Jak se s tím vyrovnat, když přítel chce dítě, ale já ne?

natalia359
2. pro 2021

Dobrý den s přítelem jsme 3 měsíce a známé se od mala ale on chce dite ale já ne jak se s tím vyrovnat .... sem foufala

gruyerre
2. pro 2021

@natalia359 prostě mu řekni, že ne a ať tě s tím přestane otravovat, jinak ho pusť k vodě. Pokud s ním dál budeš, postarej se o pořádnou antikoncepci a nespoléhej se na "dávání si pozor".

camelinka
2. pro 2021

@natalia359 Kolik vam je? Po trech mesicich se hrnout do prcka je fofr, je neco jineho se znat, nebo zit spolu a resit problemy jako par...

journals
2. pro 2021

Ve 20 letech asi uplne normalni

littlebee124
2. pro 2021

@camelinka Nezáleží na tom, jak je člověk s někým dlouho, tohle cítíš. 🙂 My se s přítelem začali bavit o miminku už dva měsíce po tom, co sme spolu začali chodit 🙏🏻 Snažit sme se začali teda až po 5 měsících vztahu a neprijde mi to ani brzo a ani špatne. 🙏🏻

littlebee124
2. pro 2021

@natalia359 Proste mu rekni, ze zatím nejsi zralá na to mít miminko a nechceš se o tom zatím ani bavit, přeci spolu chodíte a nemusis se před tím stydět mu sdělit své pocity. Rekni ať na tebe netlaci, ze respektuješ jeho touhu a beres ji v potaz, ale ty sama si k tomu ještě nedospela a chces čas a ať na tebe netlaci, ze to te muze ještě víc odradit.

camelinka
2. pro 2021

@littlebee124 Takových už bylo, kdo to cítil 😉 ...a ano, sem cynická, ale když se rozhlídnu všude kolem....🤷

1eso1
2. pro 2021

@littlebee124 souhlasím. Já měla dítě po 8 letech vztahu a všechno špatně. Člověk někdy moc přemýšlí. Ale nelituju. Vztah na prd, ale dvě krásný zdravý děti. I když jsem na ně sama. Takže jestli někdo cítí, že je to to pravé už po pár měsících, proč ne🙂

zuzkasim
2. pro 2021

@natalia359 Je ti dvacet. Kolik je příteli? Proč jsi ve skupinách Zoufalky, chceme // a Snažilky, když dítě nechceš?

gracinka7
Autor odpověď smazal
Zobraz
natalia359
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
natalia359
autor
2. pro 2021

@zuzkasim příteli je 20
A s bývalým jsme se snažili dlouho ale nedopadlo to dobře s bývalým

veruuu_kubesovic
2. pro 2021

zoufalá? být tebou tak se rozhodnu jestli dítě chceš nebo nechceš, sama totiž podle mě absolutně nevíš...

zuzkasim
2. pro 2021

@natalia359 Prosím tě, snažit se dlouho znamená pár let, to doufám ve 20 ještě ne, protože říct ve 20, že už jsem se s bývalým přítelem dlouho snažila o dítě zní fakt divně... A jak vidíš, ani jste spolu nezůstali, takže jako co? To ses snažila otěhotnět ještě na střední škole? Víš, že bys neměla žádnou mateřskou? Z čeho bys kupovala výbavičku a živila to dítě? Teď jste spolu 3 měsíce, ještě se ani pořádně neznáte. Prvně se poznejte, zjistěte, jestli jste pro sebe ti praví a chcete spolu být pokud možno celý život, pouvažujte, jestli se třeba nevzít (i když, ono to teď asi není moc moderní, lepší je dělat si děti s přáteli), až budete mít něco našetřeno, zajištěné bydlení, začněte s plánováním dětí.

journals
2. pro 2021

@natalia359 Je ti 20, co prosím tě znamená snažit se DLOUHO o dítě? Promiň, ale podle toho co píšeš ještě sama dítě jsi 😖

95newmommy2020
2. pro 2021

Napadlo mě několik řešení.
Řekla bych mu to na rovinu.
Řekla bych mu, že nejdřív svatba, až pak dítě.
Řekla bych mu, racionální důvody, proč ne. (Žádná MD, ztížení studijních a kariérních možností, nezralost)
Brala bych tajně prášky.
Rozchod.

zelenaesmolda
2. pro 2021

@95newmommy2020
Ja bych to videla rovnou na ten rozchod

natalia359
autor
2. pro 2021

@natalia359 já sem se chtěla jenom poradit a ne číst že já sama nevím chápu sem mlada a dítě ještě nechci

lv
2. pro 2021

Ty ses snazila o dítě 2 mesice v březnu 2019..
@natalia359 úplně v pohodě řekni, že chceš dítě nejdřív po 2 letech, třeba.

zuzkasim
2. pro 2021

@natalia359 Tak proč sakra píšeš, že ses s předchozím přítelem o dítě dlouho snažila, když teď píšeš, že dítě nechceš? A proč jsi ve skupinkách "snažilek"? Dává ti to smysl? Radí ti tady dost lidí...

alilali
5. pro 2021

@camelinka
@littlebee124 Holky, jen Vám do toho vstoupím.
Jsou vztahy, kde mají děti po 5-10 letech a tyto vztahy buď vydrží nebo po roce od narození dítěte se rozpadnou. A pak jsou i vztahy, kdy dítě přijde po půl roce a tyhle vztahy drží a nebo se také rozpadnou. Nic není dobře ani špatně.

Já otěhotněla po 4 měsících, plánovaně, máme děti dvě a jsme manželé. Byla tu kdys diskuze, kde ženy psaly, že otěhotněly po měsíci a s mužem jsou dvacet let. A nebo otěhotněly po měsíci a rozešly se po porodu. Je to o lidech.

camelinka
5. pro 2021

@alilali To mas pravdu, o tom se nehadam 😉 Ale tady konkretne se mi toho zda trosku sejdrem vic...