Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jak byste se zachovaly na mém místě. A nebo, pokud se vám někdy něco podobného stalo, tak co jste udělaly? A teď abych vám přiblížila situaci. Jde o to, že s přítelem máme dvouměsíčního chlapečka a mě hrozně moc mrzí, že mi za jeho narození ještě nedal žádný dárek. Nevím vůbec, kde je problém.. zapomněl na to, nebo mu to nepřipadá důležité? 😞 Je sice pravda, že jsme od léta měli hrozně moc výdajů v domácnosti, nové topení, pračka, sušička atd.. ale zase si říkám, že kdyby chtěl, tak třeba dva tisíce na nějaký řetízek nebo náušnice by se určitě našly.... Kort když docela slušně vydělává a peníze jsou pro něj málokdy problém... Ale zatím jsem bohužel nedostala ani pitomou kytku. Nedávno jsem schválně vytáhla ze šperkovnice jeden starý řetízek a dala si ho na krk se slovy, že nemám co nosit.. ale jeho to stejně netrklo, co tím chci říct... 😕 Štve mě to o to víc když vím, že své bývalé dal před šesti lety po narození dcery zlatý řetízek s obrovským přívěskem ve tvaru maminky s miminkem. Musel stát majlant. Vím to, protože jsem se s jeho bývalou dřív kamarádila a ona mi jednou ten řetízek ukazovala.... Jak byste se v takové situaci zachovaly? Snažím se mu celé ty dva měsíce od narození syna všemožně naznačovat, že na "něco" zapomněl, ale zatím to bohužel nemá žádný efekt. 😥 Je mi trapné se ho na to zeptat na rovinu, to bych si připadala, že se jen ponižuju. Takové gesto by přece měl udělat sám od sebe, a ne abych si o to musela říkat. Vím, že jsou mnohem důležitější věci než nějaký dárek, jako třeba to že máme zdravé miminko, ale stejně mě to mrzí a štve, že bývalá dostala tak drahý šperk a já nic. Co si o tom myslíte?
To, co si ty přeješ, se nestane. A muž za to nemůže, nezlob se na něj. Někdy prostě naše přání nevyjdou. Znám ve svém okolí několik žen, kterým zemřel milovaný muž těsně před odchodem do důchodu, na který se společně těšili a teď neví, jak žít dál.
Ty pocity, když se stal otcem, už nikdy podruhé nezažije, tohle musí rozdýchat každá žena, která si už našla muže s dětmi. Jestli si přeješ dárek, klidně si o něj řekni, ale to gesto se zařídit nedá, nevycházelo by z jeho pocitů. A chtít to samé, co měla předchozí žena, je dětinské, to byste museli obrážet stejné dovolené apod. Radši si vybujte svoje nové originální zážitky. Třeba zkus začít tím, že ty koupíš něco jemu za to, co on dělá pro tebe a dítě.
Upřímně jsem donedávna ani nevěděla, že se za to něco dává.😅 Třeba ex dal ten řetízek jen tak, že se mu to líbilo a nebral to jako "nutnost".
Jsem těhotná a když jsem před chvílí řekla, že se něco dává, tak se mě zeptal, jestli tím chci něco naznačit.😂 A za první dítě jsem nic nedostala.
Jinak naznačování očividně ve tvém případě nemá cenu. Normálně bych mu večer, když už jste v klídku řekla, že mě mrzí, že mi nic nedal. Pak bych čekala na reakci.
Kdyby mi na tom teda záleželo, tak bych brala i jako supr variantu, že půjdeme něco vybrat spolu a s klidem mj to navrhla.
Jinak nikdy neporovnávám nic s jeho bývalou manželkou. Proč? Ona mu dala ke kulatinám dárek v hodnotě, na který já bych neměla a vím, že je z něj hodně nadšený. Proč bych to měla řešit a trápit se tím?
Nebo že s ní něco podnikal, koupil jí, zval na večeře,...
