Ahojte, chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenost s blokací konkrétního čísla. Můj tel tuhle fci bohužel neumožňuje ☹ Docela mě už jedna osoba obtěžuje i s celou moji rodinou a ignorace z mé strany je docela těžká - jsem zvyklá se bránit, o to víc před nemocnými pošuky... Někde jsem četla že tak jednoduché to není, přinejhorším se obrátím na PČR. Děkuju za rady
Změňte si telef.číslo......je to jednodušší 😉
@toga25 Co máš za telefon? U většiny telefonů jdou blokovat konkrétní čísla nebo alespoň příchozí hovory (dotyčný se nedovolá, jemu to zní, jako bys měla obsazeno, Tobě žádné oznámení o pokusu se Ti dovolat nepřijde, ani při opětovné aktivaci daného čísla), v jednotlivých aplikacích (WhatsUpp, Viber, apod.) jdou i zprávy. Obávám se, že policie se tímto nebude zabývat, dokud nepodáš oznámení na stalking, a na to už musíš mít materiál typu výhružky, obtěžování několikrát denně, pronásledování, apod. Maximálně bych to zkusila ještě přes operátora, pokud to Tvůj telefon opravdu nenabízí, ale to se mi moc nezdá...
@karlos12 děkuju, no právě jsem četla, že mi jedno jediné číslo nezablokují, že to dělají jen ve spolupráci s PČR pokud se jedná o stalking nebo jiný trestný čin a to si nejsem jistá jestli je to toto. ☹ Ale jinak děkuji 🙂
@marhulinka, to už jsem taky uvažovala že pokud nepůjde zablokovat, budu to řešit takto 🙂
@fallingstars mám právě sony ericsson a tam jsem to nikde nenašla ☹ Ono je to obtěžování právě přes sms, hovory by mi tak nevadily, to to típnu a nevím, čím mě dotyčný zas bude urážet... To je právě problém, že stalking to není, to nejsou výhružky ale urážky a pomlouvání a navážení se do mé rodiny a rodiny partnera. S tou policií to právě vím taky. No asi nezbyde než si číslo vyměnit, tohle už mě nebaví...
Pokud má telefon operační systém Android - dá se stáhnout aplikace, která bude blokovat nechtěné sms a volání. Pokud Android nemáte, doporučil bych odeslat sms, že se jedná o obtěžování dle trestního zákona §354 a v případě pokračování bude celá záležitost předána policii ČR.
Citace §354 odstavec 1 písmeno c " vytrvale jej prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje"
@princikovi děkuju, no Android mám, mám stáhnutou aplikaci Nevolejte.cz kde je nějaká černá listina a píšou tam čísla od volajících reklam atd... Ale nevím jestli tam jde do toho vložit i toto číslo. Myslíte toto, nebo je i něco jiného?
No mě se ozývá tak cca 1x za půl roku, ale stojí to za to 🙄 🙄 🙄 , proto to chci řešit, a číslo se mi právě kvůli jednoho magora měnit moc nechce, ale asi mi nic nezbyde... 😒
@toga25 aplikací je hodně, je dobré to vyzkoušet, já mám blokování už součástí operačního systému. Koukal jsem a podívejte na tyhle odkazy - recenze jsou dobré. Nejlepší je to však vyzkoušet 😉
@princikovi děkuju za tipy 🙂 Musím na to kouknout, ptž to jsou listiny s všeobecnými čísly otravných agentur a tak, ale jestli tam půjde vložit i moje konkrétní číslo které chci blokovat, to musím teprve zjistit 🙂 Děkuju 🙂
To Nevolej.cz je aplikace kde už jsou čísla uvedeny, ty odkazy co jsem poslal jsou aplikace kam si dáváš sama telefonní čísla, které chceš blokovat 😉
Není potřeba aplikace jestliže máte android zkuste v protokolu hovorů u dotyčného čísla vyjet nabídkový list, nebo u dotykových mobilů stačí podržet chvilku na čísle a měla by se objevit položka Přidat do seznamu odmítnutých. Myslím, že tento blacklist umí každý telefon s androidem. Zprávy to nezablokuje, ale ty můžete smazat aniž by jste je četla.
@toga25 zeptej se operátora.Ale jistá si nejsem.Držím pěsti 😉