Co je malá na světě, tak při návštěvách moji rodiče ignorují co říkáme, furt se jen soustředí na naší dceru. Teď jí bude 15 měsíců a je to už příšerný. Vypadá to tak, že přijdeme, sedneme, něco já nebo manžel začneme říkat, a naši hned skočí do řeči a mluví na malou. A to je celou dobu návštěvy. Absolutně nás ignorují. Už mě nebaví žádná setkávání s nimi. Taky se vám to stalo? Zlepší se to?
Jo, tohle se mi stávalo hodně dlouho s tchýní, byla z malého tak nadšená že já si tam připadala zbytečná a neviditelná... Nebavilo mě něco říkat, když nikdo neposlouchá, tak jsem toho nechala a jen seděla a koukala... Fakt pecka návštěvy...
@rimortis Jako dneska. Mluvím dost důležitou věc, máma začala mluvit na mou dceru, a raději mě začala překřikovat. Když jsem pak říkala jestli mě vnímá tak zablekotala jojo. Tak jí říkám co jsem teda povídala. Ona se na mě ani nepodívala, jen přiblblý úsměv s tím že neví, že mě neposlouchala. Že si chce užít vnučku. Jako mě to nepřijde úplně normální.
@beruska1889 Já se rozhodla že jim řeknu, že s návštěvama na čas končím, nebudu chodit někam kde mě totálně ignorují.
Tak je pravda, že my se kvůli covidu a opatřením vídali hodně málo, tak to možná bylo i tím... Těžko říct...
Nejsem sebestredna. Mne to normální přijde, nebo tedy spis pochopitelne. Asi se nevídáte často? Jsou proste z malé vypleskli a potřebuji se ji nabazit. Jela bych tam na návštěvu, malou jim nechala ať si užívají a cas využila pro sebe, četba, učení, prochazka, nákupy, cokoliv. My většinou s rodicema všechno řešíme po telefonu a když se vidíme osobně tak si hrají s detma. 👌 chce to trochu tolerance a pochopení.
Taky mi to přijde normální, když mají s vnučkou hezký vztah a nevidí ji každý den, tak je snad přirozené, že chtějí věnovat pozornost právě jí a ne vám... A přerušit s nimi vazby a nechodit k nim kvůli tomu, že dávají přednost vaší dceři a ne vám, tak to už mi přijde úplně padlé na hlavu... Jste asi opravdu hodně sebestředná, když se vás to tak dotýká...
@anita003 Mě se dotýká že mě ignorují. Tohle neexistovalo když jsem byla já dítě. Normálně jsme se sešli u prarodičů, kteří se bavili jak s námi, tak ale především s rodiči.
@petrasipkova1 A rozumím že si chtějí vnučku užít, ale kvůli tomu najednou já neexistuju? Normální člověk si snad udělá čas na všechny.
ja myslim, ze bys mela byt rada za trochu funkcni rodinu, ktera se zajima o vnoucata! jezdi casteji, prarodice si uziji vice a ver, ze kdyz mala pujde napr. v poledne spinkat, urcite budou vnimat i tebe... podle me jen proste to dite zboznuji a je pro ne naprosta priorita, mela bys byt rada a ne jim rict, ze uz k nim jezdit nebudete😀
Tak pro moji tchýni neexistujeme ani my ani vnoučata.. a mele jen o sobě a o tom, co ji kdo provedl a jak se má špatně. Středem jejího monologu jsou její problémy. Zájem o vnoučata je ještě ta lepší varianta. Pokud někdy komentuje vnoučata, tak pouze negativně.. co mají na sobě, že mají špatné boty - rozuměj bosé boty, když se poškrábou, hned že mají určitě roupy a musím s nima okamžitě běžet k doktorovi a další podobné komenty a nevyžádané rady vždy v negativním duchu.. Manžel je na to od ní celoživotně zvyklý, tak mu to ani nepřijde divné 🙄 kéž by si chtěla užít vnoučata a byla na ně milá..
