Kamarádka se s partnerem rozcházela tak dlouho, že nakonec otěhotněla. Vzhledem k tomu, že spolu žili, tak šel život dál, narodil se jim syn. (zda vysadila antikoncepci, či ji vůbec brala, to skutečně nevím), ale co vím, že ho neustále od sebe vyhazovala, protože jí nedával asi tolik peněz, kolik by dostávat chtěla, přičemž několik let nesáhla na práci a to dalo by se říct, ani doma. Nějaké uklízení či vaření, to ji nezajímalo. Pořád jen brblala, že jí dává málo peněz, přičemž se ona sama o žádný přínos financí nepostarala. Po porodu to začalo. Zřejmě si spočítala, že jako svobodná matka na tom špatně nebude a hlavně se nebude muset starat o to, či ono. Začala ho vyhazovat. Vyhazovala ho a stěhovala tak dlouho, až mu ruply nervy a odešel navzdory tomu, jak miluje malého, ale už to nemohl vydržet. Ani nevím, proč jsem ji nazvala kamarádkou, on je bývalý kolega mého otce a rodinný přítel. Její rodina samozřejmě stála na její straně, aby se odstěhoval. Stále se vše točilo na jednom kolotoči, málo peněz, vypomáhání v domácnosti (když chodil do práce a ona byla doma). Od doby, co se odstěhoval, tak slýchává jen to, proč není s tou (kterou si záhy našel, proč si ji nevzal, nebo proč si nenašel další...). Toto je mu přednášeno při každém vyzvedávání syna. Ona partnera dle všeho nemá a mně se nabízí dvě otázky (i když jsem založila diskuzi). Mám poměrně asi opravdu dost mužské myšlení a z toho všeho mi vyplývá, že ho buď jen provokuje - to však nevím, co by z toho měla, ale spíš to, že ho chce zpátky a snaží se toho docílit tak, že se ho snaží setřásat a srážet mu sebevědomí. Ženy, já když jsem se rozešla, bylo mi skutečně jedno, zda ten muž má nějakou, či ne a proč s ní je, či není. Prostě jsme se rozešli a určitě by mne nenapadlo řešit jeho život a vztahy po našem rozchodu, hlavně, pokud by v pořádku přispíval na výživu dítěte, jako je tomu v tomhle případě. Jsem názoru, stejně jako moje rodina, že se po narození syna snažila o to, aby jí dával víc peněz a vůbec, aby prostě poslouchal a dělal to, co chce ona a dnes žárlí na to, že on si žije svůj život a ona již nedostává tolik, co dostávala, pouze výživné a teď jí to štve. Co myslíte, chce ho zpátky? Já myslím, že ano, a nejen já
@frufrunka Je to spíš ze strany toho rodinného kamaráda, který bádá nad tím, co ta jeho bývalá vlastně chce. Podstatné jsem napsala. Jinak by to bylo na román. Navíc, jde mi o názor, jak to budete vnímat, zda stejně jako já, či ne. O nic víc
jednou někde Bára Nesvadbová napsala, že všichni bývalí by se měli zavřít do klece..celkem to vystihuje tuto situaci - po rozchodu svým způsobem ji irituje každý jeho krok, vztah, úspěch /a to, že se na něm finančně nepodílí/. Tím, že do něj ryje ho asi získat zpět nechce, jen je prostě uštěpačná, tvůj rodinný přítel ať to pouští jedním uchem tam, jedním ven a komunikuje s ní jako s matkou syna /jestli ona je na mateřské, tak toho moc víc nevydělá, pokud ne, to už je ovšem její problém, on musí jen zajistit dítěti stejnou úroveň/.
Myslím, že udělat si obrázek z popisu nejde, spíš jsem tak trochu nabil dojem, že Ty máš zájem o toho rodinného přítele, ale možná se pletu 😉
@magdalenax Na tohle se nedá odpovědět objektivně, jestli to rodinný kamarád potřebuje vědět přesně, musí se zeptat přímo jí, nikdo jiný s nimi nežil, nikdo jiný do toho nevidí. Ono i to, co řeknou (ať už on nebo ona), není nikdy celá pravda.... Fakt bych to nechala na nich - jestli on potřebuje znát odpověď, musí se zeptat přímo jí....
Já si myslím, že když má někdo v povaze rytí, tak prostě ryje a nesleduje tím vůbec nic. Popsala jsi ji před rozchodem jako semetriku, které vše vadilo, tak proč by po rozchodu najednou měla být něčím jiným než semetrikou, které vše vadí? Nemyslím si, že by ho chtěla zpátky.
@magdalenax hysterka a ano, chce víc peněz a teď ji štve, že má jenom výživné. Ta mu ještě udělá ze života peklo, zvlášť když začuchá, že si někoho našel nebo nedejbože čeká novou rodinu. Chudák
Známe hrubý popis z jedné strany... Jakýkoliv závěr je jen předpoklad.
Vůbec bych se tím nezabývala. Známého bych vyslechla, podpořila, nabídla ramínko k vyplakání a šlus.
Předpokládám, že styk s malým mají nějak upravený, tak ať se ho drží, nějakou dobu bude možná bývalá vyrývat, ale s příchodem nové lásky to asi ustane.
@princikovi Tak to určitě ne, jsem zadaná již přes dvě desítky let a náš vztah je úžasný
@koordinatorka_odboje To si právě myslím také, už jen to přísloví, že muži žárlí na své předchůdce a ženy na ty, co přijdou po nich
@magdalenax tak já vždy žárlila na minulost 🙂
Nějak nerozumím tomu, proč tu řešíš problémy nějaké kamarádky, která vlastně ani není kamarádkou (jak jsi sama napsala, že nevíš, proč jsi jí tak nazvala)... Ona tě žádala o nějakou radu? Nebo proč tě zajímá názor ostatních na JEJÍ problémy? Je to její život, ať si ho řeší sama včetně financí, ne?