Mně zajímá, jak to máme mezi sebou a ostatní je mi fuk.
@cherie24 Chápu jak to myslíš, ale to se právě bojím, mu to říct na rovinu.. jsme spolu už 4 roky, znám jeho povahu a vím, že by si to vyložil tak, jako že pro mě není dost dobré všechno ostatní, co pro mě a syna dělá. On je ryze praktický člověk a jakékoliv citové záležitosti mu jsou defakto cizí. Nemůže za to, prostě má takovou povahu. (znamení vodnář, ti jsou prostě takový 🙄😃) Třeba nedávno, jsem se jenom tak mezi řečí zmínila, že mě nebaví každý den topit a že se těším, až bude zase jaro. Jenže on si to vyložil po svém... vyčetl mi, že si nevážím toho, že nechal v baráku udělat nové topení za desítky tisíc a do večera se mnou nepromluvil. Jinak je to ale hodný člověk, zachránil mě od mého bývalého, který mě dlouhé roky trápil, ale to nebudu vypisovat, to by asi bylo na celou další diskuzi.. proto mu nechci dělat dusno. 🤷♀️😕
@maggie287 Tedy pokud jste spolu 4 roky a za tu dobu ti nic nekoupil něco sám od sebe, tak co čekáš? Promiň za upřímnost, ale náznaky a narážky fakt nefungují. Já jsem se s tím, že se má něco dávat za dítě také setkala až tady na MK po narození syna a beru to tak, že než jsme se vrátili z porodnice, byla dodělaná kuchyň. Už to beru jako fajn věc. Ale pokud čekáš nějaký šperk, tak jak píšou holky - postav ho před hotovou věc.
Za miminko bych to nechala plavat, gesto je promeškané a za porod máš hlavně to mimi (moct tak mít děti zase na chvilku malinké, za to bych dala všechno zlato světa...).
Napiš dopis Ježíškovi, že si přeješ šperk a nech to na něm 🙂
Ale rozhodně mu nenaznačuj, že něco pokazil, nechceš přece dárek proto, aby měl klid od tvého brblání, ale z lásky.
@maggie287 já jsem třeba ani nevěděla, že se něco dává. Než jsem dočetla celý příspěvek, tak jsem právě přemýšlela, jestli muž vůbec ví, že má něco za porod dát. Pokud dal bývalé, tak to je jiná.
My tvého muže neznáme, ale asi mu to jen tak nedojde. Pokud mu to nechceš říct úplně narovinu, tak si třeba vyber nějaký šperk a řekni mu, že by sis to chtěla koupit za porod syna, jestli ti to zaplatí..
Važ si chlapa ,který se o Tebe stará a neřeš kraviny.Když chceš šperk ,tak si ho kup.Nebo řekni chlapovi ,že chceš k Vánocům řetízek a jdeme ho spolu vybrat ,aby byl podle Tvých představ.
Ať ti udělá radost Ježíšek. Normálně bych se před ním zmínila, že by sis přála nějaký šperk na připomínku prvních Vánoc jako maminka. To už snad musí pochopit každý chlap.
Možná si to ani neuvědomil nebo to bral tak, že si tuhle povinnost odbyl s prvním dítětem a teď se zaměřil na investice do domu, které bral jako důležitější.
Ale já tyhle dárky za miminko vůbec neprožívám. Víc jak zlatý šperk pro mě znamenala podpora a péče po návratu z porodnice, kdy byl naprosto dokonalý manžel a otec.
Na tu totiž nezapomenu nikdy.
@zmrzlinka Já si ho samozřejmě vážím a jsem ráda, že ho mám, ale myslíš si, že to je vážně takhle jednoduché? Jak už jsem psala, tohle by mi bylo trapné. Bývalce, se kterou si už dávno nerozuměl a ta jejich holka byla vlastně nehoda, dárek koupil. A mně, se kterou dítě plánoval, nic? To mi přijde trochu zvláštní, proto se zdráhám mluvit o tom na rovinu..