Upřímně mi přijde, že na malou žárlíš, že je středem pozornosti. Mne to divné nepřijde. Chtějí si užít vnučky což absolutně chápu. Mela by jsi být ráda, že ji mají rádi a chtějí se ji věnovat i za předpokladu, že "nikoho" jiného v tu dobu nevnímaji. A s tím omezením kontaktu . Mohlo by to pak dopadnout tak , ze sice se s vámi už bavit budou, ale nebudou se pak bavit a věnovat vnucce, protože se třeba budou bát , aby se jí nevěnovali moc a ty aby si se zase neodtahla. To by jsi raději?
Takze na malou žárlíš ? Hele tak to proste tak neprozivej, ono záleží jak důvěrně jste komunikovali predtim, to se to tak změnilo ? Ber to tak ze tebe znají, třeba 30 let, nic nového na tobě není, ale toho nového človíčka viděli kolikrát za jeho život ? A po kazde když ho vidí tak je jiný, umí jiné věci a je to fascinující. Chápu ze s ročním dítětem mas jiný pohled, ale přijde mi to trochu jako pohled rozmazleneho děcka. Já už teď se dvěma jsem tak šťastná když přijedou rodiče manžela jednou za Uherak na cely den, já dělám servis a oni mají na sobě cely den nalepeny děti, to si užívám, dělám si na zahradě, resty doma, volno Havaj 🙈 a mi co si chceme říct s tchýni tak povidame třeba 3x týdne půlhodinku večer. Nepřijde mi to nic šíleného, naopak by mi byli protivní když by seděli, děti odstrkovali a chtěli tlachat s nama. 🤣
Mne by to taky štvalo a normální minto tedy nepřijde.Asi bych si vzala knížku a četla si a ignorovala mých je taky.A malá ať si užije babi a dedu 😁
Uff,co ja bych dala za takto milující babičku!
Většina mamin tady řeší opačný problém, kdy prarodiče nechtějí hlídat a nemají o vnoučata zájem…co já bych za takovou babičku dala! Vaše dcerka ji bude milovat. Užívejte si chvilku pro sebe a důležité věci řešte když malá spí nebo o samotě 🤷♀️
Nauč se s tím pracovat. Mají malou rádi, chtějí si ji užít a zjevně neřešíš nic důležitého, aby plně vnímali a na běžný pokec nemají náladu. Slušné to moc není, ale s tím nic nenaděláš. Pracovat s tím mám na mysli to, že budeš mámě říkat to, co potřebuješ, když jí půjdeš pomoct do kuchyně a s malou bude dědeček, že si mámu vezmeš pro sebe, když půjde malá spát, že využiješ toho, jak jsou z ní poprděný a řekneš, že ji tam necháš a dojdete si s mužem na večeři, do kina atd. U nás to máme opačně, přijdou kvůli dětem, usadí se a začnou plkat a o věcech, který mě nezajímají (jak se má Máňa od sousedů atp.) a děti ve finále ignorují. 🥴
Tak ja te podporim, me by to stvalo taky. Moje mamka to taky nekdy dela. Neco ji rikam, ona posloucha a pak kdyz mala (2roky) neco udela, hned smeruje pozornost na ni. Ja ji chapu, vidi se 1x do tydne. U tvych rodicu uz je to ale extrem a me by se to taky nelibilo. Nechapu zde ty konentare, ze bys mela byt rada za milujici prarodice...jakoze kdyz jsou prarodice, uz nejsou rodice a jejich dcera uz neni dulezita? 🙄
Tak bych mámu nechala třeba hodinu nabazit malé. Nechat je samotné , a pak zdůraznit, že ji potřebuješ říct něco důležitého.
Trochu jajanek ne? U nas teda pravy opak. Mamka prijde, sedne na sedacku, kaficko, dortiky a chce klevetit. Co ja bych dala za to, kdyby si zalezla s nima do pokoje a venovala se jim. Nebud hysterka.
