Jak dál po rozvodu. Budu ještě šťastná?

26. pro 2019

Ahoj... Možná se jen potřebuju vypovidat. Před 2 roky od nás odešel manžel, potřeboval svobodu... 2 roky jsem doufala, prosila, trpěla a věřila že se vrátí... Nechal mě v obrovském domě, s obrovskou zahradou.. První rok si dceru nebral ani na vikendy, druhý rok už ano- ne pravidelně, jak mu to vyhovovalo.
.. Bydlí prý u kamaráda.. Ale pořád za námi chodí do domu má klíče, přijde si kdy chce... Což je pro mě už strasne😐... Pořád mi stolkuje profil na FB.. Když jsem začala mluvit o rozvodu, neměl čas, náladu, potřebu rozvod řešit. Přesto jsem ho letos v září podala, už jsem neměla sílu žít v nejistotě. Prý to byla rána pod pás. Proběhlo stani o dceru,kterou mám v péči. Vyměřené alimenty my ještě nezaplatil, prý platí energie na dům, tak nemusí platit alimenty. Porad za námi minimálně 3 X týdne chodí... Jednou si zapomene nářadí, jindy potřebuje udělat v garáži něco na aute, na kafe... Prý stáním o dceru pro něj nic nekončí. Když se ho ale ptám co teda bude Dal jestli se mnou chce být nebo ne, řekne , že to chce nechat tak, jak to je... Vždy přijde, zkontroluje, co tady mám noveho a večer zas jde... Už nemůžu... Jsem úplně zničená, nemám čas minutu pro sebe. Jsem pořád jen s dětmi. Nešťastná že svého života. Navíc jsem změnila práci, a tím přišla o veškerý kontakt s lidmi, které jsem měla rada..syna mám prvního vztahu, kdy se z muže stal gembler😐 je mi smutno z toho, že mám dvě děti a nikdy jim nedám normál i rodinu.
. Přijdu si jak luza. Před okolím se tvářim ok, ale tak strašně rtpim, že ten život je prostě na houby😐Budu ještě někdy šťastná?

Omlouvám se za CJ, na mobilu se to vázne píše strašně.

sahrazad1
26. pro 2019

Dotahnout rozvod do konce, alimenty platit musi, kdyz ne, tak resit. Ze plati energie v dome je fajn, vsak jste oficialne manzele. Nerozvedeni dosud. Nepises ci je dum, zkratka si vyreste majetek, odstehuj se do mensiho. Styk s ditetem stanoveny mate, to je ok. Jestli nezmagori, vychazela bych mu vstric. Je to psychicky narocne obdobi, k tomu vanoce...vydrz, vsechno jednou prejde. ( taky jsem jednou rozvedena )

sudylichozrout
26. pro 2019

Predne je treba dotahnout do konce rozvod a vyresit SJM. Pak take stanovit pravidla ohledne alimentu a predavani ditete. A bazirovat na tom, aby je dodrzoval.

autor
26. pro 2019

@sudylichozrout majetek máme vyřešený tak, že mu zaplatím podíl na domu a dům bude můj. Pořizovací jsme spolu. Za ty dva roky jsem tam investovala už velkou částku.. Na částce vyplacení jsme taky dohodnuti
Co se týče rozvodu čekám na předvolání.. Už to budou 4 měsíce od podání zadosti😐

sahrazad1
26. pro 2019

Tak at hlavne odevzda klice po vyplaceni, pripadne vymenit zamek, aby nechodil ocumovat.

dali33
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
biedronka10
26. pro 2019

Dotahnout rozvod, necouvnout, stanovit pravidla a hlavne ho nejakym zpusobem umistit ve svem zivote na misto, ktere si vybral, prproze doted jen placa, ze si vybral svobodu, pritom neni schopen se odpoutat tak, jak se svobodny clovek ma chovat (tedy krome ditete, tam at svobodu neceka, tedy ne takovou jak si predatavuje). Vem si, ze si budes chtit nekoho najit... Ano ted se ti to zda nempzne, ale je potreba se nad timhle zamyslet stejne. To ti jako bude delat krena a nicit zivot i kdyz uz nema osobne ve tvem zivote (opet zduraznuji krome dcery) co delat? Vzdyt prece nejde, aby si zil svobodne kde nekde a pritom ti neustale zasahoval do tveho spukromi a budoucich vztahu. Takze ver, ze uleva prijde, az opravdu dojde k pretrzeni toho, co ted pan vytvari....v podstate je to citovy upir.

