Inkontinenční vložky, jak říct babičce, aby je používala?

romcilena
19. pro 2015

Jak nejšetrněji sdělit 86 leté babičce, že by je měla začít používat?J ejí dcera ( moje mamka ) jí to už bohužel říct nemůže ☹ . Díky za rady

lv
19. pro 2015

asi na rovinu, to moc obcházet nepůjde..

romcilena
autor
19. pro 2015

Toho se právě bojím ☹

ireniq
19. pro 2015

@romcilena myslím, že seniori přijímají takovehle delikátní věci líp od "cizích" než od vlastních vnoučat, třeba od zdravotníků... nedalo by se to narafičit, aby ji to řekla třeba její doktorka? A vy ji pak můžete připomenout, že paní doktorka radila... samozřejmě záleží, jaký máte vztah a jak to babičce abych tak řekla myslí.

romcilena
autor
19. pro 2015

@ireniq Taky mne napadlo, že bych zavolala sestřičce, jestli by jí to nemohla nějak sdělit. Jenže naše babča k doktorovi nechodí... Zapomíná, ale nejhorší to není....

hojda
19. pro 2015

Co nechat poslat vzorky zdarma (myslím Monalid) na její jméno, že to přijde poštou a tím na to můžete navázat rozhovor, ať to vyzkouší atd.

romcilena
autor
19. pro 2015

@hojda No, zkusit to můžeme...

romcilena
autor
19. pro 2015

@ireniq Ona je babička taková rázná... úplně ji slyším... Ve svejch letech se na to můžu vy*rat.... 😒

ireniq
19. pro 2015

@romcilena ještě mě napadá nějaká malá lest, hele, dostala jsem vzorky tehle vložek, v tvym věku je to běžný problém, nechceš je vyzkoušet?
Já sama jsem zdravotník a nemám potíž říct komukoli cokoli (hezky, diplomaticky...), ale v rodině je to jiný a taky bude možná oříšek ještě potom dosáhnout toho, aby je fakt používala - v okolí si vybavuju minimalne 3 dámy, co byly pouceny, měly ty potřeby doma a stejně si je nebraly :-/

romcilena
autor
19. pro 2015

@ireniq Právě... Se bojím, že to budou zbytečně vyhozené peníze ☹

ireniq
19. pro 2015

@romcilena jak psala @hojda , ty vzorky zdarma fakt posílají. Pokud by to klaplo a babicka spolupracovala, tak myslím, že ty inkontinencni pomůcky lze i napsat na pojišťovnu (mas recht, že to není levný), to by věděl praktik.

romcilena
autor
19. pro 2015

@ireniq Dík, v úterý jdu s prckem na kontrolu, tak tam zkusím odběhnout a zeptat se .... Díky 🙂

ireniq
19. pro 2015

@romcilena super, jedna věc je říct ji to a druhá, aby to fakt používala, a jestli je babi trochu generál...
Jestli k doktorovi moc nechodí, mohli byste si domluvit, aby ji jako obeslal na prevenci 😉
Se starýma lidma to není lehký, je moc hezký, že to řešíš, jak to nejlíp udělat 🙂

medvidek76
8. led 2016

Sice je to smutné, ale když žila ještě moje babička a měla nosit inkontinenční vložky, tak jsme jí pohrozili, že půjde do domova důchodců a babička je radši nosila, jen aby mohla být s námi doma. Ale nemyslete si nic zlého, vždyť mi jsme si babičku hýčkali, byla to naše nej...babička se srdíčkem na správném místě. A byla až do svých 92 let. -- Jinak vzorky posílají zdarma a pak když je doktor předepisuje tak se asi ani moc nedoplácí.. Moje budoucí tchýně, je jí 76 let, je nosí a já když jsem nastydlá, na ně tajně chodím....pssst 🙂