Jak říkat nepříjemné věci, aniž bychom ublížili?

lenkawedding
30. črc 2014

Jak říkat nepříjemné věci, aniž bychom ublížili ? ? ?

ajurka
30. črc 2014

Nejlepší je neříkat nic... i když to budete myslet dobře.. budete za špatnou..

tarra27
30. črc 2014

@ajurka to je sice pravda, ale vyselektuje si tím lidi, kteří v životě nemají co dělat....

a pokud je to rodina, tak to pochopí...a pokud ne, jejich problém

i nepříjemné věci lze říci inteligentně, narovinu a bez omáček, ale zárověn i slušně.

škoda, že není konkretní případ. Jinak se bavím s dětmi a jinak s dospělým, avšak jde říkát i nepříjemné věci tak, aby jsi neurazila....a já je říkám. nesnáším přetvářku a lež.

tarra27
30. črc 2014

@lenkawedding zkus být víc konkrétní...ale já jsem většinou pro jasně, stručně, výstižně....žádné velké omáčky okolo. ale je jiné, když něco nepříjemného říkáš dítěti např rozvod rodičů a je jiné, když mluvíš na segru, mamku, tatku, kámošku a kamarády....sousedy.

ajurka
30. črc 2014

@tarra27 Ano máte pravdu... napsala jsem to jen tak.. ani nevím kterou situaci paní myslí... 🙂

tarra27
31. črc 2014

@ajurka ono mate pravdu v tom, ze bude špatná...spousta lidi nedokáže a hlavně nechce slyšet jiný názor než svůj....
Já jsem si ale zvykla pravdu říkat i když to příjemné není...a jsem rada, když ji někdo řekne me. Slusne. Není důležité s každým souhlasit, nemám problém i později říci, ze jsem změnila názor a ze souhlasim s tím, s čím dřív jsem nesouhlasila

Hlavně ale se nesveruji každému, mám pouze jednu kamosku, se kterou jsem dlouho na stejně vlně...jinak mám známé, snažím se pomoci každému, ale ve vlastním zájmu doporučují byt opatrná...

A je zvláštní, ze když pravdu říkáte, časem si vas najdou lide jini, kteří naopak pravdu slyšet chtějí a jsou radi za vaší upřímnost....i kvůli ni vas vyhledávají a svým způsobem ocení....