Jak se nezbláznit z rozchodu?

28. črc 2024

Ahojte, prosím o radu. Nemám sa v okolí komu zveriť a asi sa potrebujem aj vypísať.S mužom sme spolu 15r., máme dve malé deti (mladší syn 2r., starší bude mať 4r.ide do škôlky). Momentálne máme vzťahovú krízu. Deti sú veľmi náročné. Obaja nechcú v noci spávať, do toho nejaké zdravotné problémy hlavne u mňa, málo času na partnerstvo (nik kto by deti strážil), a veľa veľa hádok ,hlavne o zbytočnostiach z mojej strany. Partner mi pomáha ako vie, ale nás oboch je toho veľa. Povedal mi ,že už ma nemiluje , že vzťah a hádky ho ničia. Potom sa ospravedlnil a normálne sme fungovali ďalej,len s tou zmenou že sme sa nehádali. Sex, rozhovory, výlety s deťmi, hranie. Až z neho asi po mesiaci vypadlo ,že sa chce rozviesť. Ľúbim ho aj keď si uvedomujem ,že to nie je medzi nami najlepšie a chcela to skúsiť zachrániť ,navrhla som možné aj nemožné ,ale s ničím nesúhlasil a na rozvode trvá. Podľa neho je to najlepšie riešenie. Neviem sa s tým vôbec zmieriť a neviem ako fungovať ďalej. Ako to vysvetliť deťom atď. Nebola som na to pripravená aj napriek hádkam vždy tvrdil ,že on so mnou problém nemá.

levandule_k
28. črc 2024

A nenašel si milenku? Když nechce vůbec nic zkusit, jinak je škoda, že jste nezkusili manželskou poradnu, protože mi přijde, že to začalo z důvodu nedostatku času na sebe a náročnosti péče o děti a ty děti máte malé.

Je to klišé, chce to čas. Když tě to bude hodně mlít, tak navštívit psychologa. Zaměřit se na sebe, číst knížky z oblasti osobního rozvoje, videa s touto tématikou - někdy je tam něco, co tě osloví a ty máš svůj aha moment, věnovat se koníčku. (Ale tohle říkat matce dvou malých dětí, kdy toho času není moc, mi přijde trochu panská rada...)

Mentálně se nastavit na to, že tohle nemusí být tvůj poslední vztah a můžeš potkat prima chlapa, s kterým ti bude moc dobře.

autor
28. črc 2024

@levandule_k Tvrdí ,že iná ženská za tým nie je a to mu verím. Toho času naozaj veľa nemá. Navrhla som aj poradňu, naozaj sme ľudia ktorý si rozumejú vo všetkých smeroch ,preto tomu vôbec nechápem. Ja som každú hádku hodila časom za hlavu, ale on asi nie a musel to v hlave mať už dlho len nič nepovedal. Najviac ma hnevá ten dopad na deti.

Času na seba mám minimum už teraz a desím sa čo to bude ,keď na to budem úplne sama.

autor
28. črc 2024

Ani neviem ,čo robiť ďalej. Zatiaľ je to pár dní ,čo mi o rozvode povedal a trvá na Tom. Rozprávali sme sa o Tom už viackrát od tej doby. No sme stále v jednom byte a ja neviem ako ďalej. Či ho poslať preč alebo tu byt s ním. Či je ešte šanca že si uvedomí ,že robí chybu alebo nie. A čo deti? Zatiaľ nepostrehli zmenu ,bude to pre ne šok ,keď zrazu tata nebude dom

levandule_k
28. črc 2024

Do té poradny zajdi sama, protože tam to s tebou rozebere profík, možná ti to dá nějaký nadhled. Mu řekni, že tam jdeš a necháš na něm, jestli se přidá. Třeba časem ano.

Praktická stránka rozvodu, budete muset vyřešit péči o děti, bydlení a rozdělení majetku.

Pokud nebude probíhat msta přes děti, tak děti to nějak vstřebají.

zanett
28. črc 2024

1. Proc bys to mela vysvetlovat detem ty? Kdyz si to vymyslel, at to detem rekne on. Jenom bych si pohlidala, aby o tobe pred detmi nemluvil zle (napr. aby jim nerikal 'Maminka je zla, tak od ni ochazim' atd).

2. To, ze nema na milenku cas, je casty omyl mnoha podvedenych manzelek. Nerikam, ze je to vas pripad, protoze to nevim, ale chlap nepotrebuje more casu, aby spal s jinou.

zuzkasim
28. črc 2024

Rozvod je až druhá část, první je rozchod. Vymyslet, kdo kde bude, jak budete pečovat o děti, jak si rozdělíte to, co jste spolu doposud vybudovali. Má tohle promyšlené? Jsou pro tebe jeho návrhy akceptovatelné? Zkus to brát hodně prakticky. Rozchod je vždy velmi bolestivý, mrzí mě, čím procházíš. Určitě je fajn zajít za terapeutem sama, objednací lhůty jsou dost dlouhé, zkus se objednat co nejdřív. Pokud to bylo s dětmi náročné ve dvou, pro samotného člověka to jednodušší nebude. Určitě je potřeba, aby se muž zapojoval co nejvíc, věnoval se dětem odpoledne po práci, o víkendech. Jestli jste se hodně hádali, možná vám nakonec opravdu bude lépe rozděleně, i když je to po těch letech těžké. Ty časem potkáš někoho, kdo za to bude stát a budeš zase šťastná.

drep
28. črc 2024

Já bych se psychicky připravila, že vyplave ženská. Nezažila jsem ve svém okolí (a ani tady na koni a že tu podobných diskuzí je hafo), že by chlap, který se chce hlava-nehlava rozvádět, neměl ženskou. Protože člověk je tvor pohodlný a nemá rád změnu a má rád pohodlí a jistá ženská doma, plus večeře, vypraný fusekle a občas u sex, byť to je třeba neoptimální a s hádkama, tak je furt lepší než samota a nejistota. Řešila bych rovnou praktické věci - péči, bydlení, peníze a souběžně hledala psychologickou pomoc pri sebe

marketicka
11. srp 2024

Bohužel se v hodně podobné situaci nacházím i já, a opravdu je v tom ženská.Ale připravit se na to moc nedá.

autor
12. srp 2024

@marketicka Ja si myslím ,že u nás to ženská není,ale už o tom občas pochybujem. Posledný týždeň som s deťmi u sestry a ani raz sa neopýtal na deti, čo má strašne mrzí.