Jak byste řešili tuhle situaci?

kristyna63737
Včera v 19:02

Za 1) nejsem trol. Jdu si k Vám pro radu zda někdo z Vás s tímhle nemá osobní zkušenost.

Žiju s přítelem který mě překecal abych se nastěhovala k němu do bytu který vlastní společnost heimstaden. Žiju zde rok a půl trvalé bydliště mi zařídil až v listopadu a to jsme se tu stěhovali už v červnu. No nedávno jsem se dozvěděla že ho na konci ledna zrušil nechal mě vypsat z evidence bytu ale já o tom ani nevěděla nic jsem nepodepsala a ani mi nepřišlo vyrozumění. Žiju tady už víc než rok a půl. mezi tou dobou mě nespočetněkrát napadl, zabránil vstupu do bytu kde mě museli dovnitř dostat policisté s hasiči. Napadení jsou nahlášena na PČR, od té doby si začal dávat bacha protože mu hrozilo vykázání z bytu a podmínka. Teď před týdnem mi napsal, že dává výpověď z bytu a že si to mám udělat jak chci, jenže mě finančně úplně vytížil a pomohl zadlužit. Když pak přišel domů řekl mi, že mám čas do nového roku. Druhý den už se ale nevrátil. Naposledy přišel v sobotu v noci úplně opilý tu spal na stole po asi 2,5 hodinách se vzbudil a chtěl mě napadnout, přestal když sem chtěla vytočit PČR. Šel spát a ráno se vzbudil a odešel. Už jsem ho neviděla. Přestal semnou komunikovat, všude si mě zablokoval a nezvedá telefon. Jak mám tohle řešit když je ve smlouvě napsán jen on. Je nějaká možnost jak ho odsud dostat? Opravdu se bojím že zase přijde opilý a bude mě chtít vyhodit nebo mě napadne. Mohla by mi v tomhle případě nějak pomoct PČR? vzhledem k záznamům co mají?

Na odstěhování se teď nemám a do azyláku taky jít nemůžu vzhledem k mým zvířatům.

nikoulinka
Včera v 19:32

@kristyna63737 no, ty s Heimstadenem vůbec nic nevyřešíš, když nejsi ve smlouvě. Vše, kol bytu (i jeho případné odevzdání) půjde na něj. Ty, byt zase užíváš neoprávněně. Takže naopak z toho můžeš mít svým způsobem problém.

Co ale můžeš udělat... Pokud máš pracovní smlouvu, vyber si byt z jejich nabídky, odstěhuj se. Kauce jde domluvit na splátky, někdy i částečně prominout. Záleží na makléři hodně. A pak si vyřídíš různé příspěvky, pokud bude potřeba.

Pokud však pracovní smlouvu nemáš, tak maximálně rodina, azylak.

kristyna63737
autor
Včera v 19:41

@nikoulinka No četla jsem pár informací o tom a pokud mám nějakou spojitost z bytem vyhodit mě nemůže a byt neužívám neoprávněně já ani nevěděla že mě vypsal "normálně" jsme tu žili pořád stejně. A co vím problém by měl on protože to udělal prý jen proto aby nemusel platit na nájmu více, nepožadoval abych třeba odešla nic. Každopádně tam zítra budu volat a uvidím co a jak. A podle policie mě ani vyhodit nemůže už jenom z toho důvodu že 80% věcí je tady mých nehledě na zvířata. A pokud mám jak dokázat že tu žiju celou dobu je to argument pro moje setrvání v tomhle bytě.

Mám zatím pouze DPČ ale od prosince bych měla nastoupit na HPP.