Jsem psychicky už úplně na dně. Zjistila jsem, že manžel hraje automaty a ještě něco bere. Jsem už zoufalá a nevím jak ho přinutit přestat. Máme spoustu placeni a máme příjem jen mateřskou kde zítra má nastoupit do nové práce. Já jsem už na práškách jak proti úzkosti, depresím, tak všemu možnému. Už jsem se i chtěla zabit, ale nad vodou mě drží dcera, která nemá ani dva roky. Ještě k tomu jsem těhotná (6mesic), přibrala jsem jen 2 kg a vypadam jak troska. Jsem od hodlaná požádat o rozvod. Manžela i přesto miluji, ale z celého srdce nenávidím do jaké situace nás dostal, jsem úplně vyčerpána a bezradná. Velký obrat přišel teď během 2 mesicu, kdybych jen věděla a tusila co bude… Jak bych chtěla vrátit čas. Já už nevím vo mám dělat 😭
Je mi líto co musíš prožívat. Nepomohlo by mu říct, že jestli nepřestane, odejdeš i s dětmi? Jinak zkus napsat sem https://nepanikar.eu/poradna/
@klokanka31 Já jsem mu už říkala o rozvodu i o tom, že odejdu ( i když dům je můj i hypotéka), takže bych vyhodila jeho. Stále má potřebu dluh řešit dluhem nebo že něco vyhraje a zalepi tím diru. Já mu našla práci kde zítra nastupuje ( je výborný, vyhlášeny kuchař, takže vedoucí ho bere hned), domluvil si i platební podmínky, které jsou super, ale nedá si říct aby přestal dělat co děla. Sice sám od sebe si zašel a objednal na psychiatrii, ale stále mu říkám, ze změnit věci a vše musí začít u sebe. Je mu líto jak vše zkazil a snaží se to napravit, ale špatnou cestou ☹️ Moc děkuji za odkaz, určitě tam napíšu!
Rozvod nez vas zatahne do takovych dluhu,ze prijdes o dum.V tomhle bych byla nekompromisni,nechces prece ohrozit sebe a deti.
Okamzite rozvod, jeho dluhy jsou i tvoje a muzes prijit o barak!
Nebyla jsem v takove situaci, ale byt tebou vyhledala bych nejakou poradnu/ organizaci v okoli a tam.bych se poradila. Co dal, jake mas moznosti a naroky na pripevky a pomoc.
Je mi líto, že musíš řešit takovou situaci a zvlášť těhotná. Souhlasím se vším co tady padlo. Doporučuju rozvod ať ještě nepřijdete o dům. Každopádně pokusit se spolu o záchranu vztahu a hlavně vyřešit manželův problém můžete i jako rozvedení. Držím pěsti ať vše dopadne dobře.
Mas nekoho komu muzes na 100% verit?Ze bys na toho cloveka dum prepsala nez bude vyreseny rozvod,aby se mezitim nestalo,ze vas zatahne do takovych problemu,ze o nej prijdes?
Známá řešila něco podobného. Její manžel sázel u Sazky a půjčoval si na to velký peníze. Bylo to prostředím, ve kterém pracoval. Měli 2 děti za na prvním stupni ZŠ. On změnil práci, přestal se stýkat s bývalými kolegy, rozvedli se. Ona si teda i žádala o nějaké příspěvky. Byli spolu a po x letech se zase vzali.
Hlavní je, že to chce řešit! Rozvedla bych se, kvůli ochraně majetku. Být spolu můžete i tak. Přeju hodně štěstí, tohle se v těhotenství řešit nemá 🙁
ještě možnost než rozvod je zúžení společného jmění manželů, takto se můžete ochránit před případnými dluhy manžela. jediná nevýhoda, že to funguje 100% proti věřitelům až 6 měsíců po uzavření dohody, ale rozhodně rychlejší než rozvod.. zkuste se zeptat právníka nebo notáře
Bere drogy? Co léčebna? Tam by mohli řešit oboje současně, gamblerství i drogy.. Ale pořád to předpokládá chtít skončit, žít úplně jinak, vypořádávat se s nástrahami, co budou zbytek života..
Můj otec hrál automaty. Domů nosil 5 tisíc z 40 ti tisícovek vyplaty.
Moji mame povídal pohádky.
Jeho sport byl alkohol a automaty. Naštěstí jsem dokázala mámu přemluvit at se rozvede.
Stihla to po té co nam zabavily veškere možné věci v baraku v exekuci. Pak už by šly jen po domě. Jen ať víte jak to může dopadnout. Troufám si říct že kdyby mi vte době nebylo víc jak 15 nevím jak by to dopadlo. Byla jsem jediná co si stala za tím at se sním okamžitě rozvede.
Hlavně okamžitě zrušit SJM, ať ti nenadělá dluhy, které budeš splacet celý život.
