Je běžné chodit tak často do hospody?

barkasykorka
14. črc 2019

Ahoj, máme s přítelem desetimesicniho syna, já jsem na mateřské a přítel chodí do práce. Máme se moc rádi, rozumíme si, máme dům, relativně dost peněz, oba fajn rodiče. Přítel se věnuje synovi, když chci pohlída ho, nakrmi, přebali, prostě všechno. Je fajn táta. Jediným problémem, který mě poslední dobou trápí je, že přítel chodí často s kamarády večer do hospody. Většinou tak třikrát týdně, odejde v šest, přijde v jednu, někdy ve dvě, někdy taky ve tři ráno. Němužu říct, že by byl úplně na mol, pije většinou jen piva, ale je prostě v náladě. Druhý den, když je víkend spí celé dopoledne, do práce vstane, ale je na facku. Občas udělám scénu, brečím a to pak je třeba 14 dní doma 😀 Je to normální, nebo jsem histerka?
ndomaJe to normální, nebo je to moc?

gracinka7
14. črc 2019

Mě by to teda taky štvalo. A nebo ať chodí, ale zbývající večery budeš mít pro sebe ty.

malinkaelinka
14. črc 2019

To je strašně relativní pojem - co je běžné a co ne... Když jsme se s manželem poznali, pracovali jsme v pizzerii, pracovalo se krátký dlouhý týden, po odpracovaných 3 dnech se chodilo do hospody a byli jsme schopní tam všichni vysedávat do rána... byli jsme všichni mladí, svobodní, doma nás nikdo nečekal.... Dalo by se tehdy říct, že jsem dvakrát až třikrát týdně vysedávala v pajzlu do ranních hodin.... Dneska jsme už úplně někde jinde, máme spoustu koníčků a takovéhle vysedávání v knajpě by pro nás byl strašný žrout času. Kdyby najednou manžel začal takhle do hospody chodit, minimálně bych se tomu velmi divila, co se jako děje. Takže na tvém místě bych položila otázku, proč tam chodí? Chodil i před narozením dítěte? Když je doma, co děláte, věnujete se i sami sobě nebo ty jen lítáš kolem dítěte a on sedí u televize a kouká?? Třeba je z toho doma frustrovaný a do hospody utíká..... (to není omluva)... asi by bylo dobrý si o tom promluvit, že i ty máš nárok na "své volno", že by bylo fajn trávit čas i společně a že tímhle "vysedáváním" okrádá o čas tebe i dítě... Pokud mám mluvit úplně za sebe, tak v tuhle chvíli, v naší životní situaci, by mě to od manžela vyloženě s.alo, ne že tráví čas s přáteli, ale že ho tráví takhle naprosto neužitečně.... ale třeba před 7 lety bych to prostě viděla jinak, viz začátek příspěvku...

barulina
14. črc 2019

Me chlap tak casto chodit do hospy tak ho nakopu. Nejsem typnco byy tohle toleroval a ve svem veku nemam naladu kvuli chlapa brecivat. Ale k tvemubdotazu. Za me to normalni absolutne neni

korneliusa
14. črc 2019

@barkasykorka A co přesně ti na tom vadí?

barkasykorka
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
barkasykorka
autor
14. črc 2019

@korneliusa asi hlavně ten čas, kdy není s námi a já jsem sama. Že v tu chvíli nedělá nic pro rodinu, nedělá nic na baráku, ani na zahradě, ani doma. Žárlím a zároveň závidím že nic nemusí. A když potom spí a já uklízím, vařím, pleju a zalejvam, tak si připadám jako úplná kráva....

malinkaelinka
14. črc 2019

@barkasykorka Hele a teoreticky, kdyby ten čas netrávil v hospodě,ale třeba v sauně, hraním squashe, kuželek nebo koukáním na fotbal, taky by ti to takhle vadilo? Nebo ti vadí to popíjení piva?