@kometkak No milý na ni moc nejsou. Zrovna včera na ni křičeli.
Že ti skočí do řeči, je blbé... Ale naše návštěvy u prarodičů vypadají tak, že se pozdravime, řekněme pár "technických" vět (kdy jíst, kolik máme času...) A pak na ně vypustim děti a užívám si, že chvíli nikdo nekřičí "mámí, řekni xy", "mámí, koukej, kočička" .... Obvykle vytáhnu mobil a čtu koně nebo fb, nebo prostě relaxuju. Občas si cíleně beru práci.
Větší problém u mě byly návštěvy u tchanovcu, kdy si chtěli užít svého syna (tudíž mého manžela) a očekávaly, že se děti zabaví sami (prakticky bez hraček a pod). Tudíž jsem neustále měla na klíně dvě zpruzeny, prudící děti a seděla s nima sama v obýváku před řvoucí televizí... Ale jak děti stárnou, zlepšilo se to.
@martt Oni se malé ale nevěnují že by si s ní hráli atd. Jen když něco říkám, tak oni mě začnou překřikovat a mluví na ní. Ale když oni si chtějí stěžovat co je bolí a kdo je štve, tak to poslouchat musíme.
@malenka3 Právě že řeším důležité věci. Třeba zdravotní problém malé. Malá u mých rodičů neusne, protože nemá kde a je tam nervózní. Po chvíli se začne vztekat, a jen co odejdeme, tak je zas usměvavá a v pohodě 🤔
Tak je taky prekrikuj kdyz si zacnou stezovat :D
My když k našim přijedeme na návštěvu, tak se z 90 % řeší jen malá, všechno se točí okolo ní, nevadí mi to, dvakrát týdně si s našima volám a to si pokecáme dost, když malá spí... Vidí ji jen třeba jednou měsíčně, tak mi to přijde úplně normální, já si užívám to, že se najím bez práce (bývalé tam vždycky na celý den, přes oběd) a jsem celkem spokojená 😁
A jinak protivná u nich bývá taky, především když má separační úzkost a rostou ji zuby, plazí se po nás a tak, ale postupně si už pak hraje i s nima. .. Jen jednu návštěvu byla úplně v pohodě... Rozhodně by tam neusnula, takže jakmile pak od nich vyjedeme autem, tak je okamžitě tuhá a spí celou hodinu a půl, co jedeme domů... A já kolikrát taky 👍
No mě taky ne. Tak holt asi když si budete chtít promluvit o něčem důležitém, tak malou bude muset chvíli pohlídat druhá babička, nebo třeba tatínek mimo byt/dům vašich rodičů. Ale je to teda docela smutný
Tak já zas mam problem s tim, ze o nase deti se nikdo extra od narozeni nezajima, coz je o dost smutnejsi nez to, ze se maximalne venuji vnoucatum a jsou z nich poprdeni.
S tím se neda naučit pracovat, lidi prostě během života zjistí, že i jejich rodiče maj na hovno manýry a jsou neomalení 🙂) a vyjde to na povrch až když jsou přímo konfrontovaní, přichází rozčarování. Mě osobně se dost dotýká - to není to správný slovo - doslova mě sere, když mluvím s někým, kdo mě cíleně ignoruje a tím mi současné říká jdi do pr... Nemám na tebe čas a nezajímá mě co mi říkáš. Je to slušnost si někoho vyslechnout a eventuelne mu rict, promiň, můžu se teď fakt soustředit na malou/malého? Hned se ti budu věnovat. Jenže spousta lidí tyhle elementární věci ani v sobě nemá, takže řeknou, že zarlis, nebo že jim to nepřijde divný, vždyť to jsou rodiče 😳😂 jo sralo by mě to vpalila bych jim to. Držím ti palce 😁
Naštěstí nestalo, ale brzo by mi ruply nervy....Heeeej,halooo my jsme tady taky, jsme snad neviditelní nebo co??