Jak se odpoutat od brzy exmanžela?

3. lis 2022

Jdu si tak nějak pro radu nebo bych si možná spíš ráda přečetla zkušenosti ostatních.
Rozvádím se. Nebo se spíš zatím s dětma stěhujeme pryč a s tím, že uvidíme jestli si budeme chybět. Ale vím, že bude rozvod. Tohle je jen planá naděje. Manžel mě už nemiluje. Dlouho si psal s kolegyní s bývalé práce, do ní se zamiloval, ale ona už má někoho jiného. Původně jsme se dohodli, že půjdeme od sebe, ale zachováme věrnost. Tak nám to poradil i psycholog, když jsme byli na sezení. Jenže manžel nezahálí a aktivně využívá seznamky. Já to nedávám. Za všechno, co mi udělal bych ho měla nenávidět a už ho nikdy nechtít vidět. Jenže já žárlím. Říkala jsem si, že bych se taky přihlásila na seznamku, abych třeba nabrala dávno ztracené sebevědomí, ne se vrhat do bstahu. Jenže je mi z toho fyzicky špatně. A je mi špatně i z toho, že manželovi to problém nedělá.
Jsem v procesu stěhování, ale zatím bydlíme spolu. Jak se přes to přenést? Jak na něm nelpět? Jak se soustředit na sebe? Jak zahodit 16 let? Jak si z toho vzít něco pozitivního?
Ještě dodám, že máme dvě děti. Narychlo jsem se z rodičovské vrátila do práce a i když jsem se tam těšila, nějak nedokážu zkousnout jakým stylem a proč to teď tak je. K psychologovi půjdu, ale je to na dlouho.

zrzinda
3. lis 2022

Vím, ze je to moc těžký, ale uprimne? Já bych si ten čas poradně užila a “zainvestovala” do sebe, abych se cítila lip.
Nové vlasy, nehty, masáže, kaficka s kamaradkama. Proste si tohle nepříjemný období trochu zlepšit. 🙏 Ať ten blbec vidí o co přišel. 😊

bbn
3. lis 2022

Tak zvyšovat sebevědomí se dá i jinak, než přes seznamku, rande a “abych něco dokázala expartnerovi”. Kdybych tohle musela řešit já, tak v první řadě se dohodnu s ex (a ospod) na péči, aby měl děti minimálně 1x za 14 dní (klidně i více). A volný čas bez dětí bych využila jen pro sebe, svoje sebevzdělávání, svůj volný čas. Takže wellness, nějaký pobyt pro ženy, kino, závody, cokoliv co by bylo jen pro mne. Určitě bych po ukončení vztahu chtěla být chvíli jen sama a věnovat se sama sobě, svému koníčku, svojí svobodě. Nechtěla bych se zase hned “uvázat” péčí na dalšího chlapa.

autor
3. lis 2022

@bbn o seznamce o řekla kámoška,co se nedávno rozváděla, že jí to doporučila psycholožka. Ne pro nový vztah, ale prostě jen s někým zajít na kafe. A kamarádka byla spokojená. Tak jsem si řekla, že bych to zkusila taky. Ale fakt nemůžu.
@zrzinda mám dny, kdy jsem na tom celkem dobře a fakt plánuju, co budu dělat. A pak to na mě padne jako teď a mám chuť se někam zahrabat. Hlavně, když vidím, že mu jsem ukradená...
Zatím máme domluvenou společnou péči, protože nemám pro syna školku na celý týden, takže když jsem v práci, musí se postarat. Kluci ho mají hodně rádi, tak je nemůžu vzájemně odříznout

suzanna123
4. lis 2022

Já myslím, že už to odstěhování se pomůže. Aspoň trochu. Do seznamování se netlač, dokud se na to necítíš. A za sebe doporučuji běhání - nevadí, jestli ho nenávidíš. Vždycky jsem na sebe pyšná, že se vykopu (nikdy se mi nechce) a že se zlepšuji a i člověk trochu uteče stresu. A pořiď si zvíře nebo si naplánuj svůj výlet. Cokoliv, co tě rozptýlí a užiješ si. Mysli na sebe a hýčkej se.

lucka1b
5. lis 2022

Chápu, že rozchod je velmi bolestivý. Zkusila bych se na to podívat takto: pokud ho ty miluješ a on tebe ne, pak on ztratí milující osobu a ty ztratíš někoho, komu jsi ukradená. Kdo ztratí víc?

nnnadja
5. lis 2022

@lucka1b toto mi pomahalo take. A jen stare klise - cas pomuze. Hodne sily.

autor
5. lis 2022

@suzanna123
@lucka1b
@nnnadja dneska spíme poprvé jinde. Upřímně jsem z toho byla celý den přešlá - co řeknou děti, jak to vezmou. No, úplně v pohodě (uvidíme do budoucna). Ale když jsem viděla manžela jak se sotva drží, když jsme odcházeli a pak brečel u okna, udělalo mi to vyloženě dobře. Celou cestu autem jsem se usmívala 😂 (ikdyž vím, že to bylo kvůli dětem).
Jinak se snažím plánovat a každý týden děti někam vzít, aby viděli něco nového a nebyli jsme ve stereotypu. Bude to trvat dlouho než si zvyknu...

suzanna123
5. lis 2022

Mysli hlavně na sebe, když budou mít spokojenou mámu, budou děti nejvíc v pohodě.