Jaký na to máte názor, pohled?

annoonniimm
1. dub 2024

Zdravím, prosím chci jen vědět názor ostatních.. s manželem jsme spolu 10 let a máme dítě.. od začátku vztahu to byla bezpodmínečná láska nikdo nás nedokázal rozdělit..(a že jich bylo) já se na něm stala závislou a zvykla si na bezpečí které u něj mám.. teď po těch letech když se rozhádáme, tak on se to nějak nesnaží urovnat nebo udělat nějaký první krok k tomu. Čeká až se ozvu já... Většinou vydržím být naštvaná pár dní a pak se zas chovám jako by se nic nestalo.. poslední dobou mě to dost zaráží jako by už o mě tolik nestál a bylo by mu vlastně jedno kdybych odešla.. nebo si zvykl že já udělám ten první krok jako vždycky?? Chci aby taky zabojoval a dal mi najevo, že mě stále chce.. když je vše v pořádku chová se normálně obejme mě dá mi pusu.. kolikrát odjíždí na služební cestu bez rozloučení když proběhne výměna názorů..a v jeho pohledu to vypadá jako by mu na mě fakt nezáleželo.. vždycky byl dost arogantní, ale to se mi na něm líbilo a dokázala jsem si k němu najít cestu..
Máte to někdo taky tak?

anniej
2. dub 2024

Tak pokud ses na něm stala závislou a zvykla si na to bezpečí, tak on s tím počítá. Čti má tě jistou. Ty zas hledáš důkazy, jak tě miluje a čekáš, že bude za tebou s prosíkem lozit, aby tě to uspokojilo a zahnalo tu vnitřní nejistotu. Sedla bych s ním a vyložila karty, jak to je, jak se cítíš ty a zajímala se, jak se cítí on. Nastavit si pravidla. Úspěch ve vztahu se především zakládá na komunikaci.

brunetka11
2. dub 2024

Vydržet být naštvaná pár dní?
Co tak zásadního vede lidi k podobným roztržkám v běžném životě?

adelisss
2. dub 2024

U nás se teda spíš usmiřuje chlap :D Nemá rád tichou domácnost. Možná jsi prostě víc citovější než partner, tak všechno víc řešíš. Zkus zapracovat na svém sebevědomí. Věnuj se koníčkům, co tě baví a jsi pak hrdá na své výsledky. Pravidelně se vídej s kamarádkami. Pečuj o sebe - zajdi ke kadeřnici, kup si něco pěkného na sebe. Když budeš sama se sebou spokojená, tak i v konfliktech budeš sebejistější a víc v klidu. A možná i reakce partnera budou trochu jiné.

gdpr
2. dub 2024

Ja nato mam taky pohľad, ze si predstav ty si na jeho mieste on sa s tebou (z popisu (ne)pravidelne) nebaví niekoľko dní a potom príde za tebou a ty sa mu cudujes ze teraz je chladný? Kebyze ja toto môjmu urobím tak už dávno nie sme spolu aj keď sa raz za X mesiacov pohadame vždy aspoň základné veci komunikujeme alebo píšeme si nikdy by som to nenechala zájsť uplne bez komunikácie a 99% konfliktov riešime ako 2 dospelý ľudia bez urazenia, sadneme si a porozprávame sa toto urazanie mi pride naozaj detinské.
Cesta von z toho je podľa mňa naučiť sa komunikovať o problémoch ako dospelý človek.

reeeza
2. dub 2024

Máme to podobně. O jeho lásce ke mně nepochybuji. Ale ani o jeho ješitnosti.

Ano, zvykl si že udobřuješ ty. Že první příjdeš ty.
Určitě mu v tu chvíli řekni, že nepřicházíš proto, že jsi změnila názor, ale proto že nechceš v životě ztrácet čas tichou domácností ( ať nemá pocit, že se vyplácí tě takto msnipulovat, žě tě tichem přiměje k povolnosti, uznání chyby, dání mu za pravdu atp.).

Tam spíš hraje roli, že chce mít za každou cenu pravdu a jeho uražené ego je pro něj důležitější než urovnat vztah...je to blbá spirála akcí a reakcí. Navíc u tebe má jistotu, ví že mu to projde.

Promluvte si o tom, když nejste zrovna rozhádaní a uvědomte si že vás to akorát tak odcizuje a vysiluje. Stanovte si nové pravidlo, že ještě ten den hádky se usmíříte, nejpozději než půjdete spát. Nebo druhý den max. Třeba choďte nastřídačku...

