Jak odpustit partnerovi něco, za co přímo nemohl?

2. pro 2019

Musím se vypovídat pač nevím kudy kam. S partnerem jsme spolu 5 let, můj nejdelší vztah..je mi 36. mám jedno dítko s předešlým partnerem a s tímto jsme chtěli mimčo zadařilo se hned před xxx rokama ale zamlkle těhu (kyretaz), po 3 měsících nové těhu ale v 5 týdnu jsem potratila...od té doby mám neustálé potíže se spodkem-ale doktori to prikladali kyretažím at to neřesím atd..bolestivejší styk atd...pote další těhu jedno v deloze a druhe mimi ve vejcovodu...opet potrat, bolesti..tedje to tak ze nemam ani jeden vejcovod a delohu po totalnich srustech, ktere mi odstranovali..měli jsme za sebou veskera vysetreni od genetiky nas plodu, imunilo..proste vše problem bly v děloze..a ted kproblému..samozrejme nas testovlali ze steru na chlymydie a byli jsme oba negativní..jenže já pak blya i na krvi tam se prokazalo ze jsem chlamydie prodelala ale nee kdysi ale prave v te dobe nedavne, jednalo se o cerstve prodelanou infekci... to uz jsme byli 2 roky s partnerem spolu...vubec nevim jak mohlo dojit k tomu ze me nakazil..problemy jsem mela skoro ze zacatku vztahu, ale chlamydie me fakt nenapadli..a ze se pak ukazali jeste tak pozde?? kazdopadne dle testu a hodnot me nakazil partner nikoho jineho jsem nemela..na cizi zachody nesedam a podobně..myslim že neverny mi nebyl moc prostě nechápu jak se to sebehlo..nikdy nas nikdo nelecil, uzavřeli to tehdy infekce probehla ster mate negativní, tak nazdar ale ja mám pořad problemy ktere se stupnuji...Ve sve pdstete nevim jak se smirit s tim ze jsem prisla o 4 embrijka kvuli zasranym chlamydiim, o kterych jsem nemela ani tucha ani doktori...vim že muj pritel za to nemuze ale vse to spatne jsem si odzila ja..bolesti fyzicke psychicke..kdo neprozil potraty a kyretaze nepochopi...ted uz nemuzu mit prirozenou cestou deti citim se zhuntovana a neprimo to partnerovi vycitam. Ríkam si že s někym jinýcm bych ted měla zdravé dítě a nebyla na tom zdravotne a psychicky takto...vim že je to hrozné, nevim jak se tohop ocitu zbavit..navic když se připadne rozejdeme neumim si predstavit ho tady vidat s zenskou a deckem..když ze me, ikdyž nechtěne udelal neplodnou ženskou, co ma uple zhuntovany spodek, ktery vubec nevim jak mi daji dokupy..ted se o to snazi 3 doktori...jsem z toho jhrozne nestatsna a to že nejsem v poradku mi to neustále pripomína...čekám ted na dalsi vysledky sterů a jsem zvedava co se bude dale dit...partnera miluji a zaroven nenavidím, presto že vím ze by mi zamerne neublízil, tak je teh hrozny pocit vycitek ve me...chrozne chci odpustit jemu i sobe, že jsem nedokazala privest na svet naše děti...a taky to ze jsem tolik let davala vinu sobe jak jsem selhala a nakonec z toho vyplnyne ze me nejspis partner nakazil chlamydiemi.. porad mi to pripada jako špatný vtip..ustály jste některá něco podobného?

vineta
2. pro 2019

No, a nezvažovala jsi pomoc psychologa? Klidně párovou terapii? Třeba by ti to pomohlo se s těmi pocity vyrovnat, byla by škoda na tom udusit jinak pěkný vztah. Navíc tohle už zpětně nevyzkoumáš, kdo za co a jak mohl, je třeba tu situaci řešit prostě tak, jak je, a neobracet se do minulosti. Chápu, že to je těžké, ale buď si můžeš z muže dál dělat nepřítele a viníka, což ti do života nic dobrýho nepřinese, nebo se s tím můžeš naučit nějak pracovat.

irena1111
2. pro 2019

Dáváš partnerovi vinu za něco, co vůbec nemusel způsobit. Chlamýdie jsou totiž zákeřné organismy a mohla jsi je v osbě mít ještě v době kdy jsi byla s bývalým partnerem. Jen byly prostě v klidové fázi a nepůsobily ti žádné problémy. Chlamýdie mohou v člověku přebývat bez aktivity řadu let aniž by o nich někdo věděl.
Je mi moc líto, co jsi si prožila s těmi potraty, ale vrátit se to už nedá. Teď si můžeš vybrat jestli se tím budeš dál trápit a stresovat bez vyhlídky na změnu a nebo se s tím prostě smíříš a začneš se zase radovat ze života. Jedno dítě máš a sposta bezdětných žen by s tebou ráda měnila. Užívej toho co máš a netrap se tím co nezměníš. A pokud to sama nezvládáš, tak se obrať na psychologa. Není na tom nic špatného a uvidíš, že se ti uleví.

