Zdravím. Jsem v situaci, kdy manžel v listopadu opustil rodinu kvůli milence, je starší s velkými detmi. My máme děti maličké - 1 rok a necelé 4 roky. Přestěhoval se za ni na druhy konec republiky (300 km od nás), ale může byt o víkendech v domě u matky, má tam celé patro, bydleli jsme tam (ještě chvíli bydlime). Sem si bude děti asi brát spíše..
Chci se zeptat na vaše zkušenosti, jak se takový otec pak dětem věnoval? Často slycham názor, ze to chladne a za detmi jezdí méně a méně. Vím, ze je to subjektivní, ale vrtá mi to stále v hlavě. Jsem teď na deti víceméně dost sama. Má paní na prvním miste.
Děkuji za odpovědi.
Nevím, asi záleží jestli to mezi vámi bylo špatné a proto se zamiloval jinde? Nebo jen milenka z rozmaru?
Taky záleží jestli ty děti bere tak jako no že když už je jednou má, nebo to může být milující otec.
Takto z patra těžko říct.
Jsou chlapi (ale i ženské), kteří po rozchodu pálí mosty i s dětmi a jsou takoví, kteří jdou za svým srdcem, ale děti jsou pro ně stále alfa omega.
@pilzzee ale takovych je prece plno, on nebude jedinej
@uzivatelkapetra špatné to mezi námi nebylo vůbec.. jen mu vadilo, jak se změnil náš vztah, když přišly děti.. nebyl na prvním miste atd. Zároveň mu začaly vadit nějaké mé povahové rysy… nevím, nerozumim.
Upřímně, na tohle Ti asi nikdo odpověď nedá. Víš jak se choval předtím, trochu ho znáš...aspoň víc, než kdokoliv jiny ve fóru. Taky záleží, jaka je ta druhá žena: jestli bude mít pochopení proto, že chce se svými dětmi trávit čas. Jestli Ti můžu doporučit, tak mít vše soudně anebo alespoň dohoda o styku děti mezi vámi a s tím k soudu... vč. peněz, které Ti bude přispívat.
@kolibrikkk a v jaky fazi je rozvodovy rizeni a soud o deti? Predpokladam, ze z deti moc hin neni a vzhledem k veku a vzdalenosti je budes mit v uplny peci... zalezi s cim od soudu odejdete, treba to bude jen jeden vikend v mesici plus tyden o prazdninach 🤷♀️
Ale jak rikam, pokud mu vadilo, ze prisel o pozornost kvuli detem, tak se o ne zacne zajimat mozna az budou velky...
Nekdo je skvely, nekdo prumerny a nekdo se na deti vykasle uplne. Je to strasne jednoduche rict "netrap se tim" a jak to mas udelat uz ti nikdo nerekne, ale zkus se tim ridit. To ze deti jsou malicke ma i vyhody - az se oklepes a potkas treba noveho zivotniho partnera, mozna bude mnohem lepsi tata nez ten biologicky a kdyz ho deti budou znat od malicka, snaze si vybuduji krasny vztah.
Kdyz se biologicky otec bude zajimat a snazit, tak super. Kdyz nebude a bude alespon na deti platit at nejsi v panice co jim dat jist a najdes si nekoho noveho, kdo bude lepsi tata taky super. A kdyz ti bude dobre samotne a budes na ne mit energii, tak deti tim, ze maji jen mamku trpet nebudou. Lepsi, nez deti co ziji v "tradicnich" rodinach kde sleduji jak se rodice hadaji, vubec si jich nevsimaji a kdo vi co vsechno...