martiniquest
14. črc 2019

Na muj vkus je to hodne. Tolerovala bych jednou tydne hospodu a k tomu treba jeste jednou nejaky sport. Ale aby mi chlap de facti obden vysedaval v hospode, to bych nesnesla. Ale ja mam doma opacny extrem. Manzel je z prace tak vycerpany ohledne socialnicch kontaktu, ze po praci nechce videt nikoho a skoro ani nemluvi. Takze do hospody za 4 roky nesel nikdy. Jen parkrat do roka na nejakou akci v praci nebo spoluzaky.

korneliusa
14. črc 2019

@barkasykorka No, ale veškerý zbylý čas věnuje "dělání" pro rodinu. Ať už prací, nebo tím, co píšeš výše. Co mu třeba navrhnout, že dva večery v týdnu, od sedmi do nevim, jsou pro něj a dva pro tebe. A zbylé budete prostě spolu, jako rodina. Mě fakt nepřijde, že by dělal něco špatného.

barkasykorka
autor
14. črc 2019

@malinkaelinka ještě je to někdy tak, že jde v šest na florbal nebo na fotbal. A to znamená, že hodku hrajou a dalších sedm chlastaj. Takže kdyby byl třeba hodinu nebo dvě v sauně a pak přišel normálně domu, neřeknu nic...

barkasykorka
autor
14. črc 2019

@korneliusa jo, budeme tomu muset dát nějaký pravidla...

linee
14. črc 2019

@barkasykorka podle mne typicky syndrom matky na materske🙂 Chapu, ze 3x tydne chodi do hospody, ale chodi vecer, kdyz uz maly pomaly spi a je tam v noci, kdy ty uz spis v podstate take. Navic pises, ze ti hlida maleho kdyz potrebujes a pomaha se vsim, co potrebujes. Take potrebuje mit cas pro sebe. Jenom tim, ze jsi doma, tak se citis sama a chces, aby ten cas travil pouze s tebou. Pravidla bych nestanovila, jenom bych se dohodla. Treba jeden vecer z toho jdi vecer s kamaradkou ven ty a nech jeho s malym doma. Pomuze ti to, provetras si hlavu a take stravis cas jinak nez jenom v domacnosti a starostlivosti o muze a dite. A delej neco, co te bavi, najdi si konicky, zaliby a zkus ten vecer stravit jinak, nez pomyslenim na to, ze jsi doma sama.

pipi_puncocha
14. črc 2019

No už jenom ze zdravotního hlediska mi nepřijde ok se obden opít... předpokládám, že za těch x-hodin toho vypije docela dost. 😐

nazka
14. črc 2019

@barkasykorka mně by To teda taky vadilo. Jednak by mi přišlo, že do 3 do rána to je už dost a zadruhé by mě mrzelo že musím být doma a on má volnost, jakou chce a kdy chce a že se vlastně miminkem nic nezměnilo, mrzelo by mě, že není s námi. Muj manžel chodí 2x týdně na tréninky fotbalu, pak se vrací za námi. O víkendu občas zápas a to pak zůstává na pivko. Ale naštěstí nic divokého. Bohužel ten můj má ošklivý kocoviny a je lepší se mu v náladě vyhnout..

lovemusicsun
14. črc 2019

Mě by tahle frekvence vadila. Manžel si občas taky rád zajde s kamarády po práci na pivko, dřív to bylo i do noci, ale od té doby co se narodila dcerka, tak je vždy na její koupání doma. Tj dá si dvě piva a jede. Jednou max dvakrát do měsíce se třeba někde zdrží, ale nic zásadního. 3x týdně mi přijde fakt hodně, ale asi hodně záleží na životním stylu, možná i věku. Pokud ještě chodí normálně přes den do práce, tak vlastně vidí miminko jen 4 dny v týdnu, pokud ještě pak dospává přes den, tak i méně. Přece jen narozením dítěte se musí něco změnit.. Nehledě na to, že vysedávání v hospodě taky něco stojí, sice píšete, že peněz máte celkem dost, ale určitě by se daly použít i jinak. A o zdravotních důsledcích ani nemluvím. Asi bych se ho snažila přesvědčit, aby tu frekvenci omezil.

