Jak se partnerovi nevtírat?

21. kvě 2024

Nadává vám váš partner při hádce? Přítel se naštve poslední dobou kvůli každé kravíně, já přilezu ikdyž to pokazí on a už mi to leze krkem, přijde mi jak kdyby si na to zvykl. On vydrží klidně celý den se mnou nemluvit ale já jsem zavřená v ložnici a nedokážu nepřijít. Máme spolu miminko a dneska jsem se nemohla ani najíst jelikož malej pořád brečel tak jsem už ze vzteku řekla že to není normální, hlavně aby on se najedl a čuměl na televizi a z něj vylétlo že jsem ku*da a mám se jít léčit. Teď čumí na TV a nepřišel se ani omluvit. Dřív mi žádné sprosté slovo neřekl, jen se mnou nemluvil. Jsem zalezla s prckem v ložnici a brečím a jemu je to očividně jedno, nepřijde mi to normální a mám nutkání se JÁ ještě přijít omluvit😭 nechci se mu vtirat pořád dokola.

safulik
21. kvě 2024

Tak nedošla bych za ním vůbec s prosíkem o omluvu, a rázně bych mu vysvětlila že pokud chce pokračovat takovým stylem tak že se rozejdete. Takhle se chlap nechová, takto se chová pouze hulvát.

lenerka1
21. kvě 2024

Odpověděl na útok protiútokem. Buď oba zapracujete na komunikaci nebo se to bude vršit až se rozejdete.

miryp
21. kvě 2024

Proč jsi mu syna nepřinesla, nedala do ruky a neodešla s tím, že teď se jdeš najíst ty? Proč místo toho čekáš, jestli ho napadne se postarat bez toho, abys mu o to musela říct, nebo abys mu musela syna doslova vnutit a pak bouchneš z vyčerpání a divíš se, že on reaguje stejně (tím nijak neomlouvám jeho slovník)?
Máš patrně chlapa, co sám od sebe aktivní nebude, tak pokud chceš, aby se zapojil, tak si o to budeš muset říct, nebo mu dítko rovnou dát...

lv
21. kvě 2024

Normálně přesně popisně řekni, co potřebuješ - potrebuju, aby sis vzal malého, chci se najíst. On tvůj vztek a bezmoc nevidí, chlapi hůř vnímají náznaky, okolností, a hůř jim dochází potřeby jiných, málokterý si řekne aha, malej brečí dlouho, ani nevím, jestli žena jedla, jestli ji nemám vystřídat. A k dolezani - ne, nechoď, nedolejzej. Řekni na rovinu, ze takhle ne, sprostý nadávky akceptovat nebudeš.

lucinka0000
21. kvě 2024

@lenerka1 Jaký protiútok? To už člověk nemůže nic říct ? Dite ji brečí, ona se nemůže ani najíst a on si v klidu sedí u televize, a ještě jí nazve “Ku&dou ? Místo toho aby se zvedl a vzal dite do ruky aby se ona mohla alespoň najíst,

Zakladatelko, šlápni tvrdě! Nelez za nim ! On ví ze za nim Dolezeš proto si tak dovoluje.

maja050812
21. kvě 2024

Tohle by si manžel dovolil jednou a už by letěl. V žádným případě za nim nechodit s omluvou… spis bych premyslela do budoucna jestli bych s takovým člověkem co mi nadává a ještě z ničeho nic chtela zůstat. Možná má nějaký trable ale všichni máme něco co resime ale to nikomu nedává právo nadávat sprostě člověku který miluje a pečuje.

maja050812
21. kvě 2024

@lenerka1 jakej protiútok? Tak snad mají dítě spolecne ne? Pokud není slepej a hluchej tak vezme miminko pochová, pohoupe minimálně do doby než se v klidu maminka nabasti.

martinka_33
21. kvě 2024

Řekni mu ze to prehnal a cekas omluvu za to sproste nadavani. No a priste az bude maly jecet a ty budes mit hlad tak mu ho dej do naruce a rekni "pochovej ho chvilku, musom se taky najist". Chlapi jsou v tomhle neandrtalci, oni nevidi ze potrevujes pomoct, musis jim vse rikat 😅 Čest výjimkám.