Moc mě to mrzí. Vypadá to, že ho malí prcci asi moc neberou, takže jaký vztah s nimi bude do budoucna mít, těžko říct. Záleží také na jeho povaze a povaze dětí, jestli v budoucnu najdou společné zájmy, dále na přístupu nové paní, jestli ho bude podporovat v tom, aby byl s dětmi co nejvíc, jestli je i ona bude chtít časem přijmout, pokud spolu zůstanou atd. 300km je fakt hodně, ta vzdálenost určitě nebude pomáhat tomu, aby za dětmi jezdil často☹
Já mu vůbec nerozumim. Na jednu stranu si teď děti jednou za 2 týdny o víkendu bere, dva dny v týdnu se tu na jednu hodinu před spaním zastaví.. ale zároveň je 300 km daleko, kdyby se s detmi něco dělo, je v pr…. Říká, ze až bude moct byt se svou partnerkou, bude více s detmi. No, uvidíme… zatím jsme se domluvili, ze je ještě nepredstavi.
@kolibrikkk řekla bych, že jsou 2 možnosti. Buď to je pobláznění. "U sousedů lepší tráva". Budete mu chybět a bude se chtít podílet na péči, co nejvíc.
Nebo s ní zůstane a 300 km daleko se bude těžko nějak víc podílet...
Mrzí mě to, ale čím dřív se budeš spoléhat jen na sebe, tím líp (vlastní zkušenost). Max mu ukážeš, že ho nepotřebuješ...
@kolibrikkk můj bývalý je jako otec fajn. Zájem neztratil, ale je fakt, že povinnosti jsou na mě,vůbec neví kdy Dr, třídní schůzky atd, ale teda když měl potřebu mi řadit poslala jsem ho do háje. Můj současný partner má taky dvě slečny z předchozího manželství a jako otec je super. Tohle je o povaze, ne o tom jestli se někdo s někým rozejde
Ještě bych řekla, že bude záležet, jestli ho milenka nepošle k šípku. Ty se každopádně drž.
@kolibrikkk Zaměřte se na sebe, jak vylepšit sebe, svůj život a nezkoumejte, co dělá/udělá on. Jen Vás to hodí do smutku a vy potřebujete být s ohledem na děti pozitivní.
@kolibrikkk mrzí mě to, první, co mě napadne, že to je hroznej hajzl.
K otázce jaký to asi může být otec, když opustí mimino a tříleťáka a zdrhne za štětkou 300 km? Špatný.
Jak bychom odpověděli ženě, kdyby tady napsala: Našla jsem si štochače, odstěhovala jsem se za ním 300 km daleko, doma jsem manželovi nechala děti 1 a 3 roky. Jaká jsem matka?
@pampelyna 1. udělejte si finanční plán, pošlete mu reálné požadavky, 2. vylepšete svůj vzhled, 3. učte děti novým znalostem/dovednostem, 4. snažte se omezit myšlenky na něho např tancem doma sama 5. najděte si nového koníčka např pečení/vaření/sušení potravin/zavařování, luštění sudoku, šití (na youtube jsou návody) 6. hlavně omezte sociální sítě, kde by Vás mohl sledovat, udělejte se nedostižnou
@kolibrikkk ja už mám skoro 8letou dceru a ex jsem opustila v 8 měsícich malý... Pac se stýkal s jinou.. 😊
Nikdy si moc malou pravidelně nebral a nebere... Má další dvě děti s tou tamtou slečnou ale spolu už také nejsou... Chvili měli děti týden a týden..a to svoje první/moji dceru si ani tak nevzal.. 🤷
Takže tak... Prostě je to náročný... "uspokojit" všechny...
Čas je drahocenný, jen je škoda, že to neviděj,že ty děti rostou a opravdu jednou ten zájem o rodiče opadne.. 😏
Od začátku říkám jaky vztah si s ní udělá, záleží jen ma něm. 👍
@kolibrikkk Tak takovyho debila bych uz nechtela v zivote ani videt. Jako opustit dve maly decka kvuli milence, to jako kde jsme?? A jeste zdrhnout na druhej konec republiky, no uz vidim, jak za nima bude kazdej vikend jezdit ... Takovyho bych odstrihla uplne, stejne se na to fakt casem vykasle.