Jely byste ukázat vnučku své ex tchini vlakem za takové situace?

cherie24
23. zář 2020

Ženy chtěla bych znát váš názor. Jsem na mateřské s roční holčičkou, bydlím u rodičů a nemám auto. Otec dcerky bydlí od nás 130 km a jeho rodiče bydlí 200km daleko. Když plánujeme návštěvu u jeho rodičů mají všichni přístup, jakože já jí mám dovézt a všichni jsou neuvěřitelně neochotní. Všichni totiž zaujali postoj, že když jsem já odvezla malou takhle daleko, tak se mám já snažit (Odešla jsem proto, že chlap spal se svojí nynější přítelkyní a ani nic řešit nechtěl, aby rodinu udržel, ale dle jeho matky jsem se měla já snažit rodinu zachránit a ne od něho utéct).
Například situace, kterou teď řešíme - dcera měla narozeniny, celá jeho rodina včetně jeho odmítli přijet na oslavu a řekli, že chtějí udělat svou vlastní oslavu u nich. Nejprve tvrdili všichni jak mě odvezou i přivezou (oni mají úplně nové auto i chlap má nové auto), pak že mám aspoň tam dojet vlakem i při této situaci s koronou, s tím, že pojedu vlakem s kočárem, sedačkou do auta, taškami, s dítětem v šátku, odkázaná na odvoz na vlak. Chlap mi ani nedojde pomoct k vlaku a ještě mi řekl, že se nikomu nechce nás pak odvézt zpátky, protože se jim nechce takovou dálku, když to v pohodě zvládnu vlakem. Nebo si mám od rodičů půjčit 20 let staré auto a jet s malou sama. Když řeknu, že se bojím, tak jsem hysterka a jen se vymlouvám.
Otázka zní - jezdili by jste za takových podmínek za prarodičema, aby aspoň občas viděli vnučku, nebo by jste je všechny poslali do míst kam ani slunce nesvítí? Protože oni všichni tvrdí, že aspoň občas přijet můžu, že chtějí vidět své vnouče, o které přišli, chlap ze mě dělá totální hysterku a moje rodina nechápe, že tam vůbec jedu a proč jim teda neřeknu, že když chtějí udělat oslavu zvlášť ať pro mě přijedou i mě odvezou.

Omlouvám se za takový román ...

veruuu_kubesovic
23. zář 2020

stejně tak oni můžou přijet za vnučkou ne? pokud mají auto a ty se tím pádem nemusíš trmácet 200km vlakem....

jjasmina
23. zář 2020

Chcou vidět vnučku, at přijedou oni, já bych se vlakem nikam netrmácela.

agneska7
23. zář 2020

Nikam bych nejela když ji chcou vidět tak ať přijedou k vam nebo ať vás odvezou tam i zpět určitě bych se kvůli nim netrmacela 200 km vlakem

moominkaa
23. zář 2020

@cherie24 přesně tak. Oni časem pochopí že máš nějakou hrdnost a nebudeš jim posluhovat. Já bych se u bývalého rodičů cítila špatně. Nevím ale jaké máte vztahy. Nicméně bych se určitě takhle netrmacela. Můj bejvalej chtěl taky abych mu dceru vozila, odvazela a to bydlí kousíček od nás. Jeden čas jsem to dělala a pak jsem se na něj vybodla ať si chodí sám. Takže se vidí s malou teď jednou za dva měsíce (když si vzpomene že má dceru) a jinak mám od něj klid. A to mi tchyně taky fnukala jak vidí malou málo 🙄

darinka84
23. zář 2020

@cherie24 nejela... Kdyby šlo jen s kočárkem a pár věcma, tak budiž... Ale kočárek, věci a sedačka do auta? 😂 Nechci nikoho podcenit, ale to snad ani nemáte šanci unést ne? Nehledě na to, že my jsme ttrba jeli vlakem a místo na kočárek bylo obsazené. Tak, ze půjdeme do kupé. No musel manžel odmontovat z jedné strany kolečka, jinak jsme se nevešli... Asi teď máte vztahy napjaté a plné vášně, ale pokud ji chtějí opravdu vidět, spolknou hrdost a dojedou. Nebo chtějí jen vysirat....

