S pritelem jsme 5 let máme spolu 3letou holčičku, kazdy mame jeste z předchozího vztahu dítě, ja dceru a on syna . Dcera přišla neplánovaně on chtel potrat ja to nedokázala, tak jsme se pak domluvili ze se k nemu prestehujem. Problemy byli financni, i jeho chování byl obcas ke mne sprosty i ke svemu synovi, kdyz jsem mi to vycetla hned se urazil, kazde reseni problemi skoncilo hadkou a nadavkami. Me to pak nejakou dobu trvalo, abych to zkousla a samozřejmě jsem nemela chut se s nim milovat, jako sex byl, posledni dobou uz ted jen minimálně.Nekolikrat jsem uvazovala o stěhování. Kdyz jsem tvrdila ze musime na vztahu pracovat, tvrdil co porad resim, ze je to dobry ze fungujeme.ted v cervenci prisel s tim ze mame od cervna krizi a pres prazdniny to resit nebude, v září jsem se tedy ptala jak dal, rekl ze uz nechce. Ze me uz nema rad a nepritahuji ho, nevi co chce, na vztahu pracovat nechce.Od cervna zacal hodne travit cas s kolegama z prace i s jednou kolegyni, mladiu po skole. Ktera prisla na jare k nim do prace,ty jsou bez deti, a vetsina nema ani partnera. Nevim co delat? Odstehovat se muzu az o velkych prazdninach, nevim jestli to nejak zkusit zachranit nebo to uz jen tady přežít. On teda vse odmítá, nechce ani sex, jinak normalne fungujem jako před tím. Kdyz jsem mu rekla co kdyz se neodstehujem, tak rekl ze budem zit dal vedle sebe.
Snazim se s nim nic neresit, protoze nechce, proc to pry resit kdyz se odstehujem az za rok.Najednu stranu se tesim, ze se odstehujem zas zpatky, jen me to mrzi kvuli dětem a prvni dcera bude zas menit skolu atd. A pritom my prijde ze ani neveri ze odejedme. Jako rozumove adi vim co, ale mam vlny ze to chci zachranit pak zas ze je mi to vlastne uz taky jedno.
Z
Avisla ne nem nejsem, chodim do prace a finančně to zvladnu,to on vi. Jen si mozna mysli ze nenajdu tu silu odejit.
PRoč až o velkýh prázdnináh? Pokud nejsi na něm finančně závislá, hledej podnájem někde v okolí, můžeš si vyřídit i příspěvek na bydlení a hlavně z toho marastu odejdi.
Mám poit, že si tě už neváží - jak by mohl, když tam jsi i přes všehno, o říká a dělá?
Poptej se známýh, rozhoď sítě a odejděte. U něj to není dobré ani pro děti, ani pro tebe.
promin, ale to co pises je snad jasny ne? on proste uz nekoho ma, nejspis tu kolegyni o ktere pises. on nechce nic protoze on uz se zaridil a ma nekoho jineho.
@hanule04 Myslela jsem - citově závislá 😉
Tak doma fungujem normálně na chodu domácnosti se domlouváme, večer koukáme spolu na tv, ted se vlastně i nehádáme, hádky probíhali bez dětí. O velkých prázdninách bude volný byt, kde jsme bydlela dříve, kam se můžeme vrátit. Finančně to zvládnu celkem v pohodě. Jen to nějak ted zvládnout, ale je to den ode dne lepší.
Tak dnes bude rozhovor, chci mu rict ze vim ze ma milenku, sehnala jsem si i podnajem za 14dni se muzem odstehovat, zatim to neví. Hrozne se toho bojim.
Děvče zlatý, ser na něj. Přeci nechceš takhle žít napořád a jestli je od začátku takovej ...
Tak kolegyne z prace to je ale ne ta kterou jsem myslela, pry nevi co delat jak se rozhodnout, nechce aby jsme se odstehovali, ale treba dnes napsal ze neprijde domu, ze se neumi rozhodnout. Tak ze se vlastne rozhodl.
@hanule04 mám něco podobného. Jen partner stále zapira. Žijeme 'vedle sebe' už skoro rok a ani jeden z nás neví,co bude.Já jsem zatím na něm finančně závislá, tak se nemůžu odstěhovat. Držím Vám palce,at to všechno zvladnete.Určitě bych ho nechala jít,když nemá snahu,nezaslouží si Vas ani děti..