martinka_33
21. kvě 2024

@maja050812 vetsina chlapu v tomhle jsou hluchý a slepí 😅 Vážně čest výjimkám. On tenhle jedinec pravdepodobne jen videl prp nej nepochopitwlnej vybuch emoci. Jak co ji zas je*e? Proc me ruší u telky? Jemu patrne vubec nedoteklo ze nejedla protoze malej breci a ne protoze nemela hlad...

maja050812
21. kvě 2024

@martinka_33 potom je můj manžel výjimka.
Nesouhlasím! Chlapi kteří nadávají, mlátí, uráží, ponižují svoje partnerky jsou pro me bezpaterni a nezaslouží si žádný respekt a to stejne i ženy které tohle dělají svým partnerům. To ze zrovna “chtel mit klid” mu nedává žádné právo urážet jeho partnerku.

lenerka1
21. kvě 2024

@maja050812 @lucinka0000 Úplně tu scénu vidím, hladová, nevyspalá, vystreslá, že nevím proč dítě brečí, jestli mu něco není, pochybuju o sobě, jestli jsem dobrá máma, že jiné umí své dítě uklidnit, chlap neempatický, náznaky nechápe, jede si svoje, má pohodlíčko, nic se pro něj v podstatě nezměnilo (dítě miluju, ale tohle mu teď i závidím), ode mě očekává full servis... naštvání narůstá, už to nevydržím a vztekle na něj zavrčím (to je ten útok, pochopitelný, ale útok). Chlap, který ženu miluje, je dost vnitřně vyrovnaný, neřeší si komplexy či špatně dětství atd. V duchu napočítá do 10, pak se ženě omluví, že nepochopil dřív, jak se cítí, vezme dítě a jde ho uspat do vedlejší místnosti. Dítě do 5 minut usíná a žena se cítí ještě hůř, i když stihla zhltnout půl tabulky čokolády se studeným carem z rána a dojít si konečně na WC 😁 S drobnými obměnami ve scénáři jsem zažila na vlastní kůži. Reagovat můj muž vulgárně no nevím, jak by to dopadlo...

martinka_33
21. kvě 2024

@lenerka1
@maja050812 no to.je pravda, na tom aby si dva nadavali do krav a debilu se musi nejprve dohodnout ze to je jejich styl a ze jim to nevadi 😅 A pokud jeden z nich takove silne vyrazy nechce, pak se ten druhý musí mírnit.

maja050812
21. kvě 2024

@martinka_33 tímhle bych to asi uzavřela. Nicméně nežijeme s nimi a nevíme jak funguji a hlavně na jaké úrovni je jejich komunikace která je v partnerství klíčová. Sprosté nadávky polovickam to je pro me hnus ale mince má dvě strany aby jsme všichni mohli k tomu něco říct musel by se sem vyjádřit i partner co ho vedlo k tomu říct to co řekl.

tasimia
22. kvě 2024

Ne, nenadává.
Oba nemáme rádi urážení a sprostá slova, takže to nevyhledáváme.
Ty si partnera naucila, ze cokoliv se děje, vlastně to nemusí resit, protože ty se omluvíš, dolezes. Nedělej to.
Příště až se budeš chtít najíst, vem dítě, strc ho chlapovi do náruče - ani to nemusíš nijak komentovat a jdi se najíst. Třeba někam do restaurace, ať na chvíli vypneš..
Smarja ja tak nesnáším urážlivé chlapy, to je od kamarádky přítel a ja skripu zuby :D. Když něco řeší, kolikrát banalitu a on zvedne nos jak lejdynka "já tu vlastně nemusim být" a odkraci :D. A taky si zvykl, ze ona za ním hned letí a omlouvá se..
Ne, tentokráte se on k tobě zachoval hnusně a musí si to uvědomit, pokud to nevidí. Klidně bud uražená i týden. Být na tvem místě, řešila bych s ním jen "provozní" věci ohledně péče o domacnost a dítěte.
Možná mu dojde, že vážně přestřelil a tohle tolerovat nebudeš..

irmamala
22. kvě 2024

Poznala jsem v zivote spousty vselijakych chlapu a neco tak hrozneho mi nikdo nikdy nerekl. To by pro me bylo snad horsi nez nejaka nevera. Jsem muzova princezna, bohyne, matka jeho ditete a laska jeho zivota. Kund* se svym zenam nerika.

