Domlouvat alkoholikovi je zbytečná práce, ty se tím stresuješ a jim je to jedno, tito lidé si žijí svůj patrně spokojený život a dokud se nerozhodnou s tím něco sami dělat, což většina neudělá, protože prostě oni problém nemají, tak z okolí s nimi nikdo nehne. Já jsem už nad nimi zlomila hůl dávno, protože se nenechám urážet, od takových tragédů. K ožralé babičce bych dítě prostě nevozila a ani jí ho nedala do ruky, může jí upadnout nebo nějak ublížit a jí to bude jedno. K nám se smí pouze ve střízlivém stavu, mysleli si, že jsou chytří a nic nepoznáme, když přijedou se " zbytkáčem", takže jsem koupila alkoholtestr.Díky tomu tu tchán tu nebyl roka čtvrt a tchýně půl roku, prostě mají smůlu.
Tchýně chodí normálně do práce a pije když je doma,ale ona nechodí celý týden v kuse ale třeba dva dny pak zas tři dny doma atd... Já jen nevim jak to s ní ukončit,nechci se s ní vídat a nechci ani aby se vídala s malým... děkuji vám za odpovědi 🙂
@teremi Nemusíš nic ukončovat. Prostě tam přestan jezdit. Pokud ona sama si neuvědomí, že je závislá, tak stejně žádné vysvětlování nepochopí,
@teremi Záleží na tom, kolik pije, pokud si dá večer jednu dvě skleničky, pak to alkoholik není. Pokud si dá ráno, dopoledne, v poledne odpoledne i večer, pak je to jiné. Ale bohužel, pokud nebude sama chtít, neuděláte nic. A není alkoholik, který by si v klidu přiznal, že je alkoholik.
Pak jedině vážně promluvit a trvat na léčení s tím, že není dobře se od ní odříznout. Ale spíš ji musíte podporovat - pokud bude s léčením souhlasit, tak navštěvovat, podržet. To je strašně těžké období pro ně.
Na léčení už to asi je, ona nechodí do práce už je v důchodu? Žije sama?
Já bych to vůbec neřešila, nejezdila bych tam, nedávala bych dítě opilé babičce. Pokud je jí přednější alkohol, tak pak se není o čem bavit.