@hanule04 pokud ho ještě i po tomhle chceš, nepráskej dveřmi a nedělej podpásovky, ale rozhodně se odstěhuj a začni zase žít. Pokud se k sobě máte vrátit, bude to tak, ale pokud ne, je tohle opravdu jediný řešení. Pokud to zvládneš finančně sama, je to super. Odstěhuj se a dej svůj život do pořádku, začni si zase věřit a i děti budou spokojenější. Ale rozhodně se domluvte na tom, kolik ti bude dávat na malou, kdy a jak si ji bude brát. A ostatní je na něm, pokud se chytne za nos a bude tě chtít zpět, dobrý, pokud ne, nemá cenu s ním utrácet čas...
@alcaalca32 a má ta finanční závislost nějaké řešení? Je možné si nějak polepšit, aby jsi se z toho vztahu nevztahu dostala? Člověk má jen omezený čas, proto nemí rozumné zůstávat ve vztahu s někým, kdo za to nestojí a hlavně o to nestojí. Přeju hodně sil a ať je brzo líp...
On se snazi jakz tak jeden den a pak zas ne, vcera zas spal u ni, dnes zatim jeste nedorazil domu, ja kdyz jdu domu je mi strasne zle, nektere veci mam uz odstehovany u rodicu a odpocitavam dny kdy uz bude prestehovany, ale mam chvile kdy verim ze se vzpamatuje a ten vztah zlepsime, ale jsou to asi jen plane nadeje a maluji si to naruzovo, to ze vim ze je u ni me strasne ničí, vi ze me to boli ale stejne to dela. Jen to nechapu, jeho prvni zena mu odesla ze se hnusne choval, prisel o syna, strasne rikal jak ho to mrzi ze ho nemuze mit kazdy den a ted si necha odejit i vlastni dceru a bude radsi z zenskou s kterou je par mesicu a jejim ditkem. Nechapu to. Mam hrozne stavy, chvili ze to zvladnem a pak zas me vse tak svira ze si myslim ze se musim zblaznit. Je to fakt peklo, sceny nedelam chovam se k nemu hezky, snazim se ho pochopit, ze si kazdej tuka na hlavu. Necitim zlost jen strasnou litost. A ta jeho milenka pry pred pul rokem vychodila otce toho ditete ze se choval hnusne a ted stoji o meho pritele, no jsem zvedava jak dlohu s nim vydrzi, kdyz je vybusny a sprosty.ale tak treba s ni to bude jiny. Bolli to, je to steasne tezky ale vim ze musim jit pryc, protoze jinak se z toho fakt zblaznim a ja tu musim byt pro svoje deti a dat se psychicky dokupy.
@hanule04 jak moc ti rozumím ☹ jediné,co ti můžu říct je ,ze si to musíš srovnat napřed sama-smirit se s touto situací. Nedavat si to za vinu a myslet na holky. Nezaslouží si tebe ani dceru..Bude to chvilku trvat,ale ver, ze zde lip! Preju hodně sil,drz se 🙂
@evulina77 syn bude MIT teprve 2 roky,takže ještě chvilku to potrvá, ze to půjde. Jsme vlastně spolubydlící
hanule, a ty ho jeste chces? Tak asi bude mit i nejake kvality a pozitiva. Tak se nediv ze ho chce i milenka
Tak jak to u nás pokračuje. Zpátky ho chci i nechci, prostě mám ho i po tom všem ráda, máme spolu dítě a nějak si myslím, že by nás to mohlo nakoupnout a mohli by jsme to zlepšit. Možná si to ideálizuji a je pravda že plno věcí co mi vadilo, dnes vidím jinak, ale nevím jestli je jen nepotlačuji kvůli téhle sitauci. Pořád neví prý co chce, ale nechce aby jsme odešli. Když jsme mu řekla at si jde tedy k ní když je mu s ní líp, řekl, že není, že je mu sní stejně jako semnou, že neví jestli s ní bude štastný. A že neví jestli my to ještě zvládnem, ale že šance tu asi ještě je. Je naštvanej, že jsme si vyběhala ten podnájem, což chápu, protože my máme kam jít a nemůže mě dlouho tahat za nos a musí to vyřešit, což se mu samozřejmě nechce. Ale milenka na něj tlačí taky aby se rozhodl. No tak jsme se včera nějak dohodli že do 10 listopadu. Chtěl čas do vánoc, což fakt ne, jsme říkala to mi jako 23.12 řekneš že chceš být s ní a strávíme spolu krásný štědrý večer. Jsem strašně zmatená, kamarádky mi říká at na něj kašlu a kopnu ho do prdele, což bych jí asi obráceně poradila taky, ale není to úplně jednoduché.