@maggie287 taky jsem vodnář a mám velké problémy vyjadřovat city. Ale svádět vše na znamení je nesmysl. Prostě mu vysvětli normálně, klidně a mile, že je to pro tebe velká věc a ráda by jsi od něj dostala připomínku na narození vašeho miminka. Že je to pro tebe důležité, tahle tradice se u vás v rodině drží a i přesto, že si vážíš toho, co pro tebe dělá, by jsi chtěla udělat radost dodržením této tradice. Chceš mít hezkou připomínku na narození, na tom není nic špatného. Měl by to pochopit, vodnář nebo ne, pokud mu vysvětlíš, že je to pro tebe důležité, měl by ti vyjít vstříc. A je jedno, jakého je znamení.
@maggie287 a teď vážně, co si myslíš, že je důvodem, že ti nic nedal? Protože to tě žere víc než to, že máš o řetízek míň, ta žárlivost. Nabízí se víc možností - nepřijde mu to důležité, tehdy k tomu byl donucen a teď má poklad, co nic takového nedělá, miloval ji víc než tebe, zbláznil se, že se stal tátou, s věkem se mu mění priority...
@cherie24 Já to samozřejmě nesvádím jen na jeho znamení, jenom jsem chtěla poukázat na jeden z možných důvodů, proč se chová tak, jak se chová. Jinak já jsem rak, takže povahově bohužel pravý opak. Pro mě jsou tyhle věci v životě hodně důležité, jenom ne vždycky s jistotou vim, jak o nich s někým mluvit...
@antoinet Taky mi to tak přijde.
@antoinet Nad tím, co je tím pravým důvodem, přemýšlím skoro každý den, ale za celé ty dva měsíce jsem vymyslela úplný kulový, s prominutím... Nemyslím si, že by na mě a syna kašlal, jen bohužel svoji lásku k nám vyjadřuje jinak, než jsem si představovala a to praktickými věcmi. Jak už jsem psala v úvodu - rekonstrukce domu atd. Pro něj jsou tyhle věci prioritou a nějak mu nedochází, že já jsem citlivá povaha a potěšilo by mě od něj i něco jiného. Jako třeba dárek za syna.
@maggie287 To znamení je fakt blbost.😂 Můj táta mamce jen tak mamce nic nekoupil. Maximálně narozeniny. Za poslední roky ani kytku k MDŽ. A to dělal pravidelně každý rok, když jsem byla malá.
Naposledy si koupila prstýnek pro radost a byla ho vybrat s tátou.🤷♀️ Jo a proč to píšu... je rak. 😉
Narovinu máš 3 možnosti:
1. Řekneš mu to a domluvíte se jako jako partneři.
2. Budeš se tím trápit, budeš na něj podvědomě nepříjemná a akorát mezi vámi bude dusno.
3. A nebo to necháš plavat, protože víš, jaký je a máš neustálé výmluvy a obhajoby, proč tohle a tamto nejde.
@maggie287 A to, že je praktický typ víš až teď po narození syna?🤷♀️
Praktický je i můj chlap. Párkrát jsem mu z legrace (netrvám na tom a spíš si z toho dělám srandu a popichuju ho) vyčetla, že mi dal po těch x letech, co jsme spolu 2 kytky a z toho jedna byla rýmovník, druhá jedna růže a to jí koupil, když kupoval květinu pro máti k narozeninám. 😂
Hele, pokud takový je a ty jsi mu to nikdy neřekla, že je ti to málo, tak se nediv, že ti nic nedal a nepřekvapil. 🤷♀️
Myslím si, že bys sis o tom s ním měla promluvit, protože on se jen tak ze dne na den nezmění. A to ani při nějakých náznacích..