autor
2. pro 2019

@vineta jj to já si to racionálně moc dobře uvědomuji, jenže emočne to moc nejde...už jsem k psychologovi chodila právě kvuli tem potratům a bohužel mi to moc nepomohlo psycholožka, řikala ž mám priliš rozvinotou racionální stránku myšlení a že se se mnou tak huře pracuje..pac emoce mi uvíznou..není to tak ze jsem chlafná, umím brečet prožívat smutek, ale ne tak abych ho zpreacovala a uzavřela..to vše si dokážu vysvetlit..dohledat to proc se tak chovam jakou to má příčinu..sama mám několik semestrů psychologie....ale i když všchno tohle vím, tak to nedokážu zpracovat co s tím dál...naopak to vědění mi je skoro až na obtíž...a taky přesně vím, že máš pravdu, jenže nevím jajk zařídit to abych to tak i cítila nejen rozumově chápala

autor
2. pro 2019

@irena1111 ahoj děkuji ti za informaci, také jsem se na to právě ptala 3 doktorů a pry tomu tak není, že muselo dojít k reinfekci...což je divné pač na internetu jsem četla podobné věci, které říkáš, ale dokroři mi je vyvracejí, že to tak nefunguje, takže fakt nevím..protože jsem se přímo obracela s timto dotazem spících chlamydii, jestli to vůbec existuje...tak opravdu už nevím co je pravda

zelenaesmolda
2. pro 2019

@irena1111
co kdyz ji ale nakazil on?nevi to jiste,ze ji nepodvedl.

martaskaaa
2. pro 2019

Tohle je asi moc těžký na to nemyslet, už jen z důvodu, že stále podstupuješ různá vyšetření.
U vás nejde tedy ani kvůli té děloze IVF? Sice jedno dítě máš, ale chápu, že by jsi chtěla mít i se současným partnerem. Otázkou taky je, jak tvůj partner přijímá variantu, že spolu nebudete mít treba vůbec děti? Že vlastně by nemusel být doopravdy tátou? Protože ne všichni chlapi toto ustojí. Moje sestřenice je nemocná a kvůli tomu nemůže mít děti. Zjistili to tenkrát až po svatbě. Ten její to nemohl zkousnout, kvůli té nemoci nemohla být ani adopce. A tak se rozvedli, protože nechtěla, aby přišel o tu možnost stát se tátou. On už teď ma dvě děti.
Jen se na to teď dívám z hlediska chlapa.
A on ví, že tě měl údajně nakazit on sám? Nebo jsi mu o tom neřekla?

pavlajc
2. pro 2019

Jsem trochu při paní irena1111, protože chlamydie můžete chytit i na veřejném bazéně či koupališti. Větší pravděpodobnost je pohlavním stykem, ale vždy to tak být nemusí. Chápu, že je tohle těžké. Sama jsem prodělala 4 potraty.

autor
2. pro 2019

@martaskaaa oba máme děti s přredešlých vztahu, takže otcem je...a na dítě se mnou netlačí...nemůžu mít přirozene pač mi ty srusty po chlamydiích znicily vejcovody u už nemám ani jeden, takže embrio se muze jen vložit...jenže to ve stavu v jakém jsem nechci podstupovat pač mám neustále problémy svedení pálení, furt testy..ted se znova budou brat chlamydie z krve pac ze steru je mam negativní...fakt už nevím

autor
2. pro 2019

@pavlajc jj to je jasne ale už je to v podstatě velmi nepravděpodovné, co si budeme vykládat...koupu se celý zivot na koupalisti a jak rikam problémy se spustili až po první kyretaží pak šlo vše do kytek a už to jelo..problém za problémem...člověk nikdy neví..to jsem to mohla chytit i v nemocnicnici..ale uprimne ja na cizí záchody nesedam...prostě fakt nevím...a problkemy zacaly hned..ortehornela jsem po 3 měsíčním vztahu, tehdy hned co jsem vysadila antikoncepci...ono uprimne i HIV muzes dostat z líbání s jiným člověkem pokud oba krvacite z úst...ale co si budeme vykladat pořád je to z 90% pohlavním stykem

martaskaaa
2. pro 2019

Jo aha, já myslela, že máš dítě jen ty a on ještě ne. No tento kolotoč vyšetření a problému je fakt na hlavu a napor na psychiku. Škoda, že na to nepřišli už dříve. Bohužel teď se asi už nedozvíš, jakým způsobem ses nakazila. Je hrozné, že někdo má takové problémy a nemůže mít děti a jiné jich mají tolik, že si je ani nezaslouží. Držím palce, ať je aspoň dají do pořádku. Také jsem dlouho čekala a byla smířená s IVF, nakonec zázrakem syn přišel přirozeně.

martaskaaa
2. pro 2019

Víš co, tvůj chlap to ale mohl mít taky v sobě už z předchozího vztahu a pak to na tebe přenesl, když jste se dali dokupy. Nemusel tě podvádět. A jak píšou holky, nemusí se to ani projevit hned.