meronym
26. pro 2019

Nezazila jsem primo rozvod, ale rozchod po mnoha letem vztahu a radim jedno - jakekoli protahovani jenom prodluzuje bolest. Ja jsem taky po te, co odesel, doufala, setkavala se s nim, resila co by kdyby. A trpela, strasne. Az odstehovani se a uplne preruseni kontaktu bylo bodem nula, kdy jsem se zacala pomaly “lecit”. Dnes jsem vdana, s ditetem a stastna. Tenhle stav Vas nici a panovi manzelovi se zrejme libi mat Vas nadale pod kontrolou... Rada proto zni - omezit kontakt na minimum nezbytne kvuli dceri a zacit si budovat svuj zivot. Rozvod je krok dobrym smerem! Drzim palce.

krupka3
27. pro 2019

Neporadim vic, nez je psano vys, kazdopadne ti chci vyjadrit podporu, na dalku posilam objeti a silu to vse prestat. Zazila jsem v zivote hodne hodne hodne spatne veci, uz jsem tu nekolikrat ani nemusela byt... A nakonec tu jsem, a jsem stastna s tim, co mam. "Bude lepe" je jen fraze, ale kdyz to prezijes a zamakas na tom, aby se to nekam posunulo, opravdu nakonec lepe bude. Jen se musis zbavit toho vseho, co z tebe ted dostava naprosto vsechnu energii a zivot. Tzn. nejspis dotahnout rozvod do konce, stanovit pevna pravidla a zacit nejak normalne zase zit. Mas na to, drzim ti pesti.

autor
27. pro 2019

@krupka3 děkuju moc. Nejvíc mě bolí to zklamání z toho, že nebudeme fungovat jako rodina😐 v hlavě vím, že takový člověk si rodinu nezaslouží, vím, že ty návštěvy dělá naschvál, protože si mě hlídá a chce mít vše pod kontrolou... Ničí mě to, že nemůžu začít znovu, i když na chlapy nemám ani pomyšlení... Nedokážu být na něj hnusná, neumím to. V den stání o dceru přijel domů a přivézt koblihy na snídani, jak kdyby se nic nedělo.. Mě se hroutí svět a on je pořád mi přijde v klidu a bere to jaku hru. Přitom svým chováním ublížil v podstatě všem v rodine😐

ilema
27. pro 2019

Vyměnit zámek a nastavit pravidla, i když si říkáš, že ti to nejde. Ničíš sama sebe. Prošla jsem si podobným a uzirala se pocitem selhání a mockrát brečela, že se mi zhroutily představy o mém životě. Že se mi z mých snů nic nesplnilo. Hodně jsem slapla vedle ve výběru chlapů. A pak jsem se holt rozhodla začít si sny plnit bez ohledu na stav "rozvedená, nezadaná" a nakonec přišlo téměř vše, co jsem vždycky chtěla, byť v trochu jiné formě. Jinak bych popremyslela, až budete rozvedení a vyrovnání finančně, zda si nepořídit levnější vlastní bydlení. Sama ženská ve velkým baráku, já si troufla na malý a i tak jsem někdy zapochybovala, zda jsem udělala správně. A odpověď na tvoji otázku, ANO, určitě budeš šťastná, jsem si tím jistá 😉

autor
27. pro 2019

@ilema děkuju... Naštěstí prozatím peníze řešit nemusím, aspoň o jednu starost méně... A alimenty má platit docela vysoce, oba pracujeme jako mng... Dům mám v plánu prodat, ale až budou děti větší, milujeme to tady a dala jsem do toho domu nejen srdce a peníze ale i kus tvrdé práce... Jinak ano... Ten pocit selhání, to že se snažím fungovat na 100%a pak se to vše sesype...premyslim co jsem udělala špatně... Jen jsem ho milovala, mohl si dělat co chtěl, měl své koníčky... Já s dětmi, práce...a nakonec mi řekne, že rodina není pro něj.. Tak ať není, ale proč už doprcic netahne ke všem certum nenechá mě být? Nemůžu uvěřit, čeho jsou dnešní chlapi schopni. Je mi z toho smutno.