Rozvod, já nechápu, že my ženy máme furt někoho zachraňovat.. A tys mu našla práci??? Proč? Mám pocit, že je mu to stejně jedno ne, sbal mu věci a zdarec
Obrat se na nejblizsi organizaci, ktera lidem v takove situaci pomaha https://www.hazardni-hrani.cz/ Samozrejme by bylo nejlepsi, kdyby tam sel s Tebou i chlap (a chtel tam jit), ale treba ta nase nabizi sluzby i jen pro blizke osoby. Tady je kazdy se vsim hned hotovy... Svet neni jen cerno-bily. Vetsina tech organizaci pomuze i s latkovou zavislosti nebo odkaze na kolegy.
Ahoj. Tohle už je JASNÝ znamení, že ten člověk to SAM NEZVLÁDÁ a NEZVLÁDÁ svůj život - svoji závislost. Tudíž ti co radej rozvod - ano, i to je možnost, nicméně necháš otce svejch děti v poradnejch s*ackach. Sám bude mít nulovou šanci se z toho dostat , a skončí někde u popelnic. Tady je jediná možnost, a to nástup do léčby. Většinou se čeká dlouho na nástup na léčbu, takže zkusit všechny léčebny, možná to bude někde i fakt daleko, ale prostě to, kde ho vezmou co nejdříve. říct, že jste v ohrožení vy i děti. Že to nepočká. Manžel feťák možná hned ze začátku o tomhle nebude chtít slyšet. Nebo slíbí, a pak bude oddalovat. Tohle je asi ta nejtěžší situace, jak tam člověka, co sám nechce, dostat... A v tom už moc nemám jak poradit, to už spíš nějakej odborník... Sama mám x let zkušenosti jak s hraním, tak s drogama, a musela jsem si na to přijít sama, do ty doby by mi nepomohli ani všichni svatý. Každopádně jemu by při léčbě mohli tlouct do hlavy, že jde o rodinu, a taky, by se mu tam mohlo doost stejskat a dojít k tomu, že už takhle žít chtít nebude. Druha možnost je teda samozřejmě odejít a ten rozvod, můžeš začít od znovu, ale jak říkám, připravíš děti o jejich otce, kterej skončí jako troska, a kompletní rodinu...a stejně se o něj jednoho dne budou zajímat... Každej má přece šanci, i tvůj manžel, zkusit léčbu, pokud by to nevycházelo víckrát a bylo by to pořád potom to stejný dokola, tak pak už jedině ten rozvod... Ale dejte mu šanci, je chycenej, a potřebuje nahodit zpátky realnej pohled na svět a ten bude mít jediné, když vydrží aspoň půl roku čištej...
Z vlastní zkušenosti vím, že takový člověk, dokud sám nepochopí, že má problem, tak s tím nejde nic dělat. Můj ex to nepochopil 7let. Pro dokreslení, dokonce jednu dobu přestal, nehrál, vše splatil, já otěhotněla, když jsem byla v 6.mesici začal znova... Už jsme rok a půl od sebe a bylo fakt těžké se z toho kruhu dostat a jsou chvíle, kdy mi chybí... Ale tatínek je skvělý, o malou se stará, bere si ji defakto každý víkend... Myslím, že tak jak to je, je to nejlepší.
Co nejrychleji udělat zúžení společného jmění manželů. Pak řešit další. Známá i 10 let po rozvodu splácí manželovy dluhy a on je free.
Můj muž bral taky drogy. Přišla jsem na to krátce po porodu. Bylo to strašný. Neslo o žádnou blbou trávu. Peníze teda vydělával s automaty zkušenost nemám. Když jsem na to přišla byl na montáži v zahraničí, řekla jsem mu, že až se vrátí už tu s dcerou nebudeme…uprosil mě ať pockame doma. Nakonec jsme se domluvili, že ho budu kdykoli testovat. Od kamarádů od policie jsem si sehnala testy na drogy které odhalí několik druhu drog a zahájili jsme neplánované testování. Pomohlo to. Začal sekat latinu. Jsme spolu stále, nic nebere tím jsem si jistá. Když budeš mít zájem napis do sz, muzu ti nějaké testy poskytnout pokud se rozhodnes zkusit s nim dal zůstat. Neznám vaši situaci. Můj manžel by tehdy udělal cokoli pro to, aby s námi zůstal. Nikdy jsem ho neviděla takhle “na dne” z představy, ze o nás přijde. Udělal hloupost a malem za ni zaplatil hodně draho, protože rodina byl jeho sen už když jsme spolu začali chodit.
Pokud nebude chtít on sám tak s nim nehne nikdo a nic. Držím palce ať to dobre dopadne.
