Je to podle vás nevěra?

14. srp 2023

Jsme spolu s manželem 5 let. Máme spíš italskou domácnost... Někdy je to krásné, někdy šílené.
Vzali jsme se před dvěma lety a dva týdny po svatbě jsem zjistila, že si píše s kamarádkou. Kamarádka ho ale vždy přitahovala a podle toho vypadala i ta konverzace. Bylo mi to strašně líto a zhroutila jsem se. Od porodu naší dcery trpím depresí a tohle jsem už nezvládla.
Hlavně jsem si myslela, že tohle by nikdy neudělal. Tajně se s ní i sešel, pak ji vypisoval, jak je mu líto, že ji nepohladil bříško. Přitom já jsem v úplně stejné době čekala jeho dítě.
Bylo toho víc, a nedokázala jsem to pochopit, co tedy pro něj znamenám.
Slíbil, že už to nikdy neudělá. Ale za pár měsíců už ji přál krásné vánoce, pak zase další kontakt ve zprávách... Měla jsem zase špatný pocit a bohužel se mi potvrdil.
Zas bylo všechno v háji, já nás život, prostě všechno. Opět sliby a omluvy, že o nic nejde a tak podobně. To bylo loni v květnu.
Snažila jsem se věřit, že to skončilo, ale v pátek po půlnoci mu přišla zpráva a ten mobil pořád blikal a manžel nešel vzbudit, tak jsem to chtěla vypnout. Zjistila jsem, že zase zpráva od ní. Ale odepisovala ona jemu... On zase začal.
Prý to nic neznamená, jako vždy.
Podle mě spolu fyzicky nic nemají, ona tři děti, vdaná, bydlí 30 km od nás, ale ze strany mého manžela si připadám podvedená. Slíbil mi, že jí psát nebude a zase to porušil.
Nemůžu mu prostě věřit. Moc mě to zklamalo. Připadám si, že pro něj nemám žádnou hodnotu

chybadel
14. srp 2023

Úplně té chápu… totálně té nerespektuje, ze ti to vadi… a ze pro nej o nic nejde ale pro tebe to je těžký a bolavý… brala bych to jako zradu od nej a chtěla ať toho nechá, ze takto ve stresu žít nechceš..

slecnami
14. srp 2023

Ahoj, chápu, taky by mi to vadilo. Kromě toho "hlazení bříška" si píšou nějak intimně?? Na druhou stranu - pokud s ní opravdu nic nemá - tak si takhle pohoní ego, jakej je to alfasamec a nebude snad hledat jinde (kde by třeba bylo i to fyzično)...? Možná se snaží jen vybalancovat to, že je to po pár letech trochu stereotyp, kdy je na druhé koleji za dítětem a prostě se tímhle jen tak "baví". Rozhodně se ho nezastávám, jen se snažím nabídnout trošku jiný úhel pohledu. Musíš sama zvážit, jestli ti za ty nervy tenhle chlap stojí.

pampeliska1313
14. srp 2023

Nastvalo by mě to. Nejen ta situace samotná, ale přesně to, že mi lže. Zatajuje. Osobně bych s nim asi hodila rec na tohle. Jak to ten vztah ovlivnuje. Ale taky bych považovala za správný aby toho teda nechal s tou kamarádkou. Možná by to chtělo teda nějaký hranice. Jak Vám to muže klapat, když Vám lze? Bylo by fajn, kdyby si odpověděl a nedělal z Vás hlupáka.

izz76
15. srp 2023

Pokud si s ni jen píše,tak to není nevěra,ale snadno by mohla byt. Chápu,ze ti to vadí,je to hnus,možná by pán zasloužil odplatu. Začni si taky psát,uvidis jak se mu to bude líbit.

krisstina93
15. srp 2023

Mě by nevadilo samotné psaní, taky si s muzem vypisujeme s opačným pohlavím, tam o nic nejde, ale vadilo by mi to tajeni. Pokud fakt o nic nejde, tak proč má potřebu to před tebou zatajovat. To už by pro mě byl velký vykřičník.

zelenaesmolda
15. srp 2023

@krisstina93
Presne tak.Taky mam kamarady opacneho pohlavi a protoze o nic nejde tak nemam duvod je tajit.