@hanule04 držím palce,at to zvladnete co nejlíp. Každý Vám může radit,ale z vlastni zkušenosti vim,že se stejně rozhodnete podle toho,jak to budete cítit. Ke každému rozhodnuti musí každý dospět sám. Hodně sil 🙂
Jsem podobné situaci sama si už nevím rady..... Máme spolu dceru která má 14 m. Přišel o papíry a od té doby se chová divně vůbec to mu nerozumím má odstup chová se arogantně a když na mně promluví tak jen pozdravime a už aji nocovat mimo domov. Ptala jsem se zdá tím jak se chová není někdo jiný říká že ne ale říkat to může a pravda může být jiná :-/ . Já bych zkusila za pracovat na vztahu když to nebude vzajemni tak proč se snažit.
@hanule04 Je nesmírně ponižující čekat než se pán milostivě rozhodně, obě s milenkou mu dáváte pocit jako by byl něco extra, ale podle toho co píšete může být tenhle člověk rád, že je někdo vůbec ochotný s ním žít. To že na něj čekáte je jen projevem toho že nemáte dostatek sebeúcty a dokud si nebudete vážit sama sebe, nebude si Vás vážit ani on. Jestli se nakonec vrátí, bude to jen a jen horší, nikdy se nikdo jen tak ze dne na den nezmění. Já bych mu řekla, že když se nedokáže rozhodnout sám, pak to rozhodnu já a odešla bych, bez zaváhání. Chcete snad takhle trávit zbytek života ? Někde jistě čeká muž s kterým budete moci žít v klidu a harmonicky, bez hádek, sprostých slov a zrady, tak seberte odvahu a jděte vstříc lepšímu životu !
Mimo to, vy už jste špatně začali, žít s člověkem, který po Vás chce, abyste šla na potrat, úplně ideální také není, někdy je lepší být sama s dětmi, než s volem, když už nedokážete vidět jako důvod sama sebe, pak určitě kvůli dětem.
Tak jak u nás, no dnes jel na fotbal do mesta kde ona bydli, tak me to samozřejmě rozhodilo, pry proc tak na nej koukam, byl nneprijemnej protivnej. Pak kdyz se vratil, tak jsem se mu snazila vysvetlit, te kdyby me radši pohladil a rekl ze jede fakt jen na fotbal, bylo by mi lip, no zas byl vzteklej, proc bych te hladil, zas mi vycetl ten byt. No je protivnej, nervozni, ze jsem rekla ze ma cas do 10.ze to ted resit nebude. No na zabiti, chapu ze je z toho nervozni, ze se musi rozhodnout, ale co ceka, ze to budu tolerovat vecne. Strasne se toho bojim, ale dnes se fakt chova pekne hnusne. Ale zas mi tim dodava silu to fakt zabalit, nema to asi cenu,
@amazonka.k lepe bych to nenapsala. Nechapu , ze je nekdo ochotnej se kvuli debilovi takhle ponizovat. To radci jit s detma do azylaku, nez byt s timhle kretenem.
@hanule04 to ti z nej neni spatne? Kdyz vis , ze se nekde pelesi s jinou a pak prijede milostive domu a je jeste hnusnej? To bys mu fakt byla schopna odpustit? On si ted lechta ego a pripada si jak nadsamec, ze na nej cekate rovnou dve. Bych mu byt tebou rychle srazila hrebinek!
Nevim, spis se bojim co bude, jako zvladnu to i bez nej, jen nechci rozbit rodinu, i kdyz vim ze snazit by se mel predevsim on, ale je to strasne tezky udelat ten krok, zitra budu mit klice od podnajmu, pak je jeste par dni do 10. A jelikoz se stejne nerozhodne tak, budu muset jit, jen at si ho ta druha necha. Bojim se, boli to, ale taky uz zacinam videt ze tohle nikam nepovede, on se nezmění a on podvadi a jeste se chova jak kdybych za to mohla. Snad najdu tu silu odejit. On byl dnes asi i nastvanej, protoze zjistil ze uz jsem si odstehovala veci ze sklepa.
