Ahoj. Chlap začal chlastat, vždy pil více, ale poslední rok už je toho dost. Mluvit s ním není možné. Vždy slíbí jak to omezí či přestane, ale to funguje pár dní a pak je to tu znova. Doma s ničím nepomůže. Jen co přijde z práce, tak dojde nakoupit a jen pije, kouří a je na PC. V 18-19hod jde spát a spí do rána do 5.45, kdy vstává do práce. Rozhodla jsem se, že to ukončíme. On odmítá a odmítá se odstěhovat (v nájemní smlouvě jsme uvedeni oba dva jako nájemci). Já s dětmi nemám kam jít, on má možnost jít k otci. Poraďte, jak ho dostat z bytu, nebo to budu muset vydržet až do soudu o děti apod?, Manželé nejsme. Moc díky za rady.
@klokanka31 Alkoholikovi nevadí nic, jen nedostatek chlastu.
Jste oba nájemci, takže ho z bytu nijak nedostaneš a soud o děti na tomhle faktu nic nezmění.
Proc si nenajdes jiny podnajem?
Najdi si iiny podnájem pokud ste nájemníci oba tak nemáš právo ho vyhazovat jen proto že on má kam jít
Jeho otec není povinen brát ho k sobě, tak bych byla opatrná tvrdit, že má kam jít. Ty jsi ta, která vztah ukončuje (i když z pochopitelných důvodů), tak si najdi nové bydlení i s dětmi ty. Ve smlouvě jste oba, má tedy na ten byt stejné právo.
Najít si jiný podnájem nemusí být tak lehké - může to trvat i pár měsíců, nemusí být peníze na kauci, na realitku. Ještě bych byla opatrná, v případě že budeš ze stávajícího nájmu odcházet, aby ses nechala vyškrtnout ze smlouvy - partner nemusí platit nájem a pak to bude chtít majitel po tobě.
muzes se domluvit s pronajimatelem, aby ho vyhodil z bytu, ty si udelas novou smlouvu jen na sebe - on nebude mit zadny pravni narok byt uzivat.. pak privolani policie, vykazani z obydli. To je cely..
No já se tenkrát domluvil s majitelem bytu, že odcházím a ať si smlouvu upraví jen na chlapa a udešla jsem do azylového domu. Ale co si budem, mít možnost zůstat ve svém je k nezaplacení…
Zkusila bych se domluvit s majitelem bytu,aby novou smlouvu uzavrel jenom na tve jmeno po vyprseni te soucasne.
@j.a.n.i to je fakt. Ale všechno se nějak dá, když se chce. Bývalý partner třeba nemusí znát svá práva a přijme výpověď, nebo mohou mít smlouvu na dobu určitou a může třeba za pár měsíců skončit, pak pronajímatel nemusí prodloužit smlouvu. Ale já bych si raději našla něco jiného, je to rychlejší i když to také může pár měsíců trvat...
@j.a.n.i
tak smlouva ma snad nejakou platnost ne?
@zelenaesmolda Tak to tu sděleno nebylo, tudiz muze byt i na dobu neurčitou.
@j.a.n.i
tak to by byl majitel sam proti sobe
Nejaky update?
A jemu nevadí že kvůli chlastu přijde o děti?