Jak Vám to přijde?

melykely
6. srp 2024

Dobrý den, omlouvám se, že píšu zde, ale dobře radíte. Jak jsem psala minule, tak se z toho kluka vyklubal fanatik.

Nyní jsem se seznámila přes kamarádku s jejím kamarádem, okamžitě mě začal uhánět.

Je hrozně fajn, milý, starostlivy...Já jsem od přírody hodně hubená, slyším neustále reakce od okolí, že mají o mě starost, že bych měla více jist...Uznávám, že kdyby mě někdo neznal a potkal, tak by si mohl myslet zda nemám nějaký problém...říká mi to i doktorka že jsem hrozně hubená i sousedi i rodiče aby mě sestra hlídala s jídlem, že musím více jíst. Doktorka se minule zděsila když mě zvážila a udělala mi testy, zjistilo se ale že jsem zdravá, jen musím víc jíst, jsem ale takto od přírody a máme to v rodině tu extrémní štíhlost.
Muj nový pritel je hodně starostlivy, je mi s ním fajn, všimla jsem si ale, že mi začal na schůzku nosit třeba bagetu, zmrzlinu, sušenky...moc se ještě neznáme, ale je mi jasné, že třeba by mohl mít o mně strach a mohlo by ho napadnout zda nemám nějaký problém...Minule mi říkal např., že nedávno hráli koncerty o depresi a anorexii, že kdo by něco takového podnecoval...a že proto ví že mi nemůže ujidat z talíře, že to jídlo fakt potřebuji. Nebo že chápe, že při mé tělesné konstituci se nemůžou po mně očekávat extra výkony. Pak mi říkal když jsem byla poprvé u něho doma a vzal si mě do náruče tak že opravdu nic nevážím a že ho to až děsí...a že si mě bude muset zvážit že tohle není snad možné a že není chudý IT a že mě bude muset vykrmit a třeba s ním kilecko priberu...a že myslí že mám pod čtyřicet kilo. Pak jsem mu říkala že jsem drobná od přírody a máme to tak v rodině...což je pravda. Byla jsem i u doktorky a řekla jsem mu že mi dělali testy a jsem zdravá. On mi řekl, že to byla asi špatná doktorka a že mi bude muset koupit něco proti nechutenství...A začal mi tam servírovat bonbóny čokoládu a pak už jsem nemohla dojist těstoviny a on že Ach jo holka...
Pak jsem ráno omylem si ráno vzala marakuju s ledovým čajem a udělalo se mi nevolno...nikdy se mi toto nestalo a odbehla jsem na záchod se vyzvracet. On byl úplně vyděšený a i mi to říkal, že ho to vyděsilo a řekl mi: Cítil bych se nekomfortne kdyby jsi mi tu zvracela jako bulimička. Já jsem mu řekla, že asi má o mě starost a řekl že má a že ho to u mě vyděsilo 2×tolik...a pak mi řekl že půjdeme domů až tohle dojim...
Když jsem přišla domů tak mi psal že jsem si u něho zapomněla pizzu a že doufá že to nebyl můj záměr...A já že ne ale že chápu že může mít obavu jestli nemám nějaký problém a on že dobře, že to nechá, ale že ho to u mě 2×tolik vyděsilo a že to tedy bude brát že mi jídlo ráno nesedlo. Já jsem mu pak napsala že kdybych měla nějaký problém tak bych mu to řekla a on že právě u tohohle je většinou problém si sám přiznat že nějaký problém může být....ale že ted se v tom nebudeme pižlat.
Včera jsme šli do ikey na jídlo a já jsem si chtěla dát dezert a on mi řekl zlatí nechceš si dát pořádnou porci aby jsi se dobře najedla a dal mi pusu a že by mi k tomu dal ještě pak dezert. Pak mi říkal Ach jo holka tebe se nedá natajno vykrmit a usmíval se. Pak když jsem to celé snědla tak mi řekl jak mi to pěkně šlo.

Jak by vám tohle přišlo kdyby se k vám přítel takto choval? Nebo co si o takovém chování myslíte?

5pajina55
6. srp 2024

Přišlo by mi to dost otravný. Pokud vážně nemáš problém s jídlem, tak bych mu řekla, že žádný problém s jídlem nemám a ať mě s tím už neotravuje. Není ti 5 let. Sama víš kolik toho chceš jíst a co ti stačí. Teď to možná působí jakože má starost, ale časem to bude jak když máš vedle sebe rodiče co ti furt hlídá váhu. Postavu máš jakou máš, jestli se mu nelíbí, tak ať si jde o dům dál.

lv
6. srp 2024

Neřeš to tolik.

1pomnenka
6. srp 2024

Proč to řešíš? Až uvidí, že normálně jíš, tak té snahy o vykrmování nechá. Když bude vidět, že nejsi žádná anorektička či bulimička, nebude ti přece stále nabízet jídlo. To by nedávalo smysl. Hoď to za hlavu.

dashyyy
6. srp 2024

@melykely já jsem bývala jako ty, těch poznámek a blbých keců, rozhozená hlava, žádné sukně ani šaty, aby nikdo neviděl ty hubený nohy.. za tohle bych ho hnala, jasně bych mu řekla, ať toho s tím jídlem okamžitě nechá, to jsou přesně ty kecy, který holky ženou pak do velkých 💩 já osobně bych s takovým chováním měla fakt velký problém a fakt není vitpné ani žádoucí poslouchat řeči, aby se člověk najedl a dej si tohle nebo tamto.. to smrdí akorát odporem k jídlu

reeeza
6. srp 2024

Nezná tě a je pochopitelné, že má obavy atp. Časem zjistí, až tě uvidí normálně jíst, že nejsi hubená proto, že jíš málo, ale proto, že máš rychlý metabolismus. Pokud teda opravdu nejíš jako vrabec.
Pokud jsou I rodiče hubený, ukaž mu fotku!!!

Zároveň bych si stanovila hranice. Řekla bych mu že chápu jeho obavy,jelikož se ještě moc neznáte a on tak neví s kým má tu čest. Ale že doufáš, že ti časem prostě bude důvěřovat, protože bez důvěry je vztah naprd a není ti příjemný jdyž ti nevěří.

tereza0111
6. srp 2024

Jako takhle.. to co dela by mi prislo otravny a asi bych ho pozadala, at toho uz opravdu necha. Ala jestli fakt chrastis kostma, tak by mi to neprislo jako red flag, ale jen obava a chce ti pomoci.

Z druhe strany z toho co pises - nemate spis v rodine spatne stravovaci navyky nez extremni hubenost? Aby clovek zvracel z marakuji a ledoveho caje neni uplne normalni. Stejne tak jako jit na jidlo a misto jidla si dat jen dezert nesvedci uplne o zdravem stravovani. Vzhledem k i znepojoneni ze strany doktorky, nestala by za navstevu treba navsteva vyzivoveho poradce? Klidne i s pritelem, at vidi, ze kdyz budes jist zdrave tak nejsi anorektik, ale jen se staras o zdravi. Neni to uplna prkotina jestli jsi fakt hodne vychrtla :( Ale urcite to pritel nemuze "resit" tim, ze se k tobe bude chovat jako k diteti a vlastne ti skodit "podstrojovanim" sladkostma apod. to bych se citila jak husa pred posvicenim...