madbetka
23. zář 2020

A tatínek si malou nebere? Může přeci plánovat návštěvy prarodičů, když ji má u sebe. Já bych nikam nejezdila ani omylem.

petrakubik
23. zář 2020

@cherie24 ne, nikam bych nejela. Za prvé se možná budete zbytečně s maličkou vystavovat koronaviru ve vlaku a to není přece maličkost, zvlášť když žijete s rodiči. Za druhé, nenechala bych se šikanovat od bývalého a nastavila si pevné hranice. Jestli chce dcerku vidět, tak se bude snažit pomocí s vaším příjezdem a nebo bude jezdit on. Tchýni neřešte, evidentně je to kráva. A už tchýní není, tak se na ni vypr... Ať si to řeší se synem sama. Nenechte se už kvůli dceři, kouká na vás a učí se jak ve svém životě bude řešit problémy a situace. Ukažte jí jak vypadá statečná, rovná, spravedlivá a silná žena a natřete jim to. Držím palce.

cherie24
autor
23. zář 2020

@veruuu_kubesovic oni právě nikdy nepřijeli, dokonce jim psala i moje mamka, že jsou tu vítaní a že kdykoli můžou dojet se podívat jak jejich vnučka bydlí. Oni se s námi ale vůbec družit nechtějí, chtějí ať jezdím já za nimi a že si budou významné údalosti slavit sami s jejich rodinou, ne s námi...
@madbetka nebere jezdí jednou za 2 týdny, je ještě kojená. Prý stále čeká až přestanu kojit, aby si jí konečně mohl odvážet a mohl mě z toho vynechat. Na to se už zřejmě těší až se mě zbaví.

jaja01k
23. zář 2020

@cherie24 Nejela bych. Souhlasím s holkama. Jestli chtějí vnučku vidět, ať přijedou k vám nebo vás tam odvezou. Je dobře, že se snažíš vycházet jim vstříc, ale zase by to mělo mít nějaké hranice, aby si nezvykli, že budeš skákat jak oni pískají.

mourovatakocka
23. zář 2020

@cherie24 Jednoduchá odpověď: ne, nejela bych.

any2any
23. zář 2020

Tez bych je nechala, at prijedou.

nattt
23. zář 2020

Ve zkratce, jak pises: poslala bych je do mist, kde slunce nesviti. Zvlast, kdyz duvod tveho odchodu byla jeho nevera, tzn. ne nejaka malichernost..

similenka
23. zář 2020

@cherie24 Ne, nejela bych.

any2any
23. zář 2020

@nattt Jinak, ja bych urcite zustala kdyz uz ne mila tak neutralni (vim, ze v dane situaci je to tezke, ale do budoucna se to hodi). Klidne bych smsky/maily/veskerou komunikaci vedla stylem "Budu rada, kdyz prijedete. Budu rada, kdyz se stavite, oslavite s malou narozeniny..." atd. Proti tomu nemuze nikdo nic namitat, absolutne nikdo v budoucnu nebude mit "dukaz", ze nemohou vnucku videt atd.

michaela666
23. zář 2020

Nejela bych. To, že sami nepřijedou bych brala jakože nemají sami zájem se s vnučkou vídat...Ty přijedeš tam, jejich rodina pohromadě a ještě si na tebe budou dovolovat a obviňovat tě, že jsi jim malou odvezla tak daleko a vykašlala se na toho jejich mazánka.

zuzkasim
23. zář 2020

Od kojeného ročního dítěte se dá odjet na víkend, dostane buď odstříkané mléko nebo vyjímečně umělé. Roční dítě už pije z nějaké hrníčku (klidně i toho netekoucího), v něčem dostává přece i vodu, takže stačí vyzkoušet, jestli zvládne UM. Takže bych asi neměla problém prcka na víkend půjčit tatínkovi a ať si s malou udělají oslavu nebo navštíví babi a dědu. Nebo jestli máš strach, že by noc nezvládla (ale myslím, že zvládla, ostatně starali by se oni), tak opravdu, ať si přijedou přes den. Je to blbé, žes malou odvezla tak daleko, ale jestli jsi se vrátila k rodičům, tak se to dalo očekávat, kam jinam bys asi tak šla? Přemýšlím, jestli bych byla ochotná jet za tchýní s dítětem, kdybych byla ve tvé situaci a upřímně, nevím, asi spíš ne a směřovala bych to k tomu, aby s dítětem mohl víkend strávit tatínek.

