Zdravím ženy mam 3 měsíce starého chlapečka s přítelem a chci od neho odejít. Zjistila jsem spoustu nehezkých veci. Je zapsany jako otec v rodnem listu ale presto bych byla rada kdybych maleho nemusela davat vubec. Dluzi kam se podiva, do prace nechodi a huli travu. Je nejaka moznost ze bych mu malyho nemusela davat dekuji
@annonymn8 No, pochybuju, že vše z toho začal dělat až během posledního roku... a jinak ani jedno z toho obecně vzato není důvodem pro to, aby se nemohl stýkat se svým vlastním dítětem, ty první 2 věci v žádném případě a ta poslední taky ne, pokud nebude zhulený, když ho bude mít u sebe.
Dokud nebudete mit soudne upraveny styk, tak mu ho dat nemusis. Pak jedine u soudu rict, ze huli travu a ze si neprejes, aby pod vlivem mel dite u sebe. Ale nejdriv bych se pokusila se normalne dohodnout a nedelat si naschvaly. Pokud on se chce se synem stykat a bude v pohode, proc mu branit? Je to v zajmu tveho ditete, nemel by byt tvym rukojmim. Akorat se obavam, ze pokud ma dluhy a nechodi do prace, abys nemela problemy s alimentama... :-/
Ja od nej alimenty ani nechci staci mi kdyz ho nebudu uz muset zivit. Ale on je na nej hnusnej kdyz place tak si ani nechci predstavit co by se delo kdyby s nim byl sam. :( a vim ze jsem krava ze jsem si poridila dite s nekym takovym ale on zacal vsechny tyhle seky delat az po narozeni syna
A on o styk s dítětem bude stát? Nejlepší cesta je dohodnout se předem. Je to otec dítěte a na styk s ním má tedy právo - pokud o něj bude jevit zájem. Někteří partneři si rádi berou dítě jako rukojmí a zkouší prudit přes něj, vyžadují střídavé péče (to by se tě zatím vzhledem k věku dítěte netýkalo) a podobně a z dítěte se pak stává spíše nástroj pomsty...Na druhou stranu upírat dítěti styk s otcem, ať už je otec jakýkoliv, není podle mě ta správná cesta, pokud se samozřejmě nejedná o naprostý extrém (otec drogově závislý, deviant, vážná psychiatrická diagnóza, pokus o únos dítěte...). Snažila bych se s partnerem nějak rozumně a pragmaticky dohodnout, bude-li to možné. Pokud ne, čeká tě nejspíš velmi dlouhá a strastiplná cesta...
Nebude s ním přece žít v jedné domácnosti, ale bude ho smět navštěvovat. Když je takhle malinký, určitě se tomu ten styk přizpůsobí a bude to jen na chvilku ve tvé přítomnosti. Asi píchnu do vosího hnízda, ale otec má také svá práva. Ty jsi s tím mužem založila rodinu a z toho plyne (ve tvém případě bohužel) celoživotní závazek a pouto. Chápu, že je těžké uvažovat nad tím racionálně, když momentálně cítíš velké rozčarování a zhnusení, ale dítě má právo vědět, kdo je jeho táta, má právo se s ním stýkat...A to, že partner stojí za starou belu jako partner ještě nemusí znamenat, že z něj jednou nebude obstojný táta...Jak by se líbilo tobě, kdyby sis našla třeba bohatého podnikatele, high class society, a on se tě pak snažil připravit o dítě s argumentáží, že ty mu přece nezajistíš anglickou školku a dovolenou na Maledivách, živoříš v bytovce...Vím, že je to v tomhle případě nesouměřitelné, ale pokud má partner čistý rejstřík (ostatně i když nemá, já se obávám, že ani tak není krácen na právo styku s dítětem), má kde bydlet atd. soud navrhne úpravu styku s ním. Např. každý třetí víkend v měsíci...Radím ti, přistupuj k tomu pragmaticky, nedělejte si navzájem naschvály a snažte se domluvit na oboustranně alespoň trochu přijatelném řešení. Tahanice po soudech mohou trvat léta a zhrzenej chlap dokáže dělat opravdu velké problémy, posílat na matku sociálku...A to pak to dítě traumatizuje stokrát, tisíckrát víc...Když jsem kdysi viděla video, kde nějakou hystericky plačící holčičku násilně odtrhává nějaká pracovnice od hystericky plačící matky, aby ji předala otci, bylo mi z toho až fyzicky zle. Ale za tu situaci nesla odpovědnost ta matka stejně jako otec...
pokud bude doma zhuleny, volej zachranku, policii, at mas v rukach dukazy. ty dukazy si chystej pro budoucnost, hodit se budou. nebo volej, pokud Te bude psychicky ci fyzicky tyrat (idealne ve spatnem stavu- opily, zhuleny...). pak zajdi na ospod, zazadej o dite do sve pece. uved, co Te k tomu vede. na ospodu se muzete dohodnout na styku, ted urcite jen za Tve pritomnosti, dve hodiny jednou, dvakrat tydne. naprosto presne dodrzujte casy a na ospodu muzes hlasit, kdyz je nesplni. mam to za sebou... jen ten muj se o deti soudil (vek- dva mesice a rok a pul). zatim mame soudne urceny styk- jednou za 14 dni dopoledne a nesmi odjet mimo bydliste.
Ahoj mám to same s otcem dcery a i když bral tvrdší drogy tak i tak mu soudkyne nezakazala styk s malou ma povolené dvakrát do týdne ji vidět v me přítomnosti ... Jen on nejeví vůbec žádný zájem o malou ... Nicméně mu to nezakazou ani soudně jednou je to její otec a budou k tomu přihlížet 🙂
@annonymn8 Otec má na styk právo (zákaz styku se ukládá jen v opravdu výjimečných případech)...takže jedině, že by o syna sám vůbec nejevil zájem (což se ale může kdykoli změnit).