konidana
14. črc 2019

3x tydne neni moc ani malo. Kdyz jde na sport a pak zuszane v hospode tak to je podle mne ok. Jstli ty zbyly 4 dny funguje tak dobry. Chtelo by to vyvazit abys i ty mela alespon 1x nebo spis 2x tydne nekolik hodin sama pro sebe. Mimo deti a asi i mimo domov( leda ze by vzal sam deti na odpoledne ven)

zuzineckah
14. črc 2019

@barkasykorka tak tohle bych ani omylem netolerovala... to je děsný

zrzeckas
14. črc 2019

@barkasykorka a co kdyby si mu rekla, ze druhy den musi fungovat? ...... Tak to mame tu doma.... Zenska, at by delala cokoli tak musi fungovat.. Aspon me to tak prijde a co vidim kolem.... tak muze aj chlap.... Chces vysedavat, popijet.. Ok klidne do rana, ale rano vstan a funguj, zadne vyspavani....

Ja tak byl zvykla z detstvi a povedu to tak i u nas doma, muj se sice netvari, ale bere to 😃😃😃

azanka
14. črc 2019

Můj muž chodí taky tak dvakrát až třikrát týdně, většinou po sportu. Ale zahrajou si, pak dvě hoďky sedí a kecají, on toho moc nevypije a kolem jedenáctý je doma. Nemám ani ň proti. Dokud jsme neměli dítě, taky jsem ráda seděla s holkama na víně a teď jsem i ráda sama doma. Prcek spí, já si pustím seriál, nebo si čtu.

konidana
14. črc 2019

@barkasykorka my byt furt spolu i s derma tak se sezerem. Kazdy ma sve zajmy a mame i společné. Muz marias 1x tydne od 19. Do nevim kdy. Ja si take snazim delat cas sama prosebe nejradsi uplne sama nebo kolegove nebo kamaradky. Muz je tedy od po do ct nonstop na dilne takze volnehi casu ma teoreticky vic, ale on spis pracuje. Nicmene deti i domacnost je 4dny z tydne jen na me. Ale ty zbyly dny jsme bud spolu nebo obcas vypadnu pryc ja, aby mi nehrablo.
Proste se musite spilu domluvit aby to vyhovovalo oběma. Nejaky kompromis.

jade85
14. črc 2019

Mně by přišlo fér, kdyby chodil třikrát týdně sportovat a potom na dvě tři pivka a domů. Ale vysedávat přes půlnoc v hospodě pravidelně třikrát týdně, to mi přijde na tátu od rodiny moc.

sudylichozrout
14. črc 2019

@barkasykorka Chodit 3x v tydnu na pivo, to uz hranici s alkoholismem. Neprijde mi to normalni, obzvlaste, kdyz ma clovek pracovni a rodinne povinnosti.

ajja87
14. črc 2019

Hele hysterka rozhodně nejsi, já tě třeba naprosto chápu,jakoby jsem viděla sebe sama,ale jak už jsi asi s příspěvků pochopila, každý to máme nastavený jinak.Ja třeba v životě neměla moc kamarádů, tudíž jsem i trochu samotářský typ.Mam ráda i společnost,ale já se v ni prostě ,, neumím,, chovat... nedokážu moc navazovat kontakty, nemám moc společných témat k hovoru(kromě dětí 😀) apod.prostě si připadám mezi lidmi jako exot.a manžel je dá se říct pravý opak, takže na začátku u nás v tomhle taky byli boje,nedokazala jsem pochopit proč v tý hospodě furt vysedává,vadilo mi, že chodí v náladě domů, samozřejmě se k tomu přidala i žárlivost ☹️ rozešli se kvůli tomu,ale pak si to vyrikali,vzali se,mame spolu doma tříleté dítě,ale museli jsme oba udělat nějaké kompromisy.Je teda pravda, že manžela hodně změnilo dítě a také to, že ostatní kamarádi začali taky zakládat rodiny ...je pravda, že ještě někdy mě to teď taky přepadne, protože změnil práci a je týden pryč,pak týden doma a když jde z toho někdy 3-4 dny za sebou do hospody, tak jsem naštvaná, jenže jsem si taky už zvykla, že býval se mnou častěji večer doma a najednou jsem tu sama.
No každopádně ti přeji, ať se to u vás taky v dobrém vyřeší 😉