kackabis
15. srp 2023

Taky mám nejlepšího kamaráda. Dokonce jsme spolu ještě než jsme se poznali s manželem něco měli, doteď máme spolu velice hluboký vztah. Manžel o něm ví, ví jaký k sobě máme vztah, byl mi i za svědka na svatbě. Často si píšeme, někdy se i navštěvujeme. A i když je mnohem atraktivnější než můj manžel, nemá s ním žádný problém. Z jediného důvodu - že o něm ví. Protože kdybych to tajila, rozhodně by to pro něj byl mnohem větší důvod k žárlivosti a podezírání. Nemám problém mu ukázat o čem si píšeme, teď byl u nás když jsem byla se synem sama doma a taky žádný problém. Jde o vzájemnou důvěru. 🙂

irmamala
15. srp 2023

Tak mne by na tom asi nejvic vadilo, ze mu ani nestojim za to, aby prede mnou nějaké flirt utajil. Ma te jako jistotu, porodila jsi mu dite, zivi te, takze se muze chovat jakkoli a stejne te najde kazdy vecer u plotny. A platonickou neveru od te realne deli jen prilezitost. Proto bych namisto spiclovani, place a slibu nahodila opacnou taktiku. Dej mu prostor zarlit. Vypadnu s kamoskama ven, dbej o sebe vic, nez obvykle, zamykej si mobil atd. Jsou to debilni hry, ale s notorickyma kurevnikama to rozumne moc nejde.

dixi86
15. srp 2023

Tohle bych osobně brala víc jako nevěru než kdyby jednou manžel ujel...Tohle je dlouhodobá záležitost a očividně, pokud ho přitahuje, tak to není jen o psaní. I kdyby nebylo fyzično, tak min.ten chlap fyzično chce...bych ho hnala.

ahyt
15. srp 2023

mě by to strašně ponižovalo

autor
15. srp 2023

@chybadel ano, připadám si přesně, tak jak píšeš. Je to zrada, podraz na mě i celou naši rodinu

autor
15. srp 2023

@slecnami i tohle je ta možnost, i když on s tím vlastně začal ještě než se malá narodila, a možná v tom jel celou dobu, co jsme spolu, protože se znají dlouho. Ale to nevím

autor
15. srp 2023

@pampeliska1313 nejhorší ale je, že i když si snažím mu tohle všechno vysvětlit, tak podle něj prostě o nic nejde a on přece nelže...

autor
15. srp 2023

@krisstina93 právě, on je strašně moc kamarádský a společenský. Má spoustu kamarádek, sem tam si s nějakou napíše, nebo když jel někde služebně poblíž a u některé se stavil, vždy mi o tom vyprávěl. Některé znám osobně, některé jen z vyprávění a fotek
Ale tahle byla tajná. Ve všem...

veronika111111111
15. srp 2023

To je kreten, co vás přimělo si ho brát když stě věděla že je twkovy? 🤔

cilkat
15. srp 2023

On ti fakt slíbil, že jí už nenapíše? Že ukončí kontakt? Protože upřímně mám několik blízkých kamarádů a pokud by po mě manžel chtěl, ať s nimi ukončím kontakt, tak na něj budu v lepším případě koukat, že asi spadnul z višně. V horším řvát, že je to domácí násilí, když se měl snaží odizolovat od přátel. A asi by mě to donutilo s nimi držet kontakt "na tajno", protože si prostě odmítám vybrat mezi jimi a svým partnerem, kterého miluji a rozhodně nehodlám opustit ani nijak zradit. ... ale fakt mám kvůli tomu zradit mnohaleté přátelství?

maargit
15. srp 2023

Mam par pratel opacneho pohlavi a i par byvalych, se kterymi jsem v kontaktu. Manzelovi to nevadi a prave to je ten duvod, proc jsem prave s nim. Kdyz mam nekoho rada, nebo jsem k nemu kdysi neco citila, tak to neumim vyzmizikovat, ti lide jsou pro me hodne duleziti a manzel nema problem se s nima i videt. Tak uz nejsme deti a on vi, ze ten cit nejcitovejsi je pryc. A samozrejme vi, ze jsem je kdysi milovala, ale ze ted jsme jinde. Tak tvuj manzel to tak muze mit taky, jenze z pocitu zakazaneho ovoce mu to prijde vic osudovy. Ja bych si s nim promluvila, ze ti nevadi, ze si s nekym pise, ale ze ti vadi, ze to taji. To prohlubuje tvou neduveru. Nicmene otazkou je, co bylo driv. Jestli jsi zacala hned vyvadet, tak si rekl, ze ji radeji zataji...