Jako chápu je to divný chodit na střídačku, ale s některými jedinci to jinak nejde.

fire85
2. dub 2024

Vždycky byl dost arogantní a to se ti na něm líbilo? Já bych s arogantní člověkem nebyla, nesnáším takové lidi.

adelisss
2. dub 2024

@brunetka11 No je pravda, že je asi otázka, jak často se tichá domácnost doma odehrává. Taky mám k tomuto chování sklon, ale ne na denním pořádku. Je to většinou jen párkrát do roka (každý vztah má nějaké bolavé místo - u nás to jsou finance). Pokud je ale tichá domácnost něčím docela běžným - tak takový přístup může druhému začít už lézt na nervy a už nereaguje jako dřív. Už si taky může zvyknout na mlčení tak, že už to ani nemusí brát jako trest :D

reeeza
2. dub 2024

Nebo! Nebo zkus aplikovat to co mi poradil můj terapeut.

Uvědom si že ti tichá domácnost nedělá dobře a nechceš jí mít ve svém životě. To je priority. A pokud to znamená že ty budeš vždy ta, která příjde jako první, tak ať. Důležité je dosažení cíle= nemít tichou domácnost. To pouze našem egu to je nepříjemné, ale ve skutečnosti se zachováš jako dospělý jedinec, který si zařizuje život tak aby mu co nejméně způsoboval nepříjemnosti. Naopak tvůj partner je jako zraněné nebo uražené malé dítě. Tak buď aspoň ty moudřejší.

Nehledě na to, že pasivní čekání na to až druhý člověk příjde, pasivní čekání na očekávané/požadované chování druhého člověka ti upírá svobodu. Lepší je podnikat aktivní kroky k nápravě situace. Třeba se časem chytne I druhý a půjdeš mu příkladem.
Takže ne, chodit pořád jako první utnout tichou domácnost není znak slabost, i když se nám to naše ego snaží tak vyložit. A ne, není to snadné...

Ovšem I tak pracuj na své větší nezávislosti. Představuj si někdy že spolu třeba vůbec nejste...Jak bys prožila svůj den/večer/víkend?

veru181
2. dub 2024

Dřív ten první krok dělal, nebo ne? To je podle mě dost zásadní.

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@adelisss právě jsem s tím začala..

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@reeeza ano takhle mu to říkám 😏

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@brunetka11 ano vydržím a je to tím že čekám až něco udělá on ne jen já..jinak by to tak dlouho netrvalo.

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@reeeza někdy mám pocit, že je semnou, protože se má kam vždy vrátit.. on se bojí samoty. Pracovně je hodně vytížený je měsíc pryč a doma 2-3 dny a já na něho vždy čekám a jsem věrná a chápu proč je pořád pryč.. protože nás nějak uživit musí já tolik nevydělám.. a v práci mu kolegové říkají jak mají problém někoho najít aby s něma ta ženská vydržela bez nevěry.. no a mě už má jistou tak se nesnaží

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@veru181 dělal protože se bál že ho opustím..toho se hodně bojí neumí být sám..ale teď už si je jistej že mě má jistou. Já se snažím být na něm nezávislá, ale nejde mi to a on to ví..

zanett
2. dub 2024

@annoonniimm Na prvni dobrou me napadaji tyhle veci;

1) Manzelstvi vam za ty roky zevsednelo, asi jste o nej moc nepecovali. Nebo spis vubec. Tohle je jen dusledek.

2) Tvoje zavislost. Ty ses opravdu stala zavisla na druhem cloveku? Tak to mas problem. Zavilost neni nikdy dobra a zasadne omezuje tvuj zivot a tvou svobodu. Ja bych tohle nikdy nedovolila, protoze kdykoliv v minulosti jsem k tomu mela nakroceno (ze bych se na nekom stala zavisla), ten dotycny to vycitil a zacal to zneuzivat. Zavislosti na druhych trestas hlavne sama sebe. Jses-li zavisla, manzel te ma v hrsti, bere te jako samozrejmost, nevnima te jako neco vzacneho, o co by mohl prijit. Vnima te jako -promin- kus nabytku; vzdycky tam budes, leda by te on 'odstavi'. Dokud te neodstavi, budes tam dal a za chvili si o tebe zacne cistit boty.

3) Jeho arogance se ti na nem libila?!😲 Holka, tys asi fakt mela (mas?) nizky sebevedomi....Ono je to casto tak, ze co se nam na druhem moc libi, nas na nem zacne po case s.r.a.t. Ale obdivovat na nekom aroganci, to je patologicke chovani, to by chtelo odbornika. Vyssi level jsou ty zensky, ktery obdivuji kriminalniky a vdavaji se za ne, kdyz jsou ti chlapi jeste ve vykonu trestu. Pro vetsinovou spolecnost nepochopitelne. Ty jedes v 'soft verzi', obdivujes jenom aroganci - ale je to stejne nepochopitelne.

