Mame dve deti - 8 a 11. Ja uz to s manzelem doma nedavam. Planuji se odstehovat, uz si vyhlizm byt. Nevim, jak to rict jemu, nevim, jak to rict detem.
Poradna uz probehla, dostal x sanci, stejne bylo za chvili vse pri starem. Ted uz je to u me definitivni.
Jak jste to udelaly vy? Jak reagovaly deti?
Dcerka to nesla těžce, těšila se do školy s kamarády a já se musela odstěhovat 50 Km, zpátky tak kde bydlí moji rodiče. Šla do školy, kde nikoho neznala. Navíc od narození byly děti denně s tchyní a hlavně ona to nesla velice těžce.
Nakonec to nebylo tak hrozné, děti si zvyklý, za babičkou jsem je vozila.
Oni si nakonec zvyknou. Ovšem velmi záleží na tom, jak jim to podáte a jaká atmosféra u vás pak bude převládat.
Myslím, že je to rozhodně lepší řešení než zůstávat spolu, když víte, že to prostě fungovat nebude. Ano, jsem za kompletní rodinu, ale pokud to má mezi vámi skřípat, tak ty děti to může poznačit, to je jasné. No a nejspíš bych jim asi naznačila, že odteď to bude trošku jinak, že tatínek bude bydlet jinde než vy, ale přesto je oba stále milujete. Neumím si představit šetrný způsob, protože zřejmě ani neexistuje, ale takhle je to asi nejvhodnější bych řekla.
Jestli máš možnost děti někam poslat, tak v klidu ve dvou to probrat. A domluvit se jak jim to řeknete.
My měli děti malé, 6 a 4 a půl. Řekli jsme jim, že už se nemáme rádi jako předtím, ale je máme oba rádi pořád stejně.
Vaše děti jsou větší, hlavně pro to starší to bude těžké. Držím palce, ať to zvládnete co nejvíc v klidu🍀