Holky potrebuju poradit. Přítele bolí už asi tři dny dole u plíce jakoby mezi žebry. Dělá těžší práci a myslím si že má skripnuty nerv nebo něco takového. Nemůže pomalu už ani spát. Ale je to paličak a nechce k dr. Jak ho tam mám přinutit jít...
Asi bych se s ním zhádala, že jestli má infarkt a klepne ho, tak že se mě to sakra týká, že do toho mám co kecat, tak ať se sebere a jde, že nechápu co tím sleduje. Tohle by mě dokázalo vytočit.
Taky mě to vytáčí. Mám o něj docela strach. Jakoby nestačily moje zdrav. Problémy. Ach jo. ☹
Tak pokud má těžší práci, tak buď podle mě skřípnutý ten nerv nebo natažené mezižeberní svaly můžou být. Co třeba zkusit masáž, když ho nejde dokopat k lékaři? Třeba se domluvit, že zkusí masáž a když to nepřejde tak půjde k lékaři? Dobrý kompromis ne?? Chlapi jsou paličáci, akutní bolest zvládají lépe než ženy většinou, takže ani většinou nechodí hned k lékaři, až když je zle...
@nikola38 Já bych ho nechala, však je dospělý, mám doma taky paličáka a vím, že když moc tlačím na pilu, tak on se právě ještě víc šprajcne. Z toho, co popisuješ to opravdu vypadá na skřípnutý nerv, nebo něco takového a to není nic vážného. Manžel taky dělá těžkou práci a měl toto už několikrát. A teda taky s tím nikam nešel, protože na to nemá čas, že... 😀
U nás většinou fungovalo udělat menší scénu. Nejdřív jsem se ho rok snažila přemluvit (po dobrém) ať si jde udělat nový zuby (měl je vymlácený od sportu), ale bál se a že nikam nejde. Potom mu začala vyskakovat kolena z kloubů apod. To už jsem toho měla dost a řekla jsem mu něco ve stylu že jestli bude mrzák, že mu utírat zadek nebudu když si za to bude moct sám a ať není sobec a jde. (Samoždřejmě bych mu ten zadek utřela, ale to nemusí vědět...) Tak to potom šel... i k tomu zubaři - kam jezdil asi měsíc než mu to všechno opravila. Jen doplním že pro můj klid duše jsem šla k těm doktorům s ním - má tendence brát čáru ikdyž už je v čekárně.
Já vždy začnu tím, že má už zodpovědnost i za syna a ať si uvědomí, že vyrůstat bez táty je blbý! Naposledy manžel nechtěl jít k dr.s bolesti nohy-od zakopnuti o koral se mu udělala boule v uzline.měl počínající otravu krve! Takže se vyhrožování vyplatilo.
@mandala no to taky slyším že nemá čas. Jenže on prostě v noci najednou vstane dýchá tak nějak divně a jde se projít. Nebo si sedne a sedí a já nemám hluboký spánek a tohle mě budí takže to vidím a on si to ráno třeba ani neuvědomuje. Řekl že Teda možná zítra půjde tak uvidím....
@shine2015 snažíme se o miminko a možná že to vyšlo. Měl by být zodpovědný chci aby naše mimo mělo.otce a když sám cítí že něco není ok měl by s tím něco dělat podle mě. Dospělý ať si klidně je ale se zdravím se hazardovat prostě nemá... Jak sem psala stačí moje zdrav. Problémy....
Je dospelej a svepravnej. Ale znám to: manžela k zubaři objednávám ja (on nemá čas..), jinak by tam nesel několik let.. Na vašem miste bych ho nalozila do auta a k doktorovi odvezla🙂 A kdyby měl poznámky, tak mu vysvětlit, že o nej mate starost a ze už vás jeho knourani nebaví..
@nikola38 Mám ten samý problém..a myslím že většina z nás tady..:D
Jsem potom na nervy když řekne že ho něco bolí už dlouho a já vím, že s tím prd dělá. Co mi zabralo? (nevím zda výjimečně. nebo to zabere i příště..:D ) Ale už jsem udělala scénu, že chci aby naše dítě mělo zdravého a zodpovědného tátu, že tady nechci být za deset let sama, kvůli tomu že zanedbává svoje zdraví a že nesnesu pohled na to jak trpí a kašle na svoje zdraví. Můj psychický výlev ho k lékaři kupodivu dohnal.. 😀
Pokud partner nemá kromě bolestí i mentální retardaci vyššího stupně, nechala bych ho tak. Do žádného auta bych ho nenakládala a ani mu jak malému děcku nevysvětlovala, že s bolístkou mu nejlépe pomůže pan doktor. Pokud má inteligenci v normě, přijde na to sám.