marketa1218
22. kvě 2024

Ne, takhle mi manžel opravdu nenadává, to je hodně sprosté. Dej mu chvilku to miminko a ty se jdi v klidu najíst. A určitě za ním nechoď s nějakými omluvami, tohle musí on.

rosalindamelinda
22. kvě 2024

Tak ještěže je to pouze "partner" a ne manžel. V partnerském vztahu se to jistě může stát a měl by to pro tebe být varovný signál, že se tento muž k ženě neumí chovat slušně. Určitě bych si ho v budoucnu nebrala. Pokud by se takové vulgární chování opakovalo, pak bych zvažovala rozchod.
Pokud s ním chceš zůstat, můžeš si s ním buď promluvit a říct mu, aby ti nenadával /nebo/ můžeš taky zareagovat stejně-můžeš mu zkusit oplatit stejnou nadávkou - a la č*rák. Schválně, jestli by se mu to líbilo nebo co by na to říkal?
Ale určitě bych tohle ve vztahu netrpěla, pokud by se mi to nelíbilo. Každý muž by měl k ženě zachovávat nějakou úctu a respekt, všechno má svoje hranice. Nemá cenu brečet, je potřeba o tom mluvit a vyřešit to. Nenechávat to ve stylu ticho po pěšině a nic.

vicky999
1. črc 2024

@safulik Ale že jich takových je. Já snad jiné chlapy za svůj život nepoznala.

vicky999
1. črc 2024

@maja050812 Asi máš opravdu doma výjimku. Protože většina chlapů je jak říkáš, sprostě nadávají, uráží partnerku, jsou agresivní apod.

vicky999
1. črc 2024

@irmamala To žiješ na nějaké jiné planetě, ne? Tam chci taky. Já třeba neznám chlapa, který by ženě časem ve vztahu sprostě nenadával nebo neměl agresivního výbuchy, ať je to vysoce postavený manažer nebo dělník.

tereza0111
1. črc 2024

@vicky999 na to se da rict jen to, ze je moc smutne v jakem okruhu osob zrejme zijes. Ne, normalni lidi si sproste nenadavaji. Zadna z mych kamaradek ani kolegyn v praci by nikdy nebyla s mazelem, ktery by je pravidelene sproste urazel. Znam jednoho chlapa, ktery by byl mozna sprosty ve vztahu - necekane je sam. Jestli to beres za normalni, zkus zapracovat na sebehodnote a zmene prostredi

irmamala
2. črc 2024

@vicky999 Kazdy mame sve standardy a sebehodnotu. Moji rodice jsou spolu 43 let, taky si casto vjedou do vlasu, ale nikdy si sproste nerekli. Sveho prvniho muze jsem kopla do zadku kvuli svemu soucasnemu manzelovi a ani tehdy, v nejvetsim navalu emoci, pri rozvodovych bitvach, mi sproste nenadaval.

vicky999
20. srp 2024

@tereza0111 Tak vím, že to není normální, taky se mi to nelíbí, ale takhle se chová prostě většina chlapů, nejen, co jsem měla já, ale i ženy z mého okolí mají smůlu na podobné exoty, paradoxně daleko větší hulváti a agresoři jsou muži s vyšším vzděláním a postavením, nejlépe manažeři , případně učitelé apod. Samozřejmě i jeden zedník se tam najde, ale ve většině případů to jsou muži ve vyšších funkcích nebo s vysokoškolským vzděláním.
Takže asi tedy já i ostatní mé kamarádky žijeme ve špatném prostředí. Ale kde tedy hledat slušného chlapa? Každý je ze začátku hodný, ale po prvním roce soužití se většinou začne projevovat. Na začátku to fakt nepoznáš 🙂 A ne každého baví hledat pořád nového chlapa, většinou se chce člověk usadit a ne riskovat, že ten nový bude jak přes kopírák.

lenerka1
22. srp 2024

@vicky999 Teda já zase neznám jediného chlapa, který by ženě sprostě nadával (maximálně ten drn od sousedů by toho byl možná schopen). I když se s mužem chytnem, neurážíme se a už vůbec ne sprostě. Ani ženy v mé rodině ani blízké kamarádky by si to nenechaly líbit, váží si sebe a oni i ti chlapi vycítí, že tohle by jim neprošlo.