krupka3
27. pro 2019

To co popisujes je jasna manipulace. On si s tebou dela co chce, a vi, ze ty se tomu nepostavis, ze staci jedno dve pekna gesta, a ma te v rukavu. To zklamani z toho, ze nebudete fungovat jako rodina uplne chapu a mrzi me to. Ale to, jak fungujete ted uz je prece spatne... Sama pises, ze nezijes, ze je ti spatne. Musis sebrat vsechny sily a neco s tim udelat hned. Ver mi, ze vim, o cem mluvim, kdyz ti poradim, ze cim driv zacnes, tim driv to budes mit za sebou a nebudes ztracet velmi cenny cas sveho zivota v nejakem mezistadiu, ktere uz nikam nevede... Casto si pak clovek zpetne tluce do hlavy, proc se neodhodlal driv.

codal
28. pro 2019

Bohužel ty seš ta, která si bude muset vymezit hranice. On to neudělá, protože mu to takto vyhovuje.. on si dela, co chce a ma pocit, že tě může kontrolovat, chodí si k vám, jak domů, přitom to už jeho domov není. Je potřeba sepsat na papír vypořádání majetku, jak a do kdy ho vyplatíš a jakmile to bude podepsané, tak vyměnit zámky a on bude moct přijít jen po domluvě. Ty budeš muset být ta tvrdá a stát si za svým, aby s tebou přestal cloumat!!!

joy33
7. led 2020

tak jak to pokracuje? Moc drzim pesti! ❤

autor
10. led 2020

@joy33 spatne😐 Nemůžu už ani psát. Vím, že jsem strašně strašně hloupá ve všem. Ale nezvládnu mu odporovat.

zuzanka_13
10. led 2020

Jak píšou holky výše, musíš být silná, vzchopit se a určit hranice. Chlapovi to bude takto vyhovovat, má vas pod dozorem a může si jinak dělat co chce,zatimco tebe to ničí. Asi bych se fakt snažila mu ukázat, že nejsi žádna chudinka, že se umíš postavit na vlastní nohy a žít svůj život dle svého...a hlavně se mu nepodrizovat, neustupovat

katkagabinka
10. led 2020

Sama nemám slovo musíš ráda, ale tady je na místě. Musíš to dotáhnout do konce, musíš to vyřešit, jinak tě to zničí. Vše se dá zvládnout, když se chce. Co rodina, nějaká kamarádka, která by tě podpořila, podržela v rozhodnutích a nenechala tě zase zlomit? A nebo když přijde říct, to je fajn, že jsi tu, musím si něco zařídit a odejít třeba jen za roh, aby si uvědomil, že už je konec? Je to těžké, když toho člověka ještě miluješ, ale když to zvládneš, bude to v pořádku .

joy33
12. led 2020

:( jak radi holky, chce to spriznene duse, ktere Te nakopnou. Ja sama moc radit nemuzu, nejsem na tom o moc lip...

megi89
12. led 2020

Určitě nejsi hloupá. Jak to myslíš že nemůžeš už ani psát?

kulisek_28
11. únor 2020

Asi bych si sbalila věci a někam bych se odstěhovala, aby ten chlap viděl, že to zvládnete i bez něho. Nebo by třeba stačilo, kdybyste doma měla nového přítele.

autor
20. únor 2020

Ozývám se po delší době. Proběhlo první rozvodové stání, které trvalo asi 15 min. Manžel okamžitě řekl, že chce odrocit jednání o tři měsíce. Paní soudkyně mi dala proslov o tom, že bych se měla snažit udržet rodinu😐... Týden byl zase otec a manžel roku, plno plánu, dárků, péče... Potydnu opět nevím, co dělá, kdy, kde... Jen tak ob tři dny přijede "na kontrolu" 😐

autor
20. únor 2020

@kulisek_28 nemůžu se jen tak vzít a odejít. Bydlím na vesnici, děti tady mají školu, školku. Máme psa, kocoura😐 Co se týče nového chlapa, to už mi radil hodně lidí, ale asi neumím lhát a nový vztah už teď opravdu nechci

autor
20. únor 2020

@megi89 myslela jsem to tak, že je mi tak smutno a špatně z toho všeho, že nemám ani sílu tu situaci popisovat. Každý si myslí jak to všechno skvělé zvládám, ale opak je pravdou. Jedu nějak že setrvačnosti, vše jak nějaký robot. Ale to cítím vevnitř mě úplně nici😐