@maggie287 Tak mu to zkrátka řekni na rovinu. Klidně i to, že nad tím stále musíš přemýšlet ( on ví, že jste s bývalou byly kamarádky - předpokládám ) a že si pamatuješ, jak se chlubila dárkem a že ti to je líto. Že ti vlastně nejde o šperk jako takový, ale přijdeš si tímto méněcenná než bývalá partnerka, že u té si sám vzpomněl. A třeba z něj vyleze, že mu to vymyslela tchyně, nebo máma, nebo chlapi v práci a že je poslechl - uvidíš 🙂
@maggie287 víš co, my máme tři děti. Šperk jsem dostala za první dítě. Za druhé a třetí už ne. Beru to tak, že narození prvního ditete je jedinečná záležitost. A bohužel tvůj muž si tuto jedinečnou záležitost prožil s jinou ženou. S tím jsi si ho ovšem brala. Na jednu stranu chápu, že jsi zklamaná, na druhou tady musíš počítat s tím, že ty jsi "ta druha" a dost možná se ve věcech, na kterých trvas, budeš muset jasně připomínat a vyjadřovat. Žádné náznaky. Jak už tu zaznělo- na šperky za porod už zapomeň, teď budou Vánoce.....
To je hroznej trend... Darek za decko...
@maggie287 Každý dává najevo lásku jinak. Kdo ví, jak to s tím šperkem tenkrát bylo, ty jen vidíš, že ex něco dostala, ale jak k tomu došlo, u toho jsi jim nesvítila. Navíc, pokud už jsi druhá žena, hodně lidí bere druhé manželství už jinak a velká gesta už tolik nefrčí. Pokud chceš nějakou pěknou věc, řekni si, náznaky jsou často na nic, to jen ve filmech a v knížkách chlap z jednoho náznaku v dubnu vykouzlí top gesto k Ježíškovi. Neříkám žádné Važ si ho, protože ... To nemám ráda, to by člověk mohl být rád, že smí chodit do práce a když není večeře, chlap tě nezmlátí. Ale pokud dává lásku najevo jinak, tak se nauč místo náznaků říkat přání narovinu, uleví se ti 😁
@maggie287 a představ si, že mám děti 2 a že bych měla něco očekávat za porod jsem věděla, ale odmítla tuto skutečnost jakkoliv prožívat...
Protože jsem v okolí měla kamarádky, které dostaly prstýnek "jakože zásnubní" za společně dítě???
To mi přišlo úplně mimo 🤷♀️ dítě jsme snad chtěli oba, stejně tak jako pripadne zásnuby bych nepotřebovala spojovat s porodem 🤔 ať to má partner usnadněno?
@maggie287 dporucuji knihu 5 jazyků lásky, mohla by ti pomoct 🙂
@tinaprofi ještě horší mi pak přijde tohle... když to člověk očekává,protože se to přeci dělá a někdo jiný to dostal... jako kdyby to tak muž sám cítil a udělal, proč ne, ale pak se užirat 2 měsíce tím, že mi přeci měl koupit šperk a proč to neudělal, je pro vztah šílený 🙈
@fifinka2020 víš co, "jedný něco dáte, druhá to chce taky..." 😀
Řešíš kraviny.Bud ráda ,že se stará o bydlení a o Tebe a o dítě.Bud ráda,že stě všichni tři zdravý....Víš co řeší jiný lidí?Jdi se podívat na dětskou onkologii... největší dar máš v postýlce....zdravé dítě.
@maggie287 chlapi náznaky nechápou. Řekni mu to na rovinu. Třeba se ho zeptej, jestli náhodou nezapomněl na tu tradici, kdy žena dostává za narození miminka dárek. A řekni mu úplně normálně, že by sis přála, aby to dodržel a koupil ti nebo s tebou vybral nějaký šperk. Nechoď kolem horké kaše, on to nejspíš nechápe, co po něm chceš a ty se akorát trápíš kvůli blbosti. 😉 Jestli bývalá dostala, chápu že tě to štve, ale třeba si o to taky řekla.