Suma sumarum, podle tveho popisu to vypada, ze ty jsi rohozka a on je arogantni mistr sveta (amoleta😀), takze se dobre doplnujete a rovnovaha ve Vesmiru je zachovana.

brunetka11
2. dub 2024

@annoonniimm No nazdar. To se vůbec nedivím, že otupěl. Vlastně tou pasivitou získá konečně trochu klidu pro sebe 😅

reeeza
2. dub 2024

@annoonniimm tak ale v tom případě pokud spolu jste jen pár dní v měsíci a do toho se během nich ještě urazí, prostě nechce s tebou být...tak promiň, ale za mě red flag a něco mi na tom smrdí .

Je možné, že už o váš vztah nestojí, mohl tě přestat milovat a je s tebou opravdu jen ze zvyku a aby měl servis, když přijede domů...
Hele tohle umoří I vola. Pokud máš hodně nízké sebevědomí a jsi na něm hodně závislá, tak ti to potrvá asi dýl než jiným ženským. Ale věřím tomu že I váš vztah má spotřební lhůtu a I u tebe ta trpělivost jednou dojde. Uvědomíš si svoji cenu. A budeš chtít od vztahu víc. Což je, pokud to ještě nevíš, naprosto normální a pořádku.

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@zanett sebevědomí nízké mám bohužel.. ano arogance se mi na něm líbila, tenkrát mi bylo 17 a on se k holkám choval arogantně a dělal nepřístupného.. mě se zdálo, že to jen hraje, protože když hraješ na nepřístupného většinou ten druhý má o to víc zájem. V mém případě to tak bylo..

zanett
2. dub 2024

@annoonniimm No tak bylas mlada, v 17 je kazdy naivni. Ale znamena to, ze jsi jineho muze za zivot nemela? Omlouvam se, jestli jsem to nekde prehledla (pokud jsi to psala). Posledni dobou se tu roztrhl pytel se smutnymi pribehy zen, ktere mely za zivot jen jednoho muze a s nim se to pokazilo....a jelikoz nemaji srovnani s jinym muzem, berou jako normalni to, co maji doma. Je to zapeklita situace, ale arogantni chovani by nemelo byt nikdy obdivovano. Na tom fakt neni co obdivovat.

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@zanett měla jsem 3 vztahy které trvali krátce ani ne 6 měsíců. Dva z nich byly ze vším všudy a ten jeden takový chození za ručičku..

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@annoonniimm já už tentokrát nechci ustoupit ať to dopadne jakkoliv.. pořád se nebavíme a já první krok už neudělám! A kdyby někoho zajímalo proč máme tichou domácnost, tak to je tím, že v pondělí na mrskut šel brzo ráno pryč a dcera ho čekala že jí taky vyšlehá a on nic šel radši za cizími.. na mě se vykašlal každej rok nevím proč, ale už si to nějak neberu ale za dceru mě to mrzelo..nikdo jiný totiž nepřišel.

zanett
2. dub 2024

A jak to tedy chces resit? Chudera vase dcera, vase manzelske problemy uz dopadaji i na ni. Tohle by se melo resit a nezamest pod koberec. Cokoliv je asi lepsi nez to, v cem ted zijete.

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@zanett počkám co udělá..jestli mu nejsem lhostejná a záleží mu na dceři, tak něco udělá.. oba moc dobře víme jaké to je vyrůstat bez otce..nechci aby to potkalo i jí

reeeza
2. dub 2024

@annoonniimm no tak to good luck s tím čekáním.

Baví tě to takhle žít? Čekat na komunikaci, čekat na pozornost, čekat na lásku...

annoonniimm
autor
2. dub 2024

@reeeza nebaví..ale naděje umírá jako poslední.

westie
2. dub 2024

Ale vždyť on neví, že má za tebou přijít🙈 Jak to má poznat, když do teď jsi chodila vždy ty a ty jsi ta, která tichou domácnost začíná? Ví, alespoň proč se zlobíš? A nemyslím to tak, že si to měl domyslet, ale že jsi mi to řekla. Přijde mi, že si zbytečně komplikujete život - vždyť to není partnerský vztah, ale boj o moc (dost bezzubý).

annoonniimm
autor
3. dub 2024

@westie všechno ví.. ví že už já nepřijdu pokud to neudělá on, ví proč jsem naštvaná. Samozřejmě jsem mu to řekla 😀.