lastovenka
14. črc 2019

@barkasykorka Podle mě hledá nějaký únik z domova...... Třeba mu to doma leze na mozek no☹

estrella5
14. črc 2019

Je to normálne ak sa jedná o mladého muža, ktorý nemá záväzky - rodinu, manželku, partnerku,... Chodiť si 3x do týždňa vypiť a potom na druhý deň vyspávať mi naozaj príde ako typické pubertálne správanie. Možno niekto by to toleroval, ale ja osobne chcem pri sebe muža a nie nevyzretého "fracka".

ah1234
14. črc 2019

My mame doma pravidlo, bud si "von" dokedy chces, ale rano funguj.. je mi sumak, ci pride o 10 vecer alebo o 8 rano, ak funguje a priatel ma rovnaku "poziadavku" na mna.. ale ja samozrejme nepijem, jak sa staram o maleho a potrebujem malo spanku takze mozem byt kludne aj do 5 rana mimo domov 😁 ako samozrejme obcas mu dam rano "priepustku", nie som bezcitna, ale 3x do tyzdna aby bol pol dna KO.. to by som sa asi hnevala trochu no..

ah1234
14. črc 2019

@estrella5 je to take staromladenecke skor jak pubertalne 😛 ja mam kopu kamosov, co maju okolo 30 a po praci hospoda, pivo a kazdy den ina zenska.. moj bol rovnaky kym sa z nas nestalo nieco vaznejsie.. teraz mi pride ze ani nema energiu na to celu noc flamovat.. lebo ja by som fakt nebola nadsena keby mi 3+ krat do tyzdna chlap doobedie prespal v posteli.. obcas fajn, aj ja si obcas vyrazim a spim trebars do 9 rano, clovek musi vypnut.. ale tak rodina ma byt prvorada no..

konidana
14. črc 2019

@barkasykorka to jsou úplně normální pocity.
Včera v 21:32
"asi hlavně ten čas, kdy není s námi a já jsem sama. Že v tu chvíli nedělá nic pro rodinu, nedělá nic na baráku, ani na zahradě, ani doma. Žárlím a zároveň závidím že nic nemusí. A když potom spí a já uklízím, vařím, pleju a zalejvam, tak si připadám jako úplná kráva..."
Taky jsem to měla. On mi uvaří na týden a pak si přes den 2h spí jako. Jak může spát přes den proboha?🙄🤣 Ja usnu jen ve tme a tichu😣 Pak cuci do noci na tv a ja nemuzu usnout. Casem jsem si zvykla, kazdy mame sve mouchy a oba doma neco delame jak pro domacnost tak s detma. Většinou nastridacku, nebo vedle sebe, nikoli spolu. Vše je o domluvě, a taky je potřeba si dobře přehodnotit a seřadit priority 😉

zrzeckas
15. črc 2019

@lastovenka zensje taky 😃 a je doma da se rict furt, ale nebadela nic..... Kdyby zenska "utekla" 3x tydne takhle z baraku (aj treba za sportem) všichni by se divili atd..... A chlap by to nedal 😃😃😃

barkasykorka
autor
15. črc 2019

Díky všem za názory 😉 je zajímavý, že ještě nikdo nenapsal, že třeba není v ty hospodě, protože co by tam proboha osm hodin dělal, ale je někde jinde s někým jiným... To třeba občas napadne mě 🙄