Měla jsem podobný problém se svou matkou....nemohli jsme ji za boha dostat k lekaři....nakonec jsem šla k její obvodní doktore a vysvětlila jí situaci a zažádala jsem jí aby jí poslala pozvánku na preventivní kontrolu...pani doktorka věc pochopila a do týdne byla mamka u doktorky...vím že týden je možná dlouha doba ale ukecáváním bychom strávili delší dobu...
@veraga přesně.....dospělého člověka cpat do auta....jednou dvakrát nabídnout že půjdu s ním nebo že ho odvezu a jinak má snad zdravý rozum.....buď mu je špatně ale dá se to vydržet a nebo nedá a sám s tím něco začne dělat.....nedělala bych z něho nesvepravneho.....navíc pokud jako žena mám pocit že je to ohrožující, tak zavolat rzp.....ale to asi není tento případ.....já bych to nehrotila....
@kriistin jenže to tomu mému blbovi nevysvetlim. Už sem mu říkala že jestli to má natrzeny a jestli byl nachlazeny že do toho chytne zánět a bude ležet 14 dní v nemocnici. Což on fakt nechce ale i tak řekl no tak co vezmu si revers... Já už nevím... Strašit ho nemá smysl. Říkat jak se bojím taky ne a po dobrém je to to samé... Tak ať si to prerostle mimino trhne 😀
@nikola38 úplně tě chápu, určitě skuhrá jako poslední žijící po bytvě, ale k doktorovi to není. Podle mě jde o skřípnutý nerv, nebo nějaký natažený sval. Objednala bych ho na masaže, předem to zaplatila a donutila ho tam jít. Když je dobrá masérka, dají se dělat i divy... Navís maser zjistí o co se jedná a co s tím. Pokud to má trhlé, pozná to.
znám velmi dobře.. já dělala doma dusno, aby si zašel na preventivku k zubaři a očaři (má už asi 4 roky stejné brýle, ale už s nima hůř vidí).. nejdřív jsem to zkusila po dobrym, pak jsem měla kousavé poznámky, po výměně názorů, kdy jsem mu řekla ať mě nesere, jsem ho nakonec objednala sama a dala mu to do google kalendáře.. no a abych si to pojistila, tak jsem to nadhodila na rodinné oslavě, tchýně mě podpořila, tak chudák to měl ze všech stran. No a udolanej argumentama mi to konečně odkejval.. ale byl to půlroční boj.. uff
ale jinak, jak tu zmiňujete, že jsou chlapi svéprávný, no můj, co se týče doktorů, se chová hůř než dítě.. např. šel na Spartan race s antibiotikama.. no na přes držku.. jen to domácí vězení se dává hůř 🤐
Ja takhle pred lety honila muže k zubaři, kde snad 10 let nebyl. Viděla jsem ten zubni kamen už od dveří. Bala jsem se, že mu zuby vypadaj zdravy. Tak jsem ho prostě objednala k zubaři. Výhoda je, že máme zubarku dole ve vchode. Byl hrozne nastvanej a ze nikam nejde, tak jsem mu řekla, že zubař není policajt a ze když nebude chtít, tak mu tam nic invazivního dělat nebude a ze ja ale nebudu chodit s bezzubym chlapem. Nakonec sel, ale těch keců. Přišel vlastně vydesenej, že mu fakt ten kámen muže způsobit vypadaní zubů. .. jsem s mudrou byla domluvena, že ho musí poradne informovat a nic nezamlcet 😀 No a nakonec mu Mudra kámen odstranila, dostal osvětu o mezizubních kartáčcich (moje rady nikdy nebral). Jinak mel zuby úplne zdravy, ani jeden kaz a on by si je nechal lety snad vypadat. Chlapi no. 😀
@brokovich Nemáme stejnýho chlapa? U nás přesně to samy: K zubaři nesel X let, cisteni probihalo šup šup, silenej kamen.. Nakonec jsem to nevydrzela a proste ho objednala ke svy zubarce: zadny kaz, jen kamen a pohrozeni vypadáním zubů. Ted má několik druhu zubnuch a mezizubních kartáčku a fakt je používá🙂
jen ho nechej...at si trpí jsou to hlavy dubové....jeho boj..