Jak ho dostat z bytu?

12. únor 2022

Ahoj. Chlap začal chlastat, vždy pil více, ale poslední rok už je toho dost. Mluvit s ním není možné. Vždy slíbí jak to omezí či přestane, ale to funguje pár dní a pak je to tu znova. Doma s ničím nepomůže. Jen co přijde z práce, tak dojde nakoupit a jen pije, kouří a je na PC. V 18-19hod jde spát a spí do rána do 5.45, kdy vstává do práce. Rozhodla jsem se, že to ukončíme. On odmítá a odmítá se odstěhovat (v nájemní smlouvě jsme uvedeni oba dva jako nájemci). Já s dětmi nemám kam jít, on má možnost jít k otci. Poraďte, jak ho dostat z bytu, nebo to budu muset vydržet až do soudu o děti apod?, Manželé nejsme. Moc díky za rady.

klokanka31
12. únor 2022

A jemu nevadí že kvůli chlastu přijde o děti?

jeyre
12. únor 2022

@klokanka31 Alkoholikovi nevadí nic, jen nedostatek chlastu.

j.a.n.i
12. únor 2022

Jste oba nájemci, takže ho z bytu nijak nedostaneš a soud o děti na tomhle faktu nic nezmění.

irmamala
12. únor 2022

Proc si nenajdes jiny podnajem?

bara88
13. únor 2022

Najdi si iiny podnájem pokud ste nájemníci oba tak nemáš právo ho vyhazovat jen proto že on má kam jít

mimi1004
13. únor 2022

Jeho otec není povinen brát ho k sobě, tak bych byla opatrná tvrdit, že má kam jít. Ty jsi ta, která vztah ukončuje (i když z pochopitelných důvodů), tak si najdi nové bydlení i s dětmi ty. Ve smlouvě jste oba, má tedy na ten byt stejné právo.

mis_el
13. únor 2022

Najít si jiný podnájem nemusí být tak lehké - může to trvat i pár měsíců, nemusí být peníze na kauci, na realitku. Ještě bych byla opatrná, v případě že budeš ze stávajícího nájmu odcházet, aby ses nechala vyškrtnout ze smlouvy - partner nemusí platit nájem a pak to bude chtít majitel po tobě.

sinicka
13. únor 2022

muzes se domluvit s pronajimatelem, aby ho vyhodil z bytu, ty si udelas novou smlouvu jen na sebe - on nebude mit zadny pravni narok byt uzivat.. pak privolani policie, vykazani z obydli. To je cely..

j.a.n.i
13. únor 2022

@sinicka A vyhodí ho z bytu na základě čeho?

bara88
13. únor 2022

@sinicka a na základě čeho ho vyhodí?

mis_el
13. únor 2022

@j.a.n.i @bara88 může se s majitelem dohodnout, aby jim dal výpověď a udělal novou smlouvu pouze na ni. Akorát to bude trvat 3 měsíce, pokud jim zrovna nebude končit smlouva na dobu neurčitou...

polakovakl
13. únor 2022

No já se tenkrát domluvil s majitelem bytu, že odcházím a ať si smlouvu upraví jen na chlapa a udešla jsem do azylového domu. Ale co si budem, mít možnost zůstat ve svém je k nezaplacení…

zelenaesmolda
13. únor 2022

Zkusila bych se domluvit s majitelem bytu,aby novou smlouvu uzavrel jenom na tve jmeno po vyprseni te soucasne.

sinicka
13. únor 2022

@bara88
@j.a.n.i
Že by na zaklade svýho prava ? 🤣

j.a.n.i
13. únor 2022

@sinicka No, majitel ale nema pravo dat bezdůvodně výpověď... A žádný zakonny duvod naplnen neni. Takže zopakuji otazku, na základě ceho?

j.a.n.i
13. únor 2022

@mis_el Ale on nemuze jen tak bezdůvodně dat výpověď.

bara88
13. únor 2022

@sinicka jakého práva prosím?

mis_el
13. únor 2022

@j.a.n.i to je fakt. Ale všechno se nějak dá, když se chce. Bývalý partner třeba nemusí znát svá práva a přijme výpověď, nebo mohou mít smlouvu na dobu určitou a může třeba za pár měsíců skončit, pak pronajímatel nemusí prodloužit smlouvu. Ale já bych si raději našla něco jiného, je to rychlejší i když to také může pár měsíců trvat...

zelenaesmolda
14. únor 2022

@j.a.n.i
tak smlouva ma snad nejakou platnost ne?

j.a.n.i
14. únor 2022

@zelenaesmolda Tak to tu sděleno nebylo, tudiz muze byt i na dobu neurčitou.

zelenaesmolda
14. únor 2022

@j.a.n.i
tak to by byl majitel sam proti sobe

zelenaesmolda
27. únor 2022

Nejaky update?