Jak se rozvést s mužem, který mě bil, ale neví, kde momentálně žiju?

ronnieronnie
2. zář 2024

Odjela jsem za praci do ciziny, kde jsem se seznamila, zacala zit, byla svatba a ja byla tehotna. Bohuzel jsem potratila a manzel mi to daval za vinu, zacal pit, zacal mi snizovat sebevedomi a bit. Nebylo to lehke, sama v cizine bez pratel a rodiny jsem se nekolikrat prestehovala a nasla si novou praci. Manzel me ale pokazde nasel, stolkoval a zmlatil me. Podarilo se mi pomoci kolegyne utect do jine zeme, ale ne zpatky do ceska. Rodice mi umreli a jine pribuzne ani kamarady nemam. Nyni mam pritele, se kterym jsem stastna a pritel nekolikrat mluvil o svatbe a o detech. Ja jsem mu ovsem nedokazala rict, ze jsem vdana a bojim se rozvest, aby me manzel nenasel

veronicka89
2. zář 2024

@ronnieronnie dokud mu tohle cele nejsi schopna rict , neni cas abyste byli manzele...

S tim ze te nekdo stalkuje ,,najde,, atd s tim ti asi vic pomuze policie nez nazory z modreho konika ...

Neni mozne v techto pripadech kdy spolu ani nezijete , mas z nej strach atd se rozvest zvlast ?

Manzelstvi nenaplnujete, on na tebe spachal pár trestnych cinu
.....
To orece nemuzou chtit, ta 1 .abyste tam sli spolu a za 2. Proc by mu davali jakekoliv info o tobe ?

merope
3. zář 2024

Bude záležet na právním řádu země, kde jste se brali + na státní příslušnosti tvé a manžela, vůbec podle jaké legislativy se to bude řešit.

Mimochodem - to víš, že kdyby to vše bylo podle českého právního řádu, tak kdyby si nabral např. milion v úvěrech, tak to může exekutor chtít po tobě?

Takže - najdi si právního zástupce, kterému dáš plnou moc k zastupování. Čili k soudu pak vůbec nemusíš. Vše vyřeší tento právní zástupce. Podá žádost o rozvod a vše ostatní potřebné.