Mám takovou otázku doufám ze mi pomůžete co dělat . Máme s přítelkyni dítě 1,5 roku už bydlíme ve vlastním bytě před tím jsme bydleli u rodičů . Přítelkyni pomáhám doma s malou s uklizenim s vařením se vším co potřebuje . Poslední dobou se je nás vztah na rozpadu všímá si furt telefonu sociální sítě nepustí telefon z ruky . Našla si kamarádku která ji neustále tahá ven a malou mi nechá doma a ona je venku někdy do noci . Ani nenapíše kde ke apod. Jestli je v pořádku . Třeba nedávno řekla ze jde ke kamosce na kafe a přitom byla někde venku . Přítelkyni je teprve 17 let . Myslíte ze kdyby došlo na nejhorší ze bych mohl dostat malou do pece ?
No jinak tak to dopada, když mají mladosi dítě, nic proti. Nakonec zjisti, že život s dítětem doma není nic pro ně, chtějí se bavit, užívat si tak jako kdyby dítě nebylo. Bohužel.
@honzik89 soud vzdycky jedna v zajmu ditete, takze sanci bys asi mel, ale vzhledem k tomu, ze je tu malo informaci, nelze rict presne jakou. Mel bys pro dite hlidani a chodil do prace nebo bys byl na rodicovske dovolene? Jsi schopen to financne a casove utahnout? Pokud byste se od partnerky odstehovali, mel bys zajistene pro Vas bydleni vhodne pro dite? Je dite jeste kojene? Pokud Ti o to jde, zapisuj si nekde, kdy a jak se maminka ditete chovala, jak o nej (ne)jevila zajem, cos delal za ni treba ty, kdyz trajdala venku, apod. Tez je dobre poradit se pripadne na ospodu. Vi o tom, jak se partnerka chova, jeji rodice?
@ariadna no kdybych chodil dal do práce tak moje rodina by mi pomáhala skrz hlídání a všeho o to bych neměl strach . Bydlení máme dobre malá má spoustu hraček všechno co potřebuje . Bydlení utáhnu s přehledem jelikož zaměstnavatel dobře platí . Mála už není kojici takže není problém udělat mléko Když potřebuje . S jejími rodiči jsme to probírali všechno bylo v pohodě ale za dva dny opět šla ven na cigo za kamarádkou kde byla cca 5 hodin a když ji nápisu jestli se nechce vrátit za námi domu tak mi odepise ze si povídá s kamarádkou . Když ji všechno chci normálně vysvětlit tak ještě za všechno jsem špatný já ze jsem na ni hnusny apod. Člověk vše mysli dobře aby vše fungovalo .
@honzik89 ty ani nevíš kdo je opatrovníkem dítěte, když je matka nezletilá? Tak jste to snad řešily ne? To by si měl vědět. Každopádně si tohle zjisti, proboha. Jinak pokud se o malou zvládneš postarat, nevidím důvod proč by si jí nedostal do péče, vždy se upřednostňuje rodina/ nejbližší.
@honzik89 a kdo je opatrovníkem? Nebo přítelkyně má soudně přidané roky?