Zdravím všechny, a prosím o vaše názory, zkušenosti…
Před 4 měsíci mi moje “nejlepší” kamaradka, která už nevěděla jak dal napsala, ze mě s mým manželem cca 3 roky zpět podvedli. Nejhorší na tom je, ze jsme si s kamarádkou svěřovali opravdu věci, které bych nikomu nikdy neřekla, i o manželovi… a navíc mi byla na svatbě i za svědka :(. Kamaradka po mě žádá odpuštění, po přiznání se zhroutila a skončila v léčebně na AD (posléze jsem zjistila, ze toto provedla nejen mě, ale i nekolika dalším lidem).
Manžel se hrozne kaje, lituje toho, omlouvá se. Jenže já mám proste blok, nesnesu jeho dotek. A on má neustálou potřebu mě hladit, chce sexovat. Problém je, ze to není jeho první nevěra… teda, o které vím … Plus ještě na nej vylezlo, ze si dopisoval eroticky s další moji kamarádkou, a pomlouvat mě, a rikal na mě věci, které mu na mě vadí ty tři roky zpět :(. Je toho víc, a je to dlouhý příběh.
Pokud to nebylo pouze jednou, ale opakovaně, máš na výběr, buď se smíříš s tím, že občas někde ulítne, nebo půjdeš pryč. Já bych asi jednorázovku před třemi lety dokázala strávit, ale pokud si s někým ještě vypisuje, ani nápad mu dál věřit. Si ještě na Tebe stěžuje? No dobrý, na co čekáš???
Jak píšou ostatní jsme jen lidi a každý chybuje tak že kdyby to bylo jedno životní uklouznutí tak by to člověk i se snažil odpustit a hlavně by se koukal na to zda manžel toho lituje a snaží se ale když to dělá x krát a píše si ještě okolo tak to bych mu řekla papa hlavně aby sis mohla sama sebe vážit a nikdy člověk neví co ještě ti donese domu za překvápko 🤔
Osobně bych ztratila důvěru, která je pro mě ve vztahu nejdůležitější takže hotovo. Hnusil by se mi a nesnesla bych, že mi to 3 roky tajil. Kdyby to alespon řekl hned. Co se týče kamarádky ta by u mě zkončila- ať se hroutí jak chce. Očividně má sama se sebou velký problém a není moje povinnost ho řešit (obzvláště když něco podobného dělá pomalu na každém rohu). 🤨 V tomto jsem nekompromisní - kdyby to bylo jen jednou, pod alkoholem třeba a řekli to okamžitě byla by to jiná situace ale tohle je hnus.
@katty1987 Jak píšou ostatní, kdyby jednou před lety ulítl, tak bych možná byla ochotná uvažovat o odpuštění a snažila bych se společně pracovat na obnovení důvěry. To, co popisuješ je za mě neodpustitelný, manžel ti evidentně zahýbá pravidelně a ještě se o tobě nepěkně vyjadřuje. Tohle se nezmění, takže je na tobě, jestli s takovým člověkem chceš žít dlouhodobě a zálety mu tolerovat. Já bych tak žít nechtěla a nemohla. Máte děti? Co se týče "kamarádky", tímto by u mě skončila, nedokázala bych jí odpustit, že se mnou celou dobu probírala důvěrnosti a přitom spala s mým mužem. Ani si neumím představit, jak by takový kamarádství mělo pokračovat dál, o čem byste si u kafe upřímně povídaly. Ona má navíc i nějaký problém sama se sebou, když se takhle hroutí a když to udělala víc lidem. Je to teda solidní podraz od nejbližších, tu situaci ti nezávidím, ať je brzo líp.
S manželem jsme spolu od 19, máme spolu dceru 6-letou. Kdyby nebylo ji, už jsem odešla. Z toho mám strach, brát ji domov :(. Jenže říkám, mám vůči němu velký blok, tak půjdu k psycholozce. Jinak co vím, s někým ti táhl delší dobu, když bylo malé půl roku. Pak nějaký ten bordel, potom tady to s tou nejlepší kamarádkou, a pak ještě to dopisování s další kamarádkou - to je to či vím, ale kdoví co bylo ještě. Do toho bylo ještě i buzerace z jeho strany doma (úklid, vaření, dítě) … to je taky na delší povídání. Odnesla jsem si to samozřejmě zdravotně, úzkosti, panicke stavy, a blokáda krční patere.
