Je možné, abych svou přítelkyni nakazil virem HPV?

menczlik
12. dub 2017

Dobry den, je možné abych mou přítelkyni nakazil virem HPV i kdyz jsem neměl naprosto žádný intimní styk s jinou dívkou? S přítelkyni jsme spolu cca 10 měsíců a nakazila se.

verkaver
12. dub 2017

@menczlik Taky jsem měla HPV viry,s manželem jsme spolu 18 let,oba naprosto věrní,onemocněla jsem před sedmi lety. Určitě jsi ji nenakazil,prostě ty viry dostala,je to třeba jako onemocnět cukrovkou nebo astmatem,to neovlivníš. Nemusíš se obviňovat,navíc je to velmi dobře řešitelné,takže v klidu 😎

rottentocore
12. dub 2017

Pokud to není tvoje první partnerka v životě tak ano nakazit jsi ji mohl...

rottentocore
12. dub 2017

@verkaver no a vy jste manželova první sexuální partnerka? Protože pokud ne tak vás klidně nakazit mohl...

elvira
12. dub 2017

Stejně tak se mohla ona nakazit dříve s jiným partnerem a přišlo se na to až teď...

verkaver
12. dub 2017

@rottentocore
@elvira
Obojí je možné,ale taky to tak být nemusí. Nakaženy bývají i 14-i leté holky,které ještě sexuálně nežijí...těch možností je víc a určitě se nepřijde na to,kdy ta prvotní nákaza vznikla. Proto nemá smysl se tím trápit,protože to je k ničemu. Mohlo to mít příčinu,ale taky ne,tak nač se obviňovat a dělat těžkou hlavu 🙂

odula
12. dub 2017

99% HPV se přenáší sexuálně - koitalne i nekoitalne.

elvira
12. dub 2017

@verkaver - já bych si tím těžkou hlavu nedělala, ani neobviňovala, ale autor diskuse řeší, tak jsme mu nadnesly možnosti...

rottentocore
12. dub 2017

@verkaver no právě že hlavními nosiči jsou chlapi...Jiná nákaza je fakt ojedinělá...Něco o tom vím...Měla jsem rakovinu děložního čípku zpusobenou hpv...

verkaver
12. dub 2017

@rottentocore To ano,ale já znám právě i tu čtrnáctiletou pannu,která má infekci taky...

rottentocore
12. dub 2017

@verkaver hm a ona se s nikym ani nelibala?

verkaver
12. dub 2017

@rottentocore Opravdu ne,tím jsem si poměrně jistá,i když samozřejmě ne 100% 🙂 Infekci už má nějakou dobu. Já jen,že je to možné i tak,naprosto bez příčiny. Když se to projevilo u mě,konzultovala jsem se dvěma lékaři a oba mi potvrdili,že to tak opravdu může být,naprosto nesexuálně,bez intimností,i tak se může nakazit,bohužel.

rottentocore
12. dub 2017

@verkaver omlouvám se, ale tomu nevěřím...

verkaver
12. dub 2017

@rottentocore Opravdu,tak mi to bylo řečeno. Jeden gynekolog má 80,druhý 45,opravdu se na tom shodli,je to prý možné...nevím,jak jinak by se mohla nakazit. Nejsem lékař,čili věřím tomu,co mi řekli.

elvira
12. dub 2017

Jak jsem četla, tak je možné i nakažení třeba použitým ručníkem. Takže pokud 14 letá slečna třeba použila ručník své matky.... Nevím, no...

odula
12. dub 2017

@verkaver zajímavý, pacto HPV se klasifikuje jako "sexuálně přenosná nemoc" a jiný způsoby přenosu zatím nebyly prokázány....

verkaver
12. dub 2017

@elvira Možná,nevím...ale je to tak. Nebo pokud je přenos možný třeba jako u žloutenky,tak těch možností je víc. Jak říkám,nejsem lékař a jen tlumočím,co jsem slyšela od lidí,kteří by tomu rozumět měli.

odula
12. dub 2017

@rottentocore zrovna jsem na to koukala

Způsob přenosu papilomavirů

Tento virus je přenosný většinou pohlavní stykem (tj vaginálně, rektálně a ústy).

"Přenos bez sexuální aktivity (například kontaminovaným ručníkem nebo prádlem) je možný, ale VELMI VZÁCNÝ (např. u dětí je nutné zvažovat tyto cesty). "
Plus to musí bejt ručník kterej dotyčnej použije na ona místa a ten další rovněž... 😨

odula
12. dub 2017

@odula twe co se to stalo????? 😀

rottentocore
12. dub 2017

😂

rottentocore
12. dub 2017

@odula ano právě je divný že by si někdo utiral intimní partie stejným tedy použitým ručníkem...

yelowangel
12. dub 2017

asi takhle:
HPV se přenáší především pohlavním stykem nebo přenosem z rukou či úst na pohlavní orgány. Nemusí tedy jít jen o pohlavní styk. K přenosu může dojít i při jiných nekoitálních aktivitách (orálním sexu či mazlení). Ani kondom tedy není dokonalou ochranou. Lidský papilomavirus (HPV) napadá buňky sliznic a pokožky, a to nejraději v oblasti přechodu sliznice v kůži nebo různých typů sliznic. Nejvnímavější k infekci je oblast přechodu dlaždicového a cylindrického epitelu (hrdlo děložní,anus, hrtan), kde viry napadají buňky, ke kterým pronikají přes miniaturní poranění. Infekce HPV probíhá bez příznaků a velmi rychle se tak šíří. Díky tomu je HPV v současnosti nejčastější pohlavně přenosnou infekcí. Během života získá tuto infekci více než 70 procent obyvatel. Infekce HPV se týká tedy prakticky každého z nás.MUDr. Jan Sládeček
http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/prenos-hpv...