Jde blokovat číslo od obtěžujícího příbuzného?

toga25
9. bře 2015

Ahojte, chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenost s blokací konkrétního čísla. Můj tel tuhle fci bohužel neumožňuje ☹ Docela mě už jedna osoba obtěžuje i s celou moji rodinou a ignorace z mé strany je docela těžká - jsem zvyklá se bránit, o to víc před nemocnými pošuky... Někde jsem četla že tak jednoduché to není, přinejhorším se obrátím na PČR. Děkuju za rady

karlos12
9. bře 2015

@toga25 zeptej se operátora.Ale jistá si nejsem.Držím pěsti 😉

marhulinka
9. bře 2015

Změňte si telef.číslo......je to jednodušší 😉

fallingstars
9. bře 2015

@toga25 Co máš za telefon? U většiny telefonů jdou blokovat konkrétní čísla nebo alespoň příchozí hovory (dotyčný se nedovolá, jemu to zní, jako bys měla obsazeno, Tobě žádné oznámení o pokusu se Ti dovolat nepřijde, ani při opětovné aktivaci daného čísla), v jednotlivých aplikacích (WhatsUpp, Viber, apod.) jdou i zprávy. Obávám se, že policie se tímto nebude zabývat, dokud nepodáš oznámení na stalking, a na to už musíš mít materiál typu výhružky, obtěžování několikrát denně, pronásledování, apod. Maximálně bych to zkusila ještě přes operátora, pokud to Tvůj telefon opravdu nenabízí, ale to se mi moc nezdá...

toga25
autor
9. bře 2015

@karlos12 děkuju, no právě jsem četla, že mi jedno jediné číslo nezablokují, že to dělají jen ve spolupráci s PČR pokud se jedná o stalking nebo jiný trestný čin a to si nejsem jistá jestli je to toto. ☹ Ale jinak děkuji 🙂
@marhulinka, to už jsem taky uvažovala že pokud nepůjde zablokovat, budu to řešit takto 🙂
@fallingstars mám právě sony ericsson a tam jsem to nikde nenašla ☹ Ono je to obtěžování právě přes sms, hovory by mi tak nevadily, to to típnu a nevím, čím mě dotyčný zas bude urážet... To je právě problém, že stalking to není, to nejsou výhružky ale urážky a pomlouvání a navážení se do mé rodiny a rodiny partnera. S tou policií to právě vím taky. No asi nezbyde než si číslo vyměnit, tohle už mě nebaví...

princikovi
9. bře 2015

Pokud má telefon operační systém Android - dá se stáhnout aplikace, která bude blokovat nechtěné sms a volání. Pokud Android nemáte, doporučil bych odeslat sms, že se jedná o obtěžování dle trestního zákona §354 a v případě pokračování bude celá záležitost předána policii ČR.

Citace §354 odstavec 1 písmeno c " vytrvale jej prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje"

toga25
autor
9. bře 2015

@princikovi děkuju, no Android mám, mám stáhnutou aplikaci Nevolejte.cz kde je nějaká černá listina a píšou tam čísla od volajících reklam atd... Ale nevím jestli tam jde do toho vložit i toto číslo. Myslíte toto, nebo je i něco jiného?
No mě se ozývá tak cca 1x za půl roku, ale stojí to za to 🙄 🙄 🙄 , proto to chci řešit, a číslo se mi právě kvůli jednoho magora měnit moc nechce, ale asi mi nic nezbyde... 😒

princikovi
9. bře 2015

@toga25 aplikací je hodně, je dobré to vyzkoušet, já mám blokování už součástí operačního systému. Koukal jsem a podívejte na tyhle odkazy - recenze jsou dobré. Nejlepší je to však vyzkoušet 😉

https://play.google.com/store/apps/details?id=c...

https://play.google.com/store/apps/details?id=c...

toga25
autor
9. bře 2015

@princikovi děkuju za tipy 🙂 Musím na to kouknout, ptž to jsou listiny s všeobecnými čísly otravných agentur a tak, ale jestli tam půjde vložit i moje konkrétní číslo které chci blokovat, to musím teprve zjistit 🙂 Děkuju 🙂

princikovi
9. bře 2015

To Nevolej.cz je aplikace kde už jsou čísla uvedeny, ty odkazy co jsem poslal jsou aplikace kam si dáváš sama telefonní čísla, které chceš blokovat 😉

tortojs
9. bře 2015

Není potřeba aplikace jestliže máte android zkuste v protokolu hovorů u dotyčného čísla vyjet nabídkový list, nebo u dotykových mobilů stačí podržet chvilku na čísle a měla by se objevit položka Přidat do seznamu odmítnutých. Myslím, že tento blacklist umí každý telefon s androidem. Zprávy to nezablokuje, ale ty můžete smazat aniž by jste je četla.