S manželem jsme spolu 15 let
A máš nějaký důvod s ním být? Zatím vidím jen negativa.
Asi vlastně úplně radu nemám. Něco podobného jsem zažila cca před třemi lety. Akorát že to nebyl úlet, ale paralelní vztah. A asi to bylo vlastně vyvrcholení celýho špatnými vztahu.
Teď se mám líp než kdy jindy s nějakým chlapem.
Ale zanechalo to následky. Neumím už věřit lidem. Mám problém si říct o pomoct a myslím si, že musím zvládnout všechno sama.
Takže nejspíš skončím sama, stará a zahořklá.
Tak v takovém případě bych ani nepřemýšlela s nějakým vyrovnáním se. Znám tenhle typ chlapa moc dobře a fuj, nikdy víc.
No já nevím. Je sice hezky, že přemýšlíš nad odpuštěním kamarádce, ale já bych se zamýšlela nad chlapem hlavně....to není teda žádné terno co máš doma. Každý to bere jinak, někdo se.dokaze přes to přenést, jiný ne. Ale pokud ty píšeš že ti vadí jen dotyk od něho...obávám se, že tam mezi váma budou dost razantní nevratné změny, které ten vztah stejně asi zabily. Ono odpustit je jedna věc, ale dokázat to zpracovat je vec druhá a pokud o ten vztah opravdu stojíš, měli byste asi to řešit přes mediátora, jinak to bude horší a odpor bude růst. Co bych udělala já na tvém místě...no každý to máme jinak, já třeba osobně vím, že bych takového manžela poslala do věčných lovišť a karadce bych asi odpustila, ale už bych ji v životě nechtěla vidět. Respektive jednu takovou mám bývalou...vnitřně jsem odpustila ale zaroven vypustila ze života, je to pro mě cizí člověk, ona se teda o něco takového jen pouze pokoušela a tvrdě narazila, ale i tak rozdrtila tím nase 25 léte přátelství defakto sesterství na kusy...takže vyloženě tvoji zkušenost naštěstí nemám.
Těžko říct, jestli bych snesla nevěru. Stát se může, že se i velmi hezký vztah pokazí a prostě partner selže, pak je na obou aby na tom vztahu a na sobě pracovali. Nicméně asi bych se nedokázala přenést přes to, že se o mě nehezky vyjadřuje a pomlouvá mě před jinými. To dokazuje, že si mě neváží a nemá vůči mě žádný respekt, a to by mi vadilo velmi.
Já nejsem typ, co se nechá buzerovat, takže kdyby měl můj muž tyhle tendence, tak ho rychle vrátím nohama na zem. Teda je fakt, že kdyby to dělal, tak není můj muž, ale ex.
Odpustila bych mu to, kamarádce i sobě, ale jenom z toho důvodu, aby mě to neužíralo a neškodila sama sobě, a to až v době až bych to měla zpracované a uzavřené. Odpustit pro mě neznamená zůstat v tom vztahu, nechat se buzerovat, skočit na plané sliby, ale že mě to vnitřně neužírá. Rozvedla bych se s ním. Hlavně bych nechtěla dávat dceři takový vzor, aby setrvávala v nevyhovujícím partnerském vztahu.
To bych nedala. Ne kvuli te nevere. Ani kdyby to byly opakovane jednorazove ulety. Ale teda eroticke dopisovani, to uz ulet proste neni, tahnou to s nekym pul roku je hnus a chlap, ktery by se o me nepekne vyjadroval by letel. Navic pises ze byl na tebe hnusny i doma a buzeroval te.. To co pises proste pro me neni nic, co by byt jen vzdalene stalo za zachranovani. Na obcasne ulety bych radu mela, ale ani ji psat nebudu. Jednak by v tomto pripade asi nefungovala a hlavne si myslim, ze neni v tvem zajmu, aby fungovala. Tady snad ani neverim, ze by se on sam chtel nebo dokazal zmenit. Tohle se proste lepit neda a to rikam jako verici, takze by to byl neskutecny opruz a stejne bych skoncila jen s odlukou. Presto bych s nim nebyla za zlaty prase.
Co všechno si chlapi muzou dovolit k ženským, a ty se nechaji dal a dal ponizovat, deptat, stresovat… co bys poradila kamaradce s takovým chlapem ty, zakladatelko?
Ja bych mu vystehovala veci a zustala s dcerkou v dome dokud nebude rozvod, soud, co komu nalezi atp.. tohle nemas zapotrebi. Nikdo nema..