@gangstaboo jako jo, šanci dostat by měl každej, ale dovedes si predstavit co to pro zmenu dela s psychikou holky, ktera ma strach o holou existenci, protoze ji ten "chudak co ma problem" tahne ke dnu? potazmo kdyz je tim padem sama na dite a druhe ceka? ja jsem zazila druhou stranu mince nez ty popisujes, tahala jsem otce svyho syna z toho sameho... dopadlo to jen tak, ze rozvod se stejne konal a ja se z toho stresu lizu do dnes, ja myslim, ze partner tazatelky uz si davno vybral, je dospelej, ze ma rodinu urcite vi, tak ted by mela zachranit sama sebe
Jsem už zoufalá. Manžel do práce nenastoupil. Cele dny je pryč. Nezavola,nenapíše. Vůbec ho nezajímá,že jsem bez auta,že dcera nemá mléko. Máme platit hypotéku, splátky,energie,pojistky. Stále slibuje,že vloží na účet ale z čeho? Za poslední týden utratil přes 20 tisíc na tipsportu a když jsem se s nim pohadala,tak mi řekl, že pro to musí něco objetovat aby vyhral. Prý pomoc nepotřebuje a mám mu prominout jeho chování, že neví co má dělat. Ja jsem už zralá ho jít nahlásit na policii aby ho zavřeli, stačilo by abych řekla… Má podmínku. Mít ho ve vězení kde by ho zbavili závislosti a mohl tak přemýšlet ze neumi žít normálně ? Mám vzít dceři otce a druhá se ještě nenarodila. Mám chodit na návštěvy? Začít znovu? Nevím vůbec co mám dělat. Nechci se dočkat ze přijdou exekutoři protože hypotéka a půjčky jsou všechny na mě jméno (ještě za svobodna). Nevím co dělat 😭 Prosím poraďte mi.
A za co by ho zavřeli? Za fet - to by musel vyrábět, prodávat. Za to, že je závislý a neživí tě to ani s podmínkou nepůjde. U právníka jsi byla, zúžit SJM? Přístup k účtu má zamezený?
Poslala bych ho k šípku. Bude to hodně těžké, ale on evidentně problém nevidí, nechce ho řešit a s tím bohužel nic neuděláš. Zařídila bych se sama nebo s pomocí rodiny.
Pokud je všechno psané na tebe asi bych začala uvažovat o prodeji nebo minimálně pronájmu a sama šla do něčeho menšího. Zamezila mu přístup k penězům a právně potěšila SJM, ať ty dluhy nejdou všechny za tebou.
@lv zavřeli za něco jiného. Samozřejmě ze ne za to, že něco bere.
Aha. Já ti nevím, ten kriminál, jestli by se tam spíš nechytl dalších průserů.
Hned ho opust,utec! Nikdy to lepsi nebude,hlavně okamžitě poresit majetek. Vem rozum do hrsti,ted musis jednat. Zvládneš to 1000xlip sama než s nim. Je nemocný,nechce pomoct. Nemůže táhnout na dno i tebe. Držím moc palce. Sama jsem si tím prosla a od první chvíle kdy jsem odešla jsem šťastná.
držím ti pěsti ať najdeš sílu situaci řešit. Je to hrozně těžký a ještě v těhotenství. Nedovol ať zničí i tebe a děti. Zkus najít nějakou blízkou občanskou poradnu, kde ti pomůžou věcně vyřešit tyhle věci. A rozhodně neměj výčitky, že bereš dětem tátu. Jednak o něj nepřichází a hlavně on tady pro ně není. Vím, že je to těžké i pro něj, viděla jsem víc příběhů závislostí než bych chtěla, ale většina potřebuje na to skutečný dno spadnout aby se jim rozsvítilo a někdy bohužel ani to nepomůže. Ty ale nedovol, abys na to dno padla s ním i s dětma.
Ty ale neberes dceri otce.Tohle neni otec ale gambler.Takoveho otce dcera nepotrebuje.
Neslo to jinak. Manžel je už ve vazbě, nepustí ho. Já jsem dceru zavezla k rodičům a teď řeším prodej domu ( ten jsem koupila za svobodna na hypotéku), takže ho mužů prodat a nepotřebuji jeho souhlas. Z prodeje doplatim hypotéku, dluhy a začnu s dcerami (1,5 roku a druhá se má narodit 5.10. 2022). Rodina mi pomuze, spadl mi velký kamen ze srdce a mám pocit ze se mužů nadechnout. Zjistila jsem ještě tolik věci, ze to lépe dopadnout nemohlo. Snad najdeme časem nějaké hodneho muže do našich životu i když na to nemám ani pomyšlení. Ale trápí mě, ze děti nebudou vyrůstat v rodině jak jsem vždycky chtěla, ale lepší jen s maminkou než otcem fetakem a lhářem.
Je mi to líto...
Nevím, jak pomoci.
Nás chlap dostal do dluhů taky, ale už jsem 8 let rozvedená. Děti byly malé, ale zvládli jsme to. Drž se