nattt
23. zář 2020

@any2any Mas pravdu, samozrejme nerict jim to nejak hrube, nabidnout moznost, ze muzou prijet, odvezt atd. Podle toho, co pise autorka, jsem pochopila, ze ona i jeji rodina vychazi tem druhym vstric..ale pokud oni maji takovy postoj.. je to smutny kazdopadne. Taky jsem pro udrzovani dobrych vztahu, ale taky nenechat sebou zametat. Jet 200km vlakem s malym ditetem jen proto, ze ostatni jsou zdechli prijet autama?

any2any
23. zář 2020

@nattt Jasny, jak jsem psala vyse, urcite bych tam vlakem nejela. Maji oni prijet za vnuckou.

ariadna12
23. zář 2020

@cherie24 at si tatka prijede a doveze dite za prarodici. Ted nekdy rozhodl Ustavni soud, ze neni spravne, kdyz se na jizde ditete za rodinou podili jen 1 z rodicu (ve zkratce).

lenatko91
23. zář 2020

Nečetla jsem komentáře, ale já bych je okašlala. Chtějí vidět vnučku? Tak ať dojedou. To praktikuju v podstatě i u nás a to jsme s manželem spolu.

codal
23. zář 2020

Nejela bych, ať si tatínek nebo prarodiče přijedou, kor když nemáš auto, to je fakt vrchol. Myslím, že děláš maximum, abys jim vyšla vstříc, nedělej ze sebe ale zbytečně onuci, se kterou si můžou dělat, co chtějí.

jansovad
23. zář 2020

Za takových podmínek ani náhodou, vlakem s tolika věcmi a takhle daleko, když oni mají auto...

teeerez
23. zář 2020

Uprimne bych nejezdila, ale nedavano padl rozsudek, kdy matka po rozvodu dite odvezla a soud naridil, ze se musi podilet na nakladech na dopravu otce k diteti..... Tak na to pozor a trosku bych naslapovala, at po sobe uplne nezacnete "strilet advokaty"

jako_mala_holka
23. zář 2020

Ne

hezz17
23. zář 2020

Strucne. Ne. Nejela

drakenn
23. zář 2020

Já teda osobně bych požádala své rodiče, ať mě tam s dítkem odvezou a trvala na tom, že ji musí přivézt zase oni. Pokud by tohle nefungovalo, nechteli by, tak bych se na ně definitivně vykvakla..

krtcice
23. zář 2020

Nejela bych. Oni nejsou schopný, tak já bych jim do zadku nelezla.

victress
23. zář 2020

to ani náhodou a mrzí mě to i za tebe, že máš dítě s takovým volem....

anicka123kk
23. zář 2020

nevidím problém v tom se trmacet vlakem, ani v téhle situaci, ani 20 let staré auto podle mě není problém, já bych nejela jen z toho důvodu jaký mají přístup, jak se chovají tak proč bych měla vycházet vstříc..

cherie24
autor
23. zář 2020

@zuzkasim malá se v noci hodně budí. I jsme zkoušely s mojí mamkou, kterou vídá denodenně, že si jí vzala k sobě do postele, protože jsem už byla vyčerpaná, že se budí i několikrát do hodiny, jen kvůli prsu. Řvala 3/4 hodiny v kuse, vzbudila celý barák a nakonec chytla takový hysterák, že jsem jí pak už nemohla uklidnit ani přes prso. Fakt si neumim představit, že by si jí odvezl na víkend 200 km daleko, když ho vidí 1 den jednou za dva týdny a odvezl by jí k nim, kde byla malá po více než půl roce 2 měsíce zpátky a když se k ní přiblížil děda, tak hrozně brečela ... Ale on v tom problém nevidí.