Souhlasim s holkami výš. A dodala bych: a ještě chce doma borec honem sexovat, aby se ujistil, že doma má to svý dobrý. Fuj, no.
@biciklissie Jak mluvíš o tom sexování, tak mě napadlo, aby si ji nechtěl pojistit druhým dítětem....
@levandule_k Smankote, možné to je. Znám takového experta, co nikdy nechtěl treti dítě, ale teď se mu najednou nelíbí, ze manželka je nějaká akční a ne pořád jen u dětí a domácnosti uvázana. A najednou by to třetí i docela chtěl. Dokonce se prý jednou nějak u sexu "spletl". To se fakt nedá nazvat jinak, že tihle chlapi jsou fakt akorát primitivové, nic víc.
vysrala bych se na oba
Dítě co se učí, jak vidět rozkol mezi rodiči, jak chlap může ponižovat, ubližovat, věrnost, že nehraje roli.. To se naučí tvoje dcera, že s ní může chlap takto zachazet a takovyho si najde.
Kdyby to bylo jen jednou a nebylo by tam to, že Vás pomlouvá, zkusila bych to ještě stmelit. Pro mě osobně jeden takovej výstup není důvod k odloučení, ale musí se pak oboustranně pracovat na důvěře, pravidlech, musí se chtít a vědět proč k tomu došlo, nevěra (aspoň za mě) bývá následek, ne příčina. Pokud to bylo opakovaně, nedala bych to. Třeba je víc věcí v partnerství, který partner z nějakýho důvodu nezvládne/nechce ventilovat a “řešil” to takhle. Nebo je to prostě ku*evník a nespravíte to, i kdybyste chtěla. Za mě - milujeme to, co ztrácíme. Odešla bych a děj se vůle boží.
@katty1987
Jednorazovy ulet bych mozna odpustila ale opakovanou neveru a to,ze te pomlouval pred kamaradkama a zkousel to na ne,tak to fakt ne.
Nemuzes cely zivot podridit tomu,ze bys dceri nechtela rozbit domov.Ty mas taky pravo na to,byt stastna.
Ty nesebereš dcerce rodinu a domov, to udělal tvůj manžel. To si uvědom. On ten domov zničil. Já bych s ním teda nebyla ani za zlatý prase.
Chces davat dceri priklad, ze je v poradku byt s clovekem, ktery si te nevazi? Je rozdil mit doma proutnika, ktery obcas nekde ulitne a jde mu jen o sex a vzruseni. Tvuj chlap je ale clovek, ktery te pomlouva a dle tvych slov i buzeruje. Osobne bych v takovem vztahu nezustavala a nechtela bych, aby toho me dite bylo svedkem.
Vím, že to bolí a důvěra je tatam. Ale tři roky zpět? Za tu dobu je člověk už někdo jiný… zkusila bych, pokud o vztah stojíte, na něm zapracovat, klidně i s využitím nějaké poradny a vyříkat si to. A když by to nepomohlo, rozhodně je lepší odejít než se trápit. Děti to pochopí.
@katty1987 udělá to raz, udělá to zas.. V mé minulosti to tak bylo vždy. Takze rada? Rozchod.. Na světě je dalších X mužů kteří by te chtěli, milovali a vážili si tě. Nevěra je nevyzralost ovládat se..Když jeden zklame důvěru druheho, uz to nikdy nebude jako dřív. Je to pryc..Ne lepsi chvilku si poplakat nez žít v myslenkach, ze pujde chlap vecer na pivo a ty budes v hlave resit zda na tom pivu vazne byl... Podvědomí neoklames
Asi takhle. Buď odpustíš, nebo ne. Ale musí to být ze vším všudy. (Bez výčitek, předhazovani minulosti a podobně, jinak to nemá cenu).
Mě kdyby partner podvedl, tak já osobně bez důvěry nedokážu být. U mě by to byla poslední kapka a konec.
Ono se říká, že každý občas šlápne vedle. Ale jednou, ne opakovaně.
U mě bohužel i kdyby to bylo jednou, já bych to prostě nesnesla.
Jinak k té kamarádce, to asi nebyla kamarádka, když dokázala udělat toto a vícekrát i jiným. To že se z toho složila je smutné i když po třech letech nevim nevim, ale asi by se měla jit lecit na diagnózu cizoložství.
Držím palce, ať to vyřešíš.