autor
2. pro 2019

@martaskaaa to je právě to divné nevím jak moc dlouho od nakažní tva než to propukne...ale je to na dny...což by pak bylo logicker kdyby chlamydie v tele spaly..asle to mi zase rekli že je blbost..takže sama nevím v uterý jdu na infekční zjistit jak to doopravdy je..sama jsem zvedava co mi reknou za varianty...pač to je pak velmi nebezpečné pokud máš neco takového v tele a nevíš o tom..fakt silené...a hlavně příteli veřím, ž mě ještě nepodvedl..nepatřím uplně k najivkám co si myslí, že se to nemůže stát...ale zatím fak nevím..to by musel si nahodne kolemjdoucí ohnout po ceste do práce. proste je to celé divné...už mi to mohje děti nevratí...ale potrebuji to v sobě uzavřít a hlavně si tou vedomosti zajistit aby se tohle už neopakovalo..uplne eliminovat rizika...jenže když mi každy tvrdi něco jiného jak vlastne chlamydie funguji a vegetují , tak fakt nevím...ta to prosím nejsem zadna behna a z pohlavích chorob mam takový vítr že za posedních 15 let vsichni moji prtneri meli povinne hiv testy nez jsem si snima sexuálne zacala...no a vidíte...tak hlavne ze nemam hiv ale chlamky jsem chytnout musela a jeste s takovým dopadem zdravotním

martaskaaa
2. pro 2019

To mě tedy ale vážně zajímá, co vám doktor poví. Jste opatrná a nakonec to dopadne takhle 😒

ahyt
2. pro 2019

Ono je to tak ,ze jak a kdy se dostanou Chlamydie do tela neni zcela probadano.Jsou sice studie kdy nektere tvrdi,ze muzou byt dlouhodobe v tele a pak se aktivuji nejakym podnetem nebo ze nejspu schopny prezivat.I odbery protilatek nemusi 100%prokazat pritomnost ci nepritomnost Ch. Bohuzel jsou jen studie.Kdyz si clovek zlomi ruku je to jasny,ale u Chlamydii apod jsou jen studie ale naprosto objektivne se vlastně nevi.Drzim palce

irena1111
2. pro 2019

@zelenaesmolda ale ani nemá jistotu, že to byl on. Podle téhle teorie by jsme museli žít všichni v permanentní nejistotě, jestli nás protějšek nepodvedl.

irena1111
2. pro 2019

No on co doktor, to názor, ale chlamýdie opravdu mohou v organismu přežít delší dobu v klidové fázi. Před časem jsem o to zjišťovala informace kvůli plicním chlamýdiím a tam je to hodně podobné. jestli chceš, napiš mi do IP a probereme to víc tam.

tulikiss
2. pro 2019

mas dve moznosti... bud se smiris s tim co se stalo a pujdes dal a budes se snazit vybojovat mimino.. nebo budes dal kolem sebe kopat a za kazdou cenu hledat vynika na ktereho vse hodit, ale v tom pripade prijdes o partnera. ano tvoje situace je drsna, prosla sis peklem, ale neustaly obvinovani druheho a snazeni se hozeni viny na kohokoliv tu situaci nijak nenapravi.

autor
2. pro 2019

@irena1111 píšu zprávu

evaviki
2. pro 2019

staci, ze jsi oslabena a projevi se. zadna reinfekce. Takze za to vubec nemusi byt "odpovedny" pritel, mohla si naopak nakazit ty jeho. Na tvem miste bych vyhledala psychologa, protoze tohle je hodne iracionalni..

autor
3. pro 2019

@evaviki proč iracionální když mi 3 doktoři tvrdí, že nic jako spící chlamydie neexistuje a že muselo dojít k reinfekci...ptala jsem se doktorů ne internetu...taky mi to leží v hlavě, ale když ti 3 doktoři řeknou že takto to nefunguje, tak si máš myslet co

mamio
3. pro 2019

Ahoj chlamidie jsme měla a mam bohaté zkušenosti.. A pokud si měla čerstvou infekci a s nikým si nespala, s největší pravděpodobností te bohužel nakazil ten tvůj... Ze by chlamidie spala o tom nevím a buď ju máš nebo nemáš. A bud se nakazís sexuálně chlamidie trachomatis nebo ptáci chlamidioza psittaci, vdechnutim trusu ci peří , nebo plicní kaslem... Určitě se nenakazis na hajzliku! Pěkně bych na něho šlápla po tomhle..

mamio
3. pro 2019

Jinak te chápu, bud se s tím smiris a půjdeš dal, ale jen s tím, ze to vezmeš jako hotovou věc a nebo budeš ho stejně za to nenávidět... Prelecili vás oba?
Jestli ano, ted otázka jestli to dáš po tomhle s ním do budoucna... Na druhou stranu uz jste na nějaké cestě a bylo by škoda to uz bourat... Od jinýho chlapa zas můžeš chytit jinou sracku, a nebo to mu předejít a poslat na testy a doufat ve věrnost.