veru181
15. srp 2023

@cilkat Tak je snad trochu něco jiného odizolovat od všech přátel a chtít přerušit kontakt s osobou, u které přetrvává riziko nevěry 🙂

jaja01k
15. srp 2023

Mně to tedy v pořádku nepřijde. Můj muž má taky kamarádky, píše si s nimi, schází se s nimi, některé znám, některé ne… nemám s tím problém. Ale kdybych zjistila, že některé píše věci jako že ho mrzí, že jí nepohladil bříško, to by mi vadilo hodně, to už je pro mě za hranou. Stejně jako by mi vadilo, kdyby mně něco takového napsal někdo z mých kamarádů. Chápu, že se cítíš podvedená, já bych se tak cítila taky.

autor
15. srp 2023

@cilkat má spoustu kamarádů a kamarádek. Nikdy jsem mu v kontaktu s nimi nebránila. Jezdí na několika denní festivaly, na víkendové sportovní akce, pořádá srazy se spolužáky, tzn. píše si s mnoha lidmi. Nikdy mi to nevadilo a nikdy bych nechtěla, aby s nimi přerušil kontakt. Ale zprávy s touto kamarádkou byly úplně jiný level. Sám poprvé přiznal, tě to bylo moc, ale že pro něj nic neznamená a pak slíbil, že už jí nenapíše.
Chtěla jsem jen, aby jsme k sobě měli úctu a respekt.

autor
15. srp 2023

@veronika111111111 já jsem to před svatbou netušila. Až po ní jsem to zjistila a zprávy byly i rok a více staré. A to jsme už spolu chodili

autor
15. srp 2023

@veru181 souhlasím. Nechci nikoho izolovat od jeho přátel. I za cenu, že jsem měla zlomenou ruku a půl roční miminko doma jsem ho na jeho oblíbenou několika denní akci poslala, že to zvládnu a ať si to užije.

autor
15. srp 2023

@jaja01k děkuji za pochopení

valelinka
15. srp 2023

Za tohle by můj manžel byl už hrozně moc mrtvej ☝🏽️🫢

honatko092
15. srp 2023

Řeknu ti to z druhé strany...měli jsme s manželem krizi před 6 lety...sblížila jsem se s jedním kamarádem, byli jsme jak brácha se ségrou s kapkou takového humoru na hraně...vypisovali jsme si, bylo to super, zvyšovalo mi to sebevědomí, bylo to tajně...jako nevěru jsem to nebrala, ale nemyslela jsem si, že je to ok a dost mě to vůči tenkrát ještě příteli štvalo, ale nedokázala jsem se ovládnout. Manžel/přítel pak četl naše konverzace....byl hodně zklamaný a poprosil mě, abych ten kontakt ukončila. Pak jsme si napsali třeba 2x ročně opravdu stroze k narozeninám, teď už ani to ne. Prostě jsem to ukončila (ještě možná 3x jsme si psali, ale jen krátce a už úplně bez emocí) a pak už ne. Po roce od krize jsme se s manželem vzali. Od té doby a hlavně od doby, co máme děti, tak ten vztah beru úplně jinak a toto bych mu neudělala. Držím palce, ať to nějak vyřešíte...

ina10
15. srp 2023

Budu psát narovinu. Zase další, která myslí, že spolu fyzicky nic nemají - děti nejsou prekážka k nevěře, ani status vdaná/ženatý. Naštěstí pro něj tě vždy "ukecá" a ty mu to žereš. Kdyby tě skutečně žral, tak to neudělá nikdy, ale žere tu kamarádku. Navíc holt ví, že mu to vždy odpustíš a zblajzneš, tak to bude opakovat a tvoje city jsou mu u zádele.

sinicka
15. srp 2023

Dělala bych scény a dala mu nůž na krk. Tohle fakt ne. Naposledy! Ale musíš to myslet vážně a mít plán úniku. Asi je ta ženská nějaký jeho nesplněný sen, nebo co. Můj manžel by měl rozmláčenej kompl, telefon, oblečení v rybníku a pánvičku v pr*

sorboni30
15. srp 2023

Pokud muž své ženě lze, není v tom to co říká, ale prostě chce něco víc aniž by to přiznal i sám sobě nahlas. Nesnáším když partner lze..důvěra se vytrácí

zelenaesmolda
16. srp 2023

@sinicka
A cemu tema scenama pomuzes?Akorat to bude tajit

autor
16. srp 2023

@honatko092 děkuji