@hanule04 on rozbil rodinu. Jen jdi at se chytne za rypak. Jeste prileze s prosikem 😀 Silu odejit by ti melo dat uz jen vedomi , ze vubec vlezl na jinou... Ja byh na to nemela zaludek byt s nim v jedne mistnosti
Je nastavanej, ze podnikam kroky k odchodu, pokud to s ni neskonci, kdybych nemela ten byt mohl by to udrzovat dal, takhle vi ze fakt mame kam odejit. Nechapu sama sebe ze s nim chci byt, jen je to tezky mam ho rada a kdyby se snazil tak verim ze by to mohlo byt na dobre ceste, jenze on se nesnazi, t ed a vzdy jen par dnu. On nema rad lhani a ted proste lze a asi mu je to neprijemny, ted byl tyden celkem pohoda a dnes jak jel na ten fotbal tak zas je prozivnej. Ale jako lasku mi najevo tedy nedava, ja bych potrebovala aby me objal, pohladil, rekl ze to zvladnem, misto toho jen prudi a dela dusno. No jeste vydrzim ty tri dny do toho 10. A pak se musim rozhodnout co dal. Mam strasny vlny, chvili chci pryc, chvili to chci vydrzet a doufat ze to s ni vysumi a zacnem na tom vztahu pracovat. Je to sileny peklo, uz aby to skoncilo
@hanule04 ja bych sla hned. Mela jsem to podobne. A jednou jsem mu to odpustla,slibil ,ze uz to neudela... Delal to porad... Lhal,jak kdyz ziskne... Nevenoval cas dceri,ale milence,ktera byla ke vsemu moje spoluzacka 😀 ... Me treba tvrdil,ze nema kredit a pritpm ho provolal s ni atd. Tak jsem si zbalila igelitku a sla. I kdyz jsem nemela kam,ujala se me znama... A jsem za to rada. Zaslouzila jsem si neco lepsiho a ty si zaslouzis taky. Vis kolik je takovych chlapu,co by byli za tebe a deti radi? Co by si te vazili a milovali te? Tenhle te nemiluje,tak necekej do 10. A jdi vstric novemu zivotu 🙂
Promin ale prijde mi jako totalni blbec. On ma milenku, ty se chces odstehovat a on je kvuli tomu nastvany? Co to ma jako byt? Ostatni maji pravdu i kdyby se rozhodl pro tebe tak delat to bude dal, byt s partnerem ktereho si nevazis nejde. Ale kdyby slo o me tak asi taky mluvim jinak
@hanule04 podle mě to, že se odstěhuješ, nemusí znamenat nutně konec vašeho vztahu. Pokud se chytne za nos a bude o vás stát, je možný to brát, že je to pro dobro věci. Pokud ne, tak je to taky dobře, protože zůstávat ve vztahu, kde není důvěra ani úcta a vlastně ani moc té lásky, prostě není dobré. Ber pozitivně, že máš možnost se odstěhovat, že to zvládneš finančně. Rozhodně bych ale po něm chtěla peníze na malou a taky si domluvte, jak bude malou vídat, případně kdy si ji bude brát, jestli o to malá bude stát. Pokud domluva nebude možná nebo nebude respektována zašla bych na sociálku a nechala to sepsat tam. Určitě ale nebude od věci si tam zajít a nechat si svěřit malou do své péče, nebo jak se to dělá. Ale to ti holky tady určitě poradí. Ale řekla bych mu, že u tebe nemá zavřené dvěře, že o něho stále stojíš (pokud je to tak), ale že ve vztahu s další ženskou nemůžeš být a to je ten důvod, proč odcházíš, aby si se mohla na sebe podívat o zrcadla a že to má teď ve svých rukou...
@hanule04 Vztah jde zachránit i po hodně špatných zkušenostech a zážitcích v něm. Musí to ale chtít oba. Přístup tvého přítele je natolik lhostejný, až mě z toho mrazí. Buď si je tebou natolik jistý, že jsi na něm svým způsobem závislá a on se tedy tím pádem může chovat, jak je mu libo a nebo tě chce přesvědčit k odchodu, v co nejbližší době. Oboje je důvod, nezůstávat v tomto vztahu/nevztahu déle. Protahuješ tím trápení sobě i dětem.
Málokdy někomu radím vztah ukončovat. Ale nenech se sebou jednat, jako s kusem hadru!!! Kdo si myslí, že je, když ti do očí řekne všechny tyto věci? To bych už nad ničím nepřemýšlela. V afektu člověk plácne kde co, ale stát si za tím, to už je věc jiná.
Přeji tobě i dětem hodně štěstí :-*