Holky, řekněte mi svůj názor prosím

lucikakajik
30. lis 2015

Nevim jak zacit:( Chtela bych poradit co se tyce me matky. Je mi jasne, kdyz ji neznate, ze tezko muzete vedet presne co se deje. Ale tak nejak strucne: Jsem 24-leta mamina od 3,5 leteho ditka, ted ve 36 tydnu tehu a mam takovy problem. Predem tedy jeste napisu, ze trpim panikami a agorafobii, kdo zna chape co to je. A ted k veci: S moji matkou jsem se po narozeni dcery rok nebvila,ani nevidela protoze na me udelala podraz....Potom jsem si rekla, ze kvuli male,aby mela babicku bych mela. Tak jsme se tak nejak zacali obcas videt. Problem je v tom, ze ma matka milence i presto ze je vdana, ktereho vida prez sve poledni pauzy,kdyz ma volno v praci a take o vikendu. A v tom je ten problem: Kazdou sobotu k nam prijede je u nas hodinku s malou mezitim ma 10 hovoru od nej a jeden od sve matky, ktera chce slyset moji dceru "pravnucku" takze ji da k telefonu,aby videla ze je u nas no a vetsinou pak odejde za nim a zase za tyden na hodinu a tak je to porad dokola....Nevnimaje to, ze pokazde dceri neco prinese jako je 10 mlecnych rezu, jogurty monte, 2 kinder vajicka plus nejakou hracku jednoduse si ji kupuje. Partnera ani nezdravi, protoze pri hadce se chytli zacala mu rikat neco o zivote jak to ma delat a bla, bla,ale on si to nenechal libit a rekl, ze ona neni matka z ucebnice, ktera mu bude poroucet a davat kazani. Takze prijde prinese hromadu veci dceri, jeho nepozdravi, hned zaleze k ni do pokojicku a tam je hodinku,nez to obvola pro aliby. A ja nevim uz co mam delat. Rikam si , ze kvuli male,aby taky vedela co je babicka by bylo fajn,aby se vidali ,ale uz na to nejak prestavam mit nervy, dnes rano mi poprve dcera rekla, ze chce za babickou a ne byt u me .. pochopitelne, protoze od ni kape. Ale ja se muzu pretrhnout pro ni delam prvni posledni, do koutku chodime, cele leto na hristich u vody, je mi za zadkem 24 hodin denne a nakonec mi vpali tohle. Poradte mi prosim vas co byste delali na mem miste. Moc dekuji

anushka111
30. lis 2015

Dcera jen řekla po čem touží, rozhodně vám nic "nevpaluje". Jinak pokud dcera vnímá babičku takto pozitivně, rozhodně bach návštěvy nerušila. Spousta prarodičů nosí dětem dárečky, prostě proto, že je mají rádi. Jinak je jasné že vy jste ta co se stará, to je povinnost nás rodičů, a upřímně často je tohlavně na matkách, a děti zase přirozeně touží po tom čeho mají méně, viz. vaše matka.
Chápu že vás to štve, to asi každého, ale holt jsme dospělí, takže je dobré si takto někde postěžovat, ale rozhodně ne kvůli tomu rušit ty návštěvy. Jinak že si nesedla s partnerem, to je sice na prd, ale i to se stává.
Já mám spíš z toho co píšete pocit, že tu nejde o malou, ale fakt ryze o vás a zřejmě nějaké nevyřešené spory, respektive, že vy to nemáte vyřešené v sobě.
Být na vašem místě,asi bych si s matkou promluvila a řekla co vám vadí, ale tak nějak mi přijde, že ji to dost možná bude fuk.
Ono se kolikrát stává, že špatní rodiče bývají fajnoví prarodiče.
Víc na vás nemůžu reagovat, založila jste diskuzi a tak každý smí přispět jen jednou. Hlavně ať se to vyřeší ke spokojenosti vaší i vaší malé 😉

kocour1
30. lis 2015

Také si myslím, že není problém ve vztahu mezi vaší matkou a dcerou,ale spíš u vás...dceři to nevadí, že babička přijde jen na chvíli, jinak to nezná, nenapadlo ji o tom třeba přemýšlet...je jen prostě zvědavá jak to vypadá u babičky doma, babička ji třeba něco slíbila a ona se tam chce podívat. Z vašeho příspěvku není zřejmé co dědeček - jen, že matka má milence...ale možná by bylo dobré aby dcera viděla i dědu a byla třeba u nich chvíli na návštěvě. Bude to pro ni příjemná změna a vy si aspoň odpočinete.
Jinak vztahy vaší matky (byť nemorální) jsou čistě její osobní věc. Nemyslím si, že máte právo ji do nich nějak zasahovat. Pokud máte pocit, že vás, či vaší dceru nějak využívá ve svůj osobní prospěch, můžete jí to říct, ale neměla byste podle mě nějak kázat, zda je či není v pořádku, že má milence.
K dárkům, které vozí - kupuje ji co má ráda a nejspíš uvažuje tak, že jí toho kupuje v takovém množství, aby jí to vydrželo do další návštěvy🙂...aspoň máte doma zásoby🙂)...
To, zda to dcera bude vnímat jako nějaké úplatky záleží jen na vás...vy rozhodnete o tom kdy, v jakém množství a v jaké situaci se donesené sladkosti budou konzumovat a myslím, že dítě v tomto věku neřeší kdo je přinesl a koupil🙂

danchacha
30. lis 2015

Ahoj, nejspíš rozumím, co té trápí. Moje mamka si taktéž vyvolává a píše s cizími chlapi. Těžko říct, zda je zatím nebo víc, nepatram raději. Chápu, že té štve, že z tvého pohledu takto zneužívá tebe a tvoji dcery, aby měla aliby, ale na druhou stranu - dokud je malé s babičkou fajn, tak bych do toho nezasahovala. Druhá otázka je, zda ji do toho co dela chces nejak vstupovat, ja to v sobě resila už stokrát a vždy dojdu k tomu,že je to věc me mamky a tatky a jak oni si to nastaví a co si navzajem trpí je jejich věc. Stejně by to jen vedlo k hádce a rozhazeni vztahu v celé rodině. Malou bych k babičce pustila, aspon si oddechnes. Ju a dědeček je taky důležitý!🙂

kacca11
30. lis 2015

No, předně si myslím, že pokud máš pocit, že ti dcera něco vpaluje nebo je ti snad nevdecna, měla by sis vyřešit nejprve svoje problémy, protože takový přístup k vlastnímu dítěti za to, že má někoho, kdo se k němu chová hezký, rádo, není normální ani zdravý. Neměla bys nad vztahem se svým dítětem přemýšlet tak, že ti má něco vracet, oplácet nebo já nevím co.

Další věc je vyřešit problém s matkou. Ne to, že má milence, to je čistě její věc a jediný, kdo by měl mít právo do toho mluvit, je její muž. Tvá věc to není, takže jediné, co bys měla řešit, je spíš její vztah s tvým mužem, protože dávat takový vzor dceři, to je zase docela smutné. Pokud ti vadí její chování, jednej s ní na rovinu, ale slušně - že je ti nepříjemně, že pořád telefonuje, že jsi ráda, že něco přinese, ale jestli by nemohla něco zdravejsiho apod. Celkově si myslím, že u vás v rodině je nejzasadnejsi problém v komunikaci.