Je nějaká možnost, aby věci vrátila?

7. srp 2022

Manžel měl u matky v kůlně uložené zimní kola na naše auto a motorku, kterou mu dal děda. S tchýní jsme byli domluvení že si pro to dneska přijedeme. Když jsme ale přijeli, nepustila nás dovnitř. Myslíte že je nějaká šance aby manželovi věci vrátila? Napadlo mě zavolat policii, ale manžel nemá nic jako důkaz že jsou ty kola a motorka jeho...

krisstina93
7. srp 2022

A důvod proč vás tam nepustila? To ste něco provedli, nebo ji jen hráblo a odmítla otevřít?

autor
7. srp 2022

@krisstina93 No my měli dlouhodobé konflikty, dělala hodně velké zle, tak jsme se nějaký čas nestýkali, ale sama manželovi psala ve čtvrtek jestli si pro to přijede, tak jsme se na tom domluvili, a dneska nás prostě nepustila 🤷‍♀️ dělala že není doma, přitom jsme jí viděli jak pořád nakukovala za záclonou.

bara88
7. srp 2022

No domů vás pustit nemusí

autor
7. srp 2022

@bara88 My nechtěli k nim domů, jen aby nám dala manželovi věci.

bara88
7. srp 2022

No jo a jak dokážeš ze jsou to věci manžela?proč to nemá manžel u sebe doma?

autor
7. srp 2022

@bara88 Protože bydlíme v bytovce a nemáme kde to mít. Moji rodiče nám nabídli že to můžeme mít u nich.

ai30
7. srp 2022

Ale jo, dat vam to musi. Je to vas majetek, nemuze si to nechat jen tak. Pocitam, ze od tech pneumatik ma manzel fakturu a eventuelne by asi bylo mozne i dokazat, ze je ta motorka jeho. Ale tak nejdriv at to manzel zkusi po dobrym, proste 'mami, byly jsme tam, ale nebyla jsi doma, asi jsi zapomnela. Kdy muzem prijet'. A idealne prijet s kytkou, at to vidi.

autor
7. srp 2022

@ai30 Ale ona doma byla. Teď jsme měli ještě divadlo po telefonu, zapírá a že to zítra hodí na bazar a prodá to.

ai30
7. srp 2022

No to ja jsem pochopila, ze byla doma. Ale nejdriv bych to s ni zkusila po dobrem, ze to nevite a zkusit se domluvit na novy termin.

tynka9
7. srp 2022

Pokud od toho nemáte žádné doklady, tak asi cesta není… kdyby to dala na bazar, tak odkoupit? 🤷‍♀️ Nic víc asi neporadím. Pokud nechce, tak těžko něco zmůžete. Že by vám to vydal někdo jiný z rodiny asi nehrozí, že?

martt
7. srp 2022

Promiň že se tak ptám, ale kola tam ma i na motorku.
? Nebo tam ma "celou" motorku? Pokud motorku tak ji manžel prepsanou nejspíš na sebe. Tam by to přes policii řešit šlo.

ina10
7. srp 2022

V uvodnim textu pises,ze jste byli s tchyni domluveni,ze si pro veci prijedete,a pak bare88 odpovidas,ze TVI rodice vam nabidli,ze muzete mit veci u nich,tak u koho je vlastne mate?Jestli u tvych rodicu,tak tchyne nema duvod vam otvirat dvere. A proc ten anonym? Nejake popletene pro me,prosim vysvetli,komu jste to vlastne davali a u koho je nakonec chteli vyzvednout?
Jestli tady nepises jen z nudy,pokud nemas doklad,prd dostanes...a navic,ted v lete chces menit gumy?Nejake divne...kam bys je dala, kdys bydlis v bytovce?

letalnica
7. srp 2022

@ina10 Já to pochopila tak, že teď jsou u tchyně, se kterou nevychází, a zakladatelka chce věci přehodit k jejím rodičům, kteří jí to nabídli.

fazolkazuzka
7. srp 2022

@ina10 ja pochopila že to chce všechno převést ke svoji rodičům když je tchyně takhle mimo.

autor
8. srp 2022

@martt Celou motorku.

autor
8. srp 2022

@ina10 Věci jsou u tchýně, a moji rodiče když viděli jaké dělá zle tak nám nabídli ať si to od tchýně dáme k nim.

autor
8. srp 2022

@tynka9 Nikdo jiný nám to nedá. Manžel má svou hrdost, po dobrým s ní jednal už několikrát,ale už řekl že dost, ať si to strčí někam 🙁 navíc mi manžel říkal že ty kola těžko prodá, protože jsou jen tři, čtvrtý máme v autě jako rezervu.

martt
8. srp 2022

A motorku ma napsanou na sebe? Pokud ano tak jak jsem psala řešit přes policii. Pokud ne tak má někde od dědy napsané, že mu ji daroval?

martt
8. srp 2022

Co se týká těch pneumatik tak bych moc nevsazela na to , ze to neprodá. Minule manzel sháněl jen dvě pneumatiky . Ale rozhodně nechci nijak strašit.

autor
8. srp 2022

@martt S tou motorkou netuším, on mu děda umřel když byl ještě dítě, tak to darování proběhlo asi jen ústně, netuším. Já se na to manžela zeptám. A s těmi koly, ať si je klidně prodá, štěstí jí to nepřinese.

bara88
8. srp 2022

Takže nakonec jeho není nic🙂

fire85
8. srp 2022

@bara88 to je jedno, ale přijde ti to normální že jim nechce vrátit veci, co si k nim po dohodě daly na úschovnu? Vlastně ta tchyně je zlodejka ...

bara88
8. srp 2022

@fire85 jak píšu, bůh ví jestli je to jejich když první pise manzelova motorka a pak ani neví jestli je jeho

autor
8. srp 2022

@bara88 Jakto že ne? 😡

bara88
8. srp 2022

Darování proběhlo jen ústně kdyz byl dítě?tím pádem asi motorka jeho není

autor
8. srp 2022

@bara88 Jo manželova motorka, kterou mu dal děda než umřel. Je to stará babeta tak nevím jak to měli papírově vyřešené. Nikdy mě nenapadlo to řešit, to je jako by ti babička dala zlaté šperky (od těch bys taky neměla doklad), dala bys to ke své mámě, a ona by ti to odmítla vrátit a prodala to. Podle mě to je zlodějna. Hlavně s těmi koly, ty jsme koupili společně s naším autem.

autor
8. srp 2022

Nehledě na to že to nebyli jen pneumatiky, ale i ráfky. A to není věc za pár korun.

fire85
8. srp 2022

@bara88 jak neví? Je jeho, akorát děda mu ji dal ústně kdysi dávno, jako fakt myslíš že kdysi si takhle lidi darovali věci na nějakou smlouvu?, normalne mu ji dal. A s tchyni se domluvili že tam ty věci budou mít, a teď se tchyně cuka a nechce jim to vrátit. Divný ne?

bara88
8. srp 2022

@fire85 ano i kdysi se věci dali darovat jinak než ústně

betelgeuzz
8. srp 2022

Jestli děda umřel, musela motorka projít dědickým řízením a je teď psaná na nějakou osobu. Tou je kdo?
Máte jak prokázat, že jsou věci vaše? Jestli ano, pohrozila bych policajtama, pokud to nepomůže, tak se na ně přímo obrátila. Pokud motorka na muže psaná není a ke kolům nic nemáte, můžete zkusit jen pohrozit, třeba to zabere. Ale u policajtů byste asi nepochodili.